Lees de Officiële Beschrijving

109747_109732_img2018720872.jpg

Over USJ

Sint-Jozef Universiteit van Beiroet (USJ) is een particuliere Libanese universiteit die werd opgericht in 1875. De universiteit en haar graden worden officieel erkend door de Libanese staat, in overeenstemming met de bepalingen van het private hoger onderwijs dat het hoger onderwijs in Libanon regeert.

  • De universiteit werd in 2009 geaccrediteerd door AERES (Agence d'évaluation de la Recherche et de l'enseignement supérieur - een Frans onderzoeksbureau voor wetenschappelijk onderzoek).
  • Het is lid van de Association of Arab Universities, de International Union of Universities, de Association of Wholly of Partly French-Language Universities, de International Federation of Catholic Universities, de Federation of European Catholic Universities, de Association of Jesuit Higher Education Institutions in Europa en Libanon, de Europees-mediterrane associatie en het permanent universitair forum van de EuroMed.
  • Het heeft meer dan 200 samenwerkingsovereenkomsten van verschillende universiteiten, hetzij Arabisch, Europees, Amerikaans, Canadees, Chinees of Japans.
  • Het herbergt het permanente hoofdkwartier van de Society of Arab Dental Faculties, die wordt gehost door zijn gelieerde onderneming, de faculteit voor tandheelkundige geneeskunde.
  • Het herbergt het permanente hoofdkwartier van de Arabische Confederatie voor Faculteiten
  • Het herbergt het hoofdkantoor van het Confucius Instituut voor het onderwijzen van de Chinese taal en beschaving.
  • Het huisvest het hoofdkwartier van het Academisch Centrum van Japan.115533_SIOpagepubAinNajmdemiA42019-small.jpg

USJ Mission Statement

De missie, visie en waarden van de universiteit zijn vastgelegd in haar Charter. Ze draaien rond twee hoofdlijnen: onderwijs en onderzoek, maar er bestaat ook een derde as van maatschappelijke betrokkenheid.

In die zin is USJ een onderwijs- en onderzoeksinstelling. Het bevordert excellentie en heeft tot doel zijn studenten te vormen naar het beste van het land en de regio, waardoor zij wijd open deuren van kansen voor hen openen. Niet alleen dat, maar het probeert ook de dialoog te bevorderen via biculturalisme en meertaligheid, terwijl het tegelijkertijd een veilige haven voor reflectie en karaktervorming is.

Het Handvest vereist dat alle leden van de universitaire gemeenschap zich inzetten voor persoonlijke vrijheid, terwijl ze toch openstaan voor spirituele betrokkenheid. Leden van alle religieuze stromingen, waarvan de pluraliteit idiosyncratisch is voor de Libanese samenleving, worden opgeroepen deel te nemen aan deze pleitbezorging, wat een onderliggend thema van wederzijds respect en kennis impliceert. Het handvest stelt ook dat USJ alle leden van de gemeenschap dient, ongeacht sociale en etnische verschillen, wat het belang verklaart dat het toekent aan het behoud van diversiteit in zijn faculteit en studententiteit. USJ weigert om één ideologie te volgen, in plaats daarvan te kiezen om zijn campussen een open plek te maken voor dialoog en uitwisseling van informatie, zolang er geen vrijheden worden geschonden en geen academische activiteiten worden verstoord. Het hoopt op te treden als zuurdesem in de samenleving waartoe het behoort.

USJ hecht ook veel belang aan haar eerder genoemde "derde missie": burgerbetrokkenheid. De universiteit is een pionier op dit gebied en heeft voorbeeldige initiatieven genomen, zoals maar niet beperkt tot het volgende:

  • Het systeem van evenredige vertegenwoordiging gebruikt tijdens studentenverkiezingen om alle politieke partijen beter te vertegenwoordigen en meer mensen aan te moedigen om deel te nemen aan het democratisch leven
  • Het vrijwilligersprogramma "Opération 7ème jour" dat maatschappelijke betrokkenheid en het leren van sociale, nationale en menselijke waarden bevordert

De culturele activiteiten georganiseerd door de diverse studentenorganisaties; deze stellen iedereen in staat om hun vaardigheden en talenten te demonstreren, waardoor het studentenleven veel levendiger wordt.

109745_109728_28513.jpg

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

BBA

Saint Joseph University of Beirut

De FGM (Faculté de Gestion et de Management) heeft het European Credit Transfer System (ECTS) in al zijn jaren van studie aangenomen, waardoor de studenten vele voordelen ... [+]

Invoering

De VGV (Faculté de Gestion et de Management) heeft het European Credit Transfer System (ECTS) in al zijn jaren van studie aangenomen, waardoor de studenten veel voordelen hebben door:

Een flexibel onderwijsprogramma;Studenten participeren in zowel individuele als teamwerken;De mogelijkheid om te kiezen uit een lijst met keuzevakken;De harmonisatie van cursussen gepland als vereist gemeenschappelijke basiscursussen en keuzevakken;De erkenning van de gevalideerde studiepunten en het diploma door de Europese universiteiten die het ECTS-kredietsysteem toepassen.Programma van de studies en hun jaarlijkse distributie

Studieduur is van 6 academische semesters, gelijk aan 180 ECTS voor de bachelor, en 4 semesters gelijk aan 120 ECTS voor de masteropleiding. Het volgen van de les is verplicht tijdens de bachelorjaren.... [-]

Libanon Beiroet
Oktober 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Bachelor

Saint Joseph University of Beirut

ISEB heeft de taak om te zorgen voor een goede theoretische en praktische opleiding in bankstudies. ... [+]

Over ISEB

ISEB heeft de taak om te zorgen voor een goede theoretische en praktische opleiding in bankstudies.

Het bereidt zijn studenten voor op de bachelor- en masterdiploma's in bankstudies en is actief in continu leren.

De faculteit bestaat uit meer dan 60 leraren, allemaal afgestudeerden die genieten van de substantiële ervaring in de banksector, van wie de meesten werken voor de grote banken in Libanon op belangrijke topposities.

De bachelor in bankstudies

Cursussen zijn gespreid over drie jaar en omvatten 180 studiepunten ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System).

Studenten kunnen zich inschrijven voor de Engelse versie van de BBS of voor de Franse versie.... [-]

Libanon Beiroet
Oktober 2019
Engels
Voltijd
6 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

Film SIO

Address
Beiroet, Beiroet, Libanon