Windesheim University of Applied Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Hoog aangeschreven University of Applied Sciences
Windesheim is een van de beste hogescholen in Nederland met vele hoog aangeschreven bacheloropleidingen. Met ruim 25.000 fulltime en parttime studenten is Windesheim een ​​van de grootste hogescholen in Nederland.
Windesheim is een dynamische gemeenschap die mensen samenbrengt om kennis en expertise uit te wisselen. We proberen studenten te vormen die volledig gekwalificeerde professionals zijn die klaar staan ​​om deel te nemen aan de internationale arbeidsmarkt. Daarom investeren we voortdurend in onderwijsinnovatie en -ontwikkeling.


Windesheim heeft een groeiende studentenpopulatie en staat hoog aangeschreven door studenten, experts en werkgevers. De twee belangrijkste onafhankelijke jaarstudies over het Nederlandse hoger onderwijs, 'Elsevier' en de 'Higher Education Selection Guide', rangschikken ons al vele jaren op rij in hun top drie. Een van onze succesfactoren is onze persoonlijke benadering: studenten werken in kleine groepen en elk talent telt. Docenten zijn niet alleen leraren, maar ook coaches. Ze dagen studenten uit om na te denken, kritisch te denken en het beste uit zichzelf te halen. We zijn gericht op persoonlijk onderwijs dat voldoet aan de eisen van onze studenten, de arbeidsmarkt en de samenleving als geheel. De basisstenen van onze aanpak omvatten competentiegericht leren en een persoonlijk ontwikkelingsplan voor elke student.

De innovatieve en ondernemende aanpak van Windesheim en onze nauwe samenwerking met bedrijven en instellingen maken onze kennis onmiddellijk toepasbaar. Het opdoen van praktische ervaring door middel van stages is een integraal onderdeel van onze studieprogramma's.

Studentenvoorzieningen
Windesheim is een levendige leergemeenschap. Overal op de campus van Zwolle, waar de meeste internationale studenten zullen verblijven, zijn er ruimtes voor privéstudie en voor groepswerk. We bieden state-of-the-art faciliteiten aan onze studenten, waaronder studentenbegeleiding, een mediacentrum, een intranet vol nieuws en informatie, een virtuele leeromgeving, computerruimtes, een audiovisueel centrum voor het lenen van laptops en AV-apparatuur, een kopieer winkel en een winkel met kantoorbenodigdheden, snoep en geschenken. Onze studenten zijn onder de indruk van onze geweldige sportfaciliteiten op de campus: we hebben sportscholen, fitnessruimtes, een dojo voor karate en judo, zaalvoetbalzalen, een verwarmd zwembad en een klimmuur. Op onze campus hebben we restaurants die vers eten en drinken aanbieden. Bovendien hebben we een sportcafé en ons eigen Grand Café met de zeer gewaardeerde Starbucks-koffie. Een cursus 'Nederlandse taal' wordt aangeboden aan alle internationale studenten, zodat ze meer te weten komen over de taal en de typische gewoonten van de Nederlanders. En voor degenen die echt op zoek zijn naar de Nederlandse ervaring met fietsen, hebben we ook een fietsenmaker op de campus.


accommodatie
Windesheim biedt huisvesting voor internationale studenten in studentenresidenties in de buurt van de campus en het stadscentrum, waar studenten samen kunnen wonen en studeren. We werken samen met een onafhankelijke woningcorporatie gespecialiseerd in studentenhuisvesting, die geschikte kamers tegen redelijke prijzen aanbiedt.


Over Zwolle

Windesheim is gevestigd in Zwolle, een levendige en gastvrije middelgrote stad op slechts een uur rijden van Amsterdam, Utrecht en Groningen, met redelijke prijzen voor kosten van levensonderhoud. Ongeveer 30.000 studenten studeren in Zwolle, aan een van de vier hogescholen. Naast een prachtig historisch centrum, heeft de stad veel parken (erg leuk voor een picknick!) Plus sfeervolle cafés en eetgelegenheden. Zwolle is ook een geweldige plek om te winkelen, met alle grote winkelketens en tal van onafhankelijke boetieks. Het is ook een veilige stad: als je eenmaal hebt geleerd hoe je moet fietsen, is het gemakkelijk om je te verplaatsen. Het studentenleven in Zwolle is geconcentreerd in en rond het centrum van de stad, dat vol zit met aantrekkelijke cafés en restaurants. Zwolle heeft ook veel culturele activiteiten, waaronder muziek- en culturele festivals, theatershows, films en musea. Zwolle is ook beroemd om zijn jaarlijkse Liberation Festival (gratis toegang), het ritme

Beurzen
Helaas biedt Windesheim geen beurzen aan.

Locaties

Zwolle

Address
Windesheim University of Applied Sciences
Campus 2

8017 CA Zwolle, Overijssel, Nederlanden

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden