Lees de Officiële Beschrijving

Visie en missie

Visie voor de toekomst in Vilnius Kolegija / University of Applied Sciences

 • Vilniaus Kolegija / University of Applied Sciences staat open voor nieuwigheden. Het is een flexibele en voortdurend veranderende hogeronderwijsinstelling die op harmonieuze wijze de behoeften van de arbeidsmarkt combineert met de ontwikkeling van veelbelovende gebieden van wetenschap en kunst.
 • De onderwijsinstelling moedigt de creativiteit en verantwoordelijkheid van docenten en studenten aan, evenals de vereisten voor hoogwaardige prestaties.
 • Vilniaus Kolegija / University of Applied Sciences heeft opgedaan zijn internationale erkenning en is met succes te integreren in het gemeenschappelijke gebied van het Europese hoger onderwijs.

De missie van Vilnius Kolegija / University of Applied Sciences

 • Praktijkgerichte specialisten voorbereiden met een diploma van hoger onderwijs in de biomedische wetenschappen van Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences en natuurlijke, humanitaire, sociale en technologische wetenschappen en kunst, die voldoen aan de economische en sociale behoeften van de regio Vilnius en het hele land.
 • Om ervoor te zorgen dat de studie proces modern en in overeenstemming met de Europese normen zou zijn, evenals een effectieve samenwerking met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven te ontwikkelen.
 • De studenten 'algemene vaardigheden en burgerlijke waarden, noodzakelijk voor de toekomstige werkzaamheden van Vilniaus Kolegija / University of Applied Sciences afgestudeerden en hun voortdurende studie te ontwikkelen.

Waarden

De waarden van Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences zijn permanent en op de lange termijn en vormen de basisprincipes van ons dagelijks werk en toekomstige ontwikkeling. Deze waarden zijn nauw met elkaar verbonden en even belangrijk, omdat zij vormen Vilniaus Kolegija / University of Applied Sciences cultuur.

Strategie

Een nieuw strategisch planningsdocument voor de lange termijn, Strategy 2020 , dat in de plaats kwam van het vorige strategisch actieplan van de Academie voor 2009-2013 (hierna SAP te noemen voor 2009-2013), werd in 2012 goedgekeurd. De vraag naar de vernieuwing van de strategie is voor het college ontstaan ​​om de nationale belangen te behartigen en om een ​​gelijkwaardige deelnemer aan de wereldwijde concurrentie te worden. Daarom is een strategiedocument voor de lange termijn opgesteld.

Rector

Ph.D., docent Gintautas Bražiūnas werd geboren op 5 september 1949 in Vilnius. In 1967 beëindigde hij de middelbare school Vilnius A. Vienuolio, in de jaren 1967-1972 studeerde hij aan het Kaunas Polytechnic Institute op de Dept. van Radioelectronics. In 2000 studeerde G. Bražiūnas af aan de Vilnius Gediminas Technische Universiteit (Dept. van Management) en behaalde een masterdiploma. In 2004 verdedigde hij met succes zijn doctoraal proefschrift en werd hij een Ph.D. van natuurwetenschappen.

In 1972-1975 was G. Bražiūnas docent aan de Vilnius Polytechnic, in 1976-1986 werkte hij als adjunct-directeur voor academische aangelegenheden aan de Vilnius Polytechnic en in 1986-1991 werd hij directeur van de Vilnius Electronics Technical School.

Na de restauratie van de onafhankelijkheid van Litouwen nieuwe type instellingen - hogere scholen werden opgericht op basis van technische scholen. In 1992 werd G. Bražiūnas aangesteld als directeur van de Hogere School voor Elektronica.

De transformatie van het hoger onderwijs begon in 1999 in Litouwen. In 2000 werden de beste hogere scholen samengevoegd tot één grote hogere school - Vilniaus kolegija / University if Applied Sciences. G. Bražiūnas werd een tijdelijke rector en in 2008 werd G. Bražiūnas verkozen tot eerste rector van Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences. Op 14 maart 2013 heeft het College van Bestuur G. Bražiūnas verkozen voor de tweede termijn als rector van Vilniaus kolegija / University of Applied Sciences.

G. Bražiūnas is niet alleen actief in studies, maar ook op het gebied van wetenschap: wetenschappelijke presentaties werden gehouden op conferenties in Letland, Hongarije, België, hij nam ook deel aan stages in Finland, Duitsland en België. In 2007-2010 was hij lid van het European Higher Education Quality Register (EQAR) Committee, het lid van de Expert Council on Science and Study institutions, het lid van de follow-upgroep van het Bolognaproces in Litouwen, evenals de expert van Europese University Association (EUA) Institutional evaluation programme.

In 2000-2004 was G. Bražiūnas ondervoorzitter van de Europese Vereniging van Instituten in het Hoger Onderwijs (EURASHE), nu verkozen tot lid van het bestuur van de vereniging. In 2010-2013 was G. Bražiūnas een president van de Rectorenconferentie van het Litouwse University College.

In 2001 werd G. Bražiūnas bekroond met de medaille van de Litouwse groothertog Gediminas I en in 2008 ontving hij een eredoctoraat aan de Tallinn University of Applied Sciences.

faculteiten

Faculteiten in Vilniaus Kolegija / University of Applied Sciences

 • Faculteit van elektronica en informatica
 • Faculteit Economie
 • Faculteit van bedrijfsmanagement
 • Faculteit Gezondheidszorg
 • Faculteit van Agrotechnologieën
 • Faculteit der Pedagogiek
 • Faculteit Letteren en Creatieve Technologieën

Feiten en Cijfers

 • Studenten - 6793 (oktober 2015)
 • Onderwijzend personeel ~ 460
 • Studieprogramma's - 45
 • Faculteiten - 7
 • Bedrijven voor bedrijfspraktijken - 5
 • Praktische training SIMULITH Center
 • Centrale bibliotheek en 7 faculteitsbibliotheken, leeszalen
 • Studentenhostels - 8
 • Studentenkantines - 7
 • Volksdans en muziekband VORUTA
 • Sportcentrum met trainingsruimtes
 • Sports Club VIKAS
Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:

Bachelor

Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

Het bakprogramma leert studenten bedrijfsprocessen in de bank of in de andere financiële instelling te plannen, organiseren, beheren en controleren, om bankproducten en - ... [+]

STUDIEPROGRAMMA UITGANGEN LEREN Zowel in het Litouws als in het buitenland communiceren door te integreren in een multiculturele omgeving, ethisch en professioneel de activiteiten op te lossen. Individuele professionele competentie ontwikkelen in reactie op veranderingen in de markt. Beschrijving van het studieprogramma: bankieren [-]
Litouwen Wilna
September 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

Het programma leert hoe economische informatie moet worden verwerkt en geëvalueerd, de economische problemen van bedrijfsentiteiten kunnen worden geïdentificeerd en hun b ... [+]

UITKOMSTEN VAN HET STUDIEPROGRAMMA Beslissingen nemen om hun impact op de economische en culturele ontwikkeling van maatschappij, welzijn en milieu te evalueren. Kritisch evalueren en weerspiegelen iemands activiteiten, zich bewust van het belang van levenslang leren. Om schriftelijk en mondeling te communiceren, door de professionele kennis over te brengen in het Litouws en in een vreemde taal. Samenwerken, samenwerken in een team, verantwoordelijkheid nemen voor het eigen werk en voor collega's. Om de onderzoeksmethoden en voorspellingsmodellen van economische analyse te leren. De economische informatie verzamelen, systematiseren en evalueren aan de hand van een reeks analysemethoden, in... [-]
Litouwen Wilna
September 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

JSP-afgestudeerden kunnen de "Creative Platform" -methode toepassen om nieuwe bedrijven, producten en diensten te creëren en uit te breiden. Opgemerkt moet worden dat afg ... [+]

GEWILDEERDE UITKOMSTEN VAN HET STUDIEPROGRAMMA

1.1 Gebruik innovatieve denktechnieken en implementeer individuele, groeps- en organisatorische creativiteitstrategieën;

1.2 Identificeer persoonlijke leerbehoeften en structureer het leren in verschillende leeromgevingen en zoek naar noodzakelijke kennisverwerving.

[-]
Litouwen Wilna
September 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

Afgestudeerden van dit programma leren ondernemingsactiviteit ontwerpen; opzetten en beheren van een onderneming; onderzoeksmarkt en run business in overeenstemming met d ... [+]

Afgestudeerden in staat zal zijn om Afgestudeerden zullen in staat zijn om te werken voor het internationale bedrijfsleven, het beheer van een onderneming of van haar divisies, alsmede voor het opzetten van een onderneming. Verder onderzoek kan worden voortgezet op basis van een universitair diploma's. STUDENTEN succesvol afgerond DEZE OPLEIDING worden beloond met een professionele bachelor diploma IN ZAKEN (VK / UAS, LT).

Beschrijving van de opleiding: International Business

[-]
Litouwen Wilna
September 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

Het programma bereidt goed opgeleide specialisten voor, die tegemoet komen aan de behoeften van de Litouwse industriesectoren en het niveau van de nieuwste technologieën ... [+]

Eindtermen van OPLEIDING Om te kunnen in officiële en vreemde talen te communiceren; In staat zijn om professionele kennis te delen; Om te kunnen werken in een multiculturele omgeving; In staat zijn om ethische en professionele gedrag te volgen; In staat zijn om te evalueren en aan te passen aan veranderingen in de markt; In staat zijn om de kwaliteit management methoden toe te passen; In staat zijn om individueel te studeren, te verdiepen en vernieuwen van kennis, het verbeteren van de kwalificatie;

[-]
Litouwen Wilna
September 2019
Engels
Voltijd
42 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Vilnius University Of Applied Sciences VIKO

Het programma leert de studenten hoe ze een toeristische ondernemingactiviteit organiseren, plannen en beheren; analyse van de bedrijfsomgeving en passende beslissingen n ... [+]

VERWACHT OPLEIDING RESULTATEN Organiseren, plannen en beheren van een toeristische onderneming activiteit; analyseer ondernemingsklimaat en passende beslissingen voor de toeristische sector; implementeren moderne principes van duurzame ontwikkeling in het bedrijfsleven; controle en evaluatie van de toestand van de toeristische sector en het beheer van veranderingen; creëren toeristische producten en introduceren ze in de markt; communiceren en samenwerken in de nationale en interculturele zakelijke omgeving; vormen capaciteiten en vaardigheden op basis van de persoonlijke interesses en behoeften. Afgestudeerden in staat zal zijn om Praktisch en innovatief te analyseren en gebruik maken va... [-]
Litouwen Wilna
September 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands