LUNEX International University of Health, Exercise and Sports

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over LUNEX University

116172_Photo_LUNEX_1.jpg

LUNEX University, gevestigd in Luxemburg, is een privéschool die is gespecialiseerd op het gebied van sport, gezondheid, therapie en preventieve geneeskunde. Als internationaal georiënteerde school biedt LUNEX studieprogramma's aan die in heel Europa worden erkend en perfect zijn aangepast aan de mondiale markt.

Ons programma portfolio is opmerkelijk vanwege de duurzaamheid en sociale relevantie en rust studenten met de nieuwe benaderingen en perspectieven op de opkomende gebieden van sport en gezondheid. Elke opleiding wordt 100% in het Engels gegeven door een internationaal academisch team dat afkomstig is van instellingen over de hele wereld. Door een combinatie van theoretische cursussen en praktijkervaring worden LUNEX-studenten opgeleid om experts en leiders in hun vakgebied te worden en zich te ontwikkelen in een geglobaliseerde wereld.

 • Een internationale school met een menselijke inslag
 • 6 opleidingen gezondheid en sport (plus een voorbereidingsprogramma)
 • 100% Engelse cursussen
 • Een internationaal en multicultureel team

Onze 3- en 5-jarige opleidingen in sport en gezondheid

Tegenwoordig biedt LUNEX 3 bacheloropleidingen, die toegankelijk zijn na ten minste 12 jaar schoolonderwijs of een gelijkwaardige vooropleiding, evenals 3 masteropleidingen. Deze studieprogramma's zijn ontwikkeld in overeenstemming met het Bolognaproces voor praktische carrières en beroepen in heel Europa en zijn geaccrediteerd door het Ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek (MESR) in Luxemburg.

We hebben onze programma's verdeeld in 2 verschillende gebieden: gezondheidswetenschappen enerzijds en management anderzijds.

LUNEX bachelor- en masterdiploma's in gezondheidswetenschappen

 • Fysiotherapie Bachelor & Master bereiden toekomstige afgestudeerden voor op het beroep van fysiotherapeut om de gezondheid van individuen te verbeteren.
 • Sport en bewegingswetenschappen Bachelor stelt studenten in staat om kennis en praktische ervaring op te doen met wetenschappelijke principes met betrekking tot motorisch leren, fysiologie, voeding, biomechanica of zelfs psychologie.
 • Sport en Oefening Science Master stelt studenten in staat om hun kennis te verdiepen en in staat te zijn om prestaties en gezondheid voor atleten en patiënten te beoordelen en te optimaliseren, enz.

LUNEX Bachelor & Master Degrees in management

 • International Sport Management Bachelor biedt kennis en begrip van bedrijfsmanagement met betrekking tot sport om studenten alle benodigde knowhow te geven om te kunnen werken in de internationale omgeving van sportorganisaties.
 • International Sport Management Master * stelt studenten in staat om geavanceerde kennis en vaardigheden op te doen in de sportwereld.

Ons voorbereidende programma: Foundation Program

Naast onze bacheloropleidingen hebben we een voorbereidend programma genaamd "Foundation Program" ontworpen met als doel studenten te helpen hun Engels niveau te verbeteren en / of hun kennis in wetenschappen (inclusief scheikunde, natuurkunde en biologie) te versterken. Studenten kunnen ervoor kiezen om hun studie te starten met het Foundation-programma voordat ze een van onze bachelordiploma's volgen.

Onze moderne en unieke campus in Luxemburg

LUNEX, gelegen in het hart van Europa, heeft een ideale geografische locatie, die toegang geeft tot nieuwe markten over de hele wereld en een interessant netwerk van experts biedt. Dit omvat sportorganisaties, clubs en federaties of zelfs opleidingscentra en therapeutische praktijken. Wat betreft onze campus in Differdange (genaamd European Sports City 2018), ligt deze op een paar meter van een stadion en sportfaciliteiten. Daarnaast is de campus volledig gerenoveerd en is nu uitgerust met de modernste technologieën en een moderne en digitale omgeving, waardoor studenten alle casestudies en praktische oefeningen optimaal kunnen uitvoeren.

116173_Photo_LUNEX_2.png

Bij LUNEX hebben studenten de mogelijkheid om in een unieke leeromgeving te studeren. Inderdaad, de campus is gebouwd in plaats van het oude zwembad van Differdange en de zwembadstructuur is omgevormd tot een auditorium. Daarnaast zijn hardlooproutes voor alle weersomstandigheden op de vloer ontworpen om studenten naar de verschillende klaslokalen te leiden en er zijn ook ontspanningsruimten beschikbaar voor studenten.

Waarom studeren aan de LUNEX University?

 • Studieprogramma's aangepast aan de wereldwijde arbeidsmarkt
 • Individuele en persoonlijke ondersteuning voor elke student
 • Optimale combinatie van theorie en hands-on ervaring
 • Flexibele programma's voor high-performance sporten en carrières
 • State-of-the-art apparatuur
 • Internationale leeromgeving
 • Interdisciplinaire uitwisseling

Hoe een LUNEX-studieprogramma aanvragen

Om je aan te melden voor een van onze programma's, moet je minimaal 12 jaar schoolonderwijs of een gelijkwaardige vooropleiding hebben gevolgd. Als u aan deze eis voldoet, hoeft u alleen maar ons online aanvraagformulier in te vullen en deel te nemen aan een van onze Application Days (toelatingstoetsen).

Ter informatie: er is geen deadline voor aanmelding, het is mogelijk om het hele jaar door te solliciteren.

Meer informatie is te vinden op onze website.

Maak er deel van uit! Wees een deel van LUNEX!

* Momenteel in accreditatie

Locaties

Differdange

Address
50 Avenue du Parc des Sports
4671 Differdange, Luxemburg district, Groothertogdom Luxemburg

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden