Lees de Officiële Beschrijving

Kauno Kolegija / University of Applied Sciences is een staat - in handen instelling die hoger onderwijs op het gebied van technologie, sociale wetenschappen, medische biologie, geesteswetenschappen en de kunsten. Het is een van de grootste instellingen voor hoger onderwijs niet alleen in Litouwen, maar in de hele Baltische regio.

Kauno Kolegija draagt ​​actief bij aan de uitvoering van de staat regionaal ontwikkelingsbeleid -Studie programma's worden gerealiseerd, niet alleen in Kaunas, maar ook in Kedainiai, Druskininkai en Taurage. Alles bij elkaar biedt meer dan 40 opleidingen. Meer dan 8000 studenten studeren momenteel en ongeveer 600 docenten zijn momenteel werken hier.

Succes van Kauno kolegija is gebaseerd op de samenwerking tussen studenten, docenten en werkgevers in het proces van de opleiding specialisten die het hoger onderwijs en de praktische vaardigheden te verwerven binnen een kortere periode, meestal van drie jaar. Nauwe samenwerking tussen Kauno kolegija en werkgevers heeft een positieve invloed op de tewerkstelling van studenten in bedrijven en andere instellingen.

Internationale samenwerking is een van Kauno kolegija prioritaire gebieden. Deelname aan internationale netwerken en programma's verzekert actieve uitvoering van de bepalingen van het Bologna-proces in academische en andere activiteiten. Internationale samenwerking streeft naar verbetering van de kwaliteit van de studies, toegepast onderzoek en zorgt voor de naleving van Kauno kolegija afgestudeerden vaardigheden met continu veranderende behoeften van de internationale arbeidsmarkt.

De Kauno kolegija gemeenschap werkt samen met andere onderwijs en onderzoek instellingen, organisaties en bijbehorende business structuren. Deze samenwerking wordt uitgevoerd in overeenstemming met de doelstellingen van de studie proces, de behoeften van de internationale arbeidsmarkt en de strategie van de regionale ontwikkeling.

Mening van studenten is hier zeer gerespecteerde - vertegenwoordigers afgevaardigd door studenten actief deel te nemen aan de activiteiten van institutionele zelf - overheid.

Feiten en cijfers

Kauno kolegija / University of Applied Sciences werd opgericht op 1 september 2000 na het binaire systeem van hoger onderwijs bestaat uit twee types van hoger onderwijs verzorgd door hogescholen en universiteiten in Litouwen werd geïntroduceerd.

In 2005 werd een groep van deskundigen die door het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen van de Republiek Litouwen benoemd beoordeelde de resultaten en de voortgang van de instelling na de evaluatie die is vastgesteld bij de wet en een uitstekende evaluatie scores gaf. Na de accreditatie Kauno kolegija / University of Applied Sciences het recht voor om Professionele Bachelor diploma en het diplomasupplement voldoen aan de Europese Hoger Onderwijs eisen is verleend.

Vandaag Kauno kolegija / University of Applied Sciences is een van de grootste hogescholen in Litouwen, met een gemeenschap ongeveer 73 000 studenten en ongeveer 1000 werknemers (gegevens van oktober 2013).

Meer dan 1 800 studenten afgestudeerd aan de universiteit elk jaar.

De instelling brengt de eerste cyclus van studies op het gebied van technologie, medische biologie, geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en kunst. Er is een brede waaier van opleidingen - totaal 47.

Alle opleidingen zijn ontworpen met het doel om de leerlingen met diepgaande theoretische kennis uit te rusten en om de maximale training van praktische vaardigheden. Ongeveer 30 tot 50 procent van de totale studietijd op Kauno kolegija / University of Applied Sciences wordt besteed aan het ontwikkelen van praktische vaardigheden van de student.

De leeftijd van de studenten aan Kauno kolegija / University of Applied Sciences jaar varieerde 18-60 jaar. De gemiddelde student leeftijd is 22,4 jaar (gegevens van oktober 2013). Collegegeld van bijna twee-derde van de toekomstige professionals wordt gedekt door de staat, terwijl de overige studenten betalen collegegeld.

De leerlingen zijn positief over de modernisering van de studie: 75 procent van de deelnemers aan de enquête opgemerkt dat de studies aan de universiteit had gehaald of zelfs overtroffen hun verwachtingen.

De universiteit heeft 4 faculteiten in Kaunas en 3 regionale afdelingen in Kėdainiai, Tauragė en Druskininkai.

Meer dan 70 laboratoria en werkplaatsen zijn er. De bibliotheek bestaat uit 7 afdelingen en heeft meer dan 65.000 publicaties in het Litouws, Engels, Duits, Russisch, Frans en andere talen.

De studenten worden ondergebracht in 4 slaapzalen.

In de periode 2009 - 2013 investeerde de universiteit meer dan LTL 30 miljoen voor de verbetering van de kwaliteit van het hoger onderwijs en de renovatie of nieuwbouw van de campus faciliteiten. De verbetering werken werden gefinancierd uit de Europese Unie Structuurfondsen en mede-gefinancierd door de universiteit. Sinds 2004 Kauno kolegija / University of Applied Sciences gepromoot en geïmplementeerd 24 projecten gefinancierd door de Europese Unie Structuurfondsen en trad op als een partner in twaalf meer projecten.

Kauno kolegija / University of Applied Sciences, de leider van de rating

Kauno kolegija / University of Applied Sciences is trots op publieke erkenning. In 2O13, de Litouwse tijdschrift Veidas (Face) aangekondigd, voor de vijfde keer, de waardering van de Litouwse hogescholen, waar Kauno kolegija / University of Applied Sciences is de eerste onder de staat hogescholen.

In 2013 werden 13 nationale en 11 niet-statelijke Litouwse hogescholen afzonderlijk beoordeeld. Ieder van hen werden beoordeeld op basis van 9 criteria die een verschillend aantal punten toegekend en het gewicht ratio geschat had, en opgenomen begeleiding en toegepast wetenschappelijk / artistieke prestatie (18 punten); de hoogste evaluaties van de prestaties van het academisch personeel en afgestudeerden (3 punten); de wetenschappelijke staf van de universiteit (6 punten); college internationaliteit (15 punten); de verscheidenheid van opleidingen (8 punten); studie omstandigheden (11,5 punten); mening van studenten (15 punten); de vraag van de verworven op het college op de arbeidsmarkt (28 punten) specialiteit; en college financiering (5,5 punten).

De totale som van alle indicatoren van Kauno kolegija / University of Applied Sciences is 47,82 punten. De beste geëvalueerd bollen zijn begeleiding en toegepast wetenschappelijk / artistieke prestaties (10,48 punten); de prestaties van het academisch personeel en afgestudeerden (1,75 punten); het wetenschappelijk personeel (3,18 punten); en studie condities (4.69 punten).

De waardering van de Litouwse staat hogescholen, 2013

1) Kauno kolegija / University of Applied Sciences (47,82 punten). 2) Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences (46,08 punten). 3) Utenos kolegija / Utena University of Applied Scienses (37,36 punten). 4) Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija / Kaunas College van Bosbouw en Environmental Engineering (37,19 punten). 5) Žemaitijos kolegija / Zemaitija College (36,47 punten). 6) Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija / Vilnius College van Technologie en Design (32,73 punten). 7) Klaipėdos Valstybinė kolegija / Klaipeda State College (32,31 punten). 8) Kauno technikos kolegija / Kaunas University Toegepaste Ingenieurswetenschappen (27,8 punten). 9) Alytaus kolegija / University of Applied Sciences (27,62 punten). 10) Lietuvos Aukstoji jūreivystės mokykla / Litouwse Zeevaartschool (24,67 punten).

Opleidingen te volgen in:
Engels
Litouws

Deze school biedt ook:

Bachelor

Kaunas College - University Of Applied Sciences

Praktijk gericht academisch programma inrichting studenten met kennis van de economische, sociale en toegepaste wetenschappen, evenals de zakelijke vaardigheden die nodig ... [+]

Praktijk gericht academisch programma inrichting studenten met kennis van de economische, sociale en toegepaste wetenschappen, evenals de zakelijke vaardigheden die nodig zijn in het toerisme en de horeca.

Verplicht onderdeel van de opleiding bestaat uit: - Algemene onderwerpen - 15 ECTS (Philosophy, Basics of Applied Research, informatietechnologie); - Professionele onderwerpen - 105 ECTS-studiepunten (Zakelijk Engels, vreemde taal (Duits / Frans), Bedrijfseconomie, Toegepaste Wiskunde, Reizen Geografie, Interculturele Communicatie, Basis van Marketing, Toerisme en Infra, Management, Tourism Marketing, Financiën, Business Ethics, recht, boekhouding); - Specialisatie vakken - 21 ECTS (Hotel Management, Food Preparation Technology, F & B Service, Toerisme Bedrijf Management, Toerisme en Milieu, Transport); - Keuzevakken - 9 studiepunten; - Praktische training - 30 studiepunten (in de toeristische bedrijven / hotels).... [-]

Litouwen Kaunas
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
6 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands