Lees de Officiële Beschrijving

Over LUNEX University

116172_Photo_LUNEX_1.jpg

LUNEX University, gevestigd in Luxemburg, is een privéschool die is gespecialiseerd op het gebied van sport, gezondheid, therapie en preventieve geneeskunde. Als internationaal georiënteerde school biedt LUNEX studieprogramma's aan die in heel Europa worden erkend en perfect zijn aangepast aan de mondiale markt.

Ons programma portfolio is opmerkelijk vanwege de duurzaamheid en sociale relevantie en rust studenten met de nieuwe benaderingen en perspectieven op de opkomende gebieden van sport en gezondheid. Elke opleiding wordt 100% in het Engels gegeven door een internationaal academisch team dat afkomstig is van instellingen over de hele wereld. Door een combinatie van theoretische cursussen en praktijkervaring worden LUNEX-studenten opgeleid om experts en leiders in hun vakgebied te worden en zich te ontwikkelen in een geglobaliseerde wereld.

 • Een internationale school met een menselijke inslag
 • 4 studieprogramma's in gezondheid en sport (inclusief een voorbereidend semester)
 • 100% Engelse cursussen
 • Een internationaal en multicultureel team

Onze 3-jarige studieprogramma's op het gebied van sport en gezondheid

Tegenwoordig biedt LUNEX 3 bachelorgraden, die toegankelijk zijn na ten minste 12 jaar schoolonderwijs of gelijkwaardige vooropleiding. Deze studieprogramma's zijn ontwikkeld in overeenstemming met het Bolognaproces voor praktische loopbanen en beroepen in heel Europa en zijn geaccrediteerd door het Ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek (MESR) in Luxemburg.

We hebben onze programma's verdeeld in 2 verschillende gebieden: gezondheidswetenschappen enerzijds en management anderzijds.

LUNEX bacheloropleidingen in gezondheidswetenschappen

 • Fysiotherapie B.Sc. bereidt toekomstige afgestudeerden voor op het beroep van fysiotherapeut om de gezondheid van personen te verbeteren.
 • Oefening en sportwetenschap B.Sc. stelt studenten in staat om kennis te vergaren en hands-on ervaring op te doen met wetenschappelijke principes met betrekking tot motorisch leren, fysiologie, voeding, biomechanica of zelfs psychologie.

LUNEX Bachelor's Degree in management

 • International Sport Management BA biedt kennis en inzicht in bedrijfsmanagement met betrekking tot sport om studenten alle vereiste knowhow te geven om te kunnen werken in de internationale omgeving rond sportorganisaties.

Ons voorbereidend semester: Foundation Semester

Naast onze bachelorgraden hebben we een voorbereidend semester ontworpen met de naam "Foundation Semester" met als doel de studenten te helpen hun Engels niveau te verbeteren en / of hun kennis in wetenschappen (inclusief scheikunde, natuurkunde en biologie) te versterken. Studenten kunnen ervoor kiezen om hun studie te beginnen met het Foundation Semester voordat ze onze Fysiotherapie (B.Sc.) of Oefening volgen

Bovendien verwacht LUNEX University een uitbreiding van zijn programma-portfolio om zijn studenten in de nabije toekomst master-diploma's te kunnen aanbieden.

Onze moderne en unieke campus in Luxemburg

LUNEX, gelegen in het hart van Europa, heeft een ideale geografische locatie, die toegang geeft tot nieuwe markten over de hele wereld en een interessant netwerk van experts biedt. Dit omvat sportorganisaties, clubs en federaties of zelfs opleidingscentra en therapeutische praktijken. Wat betreft onze campus in Differdange (genaamd European Sports City 2018), ligt deze op een paar meter van een stadion en sportfaciliteiten. Daarnaast is de campus volledig gerenoveerd en is nu uitgerust met de modernste technologieën en een moderne en digitale omgeving, waardoor studenten alle casestudies en praktische oefeningen optimaal kunnen uitvoeren.

116173_Photo_LUNEX_2.png

Bij LUNEX hebben studenten de mogelijkheid om in een unieke leeromgeving te studeren. Inderdaad, de campus is gebouwd in plaats van het oude zwembad van Differdange en de zwembadstructuur is omgevormd tot een auditorium. Daarnaast zijn hardlooproutes voor alle weersomstandigheden op de vloer ontworpen om studenten naar de verschillende klaslokalen te leiden en er zijn ook ontspanningsruimten beschikbaar voor studenten.

Waarom studeren aan de LUNEX University?

 • Studieprogramma's aangepast aan de wereldwijde arbeidsmarkt
 • Individuele en persoonlijke ondersteuning voor elke student
 • Optimale combinatie van theorie en hands-on ervaring
 • Flexibele programma's voor high-performance sporten en carrières
 • State-of-the-art apparatuur
 • Internationale leeromgeving
 • Interdisciplinaire uitwisseling

Hoe een LUNEX-studieprogramma aanvragen

Om je aan te melden voor een van onze programma's, moet je minimaal 12 jaar schoolonderwijs of een gelijkwaardige vooropleiding hebben gevolgd. Als u aan deze eis voldoet, hoeft u alleen maar ons online aanvraagformulier in te vullen en deel te nemen aan een van onze Application Days (toelatingstoetsen).

Ter informatie: er is geen deadline voor aanmelding, het is mogelijk om het hele jaar door te solliciteren.

Meer informatie is te vinden op onze website.

Maak er deel van uit! Wees een deel van LUNEX!

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:

BA

LUNEX International University of Health, Exercise and Sports

Het International Sport Management (BA) -programma stelt studenten in staat om een ​​grondige kennis van bedrijfsbeheer en economie op te doen om hen voor te bereiden op ... [+]

Tegenwoordig is sport een unieke, wereldwijde en groeiende industrie. Het is niet langer een eenvoudige activiteit, maar een entertainment en een bedrijf, dat een ware uitdaging is geworden tussen organisaties. Daarom is de behoefte aan ervaren sportmanagers nu belangrijker dan ooit.

De International Sport Management-graad biedt studenten een grondige kennis van aspecten van economie en bedrijfsbeheer die worden toegepast op internationale sport . Deze bachelor in sportmanagement is bedoeld om toekomstige verantwoordelijke en technisch bekwame managers op het gebied van sport voor te bereiden, die in staat zijn om bedrijfs-, sportorganisaties of -faciliteiten te leiden, te beheren en te exploiteren.... [-]

Groothertogdom Luxemburg Differdange
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
6 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

LUNEX University - Be part of it.

Address
50 Avenue du Parc des Sports
4671 Differdange, Luxemburg, Groothertogdom Luxemburg