Šiauliai State College

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College)

Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College) werd opgericht na de reorganisatie van twee Šiauliai hogere scholen (medische en technische), hadden ze op lange termijn ervaring in het trainen specialisten.

De Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College) procedure met de tradities van beide scholen en het organiseren van haar activiteiten streeft naar de volgende doelstellingen:

  • om de toegankelijkheid van het hoger onderwijs voor iedereen die wil en is in staat om te studeren te waarborgen;
  • aan de specialisten van hoge kwalificatie voor te bereiden;
  • de kwaliteit van de studies te waarborgen;
  • op de steeds studeren samenleving en de voorwaarden voor degenen die verlangen om hun kwalificaties te perfectioneren, die ooit blijvende studies blijven uitdrukken.

Ons doel is transparant en open te blijven, om te reageren op de steeds veranderende eisen van de arbeidsmarkt, aan de eisen die de jongeren en iedereen die het verlangen om te studeren uit te drukken hen heeft te bevredigen. We zouden blij zijn om te kunnen communiceren en samen te werken met je.

Visie

Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College) is een intellectueel organisatie, dat is een toonaangevende staat instelling voor hoger onderwijs in de noordelijke regio van Litouwen, het is concurrerend en erkende in Litouwen en Europa; veranderen sneller dan de veranderingen in zijn omgeving gebeurt, waardoor het aanbod van prospectieve studie programma's en de hoge kwaliteit van de onderzoeken, evenals de samenhang tussen kennis en praktische vaardigheden, het ontwikkelen van sociale partnerschappen, het creëren van een motiverende academische omgeving en het vormen van gemeenschappelijke menselijke waarden.

Missie

  • Om te laten Professionele bachelor graad, beroepskwalificaties gebaseerd op wetenschappelijk toepassingsgericht onderzoek te verwerven, om de kwaliteit van de studies en het onderzoek proces in overeenstemming met de normen van de Europese Unie te waarborgen.
  • Om flexibel en snel te reageren op veranderingen in de arbeidsmarkt, aan gekwalificeerde professionals op te leiden, voor het uitvoeren van re-opleiding, bijscholing, aan de samenleving die openstaat voor onderwijs, cultuur en kennis te ontwikkelen.
  • Om een ​​creatieve, goed opgeleide, waardig, ethisch verantwoorde, burger, zelfstandige en ondernemende persoonlijkheid te trainen.

Het verleden...

De geschiedenis van Šiauliai hogere medische school begon op 1 juli 1946 op 16 MK Ciurlionis straat aan de rand van Šiauliai. medische school van de Nurses 'werd vastgesteld op dat moment. In 1991 werd de medische school veranderd in de Hogere Medische school en op 1 september 2002 werd de Faculty of Health care in Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College).

Šiauliai Hogere Technische School begon zijn geschiedenis toen Šiauliai agrozootechnical School is opgericht in 1959. In 1961 werd het Šiauliai Polytechnische School en is sinds 1991 de school heeft gefunctioneerd als Šiauliai Hogere Technische School. Op 1 september 2002 Šiauliai Hogere Technische School werd de Faculteit der Bedrijfskunde en technologieën in Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College).

The Present ...

Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College), opgericht in 2002 is een hoger niet-universitair school. Het is de enige State College in het noorden van Litouwen. Meer dan 2.300 studenten studeren aan de universiteit en meer dan 260 leraren er werken. Zowel studenten als docenten voortdurend deelnemen aan diverse seminars, conferenties, organiseren en uitvoeren van diverse internationale en beroepsonderwijs projecten, het uitvoeren van toegepast onderzoek, hebben hun opleiding praktijk in de bedrijven van de sociale partners of van hun studie voort te zetten aan universiteiten. In 2007/2008 het College cariës outnineteen niet-universitaire programma's, de faculteiten van de gezondheidszorg en Business and Technologies functioneren.

De Šiaulių Valstybinė Kolegija (Šiauliai State College) werkt samen met de universiteiten van Litouwen Het college volgt het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan NEN-ISO 9001: 2008 standart, die een deel van de European Foundation for Quality Management Excellence Model integreert (EFQM) beginselen.

Basisfeiten op Litouwen en Šiauliai

Litouwen is het land, gelegen aan de westelijke kant van de Oost-Europese Vlakte, aan de oevers van de Baltische Zee. Naam van State - Republiek Litouwen.

Officiële taal: Litouws. Het is een Indo - Europese, niet - Slavische en niet - Germaanse taal.

Hoofdstad: Vilnius. Grote steden - Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys.

Achtergrond: Onafhankelijke tussen de twee wereldoorlogen, Litouwen werd geannexeerd door de Sovjet-Unie in 1940. In maart 1990 werd Litouwen de eerste van de Sovjet-republieken om zijn onafhankelijkheid uit te roepen.

Regering: Uitvoerende macht: Staatshoofd - President, hoofd van de regering - Premier. Wetgevende macht: unicameral Parlement of Seimas. De Seimas bestaat uit 141 Seimas leden, vertegenwoordigers van de mensen, direct of bij geheime stemming verkozen voor een vier - term jaar.

Nationale valuta: Euro

Bevolking: 3.378.600 (2007). Etnische groepen - Litouwers 83,45%, 6,31% Russen, Pools 6,74%, 1,23% Wit-Russen, Oekraïners 0,65%, andere 1,62%.

Major religie: Rooms-katholieken.

Neighbour Staten: North grens met Letland, Oost-grens met Wit-Rusland, Zuid-Poolse grens, Southwest grens met Rusland.

Litouwen is in de Central European Time Zone: GMT + 2 uur in de winter, GMT + 1 uur in de zomer.

Siauliai

Šiauliai is gelegen in het noordelijke deel van Litouwen. Het werd voor het eerst vermeld in de kronieken van de 22 september 1236. De Livonian Orde werd verwoest in deze strijd (Sun Battle). Sommigen beweren dat dit is de reden waarom Šiauliai staat bekend als de Stad van de Zon De overwinning van de Litouwers en hun bondgenoten in deze strijd is een zeer belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van de staat Litouwen. The Sun Clock plein werd georganiseerd in 1986 op de 750-jarig bestaan ​​van deze overwinning te herdenken. Bij deze gelegenheid werd de Hunter sculptuur ook gebouwd. Het symboliseert de oorsprong van de naam van de stad. De stad dankt zijn naam aan militairen en jagers die er woonden.

Het hele gebied van de stad is 81,13 sq. km. Volgens het gebied Šiauliai is de derde grootste stad, afhankelijk van het aantal inwoners (130,020 inwoners) is het de vierde.

Šiauliai is beroemd om Bubiai Mound 15 km van Šiauliai bekend om zijn houten kasteel dat werd verbrand door kruisvaarders, Salduve Mound die in het oostelijke deel van de stad. Domantai-Jurgaiciai Mound is een heilige plaats, de andere naam is de Hill of Crosses.

De stad bloeide soms, soms te lijden van oorlogen, pest, en branden. Vandaag is het de grootste culturele, industrieel en wetenschappelijk centrum in Noord-Litouwen.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Russisch

Bekijk Bachelors »

Programma's

Deze school biedt ook:

Bachelor

Internationale zaken

Campus Voltijd Deeltijd September 2019 Litouwen Šiauliai

Doelstelling (en) van een opleiding: gekwalificeerde internationale business specialisten, in staat om zakelijke omgeving en processen te analyseren, te creëren en te beheren van een bedrijf, trainen om internationale zakelijke projecten uit te voeren. [+]

Over het programma

Naam van de Opleiding: internationale bedrijfsleven

Studierichting: Sociale wetenschappen

Studierichting: Business en Administration

Studieniveau: programma 6

Type van de studie: College studies

Diploma: Professionele Bachelor in International Business

Certificaat uitgereikt: Professionele Bachelor diploma

Minimal onderwijs voor toelating: SECUNDAIRE

Algemene beschrijving:

Doelstelling (en) van een opleiding:

Om gekwalificeerde internationale business specialisten opleiden, in staat om zakelijke omgeving en processen te analyseren, te creëren en te beheren van een bedrijf, voor de uitvoering van internationale zakelijke projecten, te communiceren en te onderhandelen in vreemde talen door te focussen op de veranderende internationale zakelijke omgeving, behoeften van de consument en doelstellingen onderneming door het toepassen van de meest recente wetenschappelijke kennis en maatschappelijk verantwoord ondernemen principes in de nationale en internationale markten.... [-]


Videos

Šiauliai State College

Contact
Bezoekadres
Aušros ev. 40, Šiauliai LT-76241
Šiauliai, Šiauliai, LT