Ventspils University of Applied Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Ventspils University of Applied Sciences - Education For Tomorrow!

Ventspils University of Applied Sciences (VeUAS) werd in 1997 opgericht als een autonome staatsuniversiteit en wetenschappelijke instelling. De basisactiviteit is het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en het uitvoeren van academische en professionele studieprogramma's. VeUAS biedt aan om kennis te verwerven in onze faculteiten van Economie en Management, Vertaalkunde en Informatietechnologie met 16 Bachelor-, Master- en PhD-studieprogramma's. Momenteel zijn er ongeveer 900 voltijdstudenten (inclusief internationale studenten uit landen als Spanje, Frankrijk, Duitsland, Litouwen, Turkije, enz.), Waarvan 80% wordt gefinancierd uit de staatsbegroting. Klik hier voor meer informatie! VeUAS heeft 129 medewerkers, waarvan 67 leden van wetenschappelijk personeel.

Op 20 mei 2013 verwierf VeUAS de status van wetenschappelijke instelling (dat wil zeggen, werd toegevoegd aan het register van wetenschappelijke instellingen), wat aantoont dat het voldoet aan alle door de staat vastgestelde criteria voor een wetenschappelijk orgaan, waarvan ten minste de helft van het wetenschappelijk personeel heeft gewonnen een doctoraat, de hogeschool publiceert onderzoekspapers, heeft wetenschappelijke infrastructuur, enz.

Missie

Het ontwikkelen en onderhouden van kwalitatief en modern hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, en zorgen voor een goede functionele interactie van hen op de academische actieterreinen - management, toegepaste taalkunde, informatica, informatietechnologie, engineering en radioastronomie.

Visie

Voortzetting van de oprichting van VeUAS als technologie- en ontwikkelingsgerichte moderne hogeschool voor haar studenten en academisch personeel om haar activiteiten buiten de grenzen van Letland uit te breiden en een internationaal geprezen instelling voor hoger onderwijs in de Baltische regio te worden.

Een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de wetenschap op al zijn werkterreinen en zorgen voor het concurrentievermogen van zijn afgestudeerden.

Stappen maken om een ​​universitaire instelling voor hoger onderwijs te worden en geleidelijk een officiële universitaire status te verwerven.

Samenwerking met bedrijven en de lokale overheid van Ventspils

VeUAS biedt de instellingen en bedrijven van de regio Kurzeme en gekwalificeerde werknemers van Ventspils City Council, en biedt levens voor iedereen een leven lang leren.

De lokale overheid van Ventspils verstrekt de financiering om hooggekwalificeerd academisch personeel en hoogstaande specialisten uit het veld aan te trekken, beurzen voor promovendi, wetenschappelijke en methodologische publicaties, medefinanciering van verschillende projecten, culturele evenementen en sportactiviteiten voor studenten.

Locaties

Ventspils

Address
Inženieru iela 101
LV-3601 Ventspils, Letland