Vrije Universiteit Amsterdam

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam is een internationaal gerenommeerde onderzoeksuniversiteit opgericht in 1880. De universiteit biedt meer dan 150 Engelstalige onderwijsprogramma's op bachelor-, master- en PhD-niveau aan 23.000 studenten van over de hele wereld. Studenten en personeel van 130 nationaliteiten creëren een dynamische internationale academische gemeenschap.

De universiteit is gevestigd in de bruisende stad Amsterdam, een van de meest multiculturele steden ter wereld, met de grootste concentratie studenten in Nederland en waar Engels de tweede taal is die gesproken wordt. De campus is omringd door een van de meest dynamische en snelgroeiende zakelijke districten van Nederland met meer dan 700 bedrijven.

Met meer dan 24.000 studenten, waarvan 3.300 internationaal, doet de universiteit baanbrekend onderzoek naar problemen van maatschappelijk en wetenschappelijk belang. De universiteit onderscheidt zich in onderzoek en onderwijs door vier interdisciplinaire thema's: Human Health en Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World en Governance for Society. Als student zal dit je helpen verder te kijken dan de grenzen van wetenschappelijke disciplines en te zoeken naar tastbare oplossingen voor een betere wereld. Daarnaast ziet de Vrije Universiteit Amsterdam diversiteit, hetzij in cultuur, overtuiging, nationaliteit of vooropleiding, als bron van innovatie en vooruitgang, en dus als speciale kracht.

Kwaliteit van het onderwijs

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) staat bekend om de goede kwaliteit van het onderwijs. Je werkt in relatief kleine groepen, waarbij veel nadruk wordt gelegd op interactie en een persoonlijke benadering. Het onderwijs is goed georganiseerd. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de duidelijke structuur van de opleidingen.

Levendig Amsterdam

De universiteit is gevestigd in de bruisende stad Amsterdam, een van de meest multiculturele steden ter wereld, met de grootste concentratie studenten in Nederland en waar Engels de tweede taal is die gesproken wordt. Als student van de VU Amsterdam profiteer je van alle voordelen van de hoofdstad. In iets meer dan vijftien minuten bent u in het levendige centrum van Amsterdam, waar tal van winkels, uitgaansgelegenheden, parken en terrasjes te vinden zijn. Amsterdam is veilig en Engels wordt veel gesproken.

Persoonlijke supervisie

VU Amsterdam besteedt veel aandacht aan persoonlijk studieadvies. Aan het begin van je opleiding maak je kennis met de studieadviseur van je opleiding. Deze persoon zal je advies geven over problemen die je zou kunnen hebben met je opleiding en vragen over de arbeidsmarkt beantwoorden.

Unieke identiteit

VU Amsterdam was de eerste universiteit in Nederland die werd opgericht door een privépersoon, zonder tussenkomst van de kerk of de staat. Dit erfgoed maakt nog steeds deel uit van wie we zijn: VU staat voor Vrije Universiteit, wat zich letterlijk vertaalt als 'Vrije Universiteit'. Vanaf het begin heeft de universiteit haar eigen onderzoeksterreinen bepaald, eigen studieprogramma's opgezet en haar eigen didactische methoden toegepast.

Gemakkelijk bereikbaar

Vrije Universiteit Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Schiphol is met de trein slechts 8 minuten rijden. Station Amsterdam Zuid ligt op loopafstand van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Er is ook een snelle tramverbinding naar Amsterdam Centraal Station of Amsterdam Sloterdijk Station, met een reistijd van slechts zestien minuten. VU Amsterdam is ook gemakkelijk te bereiken met de auto, dicht bij de ringweg van Amsterdam.

Universiteits campus

Bijna al onze studenten, medewerkers en programma's bevinden zich op de campus: een enkel gebouwencomplex in het zakelijke district van Amsterdam. Daarom is het in de loop van je studie heel gemakkelijk om jezelf vertrouwd te maken met andere disciplines.

accreditatie

Vrije Universiteit Amsterdam wordt volledig erkend door het Nederlandse ministerie van Onderwijs als een onderzoeksuniversiteit. Alle opleidingen aan de Vrije Universiteit Amsterdam zijn geaccrediteerd door of worden geaccrediteerd door de NVAO, de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen. Dit orgaan is opgericht bij internationaal verdrag en garandeert de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen door de accreditatie van studieprogramma's.

Soorten programma's

VU Amsterdam biedt vier soorten programma's:

  • Bacheloropleidingen (leidend tot BA / LLB / BSc)
  • Masteropleidingen (leidend tot MA / LLM / MSc / MPhil)
  • PhD / PhD-programma's (leidend tot doctoraat / doctoraat)
  • Niet-degree programma's (Study Abroad

Beurzen

Met onze eigen beurs, het VU Fellowship Programme (VUFP), bieden we zeer gemotiveerde studenten met uitstekende studieresultaten de unieke mogelijkheid om een ​​masterdiploma na te streven met financiële ondersteuning door de universiteit. De VUFP-beurs is een vrijstelling van collegegeld. Het Holland Scholarship Program (HSP) is bedoeld voor studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) die een masteropleiding in Nederland willen volgen. VU Amsterdam omarmt diversiteit als een verrijking van ons onderwijs, onderzoek en onze bijdrage aan de samenleving. Deze beurs is specifiek bedoeld voor excellente studenten die bijdragen aan de diversiteit op onze campus. Als internationale student die van plan is om aan de VU Amsterdam te studeren, kun je verschillende beurzen en beurzen aanvragen. Gedetailleerde informatie over beurzen en deadlines is te vinden op WWW.VU.NL/SCHOLARSHIPS OF WWW.GRANTFINDER.NL.

VU Fellowship-programma

Het VU Fellowship Programme (VUFP) biedt getalenteerde aankomende studenten de unieke kans om een ​​graad te behalen in een selectie van masteropleidingen aan de Vrije Universiteit.

Organisatie

VU Amsterdam is een traditionele Nederlandse universiteit onder voorzitterschap van een raad van bestuur (drie leden) en heeft 10 faculteiten direct onder de directie. Elke faculteit verzorgt één of meerdere bachelor- en masteropleidingen en doet onderzoek. Ze zijn allemaal anders georganiseerd, maar de meeste hebben een bestuur, een centrale staf en verschillende afdelingen en graduate schools. De universiteit heeft ook een aantal serviceafdelingen, waarvan het International Office er een is, en daar een aantal interdisciplinaire onderzoeksinstituten.

Privé of openbaar?

VU Amsterdam is een van de 14 openbare universiteiten die door het Nederlandse Ministerie van Onderwijs worden erkend en daarom gedeeltelijk door de overheid worden gefinancierd. Onder het Nederlandse systeem subsidieert de overheid erkende universiteiten op basis van hun studentenaantallen en stelt ook limieten en richtlijnen vast voor het collegegeld dat deze universiteiten mogen in rekening brengen. Dit zorgt voor toegang tot kwalitatief hoger onderwijs voor alle Nederlandse, rijke of arme burgers. VU Amsterdam verwelkomt sollicitanten uit alle achtergronden.

VU International Office Services

  • Visum / verblijfsvergunning

Zoek uit of u een visum / verblijfsvergunning nodig heeft en hoe dit geregeld zal worden.

  • accommodatie

Informatie over accommodatie bij VU Amsterdam .

  • Registratie bij de gemeente

Als u in Nederland bent aangekomen, moet u zich registreren bij de gemeente. Ontdek wat u moet doen.

  • Introductie activiteiten

Na uw aankomst vinden er tal van inleidende activiteiten plaats aan de VU Amsterdam .

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk Bachelors » Bekijk Health Master » Bekijk Health Bachelor » Bekijk 1-jarige MBA\'s » Bekijk MA's » Bekijk MSc\'s » Bekijk Law LLM » Bekijk Masters »

Programma's

Deze school biedt ook:

Bachelor

Bachelor in Business Analytics

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Business Analytics aan de VU Amsterdam is de wetenschap die zich bezighoudt met het verbeteren van bedrijfsprocessen door het uitgebreide gebruik van gegevens en methoden op het snijvlak van wiskunde en informatica. [+]

Echte gegevens, echte oplossingen

In de gegevensgedreven wereld van vandaag hebben organisaties deskundig inzicht en scherpe analyses nodig om ervoor te zorgen dat ze de juiste beslissingen nemen. Met Business Analytics kunt u de kracht van data science, big data, statistieken en machine learning benutten om de resultaten te optimaliseren en strategische doelen te bereiken.

Uw vermogen om inzichten uit de wiskunde, informatica en economie te combineren met hoogontwikkelde kwantitatieve en communicatieve vaardigheden, maakt u de sleutel tot het succes van elke organisatie. De verbindingen die u maakt en de oplossingen die u maakt, stellen u in staat om optimaal gebruik te maken van gegevensactiva in de bedrijfswereld en daarbuiten.... [-]


Bachelor in communicatiewetenschappen

Campus September 2019 Nederlanden Amsterdam

Hoe behandelen journalisten nepnieuws? Waarom is webcare zo belangrijk voor bedrijven? Zijn sociale media een serieuze verslaving en praten onze grootouders met robots voor het grootste deel van hun geriatrische zorg? Met Communicatiewetenschap aan de VU Amsterdam je de nieuwste kennis over relevante en actuele communicatieproblemen, en leer je nieuwe informatie verzamelen en onderzoeken en creatieve oplossingen vinden om deze problemen op te lossen. [+]

Communicatiewetenschap studeren?

Hoe betrouwbaar is nieuws als iedereen met een vlog denkt dat ze een journalist is? Zijn je vrienden echt zo blij als ze op hun Instagram-account staan? Welke invloed hebben sociale media op de politieke besluitvorming? Tijdens de bacheloropleiding Communicatiewetenschap aan de VU Amsterdam onderzoek je hoe recente ontwikkelingen het medialandschap op zijn kop hebben gezet.

Bij de VU Amsterdam doe je veel onafhankelijk onderzoek. Je zult de echte problemen van echte organisaties onderzoeken en op zoek gaan naar haalbare oplossingen. Als gevolg hiervan zul je niet alleen kennis van communicatie opdoen, maar ook belangrijke vaardigheden leren, zoals hoe je een experiment opzet en gegevens analyseert. Als student van deze bacheloropleiding maak je deel uit van een internationaal klaslokaal met studenten en docenten van verschillende (nationale) achtergronden. Alle cursussen zijn Engelstalig en ontworpen vanuit een internationaal perspectief.... [-]


Bachelor in culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De bacheloropleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de VU is de beste van Nederland. Je zult vertrouwde en onbekende werelden verkennen, ver weg en dicht bij huis. Je bestudeert onderwerpen als globalisering, migratie, emancipatie en mondiale en lokale ongelijkheid, en ontdekt de verschillen en overeenkomsten tussen groepen en samenlevingen. [+]

Het best beoordeelde programma binnen zijn eigen discipline in Keuzegids Universiteiten 2018 in Nederland. De Keuzegids is een onafhankelijke publicatie die al meer dan twintig jaar alle universitaire opleidingen in Nederland vergelijkt en beoordeelt.

Maak een verschil in de wereld van vandaag en morgen

Wat trekt Nederlandse kiezers tot populisme? Hoe omgaan mensen in Bangladesh met de gevolgen van klimaatverandering? Hoe wordt etniciteit of genderidentiteit opgebouwd en betekenis gegeven over de hele wereld?

Antropologen werpen licht op belangrijke kwesties en uitdagingen van onze tijd. Ze doen dit door te kijken door de ogen van de mensen die ze bestuderen. Deze unieke aanpak genereert een grondige kennis van groepen mensen. In veel gevallen mensen die over het hoofd worden gezien of niet goed worden begrepen.... [-]


Bachelor in de communicatie- en informatiewetenschappen (CIS): taal en media

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Een van de sleutelcompetenties van communicatieprofessionals is tegenwoordig om de relatie tussen mediagebruik en communicatieprocessen te begrijpen en met succes in te zetten. De CIS-specialisatie Taal en media is een programma dat studenten inzicht biedt in de factoren die in professionele contexten het samenspel van media, communicatieprocessen en taal beïnvloeden. [+]

Oude en nieuwe media in een geglobaliseerde wereld

Tegenwoordig worden sociale media niet langer alleen gebruikt voor hun oorspronkelijke doel, persoonlijke communicatie, maar ook voor professionele doeleinden door bedrijven. Organisaties gebruiken Twitter voor webcare, Skype of FaceTime voor vergaderingen en WhatsApp voor gesprekken. Facebook wordt ook gebruikt voor het maken van bedrijfsgemeenschappen. In de BA CIS-specialisatie Taal en media leer je hoe en waarom organisaties nieuwe (en oude) media toepassen in business-to-business en business-to-consumer-interactie. Je zult ook ontdekken hoe toepassingen van nieuwe media de inhoud en taalkundige of visuele kenmerken van de uitgewisselde berichten beïnvloeden, vormen of zelfs definiëren. Tweets hebben bijvoorbeeld een limiet van 140 tekens, wat van invloed is op de taal die wordt gebruikt. Evenzo verschilt een face-to-face gesprek van een WhatsApp-gesprek, als gevolg van het gebruikte medium. Maar het werkt ook andersom: kenmerken van teksten, afbeeldingen of gesprekken kunnen zelf ook van invloed zijn op de keuze voor een bepaald medium. Ons programma biedt u de nodige vaardigheden om verschillende aspecten van mediaontwerp te analyseren en de effectiviteit van specifieke keuzes te onderzoeken. Zowel nieuwe als oude media worden gebruikt in een steeds meer geglobaliseerde wereld en communicatie vindt steeds meer plaats in een internationale context. Dergelijke internationale communicatie omvat niet alleen verschillende talen, maar ook verschillende culturen, zelfs tussen Engelssprekende landen. Bovendien zijn er overal ter wereld verschillende soorten Engels te voorschijn, elk met zijn eigen kenmerken. In zakelijke omgevingen interageren internationale collega's met een zogenaamde lingua franca, typisch Engels. Dit is de reden waarom verschillende... [-]


Bachelor in de communicatie- en informatiewetenschappen (CIS): taalleren en taalonderwijs

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Dit programma overbrugt de kloof tussen wat taalkundigen weten over de leerbaarheid van talen en wat taalleraren ervaren in het dagelijks leven. [+]

Een van de sleutelcompetenties van communicatieprofessionals is tegenwoordig om de relatie tussen mediagebruik en communicatieprocessen te begrijpen en met succes in te zetten. Ons programma biedt u inzicht in de factoren die in professionele contexten het samenspel van media, communicatieprocessen en taal in een geglobaliseerde wereld beïnvloeden. In onze cursussen zul je nieuwe verschijnselen bestuderen in mediagebruik en internationale communicatie en een grondig theoretisch begrip van communicatie ontwikkelen.Oude en nieuwe media in een geglobaliseerde wereld

Tegenwoordig worden sociale media niet langer alleen gebruikt voor hun oorspronkelijke doel, persoonlijke communicatie, maar ook voor professionele doeleinden door bedrijven. Organisaties gebruiken Twitter voor webcare, Skype of FaceTime voor vergaderingen en WhatsApp voor gesprekken. Facebook wordt ook gebruikt voor het maken van bedrijfsgemeenschappen. In de BA CIS-specialisatie Taal en media leer je hoe en waarom organisaties nieuwe (en oude) media toepassen in business-to-business en business-to-consumer-interactie. Je zult ook ontdekken hoe toepassingen van nieuwe media de inhoud en taalkundige of visuele kenmerken van de uitgewisselde berichten beïnvloeden, vormen of zelfs definiëren. Tweets hebben bijvoorbeeld een limiet van 140 tekens, wat van invloed is op de taal die wordt gebruikt. Evenzo verschilt een face-to-face gesprek van een WhatsApp-gesprek, als gevolg van het gebruikte medium. Maar het werkt ook andersom: kenmerken van teksten, afbeeldingen of gesprekken kunnen zelf ook van invloed zijn op de keuze voor een bepaald medium. Ons programma biedt u de nodige vaardigheden om verschillende aspecten van mediaontwerp te analyseren en de effectiviteit van specifieke keuzes te onderzoeken. Zowel nieuwe als oude media worden gebruikt... [-]


Bachelor in de econometrie en operationeel onderzoek

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De specialisatie Econometrie en Data Science zal u helpen een geïntegreerd perspectief te ontwikkelen in statistische data-analyse en econometrische modellering met als doel ondersteuning van beleid en besluitvorming in economie, financiën en marketing. [+]

WISKUNDE, STATISTIEKEN, ECONOMIE EN COMPUTER WETENSCHAP IS EEN ENIG PROGRAMMA!

Heb je een analytische geest? Vind je het een opwindende uitdaging om de abstractie van wiskunde en statistiek om te zetten in oplossingen voor echte problemen? Heb je een praktisch karakter en wil je het gebruiken om de grote problemen in de samenleving op te lossen? Dan is de bacheloropleiding Econometrie en Operations Research misschien iets voor jou. Het programma omvat het oplossen van problemen met behulp van inzichten van:

wiskundestatistiekeneconomiecomputertechnologie

Tijdens het programma, krijg je een grondige theoretische kennis van econometrie en operationeel onderzoek en ontwikkel je praktische vaardigheden. Je leert kwantitatief vragen uit de economische praktijk te formuleren en analyseren door modellen te ontwikkelen die kunnen worden gebruikt om data te interpreteren, met name 'big data'. Je leert ook om software te ontwikkelen om de meest efficiënte oplossing voor het probleem te vinden. U kunt bijvoorbeeld een model ontwikkelen dat:... [-]


Bachelor in de geschiedenis: geschiedenis en internationale studies

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het programma Geschiedenis: Geschiedenis en Internationale Studies biedt een unieke kans voor studenten die willen begrijpen hoe menselijke samenlevingen door de geschiedenis heen met elkaar zijn verbonden vanaf de oudheid tot het heden. Je onderzoekt de sociale, politieke, economische en culturele connecties vanuit een internationaal en mondiaal perspectief. [+]

WAAROM STUDIEGESCHIEDENIS EN INTERNATIONALE STUDIES?

Het programma Geschiedenis: Geschiedenis en Internationale Studies biedt een unieke kans voor studenten die willen begrijpen hoe menselijke samenlevingen door de geschiedenis heen met elkaar zijn verbonden vanaf de oudheid tot het heden. Je onderzoekt de sociale, politieke, economische en culturele connecties vanuit een internationaal en mondiaal perspectief. Je docenten zijn experts in verschillende geografische gebieden en bieden je intensieve begeleiding bij je studie.

Hoe zijn samenlevingen door de geschiedenis verbonden geweest?Geschiedenis: Geschiedenis en Internationale Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam is een uniek programma dat benaderingen uit de geschiedenis en de sociale wetenschappen combineert om te begrijpen hoe samenlevingen door de geschiedenis heen met elkaar verbonden zijn geweest. Het programma biedt een combinatie van geschiedeniscursussen, moderne taaleenheden en onderzoeksvaardigheden uit de wereldgeschiedenis en internationale betrekkingen. Het wordt gegeven door zeer gemotiveerde medewerkers, die zich sterk inzetten voor excellent onderwijs en de leerervaring van hun studenten.Leren over de historische oorsprong van de wereldgemeenschapHoe is democratie een wereldwijde norm geworden terwijl andere soorten van overheid worden beschouwd als 'afwijkingen'? Hoe heeft dekolonisatie de relatie tussen Europa en Azië beïnvloed? Wat zijn de historische oorzaken van wereldwijde ongelijkheid en klimaatverandering? Geschiedenis en internationale studies zijn een uitstekende keuze voor studenten die geïnteresseerd zijn in het leren over de historische oorsprong van onze mondiale samenleving vanuit een interdisciplinair perspectief.Grote verscheidenheid aan cursussen... [-]

Bachelor in de informatica

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Computerwetenschappen aan de VU Amsterdam gaat helemaal over onze interactie met informatie. Die informatie kan variëren van dienstregelingen tot persoonlijke gezondheidsgegevens of opwindende nieuwe virtuele spellen. [+]

Informatie-interactie

Bij informatica gaat het om onze interactie met informatie. Die informatie kan variëren van dienstregelingen tot persoonlijke gezondheidsgegevens of opwindende nieuwe virtuele spellen. Computertechnologie heeft ons een schat aan nieuwe mogelijkheden geboden, maar heeft helaas ook serieuze risico's gecreëerd. De bachelor Informatica aan de VU Amsterdam richt zich op beide aspecten, met netwerken en beveiliging als twee belangrijke onderwerpen in het programma.

Daarnaast biedt de VU studenten de enige volwaardige academische specialisatie in software engineering in Amsterdam. Je krijgt je vaardigheden van onderzoekers die gespecialiseerd zijn op dit gebied. Tijdens de bachelor kun je kiezen voor de engineering minor Deep Programming. Na de bachelor kun je terecht voor het mastertraject in Software Engineering en Green IT. Deze track is uniek vanwege de focus op het leren hoe je energiebewuste software en ICT-systemen kunt engineeren, waardoor onze digitale samenleving duurzamer wordt.... [-]


Bachelor in de informatica

Campus September 2019 Nederlanden Amsterdam

Iedereen is online. Hierdoor hebben organisaties steeds meer mogelijkheden om gegevens te genereren en te gebruiken, wat precies is wat u zult leren doen in de Information Sciences (eerder genoemd Information, Multimedia en Management) programma aan de VU Amsterdam . Het kan bijvoorbeeld gaan om het ontwikkelen en implementeren van een zoekmachine of een museumwebsite die kan voorspellen waar de bezoeker in geïnteresseerd is. Als student Informatiekunde onderzoekt u nieuwe toepassingen en markten en creëert u innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen. [+]

Over

Iedereen is online. Hierdoor hebben organisaties steeds meer mogelijkheden om gegevens te genereren en te gebruiken, wat precies is wat u zult leren doen in de Information Sciences (eerder genoemd Information, Multimedia en Management) programma aan de VU Amsterdam . Het kan bijvoorbeeld gaan om het ontwikkelen en implementeren van een zoekmachine of een museumwebsite die kan voorspellen waar de bezoeker in geïnteresseerd is. Als student Informatiekunde onderzoekt u nieuwe toepassingen en markten en creëert u innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen. Er is voldoende contact met je docenten en medestudenten, omdat je samen aan een reeks praktische opdrachten werkt. Alle docenten hebben ruime werkervaring in de publieke en commerciële sector, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Informatiewetenschappen is een dynamisch programma met een focus op recente ontwikkelingen. Je leert zowel communicatievaardigheden als technische vaardigheden, en - vooral tijdens het derde jaar - zul je een meer praktische aanpak volgen, en een serieuze opdracht voltooien voor een representatieve organisatie.... [-]


Bachelor in de literatuur en samenleving: engels

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De focus van dit programma aan de VU in Amsterdam is op de interactie tussen literatuur en samenleving, en literatuur en beeldcultuur ... [+]

Wisselwerking tussen literatuur en samenleving

De focus van het programma ligt op de wisselwerking tussen literatuur en samenleving, en literatuur en beeldcultuur. U zult canonieke Britse werken te lezen, maar ook hedendaagse romans verkennen vanuit verschillende Engels-sprekende landen. In onze cursussen vindt u bij het analyseren van deze teksten uit twee cutting-edge perspectieven: Engels literatuur in een veranderende wereld, en het Engels literatuur in een beeldcultuur.

Hoe werkt literatuur te reageren op ingrijpende veranderingen in de samenleving? Denk aan de aanslagen op de Twin Towers en de roman Extremely Loud & Incredibly Close. In onze cursussen zul je ontdekken hoe literatuur ook sociale verandering kan veroorzaken. Een beroemd voorbeeld is Uncle Tom's Cabin, die een belangrijke rol gespeeld in de afschaffing van de slavernij. Literatuur heeft de macht om manieren van kijken naar de wereld lezers veranderen. De roman 1984 verhoogde bezorgdheid over de overheid toezicht van haar burgers. Met andere woorden, is de literatuur niet gepositioneerd op een te verwijderen uit de samenleving, maar in zijn hart. Studeren Engels literatuur dus ook met zich meebrengt het bestuderen van de grote maatschappelijke ontwikkelingen in de verschillende Engels-sprekende landen. ... [-]


Bachelor in de politieke wetenschappen: mondiale politiek

Campus September 2019 Nederlanden Amsterdam

De wereldpolitiek verandert snel, omdat globalisering staten en mensen meer met elkaar verbindt, maar ook nieuwe scheidslijnen creëert. Trump zet "America First" door zich terug te trekken uit verdragen en handelsoorlogen te bedreigen, terwijl China blijft stijgen. Europa worstelt met zijn eigen populistische populistische politiek om zijn positie in deze nieuwe wereldwijde stoornis te herdefiniëren. Met Global Politics bestudeer je deze uitdagingen en problemen, analyseer je de onderliggende machtsverschuivingen en reflecteer je op mogelijke oplossingen. [+]

WAAROM STUDIE POLITIEKE WETENSCHAP: GLOBALE POLITIEK?

De wereldpolitiek verandert snel, omdat globalisering staten en mensen meer met elkaar verbindt, maar ook nieuwe scheidslijnen creëert. Trump zet "America First" door zich terug te trekken uit verdragen en handelsoorlogen te bedreigen, terwijl China blijft stijgen. Europa worstelt met zijn eigen populistische populistische politiek om zijn positie in deze nieuwe wereldwijde stoornis te herdefiniëren. Met Global Politics bestudeer je deze uitdagingen en problemen, analyseer je de onderliggende machtsverschuivingen en reflecteer je op mogelijke oplossingen.

UW TOEKOMSTIGE CARRIÈRE

Global Politics geeft je een solide basis om je verder te specialiseren in een internationaal masterprogramma voor politieke wetenschappen. Als u op de hoogte bent van macht en beleidsvorming in Europa en in de wereld, over globalisering en wereldwijde machtsverschuivingen, en over wereldwijde problemen en hun mogelijke oplossingen, kunt u werken als politiek adviseur, journalist, onderzoeker of beleidsmaker.... [-]


Bachelor in de wijsbegeerte

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

De VU Bachelor in de Wijsbegeerte biedt u een volledig drie jaar programma in de filosofie. Het programma omvat de gebieden van de geschiedenis van de filosofie, theorische filosofie, ethiek en politieke filosofie. [+]

WAAROM STUDIEFILOSOFIE? De VU Bachelor in de Wijsbegeerte biedt u een volledig drie jaar programma in de filosofie. Het programma omvat de gebieden van de geschiedenis van de filosofie, theorische filosofie, ethiek en politieke filosofie. Het omvat cursussen in bijvoorbeeld Etiek, Epistemologie, Oude Filosofie, Middeleeuwse Wijsbegeerte, Moderne en Hedendaagse Filosofie, Wetenschapsfilosofie, Logica, Wijsbegeerte, Arabische Filosofie, Politieke Filosofie, Culturele Filosofie en Tekstcursussen in Filosofische Classics. Studenten hebben de bachelor als een TOP-programma beoordeeld. STRUCTUUR VAN HET PROGRAMMA Het programma omvat een hoofdvak van twintig cursussen in de filosofie (120 EC); Een minderjarige van vijf vakken (30 EC) in een ander vakgebied of een verblijf in het buitenland; En een specialisatieprogramma (30 EC), volgens de keuze van de student, die verband houdt met een specifiek profiel. De profielen omvatten: 1) Grondslagen van de filosofie; 2) Filosofie, Gezondheid en Wetenschappen; En 3) Filosofie en Economie. De bachelor scriptie maakt deel uit van het profielprogramma. Jouw toekomstige carrière De meeste van onze studenten gaan door met een van onze interdisciplinaire twee jaar Master programma's in de Filosofie, of een Research Master in de Filosofie. Informatie over onze Master in de Wijsbegeerte is hier te verkrijgen. SPECIFIEKE TOELATINGSVEREISTEN Gedetailleerde informatie over de toelatingseisen voor de bachelor in de filosofie kan worden verkregen via de internationale kantoren. [-]

Bachelor in de wiskunde

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Dit programma is uniek in Nederland door de sterke correlatie tussen theoretische en toegepaste wiskunde. Een grondige kennis van fundamentele wiskunde is nodig zowel voor de nieuwe wiskundige theorieën die we ontwikkelen en voor hun geavanceerde applicatie. [+]

WAAROM STUDIE WISKUNDE? Dit programma is uniek in Nederland door de sterke correlatie tussen theoretische en toegepaste wiskunde. Een grondige kennis van fundamentele wiskunde is nodig zowel voor de nieuwe wiskundige theorieën die we ontwikkelen en voor hun geavanceerde applicatie. Bijgevolg stellen wij u toe met een zeer stevige aarding in de theoretische wiskunde. Daarnaast ziet u dat het op vele manieren in de praktijk is toegepast. VU Amsterdam biedt ook een track in de biomedische wiskunde. In dit vak gaat u vakken op het gebied van wiskunde, biologie, biomedische en andere levenswetenschappen. STRUCTUUR VAN HET PROGRAMMA In het Wiskunde programma leert u over alle belangrijke deelgebieden in wiskunde, zoals analyse, algebra, meetkunde en waarschijnlijkheidstheorie. U zult abstracte denken beoefenen en ook ontdekken hoe u fundamentele wiskunde in praktische situaties wilt toepassen, bijvoorbeeld in de vakken Modellering, Programmering en Statistiek. Voor studieperiode 2 van het eerste jaar bepaalt u of u de algemene track of het biomedische spoor wilt volgen. In de tweede helft van het bachelorprogramma kiest u een vak om zich te specialiseren in. U kunt ook kiezen voor een semester in een ander vakgebied. Jouw toekomstige carrière Werkloosheid is een zeldzaamheid onder wiskundigen: ze vinden banen in technologiebedrijven, banken, ministeries, ziekenhuizen, consultancy, IT, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Je kennis van fundamentele en toegepaste wiskunde als VU wiskundige zal je passen bij een scala aan banen. De biomedische wiskunde track maakt u bijzonder aantrekkelijk als medewerker bij farmaceutische bedrijven. SPECIFIEKE TOELATINGSVEREISTEN Om in aanmerking te komen voor toelating,... [-]

Bachelor in Internationale Bedrijfskunde

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Het IBA-programma aan de VU Amsterdam geeft je de nodige theoretische kennis om te slagen in de markt en laat je kennismaken met de praktische toepassing van disciplines: Strategie, Marketing, Financiën, Accounting, Organisatie, Human Resource Management, Logistiek en Technologie. [+]

ONTWIKKELEN VAN EEN GEÏNTEGREERD PERSPECTIEF

We nemen een echt geïntegreerde benadering van de wereldwijde markt van vandaag. IBA combineert een uitgebreide studie van alle essentiële zakelijke disciplines in een echt internationale context met een sterke focus op mensen. Je leert cross-culturele uitdagingen in het wereldbedrijf begrijpen en beheersen. Naast een grondig begrip van professionele theorie en praktijk, ontwikkel je sterke academische en onderzoeksvaardigheden en de persoonlijke kwaliteiten die een moderne wereldburger vereist.

IBA is een driejarig programma dat volledig in het Engels wordt gegeven. Na inschrijving word je lid van een multiculturele gemeenschap van studenten, docenten en onderzoekers van elk continent. Terwijl u leert om internationale bedrijfs- en maatschappelijke uitdagingen op te lossen, krijgt u een grondige basis in de bedrijfstheorie en in de praktische onderwerpen die centraal staan ​​in de bedrijfsadministratie, waaronder strategie, marketing, financiën, boekhouding, organisatie, personeel, logistiek en technologie. Je ontwikkelt ook je sociale en kwantitatieve vaardigheden, een belangrijk onderdeel van de persoonlijke vaardigheden die essentieel zijn voor succes in de zakelijke omgeving van vandaag.... [-]


Bachelor in kunstmatige intelligentie

Campus September 2019 Nederlanden Amsterdam

De bacheloropleiding Kunstmatige intelligentie aan de VU Amsterdam heeft twee sporen: Intelligent Systems en Socially Aware Computing. U beslist welke optie het beste voor u is. Het eerste jaar is hetzelfde voor beide tracks, het tweede jaar deelt 40% van hun programma's. Dit betekent dat je heel gemakkelijk kunt schakelen! [+]

Over

Kunstmatige intelligentie (AI) is overal nu en het belang ervan zal alleen maar toenemen. De media zit er vol van: AlphaGo, robots, auto's zonder bestuurder, etc. We gebruiken allemaal AI-technologie elke dag opnieuw. Zoeken met Google, aanbevelingen op Netflix en Amazon, taalherkenning met Siri, automatische vertalingen, spamfilters; al deze zijn een onderdeel van ons dagelijks leven. Ook wetenschap en gezondheidszorg zouden tegenwoordig ondenkbaar zijn zonder kunstmatige intelligentie. Beeldherkenning, hulpmiddelen voor diagnostische ondersteuning, voorspellende modellen en andere innovaties van kunstmatige intelligentie zijn van cruciaal belang op alle gebieden van de samenleving. Als een academische discipline heeft kunstmatige intelligentie de toekomst in handen en kan het je toekomstige carrière vormgeven. Studeren AI aan de Vrije Universiteit Amsterdam is je weg naar succes. De bacheloropleiding Kunstmatige intelligentie aan de VU Amsterdam heeft twee sporen: Intelligent Systems en Socially Aware Computing. U beslist welke optie het beste voor u is. Het eerste jaar is hetzelfde voor beide tracks, het tweede jaar deelt 40% van hun programma's. Dit betekent dat je heel gemakkelijk kunt schakelen!... [-]


Bachelor in Liberal Arts and Sciences (Amsterdam University College)

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

Als student aan het Amsterdam University College (AUC), leer je complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te analyseren door te putten uit verschillende wetenschapsgebieden van kennis ... [+]

Liberal Arts and Sciences: Analyse complexe vraagstukken

Als student aan het Amsterdam University College (AUC), leer je complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te analyseren door te putten uit verschillende wetenschapsgebieden van kennis. De besprekingen beginnen met de 'grote vragen' in wetenschap en samenleving en leiden tot een diepgaande studie in een breed scala van academische disciplines. Het curriculum bevat zes interdisciplinaire thema's: Energie, Klimaat en Duurzaamheid; Het leven, de evolutie en het heelal; Gezondheid; Informatie, Communicatie, Cognition; Sociale systemen; en steden en culturen. Deze thema's zullen u voorzien van een solide richting als u besluit op uw major in de wetenschappen, sociale wetenschappen en geesteswetenschappen. ... [-]


Bachelor in Philosophy, Politics and Economics (PPE)

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

[+]

VU Amsterdam is de eerste universiteit in het vasteland van Europa om een ​​uitgebreid PPE programma van deze omvang te bieden op het niveau van bachelor. U profiteert van onze persoonlijke sfeer en interactie met onze toegewijde en innovatieve leraren, van wie velen hebben eerdere ervaring lezingen in multidisciplinaire PPE programma's over de hele wereld. Wij bieden u een uitdagend programma met gemakkelijke toegang tot de universiteit faciliteiten, terwijl de resterende dicht bij het bruisende hart van Amsterdam.

Uw toekomstperspectieven

Een graad in filosofie, politiek en economie kan vele deuren voor u open. Of u nu kiest om uw studie voort te zetten of direct te verplaatsen naar een carrière in de wereld van het bedrijfsleven of de politiek, of iets heel anders te doen, zal PPE u uitrusten als een leider met de interdisciplinaire kennis en vaardigheden die nodig zijn om de nieuwe vraagstukken van de 21e eeuw aan te pakken . ... [-]


Bachelor in Psychology

Campus Voltijd 3 jaar September 2019 Nederlanden Amsterdam

[+]

In het tweede jaar ligt de nadruk op de verdieping van de opgedane kennis in het eerste jaar. Zo zal dit een introductie bevatten voor de neuropsychologie. In de neuropsychologie bestudeert u het effect van hersenschade op het gedrag van mensen (bijv. Agnosia, afasie, dementie).

[-]

Bachelor Law in Society

Campus Voltijd September 2019 Nederlanden Amsterdam

De bachelor Rechten in de maatschappij aan de Vrije Universiteit Amsterdam is uniek - je zult nergens anders zo geleerd recht vinden. In plaats van de traditionele benadering van publiek, privaat en strafrecht, begint dit programma met echte maatschappelijke problemen en wordt bekeken hoe verschillende juridische perspectieven kunnen worden toegepast. [+]

Over

Hoe kan de wet de weg effenen voor een duurzame toekomst? En hoe wordt de wet soms gebruikt om dit te voorkomen? Is terrorisme een zaak van internationaal strafrecht of internationaal beveiligingsrecht - of beide? En wat is de morele verantwoordelijkheid van een advocaat in deze gevallen?

De bachelor Rechten in de maatschappij aan de Vrije Universiteit Amsterdam is uniek - je zult nergens anders zo geleerd recht vinden. In plaats van de traditionele benadering van publiek, privaat en strafrecht, begint dit programma met echte maatschappelijke problemen en wordt bekeken hoe verschillende juridische perspectieven kunnen worden toegepast. Gebruikmakend van een multidisciplinaire aanpak met een sterke component van sociale wetenschappen en een interculturele nadruk, werk je in groepen om empirisch onderzoek uit te voeren naar zaken uit de echte wereld. En je komt klaar om te werken in een internationale omgeving - denk aan ngo's, ministeries en grote advocatenkantoren.... [-]


Contact

VU University Amsterdam

Adres Main building Vrije Universiteit Amsterdam De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam, Noord-Holland, Nederlanden
Website http://www.vu.nl/en/programmes/index.asp
Telefoon +31 20 598 9898