University of Groningen - Campus Fryslan

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De RUG biedt hoogwaardige en hoog aangeschreven educatieve programma's aan bachelor-, master- en promovendi van over de hele wereld. Studenten van de RUG dragen bij aan baanbrekend en maatschappelijk relevant onderzoek. Onze studenten voelen zich meteen thuis in de veilige en bruisende stad Groningen.

programma's

Op zoek naar een academische studiemogelijkheid aan een topuniversiteit in Nederland? Met meer dan 45 bacheloropleidingen, waarvan sommige meerdere varianten (tracks) en meer dan 160 masteropleidingen hebben, is de Rijksuniversiteit Groningen de place to be. En niet alleen voor uw - studenten en academici komen van over de hele wereld naar de universiteit van Groningen.

Waarom kiezen voor Groningen?

Wij zijn een Top 100-universiteit
De Rijksuniversiteit Groningen biedt educatieve programma's van topkwaliteit. We bieden een breed scala aan interessante, hoog aangeschreven opleidingen die internationaal goed scoren. Als onze student ontvangt u hoogwaardig toezicht en hebt u veel programma's om uit te kiezen. Als uitzonderlijk gemotiveerde en getalenteerde student, zou je voor een extra uitdaging lid kunnen worden van ons Honours College.
Ons baanbrekende onderzoek
Groningen behoort tot de toponderzoeksuniversiteiten in Europa. De universiteit verricht baanbrekend en maatschappelijk relevant onderzoek en bouwt bruggen tussen disciplines. Ons onderzoek concentreert zich op drie belangrijke aandachtsgebieden: energie, gezond ouder worden en duurzame samenleving. Met deze thema's wil de universiteit de kloof tussen wetenschap en samenleving overbruggen. Als onze student draag je bij aan ons eersteklas onderzoek.
Nooit een saai moment
Groningen is een bruisende studentenstad. De bevolking heeft de laagste gemiddelde leeftijd in Nederland; één op vier inwoners is een student. Studenten zijn overal te zien: studeren in het Noorderplantsoen, genieten van het nachtleven en verschillende deeltijdbanen. Groningen is ook een veilige en groene stad om in te leven, met het rustige platteland op een korte fietsafstand. #NothingTopsGroningen
400 jaar reputatie
De Rijksuniversiteit Groningen heeft een rijke geschiedenis en een uitstekende reputatie. Veel zeer getalenteerde mensen in verschillende disciplines hebben gedurende de 400 jaar van hun bestaan ​​gestudeerd of gewerkt aan de universiteit, waaronder vier Nobelprijswinnaars, de eerste vrouwelijke universiteitsstudent in Nederland, de eerste vrouwelijke docent, de eerste Nederlandse astronaut en de eerste president van de Europese Bank.
Het is een stad van cultuur
Groningen organiseert unieke festivals, waaronder Noorderzon in het Noorderplantsoen en het muziekfestival Eurosonic Noorderslag. Er zijn veel musea, zoals het Groninger Museum met zijn mooie hedendaagse tentoonstellingen. De Stadsschouwburg is 133 jaar oud en het is een van de oudste en best uitziende theaters van Nederland. De vele theaters, bioscopen en speellocaties bieden voor elk wat wils, of u nu liever kijkt of meedoet!
"Tijdens mijn bachelor ontdekte ik de culturele mogelijkheden en levendigheid die alleen een stad met 25% studentenpopulatie kan bieden"

Jeremy Dillman, BSc. Psychologie student

Ontwikkel je talenten
Groningen en haar universiteit bieden faciliteiten voor ontwikkeling en talent. Als onze student, zul je in staat zijn om je vaardigheden volledig te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan onderzoek en de samenleving. Je professoren en leraren zullen er zijn om je bij elke stap te begeleiden. Je kunt ook ons ​​Career's Center bezoeken voor advies. Groningen is de place to be nadat je bent afgestudeerd; je kunt werk vinden aan de universiteit of in een van de vele bedrijven in de City of Talent!
Reis de wereld rond
De Rijksuniversiteit Groningen heeft sterke internationale connecties, waardoor je gemakkelijk een deel van je studie in het buitenland kunt doorbrengen. De universiteit biedt ook verschillende unieke internationale masteropleidingen in samenwerking met andere grote Europese universiteiten. Groningen ligt in het centrum van Europa met Parijs, Londen en Kopenhagen op slechts een paar uur rijden. Deel uw reizen met ons: #MyUGStory.
Maak vrienden van over de hele wereld
Onze universiteit staat bekend om zijn grote internationale gemeenschap. Meer dan 4000 internationale studenten studeren in Groningen jaarlijks uit meer dan 120 landen. Meer dan 180 van onze graden worden in het Engels gegeven. Wonen in Groningen zonder Nederlands te spreken is geen probleem; je kunt eten bestellen, kleren kopen en zelfs sportlessen volgen in het Engels. Ons Erasmus Student Network (ESN) is Europa's grootste ESN-sectie die alle internationale studenten in Groningen faciliteert. ESN organiseert ongeveer 150 activiteiten per jaar, zoals introductieweek en fietslessen!
Probeer nieuwe sporten uit
Ons Universitair Sportcentrum de ACLO is het grootste universitaire sportcentrum van Nederland. Of je nu een team wilt uitproberen, een occasionele Zumba-les wilt volgen of rotsklimmen wilt, de ACLO is de place to be. De ACLO biedt meer dan 85 verschillende sporten en ondersteunt 49 sportclubs. Naast onze sportfaciliteiten, biedt de universiteit speciale arrangementen aan voor topsporters om hun studieprogramma aan te passen aan hun atletische programma.
#thecityisourcampus
Groningen is een levendige en jonge stad met veel hotspots. Je kunt drie dagen per week verse producten, vlees en kaas krijgen op de "Vismarkt" in het midden van de stad. Ga naar de "Kijk in 't Jatstraat" naast ons Harmony Building voor een gezonde lunch met medestudenten. Graag winkelen? Bezoek de Zwanestraat: de beste winkelstraat van Nederland. Of ontmoet je vrienden in een van de vele kroegen in Groningen. De stad Groningen is jouw campus!

Locaties

Groningen

Address
University of Groningen
PO Box 72
AB Groningen

9700 Groningen, Groningen, Nederlanden

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden