Xiamen University Malaysia

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Xiamen University Malaysia (XMUM) is de eerste overzeese campus die is opgezet door een gerenommeerde Chinese universiteit en de eerste Chinese universiteitstakcampus in Maleisië. Het ligt in de buurt van Bandar Kota Warisan, Sepang, Selangor, op slechts 15 minuten rijden van het administratieve centrum van Putrajaya of 45 km ten zuidwesten van Kuala Lumpur. Het is gebouwd op een oppervlakte van 150 hectare met een geplande totale oppervlakte van 470.000 vierkante meter. XMUM streeft ernaar een universiteit te worden met een uitgesproken mondiale kijk, met eersteklas onderwijs en onderzoek en omhelst culturele diversiteit. Met uitzondering van Chinese studies en traditionele Chinese geneeskunde, is het instructiemiddel voor alle andere programma's in het Engels.112253_blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Xiamen University China in een oogopslag

Sinds de oprichting in 1921 heeft de Xiamen University meer dan 300.000 studenten en afgestudeerden geproduceerd. Meer dan 60 academici van de Chinese Academie van Wetenschappen (CAS) en de Chinese Academy of Engineering (CAE) hebben gestudeerd of gewerkt aan de Xiamen University.

strekking

Xiamen University heeft 28 scholen met 76 afdelingen en 14 onderzoeksinstituten.

Graden

De universiteit biedt 33 doctorale graden in eersteklas disciplines, en 52 Master degrees in eersteklas disciplines. Het biedt 90 niet-gegradueerde programma's, 279 graduate programma's en 187 Ph.D. programma's in totaal.

Xiamen University heeft 2.657 full-time docenten en professionele onderzoekers, waaronder 1.875 professoren en universitair hoofddocenten waarvan 22 academici van CAS en CAE.

De universiteit heeft nu een totale inschrijving van ongeveer 40.000 full-time studenten op de campus, waaronder 19.843 studenten, 16.172 masterstudenten en 3.647 doctoraatsstudenten. Er zijn meer dan 3000 internationale studenten.

Van 2011 tot 2015 hebben XMU-studenten en faculteiten meer dan 50 onderzoeksrapporten gepubliceerd in internationale toptijdschriften zoals Science, Nature en Cell en hun sub-journals. In 2016 zijn 306 en 31 onderzoeksprojecten aan de Xiamen University gefinancierd door respectievelijk de National Natural Science Foundation of China en de National Social Science Foundation of China.

Zuidoost-Aziatische studies, Taiwan-studies, onderzoek in het hoger onderwijs, economische studies en boekhoudkundige studies zijn hoog aangeschreven programma's in China.

Globaal bereik

Xiamen University heeft interuniversitaire coöperatieve banden met meer dan 300 instellingen voor hoger onderwijs in binnen- en buitenland.

Xiamen University promoot het onderwijzen van het Chinees als vreemde taal.

Xiamen University is uitgegroeid tot een eersteklas uitgebreide universiteit in China. Het heeft 16 confucius-instituten opgericht met universiteiten in Noord-Amerika, Europa, Azië en Afrika.

Massa en connectiviteit

Xiamen University heeft een bebouwde oppervlakte van 1,4 miljoen vierkante meter en de bibliotheken hebben 10,7 miljoen volumes (inclusief 5,6 miljoen e-boeken met itemequivalenten

Xiamen University maakt nu grote stappen in de richting van haar doelstelling om een universiteit op hoog niveau te bouwen die bekend is in binnen- en buitenland.

(De hierboven gepresenteerde gegevens zijn vanaf maart 2018)112254_cheerful-colleague-desk-1169953.jpg

Feiten van Xiamen University Malaysia

Een historische reciprociteit

"XMU werd gesticht door de Maleisische Chinees, de heer Tan Kah Kee in 1921. Nu 93 jaar later, heeft XMU wederzijdsheid verkregen door het opzetten van een campus in Maleisië, waar de heer Tan Kah Kee grote successen bereikte in zijn carrière. ."

-Zhu Chongshi, president XMU (2003-2017)

De geest leeft voort

De oprichter van XMU, de heer Tan Kah Kee, werd beschouwd als een wereldberoemde opvoeder die alles wat hij had aan het uitoefenen van onderwijs wijdde. XMU belooft plechtig om de geest van Tan Kah Kee te houden van onbaatzuchtige toewijding aan de nobele oorzaken van het onderwijs bij het vestigen van XMUM. Het blijft een instelling zonder winstoogmerk en geen sen worden gerepatrieerd naar China. In plaats daarvan zullen eventuele overtollige middelen worden teruggekanaliseerd naar onderzoek en beurzen voor studenten van XMUM.

Betrokkenheid bij excellente educatie

De oprichting van XMUM zet nieuwe hoogten op het gebied van samenwerking en uitwisseling in het onderwijs tussen China en Maleisië. XMU is gedreven om de campus te bouwen tot een van Maleisië's beste, verrijkende Maleisische tertiaire onderwijslandschap om hoogwaardige talenten met internationaal concurrentievermogen te produceren.

Visie en missie

Visie

Xiamen University Malaysia streeft ernaar een universiteit te worden met een uitgesproken mondiale kijk, met eersteklas onderwijs en onderzoek en omarming van culturele diversiteit.

Missie

Jonge talenten met waardigheid en wijsheid koesteren, waardoor ze uitmuntende burgers van de regio worden die bijdragen aan de welvaart van het volk en de sociale vooruitgang van Maleisië, China en Zuidoost-Azië.112255_architecture-buildings-city-92225.jpg

Locaties

Selangor

Address
Jalan Sunsuria,
Bandar Sunsuria,
43900 Sepang,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

48200 Selangor, Selangor, Maleisië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden