Breda University of Applied Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Op 1 september 2018 is onze naam gewijzigd in de Breda University of Applied Sciences . Dit academisch jaar namen we ook deel aan een prachtig monumentaal en volledig gerenoveerd klooster bij Mgr. Hopmansstraat in Breda, dat deel uitmaakt van onze nieuwe campus.

Breda University of Applied Sciences is een middelgroot, door de overheid bekostigd hoger onderwijsinstituut. Meer dan 7.000 Nederlandse en internationale studenten uit zo'n 100 landen studeren aan ons instituut. Wij bieden bachelor- en masteropleidingen op professioneel ('hbo') en academisch ('wo') niveau op het gebied van games, media, hotel, faciliteit, logistiek, gebouwde omgeving, toerisme en vrije tijd

Organisatie

Breda University of Applied Sciences heeft een sterke band met het werkveld en richt zich op ondernemende en bedrijfsgerichte activiteiten. In dit proces zoeken we naar innovaties, hanteren we een internationaal perspectief en maken we sociaal verantwoorde en duurzame keuzes.

Een inspirerende omgeving

Onze strategie beschrijft onder andere hoe we nog meer aandacht gaan besteden aan internationaal onderwijs, synergie tussen de verschillende disciplines en samenwerking met partners uit de industrie. Studenten worden aangemoedigd om hun talenten te koesteren, maar ook om hun vindingrijkheid en inventiviteit te ontwikkelen.

De opleidingen Hotel, Facility en Toerisme zijn aan het begin van het academisch jaar 2018-2019 verhuisd naar het voormalige klooster. De nieuwe campus wordt geleidelijk uitgewerkt tot een inspirerende ontmoetingsplaats voor mensen met verschillende expertisegebieden en uiteenlopende culturele achtergronden.

In deze inspirerende omgeving bereiden we onze studenten voor op internationale carrières. De meeste van onze opleidingen worden in het Engels gegeven, maar de in Nederland onderwezen programma's besteden ook veel aandacht aan internationaal zakendoen en samenwerking.

Een halve eeuw ervaring

BUas, voorheen NHTV, is 's werelds grootste en toonaangevende onderwijsinstituut dat opleidingen aanbiedt op het gebied van toerisme, vrije tijd en gastvrijheid. Met meer dan een halve eeuw ervaring in praktijkgericht hoger onderwijs en internationale samenwerking, hebben onze bacheloropleidingen al jaren een consistent hoge ranglijst in het 'Keuzegids HBO'.

Quality Seals

  • Elsevier Best Specialist University of Applied Sciences 2018
  • Elsevier Best Specialist Hogeschool van 2017-2018

Bachelor of Science Toerisme

Keuzegids Universiteiten Hoogst gewaardeerd programma 2019

Spellen

  • Keuzegids Hbo Top beoordeeld programma 2019
  • Keuzegids Hbo No.1 in eigen categorie 2019
Faciliteit

Keuzegids Hbo nummer 1 in eigen categorie 2019

Keuzegids Hbo Hoogst gewaardeerd programma 2019

Hotel

Keuzegids Hbo Top beoordeeld programma 2019

Media

Keuzegids Hbo No.1 in eigen categorie 2019

Logistiek

Keuzegids Hbo Logistics Management: No.1 in eigen categorie 2019

Keuzegids Hbo Logistics Engineering: Top 3 in eigen categorie 2018 2019

Gebouwde omgeving

Keuzegids Hbo Top 3 in eigen categorie 2019

Locaties

Breda

Address
Monseigneur Hopmansstraat,1
4817 JT Breda, Noord Brabant, Nederlanden

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden