Latvian Academy of Sport Education

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Latvian Academy of Sport Education (LASE) is een academische en een professionele openbaar onderwijs en onderzoek instelling, opgericht op 6 september 1921, handelend in overeenstemming met de Wet op het Hoger Onderwijs, LASE Grondwet en de wetten en regels reguleren van de activiteiten hoger. LASE is de instelling van de enige sport hoger onderwijs in het land, die de eenheid van de studie en wetenschappelijk onderzoek in de sport wetenschap en de gezondheidszorg in de sport in overeenstemming met de "Letse National Development Plan 2014-2020 'staat garant voor," Wetenschap, Technologie Ontwikkeling en Innovatie richtlijnen voor 2014-2020 "," Smart Specialisatie Strategies 2014-2020 "," Education Development richtlijnen voor de periode 2014-2020 "en" Sports richtsnoeren 2014-2020 "voor studenten om academische en wetenschappelijke graden, beroepskwalificaties verkrijgen en het bevorderen van innovatie in de sport wetenschap en de gezondheidszorg in de sport.

LASE is een wetenschappelijke instelling, op 9 mei 2006 in het register van wetenschappelijke instituten met No. geregistreerde 172.075. LASE activiteitenverslagen zijn terug te vinden op de Academy website lspa.lv: openbaar beschikbare jaarlijkse self-assessment rapporten. LASE visie: een internationaal herkenbaar en een van de toonaangevende sport universiteiten in de Baltische staten, het opleiden van sport en beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg in de sport, het versterken van LASE academische, wetenschappelijke en financiële mogelijkheden.

LASE missie:

Om een ​​internationaal erkende kwaliteit studies, het ontwikkelen van innovatief onderzoek in de sport wetenschap en de gezondheidszorg in de sport, integreren in het onderzoek proces, dat de voorbereiding van de wedstrijdsport specialisten zorgt, bevordert de ontwikkeling van de Letse staat en de samenleving, ondersteunt de technologische vooruitgang van de nationale economie.

Om de bijdrage van LASE als nationaal en internationaal belang onderwijs, wetenschap en sport universiteit aan de duurzame ontwikkeling van de sport en de gezondheidszorg in de sport te waarborgen.

LASE primaire doel is om studenten te voorzien van de mogelijkheid om hogere academische en hoger beroepsonderwijs en opleiding voort te zetten, het ontwikkelen van sport wetenschap en onderzoek in de gezondheidszorg in de sport, de cultuur te ontwikkelen om intellectuele en fysieke mogelijkheden die nodig zijn voor de Republiek Letland (LR) te behouden, bevorderen en waarborgen de harmonieuze ontwikkeling van de natie

90 jaar geschiedenis

Op 6 september 2011 de Latvian Academy of Sport Education viert haar 90-jarig bestaan ​​van de Letse hoger sportonderwijs in het algemeen en de oprichting in het bijzonder.

De noodzaak voor de oprichting van een bijzondere onderwijsinstelling ontstond in het voorjaar van 1919, toen progressieve pers uit die tijd opgemerkt dat lichamelijke opvoeding theoretische vraagstukken en vormen van de organisatie nodig hebben om hun wetenschappelijke basis. Het Letse ministerie van Onderwijs aanvaard deze noodzaak van de samenleving, en op 6 september 1921 het kabinet van ministers besloten om de Letse Instituut voor Lichamelijke Opvoeding (LFII) vast te stellen. Student theoretisch onderwijs werd gestart in Riga, Nikolaja (nu: Valdemara) Street 1, en oefensessies werden georganiseerd op school sportscholen en stadions.

Het doel van het Instituut was om leerkrachten lichamelijke opvoeding te trainen, trainen theoretische en praktische aspecten van de lichamelijke opvoeding, begeleiding van lichamelijke ontwikkeling en lichamelijke opvoeding in het land. De eerste leider van het instituut was Rumpmuiža schoolleraar Mārtiņš Kruze (Martin Kruze). Instituut training duurde twee jaar en betrokken 1400 uur theoretische en praktische cursussen. In specialist voorbereiding nadruk werd gelegd op hun praktische opleiding, die goed was voor 65,3% van de studie volume te zetten. Op zijn beurt, in praktische voorbereiding gymnastiek en fysieke activiteiten, die verband houden met gymnastiek, de overhand. Deze nadruk werd beïnvloed door het feit dat op dat moment op de scholen lichamelijke opvoeding werd gymnastiek geroepen, maar de leraren - leraren van de gymnastiek. Op 3 november 1922 de studie plan, gerealiseerd bij het Instituut, werd beoordeeld invoering van de voorwaarde dat aan het eind van het bestuderen van de studenten een examen zal plaatsvinden in elk van de 21 proefpersonen. Op 15 november 1922 arts Dr. Jēkabs Dille was het hoofd van het Instituut.

In 1923 vastgesteld Pedagogische Commissie exameneisen en de inhoud, en de afgestudeerden van die tijd ontvangen document goedgekeurd. De eerste finale exameneisen waren vergelijkbaar met de eisen van vandaag en een van de belangrijkste onderdelen was - het uitvoeren van lessen voor schoolgaande kinderen en het verdedigen van je gekozen het beheer van de activiteit. De eerste eindexamens werden gehouden van 23 juli-27 juli, 1923 en op 8 augustus van hetzelfde jaar LFII Raad stelt in overeenstemming met het kabinet van ministers besluit van 6 september 1921, besloten heeft te verlenen of niet om de graduatie te verlenen diploma, het verlenen of niet verlenen van rechten tot het werk als leraar. LFII heeft haar activiteiten in 1925, en gedurende 5 jaar van zijn leven (1921-1925) 79 gymnastiek (lichamelijke opvoeding) leraren werden voorbereid en gecertificeerd.

Gezien het belang van lichamelijke opvoeding en de noodzaak om leerkrachten lichamelijke opvoeding hebben op scholen, op 2 oktober 1926 in de Letse Folk University werd geopend Instituut voor Lichamelijke Opvoeding (LTU FAI).

Op basis van de activiteit van LTU FAI organisatie, algemene karakter van studies en vereisten van voormalige Instituut gebruikt. Het instituut werkte volgens de plannen en programma's, bevestigd door het ministerie van Onderwijs, de duur van de onderzoeken was 3 jaar. Voldemārs Cekuls, inspecteur voor Lichamelijke Opvoeding van het ministerie van Onderwijs werd benoemd tot hoofd van de LTU FAI zijn. In de tijd van haar bestaan ​​(1929-1940) LTU FAI bereid 189 specialisten voor Lichamelijke Opvoeding, waarvan 179 ontvangen het diploma bevestigt afstuderen aan het instituut, maar 10 - over het hebben bijgewoond klassen luisteraars. LTU FAI stopte haar werk in 1940, en zijn hoofd Voldemārs Cekuls is op 14 juni 1941 uit Letland gedeporteerd. In de periode 1921-1940 van het Instituut werd afgestudeerd door 267 leraren Lichamelijke Opvoeding.

De Letse Staat Instituut voor Fysische Cultuur (LVFKI) startte haar activiteiten op 1 januari 1946 door LSSR People's beslissing Commissars Raad. Praktijkstudies in LVFKI begon in januari 1946 in Riga, 6 Aspazija (toen Padomju) Boulevard, waar er geen speciale kamers en lokalen moesten worden gehuurd voor studies. De situatie verbeterde licht op 21 oktober 1946, toen extra lokalen in 3 Kaļķu straat werden toegewezen. Daarentegen, in 1951 het Instituut kreeg pand in 10 Kalpaks (toen Komunāru) Boulevard en 4 bekleedselen Street. Verbetering van de infrastructuur vond plaats in 1959, toen LVFKI studie en sport complex is gebouwd in 333 Brīvības (toen Lenina) Street.

Als integraal structureel onderdeel van Sport University te allen tijde de Sports Club (SKIF), die werd opgericht op 4 oktober 1946 en in het gehele jaar van haar bestaan ​​heeft haar medewerkers waren organisatoren van student en docent sportieve activiteiten. Te allen tijde onze studenten hebben opgedaan groot succes op internationaal niveau, deel te nemen en het vertegenwoordigen van Letland en de universiteit in de wereld en Europese competities, maar ook in verschillende niveaugroepen student wedstrijden.

In 1959 werd een 6 verdiepingen tellend onderzoek gebouw gebouwd. De prestigieuze diploma, behaald aan de universiteit, en de groei van het aantal studenten, die ermee verbonden zijn, was de reden voor de bouw van een ander gebouw voor studies en sport in 1982, en in 1986 - Athletic Arena. In 1989 de studenten van het Instituut kreeg extra klaslokaal en kantoren. In 1994 werden de gebouwen van wetenschappelijk laboratorium en een schietbaan naast het stadion geopend.

Tijdens haar bestaan ​​tot 1992 LVFKI had 5.522 specialisten bereid met het hoger onderwijs en 151 - met het buitengewoon secundair onderwijs.

Op 5 november 1991 van het ministerie van Onderwijs van de Republiek Letland bij de bestelling Nr.459 stelt dat in de toekomst beter de instelling voor hoger onderwijs status en het profiel weer te geven, zal de naam van de Letse Academie voor Sport Onderwijs (LASE). De eerste grondwet van de Academie werd in Hoge Raad van de Republiek Letland goedgekeurd op 10 maart 1992.

Voor het uitvoeren van taken uiteengezet voor de Letse Academie voor Sport Onderwijs Pedagogische Faculteit werkte in de Academie, en in de periode 1983-1991 ook de Faculteit der Coaches.

Het aantal studenten van de Academie, in vergelijking met de cijfers van 1946, heeft meerdere malen gestegen: van 2 studiegroepen in 1946-27 groepen aan het begin van het studiejaar 2011/2012.

Het aantal docenten heeft ook kwantitatief en kwalitatief verhoogd: 3

8 leden van het academisch personeel, waarvan 1 Professor, 16 Assistant Hoogleraren, 7 hoofddocenten, 14 docenten en assistenten werkte daar in het academisch jaar 1946/1947; in het studiejaar 2011/2012 het onderwijs werk aan de Academie werd verzorgd door 78 leden van het academisch personeel, waaronder 18 hoogleraren, 15 UHD, 22 Assistant Hoogleraren, 14 docenten, 9 assistenten, waaronder 42 leden van het academisch personeel met Scientific graad.

Alle studenten van de Academie en succesvolle afgestudeerden ontvangen het hoger onderwijs en werden opgeleid om te werken in zeer verschillende kwalificaties, om tijd relevante periode, zoals:

Sport (lichamelijke opvoeding) docenten; Biologieleraren; Sociale wetenschappen (gezondheidseducatie) docenten; Anatomie en fysiologie docenten; Leerkrachten van militaire opleiding; Sportcoaches; Lichamelijke cultuur (Onderwijs) docenten; Onderwijs en Sport werk managers; Actief toerisme managers; fysiotherapeuten; Masseurs.

LASE is de enige instelling voor hoger onderwijs in het Lets, die coördineert en verricht onderzoek in de sport, maar ook opleidt sportwetenschappen specialisten. Tot nu toe, wetenschappelijke activiteit is voornamelijk uitgevoerd in de departementen van de Academy uitgevoerd, maar nu een aantal wetenschappelijke onderzoeksinstituten met hun eigen laboratoria worden gevormd, zoals de Sports Science Institute, Recreatie en Milieu-instituut, Teacher Education Development Institute, Instituut voor Beweging Ergonomie.

Als een traditie voor vele jaren is de jaarlijkse faculteit en student onderzoek conferentie, in het kader van welke docent en student onderzoeken worden approbated. Een logisch gevolg van deze conferenties is een jaarlijkse editie van Sports Science - låse wetenschappelijke artikelen. Sport voor bijna elke LASE student is een integraal onderdeel van het leven. actieve levensstijl Students 'bepaalt zowel hun kwaliteit van leven en de professionele paraatheid.

Verder doel van de Latvian Academy of Sport Education is een internationaal erkende hoge kwaliteit studies, innovatief onderzoek in de sport wetenschap te ontwikkelen en te integreren in het onderzoek proces, dat de opleiding van bevoegde en concurrerende verschillende sporten specialisten voor Letse en internationale arbeidsmarkt zorgt.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk Bachelors » Bekijk Master » Bekijk PhD » Bekijk Masters »

Programma's

Deze school biedt ook:

Bachelor

Professionele Bachelor In De Sport Wetenschap

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Letland Riga

Om professionele studies in de sport wetenschap in overeenstemming met de staat economische, culturele en sociale behoeften. [+]

ONDERWIJS EN SPORT SPECIALIST met twee kwalificaties: sportleraar en een sport manager, sportleraar en een recreatieruimte specialist, een senior coach van een bepaalde sport en een sport manager, sportleraar en een senior coach van een bepaalde sport, een senior coach van een bepaalde sport en recreatie specialist. Programma Doel: Om professionele studies in de sport wetenschap in overeenstemming met de staat economische, culturele en sociale behoeften. Eindexamen: Staatsexamen, waaronder: Praktisch examen (met uitzondering van kwalificatie-sport manager) in het onderwijs en sport specialist beroepskwalificaties; Geïntegreerd schriftelijk examen in onderwijs en sport specialist beroepskwalificaties; Het uitwerken en verdedigen van de Bachelor papier en Diploma papier. Verdere scholing mogelijkheid: Professional Master programma voor hoger onderwijs "SPORT WETENSCHAP" [-]

Contact
Bezoekadres
Brivibas gatve 333,
Riga, LV-1006 LV