Kaunas University of Technology

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Hoge reputatie

Kaunas University of Technology dateert al van 1922 en heeft een groot potentieel voor studies en onderzoek ontwikkeld en blijft leider op het gebied van innovaties en technologieën in de Baltische Staten. Met 10.500 studenten en 1.000 academische personeelsleden streeft KTU ernaar zeer getalenteerde studenten (ondersteund door universitaire en externe beurzen), onderzoekers en academici bij elkaar te brengen om baanbrekend onderzoek te verrichten, onderwijs van topkwaliteit te leveren en onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten aan te bieden voor een breed spectrum. aantal bedrijven.

internationaliteit

KTU verbetert zijn internationale zichtbaarheid door deel te nemen aan internationale onderzoekssamenwerkingen, door internationale studieprogramma's op te zetten, door samen te werken met internationale partners bij het opzetten van gezamenlijke studieprogramma's en door de deelname aan internationale uitwisselingen tussen studenten en academische gemeenschappen aan te moedigen. Momenteel kunnen internationale studenten kiezen tussen 36 niet-gegradueerde en postdoctorale opleidingen en 19 doctorale programma's in het Engels op het gebied van technologische, lichamelijke, biomedische en sociale wetenschappen, menswetenschappen en creatieve kunsten.

Infrastructuur en technologieën

KTU richtte niet alleen de eerste en meest succesvolle academische Startup Space op, maar huisvest ook het grootste wetenschap- en technologiepark in de Baltische staten. De studenten hebben toegang tot de modernste onderzoeksapparatuur in Litouwen. Het grootste in het moderne laboratorium voor mobiele toepassingen in de Baltische Staten, het enige in het Balticum Bloomberg Financial markets Lab, Intermedix creative hub en de laboratoria voor duurzame chemie, mechatronica, toekomstige energie- en milieutechniek, informatie- en telecommunicatietechnologieën zijn slechts een fractie van de beschikbare technologische middelen. KTU werkt samen met internationale organisaties zoals Barclays, BASF, FESTO, Hitachi, NAVO, Samsung, Schneider Electric, enz.

Groeiende talenten

KTU investeert in haar huidige studenten door hun studieomgeving en de kwaliteit ervan te verbeteren, door mogelijkheden te bieden om actief te zijn in sport, kunst, studentenverenigingen en door hun vertrouwen op te bouwen, omdat het de investering is voor de toekomst van de samenleving in lokale en mondiale voorwaarden. Onze studenten vormen een groot deel van de levendige studentengemeenschap in Kaunas, de op één na grootste stad van Litouwen.

Een opwindende plek om te wonen en studeren

KTU ligt in Kaunas, de op een na grootste stad van Litouwen, vaak Litouwse intelligentsia en culturele hoofdstad genoemd. Een veilige omgeving en gematigde natuurlijke omstandigheden zorgen voor een aangenaam leven. Een levendige oude binnenstad, groene parken, een rivieroever met recreatiegebieden liggen op minder dan 15 minuten van de KTU-campus. Studenten worden aangeboden om te wonen in KTU-slaapzalen, te genieten van sport, kunst en andere activiteiten van studenten binnen de campus.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk BA's » Bekijk BSc's » Bekijk Bachelors » Bekijk Health MSc » Bekijk Health Master » Bekijk MA's » Bekijk MSc\'s » Bekijk Masters »

Programma's

Deze school biedt ook:

BA

Bachelor in beleids- en veiligheidsstudies

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

Dit programma biedt een grondige kennis van de implementatie van sociaal onderzoek, onthult mogelijkheden om problemen met het overheidsbeleid en de veiligheid te analyseren door verschillende wetenschappelijke benaderingen te combineren. [+]

In een wereld waar problemen grenzen en disciplines overstijgen, waar bedreigingen waarvan voorheen werd gedacht dat ze onafhankelijk zijn, met elkaar worden verbonden, waarbij verschillen tussen wat binnenlands beleid is en wat buitenlands beleid steeds vager wordt, studenten moeten worden opgeleid en perspectief om disciplinaire silo's af te breken.

Dit is een perfect studieprogramma voor diegenen die streven naar beleidsonderzoeksspecialisten. Dit programma biedt een grondige kennis van de implementatie van sociaal onderzoek, onthult mogelijkheden om problemen met het overheidsbeleid en de veiligheid te analyseren door verschillende wetenschappelijke benaderingen te combineren.

Uitstekende kennis van politiek en internationale processen... [-]

BSc

Bachelor of Science in de chemische technologie en engineering

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

Het programma bereidt gekwalificeerde technologen voor met een bachelordiploma in engineering voor elk productiebedrijf of laboratorium. [+]

Het programma bereidt gekwalificeerde technologen voor met een bachelordiploma in engineering voor elk productiebedrijf of laboratorium.

Afgestudeerden weten hoe ze producten en processen moeten ontwerpen, technologische systemen kunnen beheren, processen van chemische technologie, apparatuur kunnen begrijpen, in staat zijn om nieuwe technologieën te beoordelen, weten hoe gevaarlijk chemische stoffen zijn voor het milieu en mensen, kunnen geschikte beschermingsmaatregelen toepassen in de industrie of in het laboratorium, weten methoden van laboratoriumonderzoek, kan moderne analytische en industriële apparatuur in de praktijk gebruiken.

Het programma biedt specialisaties in

Technologie van anorganische materialen (meststoffen, bindmiddelen, keramiekglas en andere);Technologie van organische materialen (aardolie, olie, polymeren en andere).Nr. 1 programma in Chemical Engineering in Litouwen... [-]

Bachelor of Science in de civiele techniek

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

Het BSc-programma omvat de wetenschappelijke fundamenten van civiele techniek en computerondersteunde ontwerpvaardigheden die vereist zijn om ze toe te passen, en biedt een scala aan mogelijkheden om de theorie in de praktijk te brengen door middel van gespecialiseerde laboratoriumklassen, projectwerken, groepswerk met behulp van BIM-methodologie. [+]

Civiele techniek wordt beschreven als geheel van de processen, vereist voor ontwerp, bouw, installatie en exploitatie van gebouwen en constructies - analyseert theoretische en praktische aspecten van structuren, productietechnologie, bouwtechnologie en de organisatie van bouwwerkzaamheden.

Het BSc-programma omvat de wetenschappelijke fundamenten van civiele techniek en computerondersteunde ontwerpvaardigheden die vereist zijn om ze toe te passen, en biedt een scala aan mogelijkheden om de theorie in de praktijk te brengen door middel van gespecialiseerde laboratoriumklassen, projectwerken, groepswerk met behulp van BIM-methodologie.

Nieuwste software en apparatuur

Building Information Modeling (BIM), toegepast in het studieproces, biedt de studenten het inzicht en de hulpmiddelen om gebouwen en infrastructuur efficiënter te plannen, ontwerpen, bouwen en beheren.... [-]


Bachelor of Science in de informatica

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

KTU is de leider in computerwetenschappelijke studies en de afgestudeerden van het BSc-programma voor informatica worden het best beoordeeld door de werkgevers in Litouwen (Reitingai, 2017). De studies concentreren zich op technologie van programmeren, internet en driedimensionale grafische afbeeldingen. Cloud computing, moderne vaste, mobiele of draadloze toegangsnetwerken, real-world informatiemodellen en processen van geautomatiseerde toepassingsgebieden en competenties voor de onafhankelijke oprichting van online IT- en multimediadiensten stellen de afgestudeerden in staat om op de hoogte te zijn van de behoeften in de markt. [+]

KTU is de leider in computerwetenschappelijke studies en de afgestudeerden van het BSc-programma voor informatica worden het best beoordeeld door de werkgevers in Litouwen (Reitingai, 2017). De studies concentreren zich op technologie van programmeren, internet en driedimensionale grafische afbeeldingen. Cloud computing, moderne vaste, mobiele of draadloze toegangsnetwerken, real-world informatiemodellen en processen van geautomatiseerde toepassingsgebieden en competenties voor de onafhankelijke oprichting van online IT- en multimediadiensten stellen de afgestudeerden in staat om op de hoogte te zijn van de behoeften in de markt.

specialisatiesInternet-informaticaMultimedia systemenCareers... [-]

Bachelor of Science in de robotica

Campus Voltijd Deeltijd 4 - 6 jaar September 2018 Litouwen Kaunas +1 more

Robotica is een wetenschap van robots en intelligente technologie, die het aanzien van de mensheid al fundamenteel verandert. Het KTU-studieprogramma combineert elektronica, mechatronica, computerbesturing, signaalverwerking, kunstmatige intelligentie en programmering bij het ontwerp, de ontwikkeling en de toepassing van robots en hun integratie met andere systemen in de werkomgeving. [+]

Robotica is een wetenschap van robots en intelligente technologie, die het aanzien van de mensheid al fundamenteel verandert. Het KTU-studieprogramma combineert elektronica, mechatronica, computerbesturing, signaalverwerking, kunstmatige intelligentie en programmering bij het ontwerp, de ontwikkeling en de toepassing van robots en hun integratie met andere systemen in de werkomgeving. De praktische ervaring wordt opgedaan door middel van seminars en workshops in de beste in de Baltische laboratoria - internationale trainingscentra, opgericht en gesponsord door zakelijke partners.

De werkgevers onderstrepen de capaciteiten van afgestudeerden van KTU om robotiseringsoplossingen te kunnen toepassen en de productie-efficiëntie te verbeteren dankzij de analyse van productieprocessen binnen het studieproces.... [-]


Bachelor of Science in elektronica-engineering

Campus Voltijd Deeltijd 4 - 6 jaar September 2018 Litouwen Kaunas +1 more

Met deze graad kun je werken in elk gebied van de mondiale en dynamische elektronica-industrie, variërend van traditionele maar moderne productie tot geneeskunde, beveiliging en logistiek, communicatiesystemen en militaire uitrusting. [+]

Met deze graad kun je werken in elk gebied van de mondiale en dynamische elektronica-industrie, variërend van traditionele maar moderne productie tot geneeskunde, beveiliging en logistiek, communicatiesystemen en militaire uitrusting.

Door middel van case-based leren, oefenen, uitdagende projecten, geeft het opleiding aan elektronica-ingenieurs, die in staat zijn om moderne systemen op het gebied van industrie aan te maken, te installeren, te onderzoeken, te verbeteren en te onderhouden.

De meest gewaardeerde afgestudeerden van de werkgevers in Litouwen

KTU heeft een lange geschiedenis van expertise op het gebied van elektronica en biedt het grootste aantal opleidingen op dit gebied. De afgestudeerden van KTU Electronics engineering werden het meest gewaardeerd door de werkgevers in Litouwen in 2016 (Reitingai, 2017).... [-]


Bachelor of Science in luchtvaarttechniek

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

Gericht op professionele ervaring bij luchtvaartbedrijven, leidt het programma door geleidelijk te leren over processen die ten grondslag liggen aan aerodynamica, materialen die worden gebruikt om luchtvaartuigen te bouwen, voertuigconstructies en -typen, hun gedrag tijdens de vlucht en de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van ontwerpen, bouwen en bouwen van vliegtuigen. onderhoud en het omgaan met een aantal andere aspecten die verband houden met creatieve engineering in de luchtvaart. [+]

Gericht op professionele ervaring bij luchtvaartbedrijven, leidt het programma door geleidelijk te leren over processen die ten grondslag liggen aan aerodynamica, materialen die worden gebruikt om luchtvaartuigen te bouwen, voertuigconstructies en -typen, hun gedrag tijdens de vlucht en de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van ontwerpen, bouwen en bouwen van vliegtuigen. onderhoud en het omgaan met een aantal andere aspecten die verband houden met creatieve engineering in de luchtvaart.

Programma-implementatieopties door te kiezen voor het model van extended practice bij luchtvaartbedrijven: - Vliegtuig en vliegtuigontwerp ingenieur (algemene luchtvaart engineering praktijk (30 ECTS.), Uitgebreide onderwerpen op het gebied van luchtvaarttechnologie (18 cr.) En professionele praktijk (12 ECTS); - Aircraft Maintenance Specialist General Aviation Engineering Practice (30 ECTS) en Aircraft Maintenance Practice (30 ECTS).... [-]


Bachelor of Science in Materiële Fysica en Nanotechnologieën

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

BSc in materialen en nanotechnologieën analyseert de manieren waarop verschillende materialen worden gemaakt en toegepast in de industrie en hedendaagse hoge (micro-, nano-) technologieën, hoe materiaalkenmerken worden onderzocht, geëvalueerd en gewijzigd. Kennis verwerven van materiaalsamenstelling, natuurkunde en scheikunde, de afgestudeerden kunnen geschikte materialen of productietechnologieën selecteren en oplossingen vinden voor verschillende technische en technische kwesties. [+]

Arbeidsmarktsurveys benadrukken dat specialisten met kennis van hoogwaardige technologieën, creatie en toepassing van verschillende materialen en praktische vaardigheden zullen domineren in de lijst van meest veelbelovende toekomstige specialiteiten.

BSc in materialen en nanotechnologieën analyseert de manieren waarop verschillende materialen worden gemaakt en toegepast in de industrie en hedendaagse hoge (micro-, nano-) technologieën, hoe materiaalkenmerken worden onderzocht, geëvalueerd en gewijzigd.

De afgestudeerden verwerven kennis van materiaalsamenstelling, natuurkunde en scheikunde en zijn in staat om geschikte materialen of productietechnologieën te selecteren en oplossingen te vinden voor verschillende technische en technische kwesties.... [-]


Bachelor of Science in Mechanical Engineering

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

Machinebouw is een van de breedste en oudste technische disciplines en biedt daarom enkele van de sterkste interdisciplinaire mogelijkheden in het ingenieursberoep. Het programma omvat analyse van verschillende gebruikte materialen en technologieën en ontwerp voor de industrie, basisprincipes van machineontwerp en productontwikkeling. De vaardigheden en vaardigheden om apparaten, apparatuur en systemen van mechanische aard te ontwerpen met moderne CAD / CAE-systemen zijn met name van cruciaal belang voor een succesvolle carrière. Het programma heeft een optie Twin-programma onder het ECIU-consortium. [+]

Machinebouw is een van de breedste en oudste technische disciplines en biedt daarom enkele van de sterkste interdisciplinaire mogelijkheden in het ingenieursberoep. Het programma omvat analyse van verschillende materialen en technologieën die worden gebruikt in de industrie, basisprincipes van machineconcept en productontwikkeling.

De competenties, capaciteiten en vaardigheden om apparatuur, componenten en systemen van mechanische aard te ontwikkelen met moderne CAD / CAE-systemen zijn van bijzonder belang voor een toekomstige carrière. Het programma heeft een optie Twin-programma onder het ECIU-consortium.

Twee semesters van alternatieven (semesters van vrije keuze) zijn opgenomen in het programma. Afhankelijk van persoonlijke behoeften en interesses, kunnen de studenten selecteren: - verdieping van studies op het gebied van werktuigbouw; - Ontwikkeling van competenties in praktische engineeringactiviteiten door semester- of semesterplaatsing bij ingenieursbureaus ("Extended Practice" -model); - Internationaal semester bij Europese universiteiten.... [-]


Bachelor of Science in Mechatronics

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

Dit multidisciplinaire programma biedt een systematische combinatie van kennis en methoden op het gebied van mechanische, besturings- en computertechnologie, waarmee afgestudeerden steeds complexere technische systemen kunnen ontwikkelen, implementeren of onderhouden. [+]

Mechatronica, als onderliggende industriële technologie, is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van productie, transport, medische, aerospace en andere sectoren.

Dit multidisciplinaire programma biedt een systematische combinatie van kennis en methoden op het gebied van mechanische, besturings- en computertechnologie, waarmee afgestudeerden steeds complexere technische systemen kunnen ontwikkelen, implementeren of onderhouden.

Grootste onderzoeksoutput

KTU was de pionier van mechatronica-onderzoeken in Litouwen en heeft de grootste onderzoeksoutput.

Interdisciplinaire wetenschappen

Interdisciplinaire studies, het verstrekken van kennis en vaardigheden van de specialiteiten van mechatronica, automatisering, elektronica en informatica.... [-]


Bachelor of Science in New Media Language

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

Dit programma is bedoeld voor diegenen die willen leren "spelen met taal", om de geheimen van elektronische communicatie te kennen, om de grammatica van "visueel ontwerp" te kunnen analyseren en een paar vreemde talen te beheersen (Frans, Duits, Russisch, Italiaans, Spaans of Zweeds). [+]

Dit programma is bedoeld voor diegenen die willen leren "spelen met taal" , de geheimen van elektronische communicatie kennen, de grammatica van "visueel ontwerp" analyseren en een paar vreemde talen beheersen (Frans, Duits, Russisch, Italiaans, Spaans of Zweeds) . Innovatieve taaloplossingen zijn een integraal onderdeel van de activiteiten op het gebied van media, public relations, reclame, marketing, enz.

Het programma biedt minor studies in Europese Studies en Politieke Wetenschappen.

Vreemde talen worden gegeven door moedertaalsprekers

Studenten kunnen beheersen tweede en / of derde vreemde taal kiezen uit het Frans, Duits, Russisch, Italiaans, Spaans of Zweeds, onderwezen door moedertaalsprekers.... [-]


Bachelor

Bachelor in de bouwkunde (geïntegreerde studies: Bachelor en Master)

Campus Voltijd 5 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

Dynamisch, innovatief en praktisch tegelijk, het programma wordt geïmplementeerd via de Studio-methode - studiecursussen worden geïntegreerd in een enkele complexe taak: studenten leren architectuurgerelateerde principes van tekenen, compositie, fysica, materiaalsterkten, enz. En passen deze rechtstreeks toe in het project waar ze aan werken. [+]

Dynamisch, innovatief en praktisch tegelijkertijd wordt een programma geïmplementeerd via de studiomethode - studiecursussen worden geïntegreerd in één complexe taak: studenten leren architectuurgerelateerde principes van tekenen, compositie, fysica, materiaalsterktes, enz. En passen deze rechtstreeks toe in het project waar ze aan werken. Een andere exclusiviteit van het programma ligt in de historische, culturele, theoretische en filosofische kritische analyse van bestaande typologieën, geassocieerd met het ontwerp van esthetische prototyping waarin constructies, mechanisch, ecologisch en economisch onderzoek worden geïntegreerd. Deze uitgebreide undergraduate-programma leidt tot de master's degree (5 jaar-programma).... [-]


Bachelor in duurzame engineering en Ecotechnologie

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

Environmental Engineering-studieprogramma is bedoeld voor iedereen die zich zorgen maakt over het milieu. Het bereidt milieuspecialisten voor, die kennis hebben van algemene engineering, milieuprocessen en milieutechnologieën begrijpen, principes van duurzame ontwikkeling, milieueconomie en wetgeving. [+]

Environmental Engineering-studieprogramma is bedoeld voor iedereen die zich zorgen maakt over het milieu. Het bereidt milieuspecialisten voor, die kennis hebben van algemene engineering, milieuprocessen en milieutechnologieën begrijpen, principes van duurzame ontwikkeling, milieueconomie en wetgeving.

Studieprogramma bevat geen enge specialisaties: studies bieden complexe kennis en vergroten de werkgelegenheidsmogelijkheden.

Brede milieukennis

Deze studie biedt complexe kennis, waaronder milieuprocessen, technologieën voor vermindering van luchtvervuiling, waterbehandeling en afvalverwerking, duurzame ontwikkeling, milieuonderzoek en wettelijke regulering van milieubescherming.... [-]


Bachelor in voertuigtechniek

Campus Voltijd 4 jaar September 2018 Litouwen Kaunas

Het onderzoeksproces omvat leer- en leermethoden en -instrumenten die voldoen aan internationale normen: technische groepsprojecten omvatten de toepassing van geavanceerde diagnostische technologieën en ontwerpomgevingen - CATIA ADAMS, enz. - in dienst van internationale bedrijven in de voertuigontwerpindustrie . [+]

'S Werelds beste van het beste in de motorsport test de voertuigen van uw ontwerp en wint de kampioenschapsraces. Lijkt me te mooi om waar te zijn, of toch? Door kennis te hebben opgedaan op het gebied van aandrijflijnen voor auto's, expertise in hun werking en onderhoud en zich te specialiseren in ontwerp en fabricage van voertuigen en methodologieën voor hun technische upgrade, zult u zich aansluiten bij het KTU afgestudeerde netwerk van voertuigingenieurs die deze droom al leven.

Het studieproces omvat onderwijs- en leermethoden en -instrumenten die voldoen aan internationale standaarden: engineeringgroepsprojecten omvatten de toepassing van geavanceerde diagnostische technologieën en ontwerpomgevingen - CATIA ADAMS, enz. - in dienst van internationale bedrijven in de voertuigontwerpindustrie .... [-]


Contact

Kaunas University of Technology

Adres Donelaicio St. 73,
44249 Kaunas, Kaunas, Litouwen
Website ktu.edu/en
Telefoon 37037323894