Lees de Officiële Beschrijving

Hoge reputatie

Kaunas University of Technology dateert al van 1922 en heeft een groot potentieel voor studies en onderzoek ontwikkeld en blijft leider op het gebied van innovaties en technologieën in de Baltische Staten. Met 10.500 studenten en 1.000 academische personeelsleden streeft KTU ernaar zeer getalenteerde studenten (ondersteund door universitaire en externe beurzen), onderzoekers en academici bij elkaar te brengen om baanbrekend onderzoek te verrichten, onderwijs van topkwaliteit te leveren en onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten aan te bieden voor een breed spectrum. aantal bedrijven.

internationaliteit

KTU verbetert zijn internationale zichtbaarheid door deel te nemen aan internationale onderzoekssamenwerkingen, door internationale studieprogramma's op te zetten, door samen te werken met internationale partners bij het opzetten van gezamenlijke studieprogramma's, en door de deelname aan internationale uitwisselingen tussen studenten en academische gemeenschappen aan te moedigen. Momenteel kunnen internationale studenten kiezen tussen 37 niet-gegradueerde en postdoctorale opleidingen en 19 doctorale programma's in het Engels op het gebied van technologische, lichamelijke, biomedische en sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en creatieve kunsten.

108676_108250_4.mechanikosf2012G.Zaltauskaitesnuotr-2076.jpg

Infrastructuur en technologieën

KTU richtte niet alleen de eerste en meest succesvolle academische Startup Space op, maar huisvest ook het grootste wetenschap- en technologiepark in de Baltische staten. De studenten hebben toegang tot de modernste onderzoeksapparatuur in Litouwen. Het grootste in het moderne laboratorium voor mobiele toepassingen in de Baltische Staten, het enige in het Balticum Bloomberg Financial markets Lab, Intermedix creative hub en de laboratoria voor duurzame chemie, mechatronica, toekomstige energie- en milieutechniek, informatie- en telecommunicatietechnologieën zijn slechts een fractie van de beschikbare technologische middelen. KTU werkt samen met internationale organisaties zoals Barclays, BASF, FESTO, Hitachi, NAVO, Samsung, Schneider Electric, enz.

108675_108252_3.SAFIMIC5.JPG

Groeiende talenten

KTU investeert in haar huidige studenten door hun studieomgeving en de kwaliteit ervan te verbeteren, door mogelijkheden te bieden om actief te zijn in sport, kunst, studentenverenigingen en door hun vertrouwen op te bouwen, omdat het de investering is voor de toekomst van de samenleving in lokale en mondiale voorwaarden. Onze studenten vormen een groot deel van de levendige studentengemeenschap in Kaunas, de op één na grootste stad van Litouwen.

108677_108251_18-08-01Maistoinstitutas87.JPG

Een opwindende plek om te wonen en studeren

KTU ligt in Kaunas, de op een na grootste stad van Litouwen, vaak Litouwse intelligentsia en culturele hoofdstad genoemd. Een veilige omgeving en gematigde natuurlijke omstandigheden zorgen voor een aangenaam leven. Een levendige oude binnenstad, groene parken, een rivieroever met recreatiegebieden liggen op minder dan 15 minuten van de KTU-campus. Studenten worden aangeboden om te wonen in KTU-slaapzalen, te genieten van sport, kunst en andere activiteiten van studenten binnen de campus.

Belangrijkste redenen om te studeren in Litouwen

  • Hoogwaardige, moderne en innovatieve onderzoeken die voldoen aan de vereisten van het onderwijsbeleid van de Europese Unie.
  • Wereldwijd erkend diploma om een succesvolle internationale carrière of vervolgopleiding na te streven.
  • Unieke cultuur, die oude tradities koestert. Litouws wordt vaak omschreven als de oudste Indo-Europese taal.

In Kaunas

  • De stad van jonge en getalenteerde mensen: elke 7e bewoner studeert aan een universiteit of hogeschool. Daarom is dit ook de stad van studenten.
  • De op een na grootste stad van Litouwen, maar de belangrijkste objecten zijn te voet of met de fiets gemakkelijk te bereiken.
  • De stad behoort tot de top 10 van meest rendabele steden in Europa.

Bij KTU

  • Onder de top 2,7% van de beste universiteiten ter wereld: KTU brengt zeer getalenteerde studenten, onderzoekers en academici samen.
  • De leider in samenwerking met het bedrijfsleven: van de ontwikkeling van studieprogramma's via case-analyse tot technologieoverdracht.
  • Breed scala aan diensten voor de studenten: uitwisselingsprogramma's, stages, opstartruimte, sport, enz.

rankings

QS
Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

BA

Kaunas University of Technology

In een wereld waar problemen grenzen en disciplines overstijgen, waar bedreigingen waarvan voorheen werd gedacht dat ze onafhankelijk zijn, met elkaar worden verbonden, w ... [+]

Overzicht

In een wereld waar problemen grenzen en disciplines overschrijden, waar bedreigingen waarvan voorheen werd gedacht dat ze onafhankelijk zijn, met elkaar worden verbonden, waarbij verschillen tussen wat binnenlands beleid is en wat buitenlands beleid steeds vager wordt, studenten moeten worden opgeleid en perspectief om disciplinaire silo's af te breken. Dit is een perfect studieprogramma voor diegenen die streven naar specialisten in beleidsonderzoek. Dit programma biedt een grondige kennis van de implementatie van sociaal onderzoek, onthult mogelijkheden om openbare beleids- en veiligheidsproblemen te analyseren door verschillende wetenschappelijke benaderingen te combineren.

Carrière... [-]
Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

BSc

Kaunas University of Technology

Het programma bereidt gekwalificeerde technologen voor met een bachelordiploma in engineering voor elk productiebedrijf of laboratorium. Afgestudeerden weten hoe ze produ ... [+]

Overzicht

Het programma bereidt gekwalificeerde technologen voor met een bachelordiploma in engineering voor elk productiebedrijf of laboratorium. Afgestudeerden weten hoe ze producten en processen moeten ontwerpen, technologische systemen kunnen beheren, processen van chemische technologie, apparatuur kunnen begrijpen, in staat zijn om nieuwe technologieën economisch te beoordelen, weten hoe gevaarlijk chemische stoffen zijn voor het milieu en mensen, kunnen geschikte beschermingsmaatregelen toepassen in de industrie of in het laboratorium, weten methodologieën van laboratoriumonderzoek, kan moderne analytische en industriële apparatuur in de praktijk gebruiken.

Het programma biedt specialisaties in... [-]

Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Kaunas University of Technology

Civiele techniek wordt beschreven als het geheel van de processen, vereist voor ontwerp, bouw, installatie en exploitatie van gebouwen en constructies - analyseert theore ... [+]

Overzicht

Civiele techniek wordt beschreven als het geheel van de processen, vereist voor ontwerp, bouw, installatie en exploitatie van gebouwen en constructies - analyseert theoretische en praktische aspecten van structuren, productietechnologie, bouwtechnologie en de organisatie van bouwwerkzaamheden. Het BSc-programma omvat de wetenschappelijke fundamenten van civiele techniek en computerondersteunde ontwerpvaardigheden die vereist zijn om ze toe te passen, en biedt een scala aan mogelijkheden om de theorie in de praktijk te brengen via gespecialiseerde laboratoriumklassen, projectwerken, de groepswerken met behulp van BIM-methodologie.

specialisatiesGebouwen services Systems EngineeringTechnische structurenBouwstoffenConstructie technologieCarrière... [-]
Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
Deeltijd
4 - 6 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Kaunas University of Technology

KTU is de leider in computerwetenschappelijke studies en de afgestudeerden van het BSc-programma voor Informatica worden het best beoordeeld door de werkgevers in Litouwe ... [+]

Overzicht

KTU is de leider in computerwetenschappelijke studies en de afgestudeerden van het BSc-programma voor Informatica worden het best beoordeeld door de werkgevers in Litouwen (Reitingai, 2017). De studies richten zich op programmeertechnologieën, internet en driedimensionale grafische weergaven. Cloud computing, moderne vaste, mobiele of draadloze toegangsnetwerken, real-world informatiemodellen en processen van geautomatiseerde toepassingsgebieden en competenties voor de onafhankelijke oprichting van online IT- en multimediadiensten stellen de afgestudeerden in staat om op de hoogte te zijn van de behoeften in de markt .

specialisatiesInternet-informaticaMultimedia systemenCareers... [-]
Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Kaunas University of Technology

Robotica is een wetenschap van robots en intelligente technologie, die het aanzien van de mensheid al fundamenteel verandert. Het KTU-studieprogramma combineert elektroni ... [+]

Overzicht

Robotica is een wetenschap van robots en intelligente technologie, die het aanzien van de mensheid al fundamenteel verandert. Het KTU-studieprogramma combineert elektronica, mechatronica, computerbesturing, signaalverwerking, kunstmatige intelligentie en programmering bij het ontwerp, de ontwikkeling en de toepassing van robots en hun integratie met andere systemen in de werkomgeving. De praktische ervaring is opgedaan door middel van seminars en workshops in de beste in de Baltische laboratoria - internationale opleidingscentra, opgericht en gesponsord door zakelijke partners.

De werkgevers onderstrepen de capaciteiten van afgestudeerden van KTU om robotiseringoplossingen te kunnen toepassen en de productie-efficiëntie te verbeteren dankzij de analyse van productieprocessen binnen het studieproces.... [-]

Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
Deeltijd
4 - 6 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Kaunas University of Technology

Met deze graad kun je werken in elk gebied van de mondiale en dynamische elektronica-industrie, variërend van traditionele maar moderne productie tot geneeskunde, beveili ... [+]

Overzicht

Met deze graad kun je werken in elk gebied van de mondiale en dynamische elektronica-industrie, variërend van traditionele maar moderne productie tot geneeskunde, beveiliging en logistiek, communicatiesystemen en militaire uitrusting.

Carrière

Competenties van de student - Past meer kennis toe van elektronica-ingenieurswetenschap en onderzoeksmethoden; - Erkent problemen, formuleert ze en past oplossingen toe; - Voert de planning en de voortgang van het experiment uit; - Onderzoeksactiviteiten uitvoeren met moderne technologieën;

De vaardigheden van de student - In staat om onbekende problemen op te lossen die niet duidelijk zijn gedefinieerd; - In staat om nieuwe methoden te ontwikkelen; - In staat om analytisch, modellerend of experimenteel onderzoek te plannen of uit te voeren; - In staat om beschikbare kennis en ervaring toe te passen bij het genereren van ideeën en het nemen van beslissingen.... [-]

Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
3 - 6 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Kaunas University of Technology

Gericht op professionele ervaring bij luchtvaartbedrijven, leidt het programma door geleidelijk te leren over processen die ten grondslag liggen aan aerodynamica, materia ... [+]

Overzicht

Gericht op professionele ervaring bij luchtvaartbedrijven, leidt het programma door geleidelijk te leren over processen die ten grondslag liggen aan aerodynamica, materialen die worden gebruikt om luchtvaartuigen te bouwen, voertuigconstructies en -typen, hun gedrag tijdens de vlucht en de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van ontwerpen, bouwen en bouwen van vliegtuigen. onderhoud en het omgaan met een aantal andere aspecten die verband houden met creatieve engineering in de luchtvaart.

Programma-implementatieopties door het model van uitgebreide praktijk bij luchtvaartbedrijven te kiezen:

Vliegtuig en vliegtuigontwerpsysteem ingenieur (Algemene luchtvaart engineering praktijk (30 ECTS.), Uitgebreide onderwerpen op het gebied van luchtvaarttechnologie (18 cr.) En professionele praktijk (12 ECTS);Aircraft Maintenance Specialist General Aviation Engineering Practice (30 ECTS) en Aircraft Maintenance Practice (30 ECTS).Carrière... [-]
Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Kaunas University of Technology

Het materiaalfysica- en nanotechnologieprogramma is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in en aanleg hebben voor zowel technologische wetenschappen als natuurk ... [+]

Overzicht

Het materiaalfysica- en nanotechnologieprogramma is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in en aanleg hebben voor zowel technologische wetenschappen als natuurkunde. Dit is een uniek bi-directioneel niet-gegradueerd studieprogramma in het Engels. Het programma biedt studenten een fundamentele kennis van de fysica, een begrip van technologieën, technologisch ontwerp, samen met probleemoplossende vaardigheden, en is bedoeld om tegemoet te komen aan de behoeften van studenten die op zoek zijn naar innovatieve carrières in de huidige technologische tijd.

Carrière

Competenties van de student - Is in staat om de belangrijkste fysische en chemische verschijnselen, hun concepten, fundamentals van engineering, elektrotechniek en elektronica, evenals theoretische mechanica, numerieke methoden, wiskundige concepten en principes toe te passen, te kennen en te begrijpen, problemen van toepassing van wiskundige methoden te begrijpen. - Heeft de belangrijkste moderne methoden van fysische en chemische analyse geleerd die worden toegepast in materiaalwetenschap en nanotechnologieën. - Is competent om moderne micro- en nanotechnologieën en instrumenten, functionele (optische, elektrische, magnetische) gebruikte materialen, micro- en nanostructuren en hun ontwikkeling, productie, toepassing en kwaliteitsbeoordeling / of biomaterialen, hun technologieën, menselijke fysiologische systemen, biomedische en ultrasone systemen, apparaten en hun ontwikkeling, productie, toepassing en kwaliteitsbeoordeling (respectievelijk volgens de gekozen specialiteit). Is competent om technologieën van moderne technische materialen en hun fysische principes, micro- en nanotechnologieën toe te passen, voor zoeken en ontwikkelen van nieuwe materialen en structuren volgens de vastgestelde vereisten, heeft werkervaring met apparatuur voor technologische en materiaalanalyse. - Is competent om informatie, resultaten van zijn / haar activiteiten, professionele innovaties kritisch te beoordelen, deel te nemen... [-]

Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Kaunas University of Technology

Machinebouw is een van de breedste en oudste technische disciplines en biedt daarom enkele van de sterkste interdisciplinaire mogelijkheden in het ingenieursberoep. Het p ... [+]

Overzicht

Machinebouw is een van de breedste en oudste technische disciplines en biedt daarom enkele van de sterkste interdisciplinaire mogelijkheden in het ingenieursberoep. Het programma behandelt de analyse van verschillende materialen en technologieën die worden gebruikt in de industrie, de grondbeginselen van machineontwerp en productontwikkeling. De competenties, vaardigheden en vaardigheden om apparatuur, componenten en systemen van mechanische aard te ontwikkelen met moderne CAD / CAE-systemen zijn van bijzonder belang voor een toekomstige carrière. Het programma heeft een optie Twin-programma onder het ECIU-consortium.

Twee semesters van alternatieven (semesters van vrije keuze) zijn opgenomen in het programma. Afhankelijk van persoonlijke behoeften en interesses kunnen de studenten kiezen:... [-]

Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Kaunas University of Technology

Mechatronica, als onderliggende industriële technologie, is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van productie, transport, medische, aerospace en andere sectoren. Dit mu ... [+]

Overzicht

Mechatronica, als onderliggende industriële technologie, is cruciaal voor de verdere ontwikkeling van productie, transport, medische, aerospace en andere sectoren. Dit multidisciplinaire programma biedt een systematische combinatie van kennis en methoden op het gebied van mechanische, besturings- en computertechnologie, waardoor afgestudeerden steeds complexere technische systemen kunnen ontwikkelen, implementeren of onderhouden.

Carrière

Competenties van de student - Om nieuwe productie-engineeringproblemen op te lossen, hun oplossingsstrategie te plannen, nieuwe probleemoplossende methoden toe te passen. - Ontwikkelen van nieuw product en methoden voor het ontwerpen van producten en productieprocessen. - Plannen en uitvoeren van analytisch, modellerend en experimenteel onderzoek naar productie-engineeringproblemen. - Om de gegevens van experimenten, analytisch onderzoek of praktische productiesituaties te verwerken en interpreteren, geef je conclusies en aanbevelingen.... [-]

Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Kaunas University of Technology

Dit programma is bedoeld voor diegenen die willen leren "spelen met taal", de geheimen van elektronische communicatie kennen, de grammatica van "visueel ontwerp" analyser ... [+]

Overzicht

Dit programma is bedoeld voor diegenen die willen leren "spelen met taal", de geheimen van elektronische communicatie kennen, de grammatica van "visueel ontwerp" analyseren en een paar vreemde talen beheersen (Frans, Duits, Russisch, Italiaans, Spaans of Zweeds) . Innovatieve taaloplossingen vormen een integraal onderdeel van de activiteiten op het gebied van media, public relations, reclame, marketing, enz. Het programma biedt minorstudies in European Studies and Political Sciences.

Carrière

Competenties van de student Kennis van toegepaste taalkunde en het vermogen om deze op een creatieve en methodologische manier toe te passen bij het analyseren en creëren van teksten voor media; Kennis van moderne media, hun cultuur, macht, sociale controle en virtuele gemeenschappen; Engels op niveau C1, tweede vreemde taal op niveau B2.... [-]

Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Bachelor

Kaunas University of Technology

Wij waren de eerste in Litouwen die public governance-studies organiseerden, daarom kunnen we de hoge kwaliteit van studies, ervaring en professionalisme garanderen. Stud ... [+]

Overzicht

Wij waren de eerste in Litouwen die public governance-studies organiseerden, daarom kunnen we de hoge kwaliteit van studies, ervaring en professionalisme garanderen. Studies zijn bedoeld voor diegenen die streven naar sterke public governance-specialisten die bekend zijn met theorieën en praktijken, waarden en ethiek, principes van het maatschappelijk middenveld en vrijwilligerswerk, de belangrijkste methoden voor maatschappelijk onderzoek, en die deze kunnen toepassen bij managementactiviteiten van het publiek. sector.

Het programma is gericht op belangrijke kwesties van bestuur en non-profit leiderschap in een globaliserende wereld en biedt studenten een grondig inzicht in hoe overheidsbeleid de uitkomsten en burgers beïnvloedt in een context van veranderende politieke en sociale omstandigheden. Op deze manier kunnen zij goed doordachte beleidsmaatregelen en systeemhervormingen ontwikkelen die de effectiviteit en legitimiteit van het nationale en transnationale overheidsbeleid en het administratieve systeem vergroten. Het programma biedt studenten een unieke mogelijkheid om professionele kennis en praktische vaardigheden te verwerven in openbaar bestuur en leiderschap aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.... [-]

Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Kaunas University of Technology

Dynamisch, innovatief en praktisch tegelijk, het programma wordt geïmplementeerd via de Studio-methode - studiecursussen worden geïntegreerd in een enkele complexe taak: ... [+]

Overzicht

Dynamisch, innovatief en praktisch tegelijk, het programma wordt geïmplementeerd via de Studio-methode - studiecursussen worden geïntegreerd in één complexe taak: studenten leren architectuurgerelateerde principes van tekenen, compositie, fysica, materiaalsterkten, enz. En passen deze rechtstreeks toe in het project waar ze aan werken. Een andere exclusiviteit van het programma ligt in de historische, culturele, theoretische en filosofische kritische analyse van bestaande typologieën, geassocieerd met het ontwerp van esthetische prototyping waarin constructies, mechanisch, ecologisch en economisch onderzoek worden geïntegreerd.

Deze uitgebreide undergraduate-programma leidt tot de master's degree (5 jaar-programma).... [-]

Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
5 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Kaunas University of Technology

'S Werelds beste van het beste in de motorsport test de voertuigen van uw ontwerp en wint de kampioenschapsraces. Lijkt me te mooi om waar te zijn, of toch? Door kennis t ... [+]

Overzicht

'S Werelds beste van het beste in de motorsport test de voertuigen van uw ontwerp en wint de kampioenschapsraces. Lijkt me te mooi om waar te zijn, of toch? Door kennis te hebben opgedaan op het gebied van aandrijflijnen voor auto's, expertise in hun werking en onderhoud en zich te specialiseren in ontwerp en fabricage van voertuigen en methodologieën voor hun technische upgrade, zult u zich aansluiten bij het KTU afgestudeerde netwerk van voertuigingenieurs die deze droom al leven.

Het onderzoeksproces omvat onderwijs- en leermethoden en -instrumenten die voldoen aan internationale normen: technische groepsprojecten omvatten de toepassing van geavanceerde diagnostische technologieën en ontwerpomgevingen - CATIA ADAMS, enz. - die door internationale bedrijven in het voertuigontwerp worden gebruikt industrie.... [-]

Litouwen Kaunas
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

More about KTU

More about Kaunas

More about Lithuania

Kaunas University of Technology
Address
Donelaicio St. 73,
44249 Kaunas, Kaunas, Litouwen
Website
Telefoonnr.
37037323894