Willem de Kooning Academy

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Eigentijdse en cutting edge onderwijs

De Willem de Kooning Academie biedt eigentijdse en cutting edge kunst cursussen die een aanvulling aan het veranderen, de internationale praktijk. De buitenwereld is niet langer op zoek naar de autonome kunstenaar en grafisch ontwerper, maar voor mensen die een veelheid aan talenten en vaardigheden en die beschikken verder kijken dan de grenzen van hun oorspronkelijke discipline. Dit zijn 'het creëren van pioniers'. De snelheid en de complexiteit van de technologische ontwikkelingen te beïnvloeden sterk hedendaagse en toekomstige beroepspraktijk. Onze studenten zullen werken, zowel op lokaal als op internationaal niveau met professionals uit verschillende disciplines in een open en virtuele instellingen.

Persoonlijke Ontwikkeling

Wij creëren de omgeving waarin je kunt ontwikkelen en uw belangen te verbreden. U kunt op verschillende manieren van werken, de aard van de opdracht die past bij uw stijl van leren en hoe u uw talent te ontwikkelen te kiezen. Het hele leerproces kunnen verschillend zijn voor elke individuele student zijn, maar de mate dat je verdient gelijk zijn. U zult theorielessen die geschikt zijn om uw niveau op het moment bij te wonen en maak je deel uit van een keuzeprogramma zijn. Het is belangrijk dat je niet alleen kiezen voor een bepaalde opleiding - laten we zeggen Design - en een belangrijke - laten we zeggen Advertising - maar ook een professionele rol en een professionele context met een overeenkomstige stage en een minor.

U kunt ook een honours programma en / of aan te vullen uw afstudeervariant door te kiezen voor een uitwisselingsprogramma op een academie of universiteit in het buitenland. Dit geeft u de mogelijkheid om de academie onderwijsprogramma aan te passen aan uw eigen voorkeuren en aan de ontwikkeling van je eigen talent.

Studie loopbaan coaching

Terwijl een student aan de Willem de Kooning Academie, zal een studie loopbaancoach uw voortgang te volgen en u te helpen uw persoonlijke studie keuzes te maken. Je studie loopbaan coach zal helpen voor te bereiden voor je leven als een professional. Samen zul je beslist je keuzes en de cursus die je studie zal nemen.

Rotterdams Onderwijs Model (ROM)

De Willem de Kooning Academie is een van de 14 instituten van de Rotterdamse Hogeschool en werkt samen met het Rotterdams Onderwijs Model (ROM - Rotterdam onderwijs model). Dit model wordt onderscheid gemaakt tussen kennisgedreven, praktijkgerichte gedreven en student-driven educatieve activiteiten cq. streeft & doelen.

Majors & praktijken

Op de top van je belangrijkste, laten we zeggen Advertising of Fine Art, zal je studie ook electieve minderjarigen bevatten. U kunt kiezen uit een breed scala van hedendaagse onderwerpen en kwesties. Het zal u kennismaken met de drie uitstroomprofielen: Autonome Practices, sociale praktijken en handelspraktijken. De keuze van minderjarigen is beperkt in je eerste jaar, maar naarmate je vordert zullen zij een steeds groter deel in je opleiding af te spelen.

Zo zal je studie, zowel binnen uw eigen onderwerp en binnen de Practices. Je zal werken aan echte opdrachten en kan praktijkervaring op te doen tijdens een stage en uit te wisselen.

Uiteindelijk zal je je eigen breed pakket aan kennis, vaardigheden en specialiteiten samen te stellen. Wanneer u overstapt, krijgt u een uniek lichaam van de beroepspraktijk, waardoor je je onderscheiden op de arbeidsmarkt, in de creatieve sector of in de kunstwereld hebben.

Toelating en aanmelding

Als u geïnteresseerd bent in het nemen van een bachelor in Fine Art, Design, Fine Art & Design lerarenopleiding of Leisure Management op Willem de Kooning Academie, Online inschrijven vóór 1 mei 2017 voor de toelatingsprocedure, en registreren op Studielink. Zowel deze applicatie en de Studielink registratie moet worden ingevuld door 1 mei 2017 ten laatste. Voor de niet-EU-studenten de registratie deadline is 1 maart 2017.

Ben jij …

  • getalenteerde in de beeldende kunst?
  • onafhankelijk en verantwoordelijk?
  • toegewijd en gemotiveerd?
  • ondernemend?

Bezoek dan één van onze Open Dagen of Open Avonden - en breng uw portefeuille! - En toe te passen voor toelating.

PORTEFEUILLE CHECKLIST

Wat

Een selectie van 10-15 werken die werden voorafgegaan door een creatief proces

Bijvoorbeeld: ontwerpen, voorwerpen, foto's, films, games, animaties, mode (accessoires), meubilair, modellen, tekeningen, affiches, campagnes, schilderijen, bruikbare voorwerpen en sculpturen. U kunt publiceren en presenteren dit alles in een nette traditionele map portfolio, maar u kunt ook gebruik maken van verschillende methoden: 3D werk kan in een (kartonnen) doos worden gebracht, kan digitale werk worden gepresenteerd op een laptop of tablet.

Let op: Afgezien van deze werken, dan kunt u ons laten zien wat andere dingen die u hebt gemaakt. Voeg een zorgvuldige keuze tussen de twee. Op die manier kunnen we beoordelen in hoeverre je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en je eigen werk.

Bij opname dagen, zullen we kijken naar en te beoordelen: - uw muzisch-creatieve vermogens; - Je gevoel voor kleur, vorm en materiaal; - Originaliteit en inventiviteit in je werk.

Uw portefeuille, schetsen en andere werken die je brengen, moet ons deze inzichten. Dus controleer of u zowel uw volledige capaciteit en mogelijkheden, evenals persoonlijke en specifieke fascinatie voor uw favoriete grote en voorkeuren voor (bijvoorbeeld) materialen, technieken, thema's en concepten te laten zien.

Hoe

Sketches, tests, try-outs en experimenten Breng schetsboeken, verzamelingen van ideeën, plakboeken, onderzetters met getrokken op de rug uitvindingen, materiaal experimenten, prototypes, maquettes, testafdrukken en de eerste versies. Dit alles kan worden gerelateerd aan de 10-15 hierboven genoemde werken.

We willen graag om inzicht te krijgen in uw ontwerp en het creëren van proces. We willen graag zien hoe je kwam tot een definitieve versie of ontwerp door middel van schetsen, proberen, testen en de eerste experimenteren creëren. Wij zouden graag zien dat u in staat om jezelf uit te dagen en om uw eerste ideeën nader te onderzoeken zijn. Het is belangrijk voor ons om te zien: - u kunt kritisch te reflecteren op je werk en daag jezelf; - Je ziet en observeert de wereld om je heen en reageren op wat je ziet; - Of en hoe u zelf regisseren en zelf-leren en in staat om keuzes te maken; - Of en op welke manier je hebt het creëren van mogelijkheden en kunnen door de beelden te communiceren.

WAAROM

Online vragenlijst in over uw ambities en motivatie Na uw aanvraag, sturen wij u een inlogcode voor een online vragenlijst. We willen graag meer weten over uw keuze van de belangrijkste en wat je denkt dat je kunt verwachten van ons weten. Wie inspireert je? Wat zou je graag willen leren van ons? Gelieve print uw vragenlijst en breng hem mee tijdens de Dag van de toelating. We zullen bespreken met u persoonlijk uw vragen en ambities.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Nederlands

Bekijk Bachelor »

Programma's

Deze school biedt ook:

Bachelor

Bachelor In Animatie

Campus Voltijd September 2017 Nederlanden Rotterdam

De term 'animatie' is afgeleid van het Latijnse woord 'anima', dat 'ziel' betekent. Zo, 'animatie' betekent letterlijk 'aan te zetten, om het leven te brengen'. Vrij vertaald, animatie is het instellen aan de overkant van de betekenis of emotie door de beweging van een levenloos voorwerp. Een iets meer technische definitie is 'de suggestie van beweging door opeenvolgende beelden in veranderende situaties'. [+]

De term 'Animatie' is afgeleid van het Latijnse woord 'anima', dat 'ziel' betekent. Zo, 'animatie' betekent letterlijk 'aan te zetten, om het leven te brengen'. Vrij vertaald, animatie is het instellen aan de overkant van de betekenis of emotie door de beweging van een levenloos voorwerp. Een iets meer technische definitie is 'de suggestie van beweging door opeenvolgende beelden in veranderende situaties'. Wij zien animatie eerst als communicatiemiddel. Animators hebben verhalen te vertellen. Animatie is dus een middel en geen doel op zich. Dit is de reden dat de faculteit besteedt veel aandacht aan de toepasbaarheid en conceptontwikkeling op de top van het verwerven van vakmanschap en vaardigheden. Animaties worden gevonden in films, volwassenen en kinderen tv-series, games, interactieve toepassingen en apps, commercials, simulaties en voorlichtingsfilms. Zelfs de schijn is enorm divers, variërend van traditionele 2D-animatie in de klassieke tekenfilms en 3D computer-technologie om beweging en digitale cut outs te stoppen. Wij richten ons op de sterk groeiende markt met een grote diversiteit aan toepassingen op allerlei platforms, van interactieve toepassingen naar commercials, waarvan de vraag naar de vertaling van grote hoeveelheden gegevens in gemakkelijk te 'lezen' beelden radicaal toe. De eerste twee jaar van de opleiding bestaat voornamelijk uit elementaire ontwikkeling van vaardigheden. Je leert verschillende technieken, principes en theorie, in eerste instantie van eenvoudige middelen, maar naarmate je vordert de projecten complexer geworden en je instrumenten zullen steeds geavanceerder. U heeft zelf de professionele omgeving waarin u zich zal ontwikkelen bepalen. De tweede helft benadrukt samenwerking, praktische opdrachten,... [-]

Bachelor In Audiovisuele Vormgeving

Campus Voltijd September 2017 Nederlanden Rotterdam

Audiovisuele media spelen een belangrijke rol in de informatievoorziening, educatie en entertainment. In onze afdeling leer je beeld en geluid te ontwikkelen. U leert over geluid en camera technieken, software technieken, productiemethoden en conceptontwikkeling. [+]

audiovisuele media spelen een belangrijke rol in de informatievoorziening, educatie en entertainment. In onze afdeling leer je beeld en geluid te ontwikkelen. U leert over geluid en camera technieken, software technieken, productiemethoden en conceptontwikkeling. Deze elementen brengt u naar het hart van de AV beroep - Een verhaal door middel van verhalende film vertellen. Je leert, samen met een bemanning, ontwikkeling van een produktie-. In dit werk, is het niet alleen operationeel gebied dat belangrijk is, maar vooral de artistieke inhoud. Je analyseert opdrachten en het ontwikkelen van originele concepten voor hen. Je zal ontwikkelen tot een auteur met een persoonlijke visie op de werkelijkheid. Onze docenten hebben een achtergrond in zowel de theorie en de beroepspraktijk. Ze zijn onderzoekers, script-editors, AV ontwerpers, motion graphic designers, interactieve ontwerpers, autonome kunstenaars, editors, camera en geluid mensen. Wij verwachten van u een aantal fundamentele kennis over hoe om beelden te gebruiken en van de audiovisuele beroep. Je hebt ook de drive om verhalen te vertellen. Experimenteren en risico's te nemen van essentieel belang zijn, en fouten zijn toegestaan. Je leert om te reflecteren op je eigen werk en het werk van je medestudenten. Je werkt aan opdrachten gegeven door klanten en opdrachten die je zelf genereren uit uw eigen fascinaties. Je zult je eigen beeldtaal te verkennen en te leren om te werken in een team. Je leert om uw ideeën te pitchen en om te communiceren met klanten, bemanning en het publiek. Uiteindelijk zal je werken aan een eindproduct dat aan... [-]

Bachelor In De Beeldende Kunst

Campus Voltijd September 2017 Nederlanden Rotterdam

Je ontwikkelt je artistieke talent door middel van veelzijdig training in alle aspecten van het vak: toegepast artistiek onderzoek, conceptuele ontwikkeling, technische vaardigheden, communicatie en presentatie van en ondernemerschap in de kunsten. [+]

Je ontwikkelt je artistieke talent door middel van veelzijdige training in alle aspecten van het beroep: Toegepast artistiek onderzoek, conceptuele ontwikkeling, technische vaardigheden, communicatie en presentatie van en ondernemerschap in de kunsten. Theorie is ook een deel van de opleiding. Onderzoeksvaardigheden geeft je de mogelijkheid om te leren diepgaand over de rijkdom van de kunstgeschiedenis en een link naar de huidige discours in de kunst te maken. Door dit te doen per kwartaal projecten waarbij alle aspecten van het beroep worden aangepakt, zal je leren om samen te werken met anderen en te organiseren en documenteren van uw activiteiten. Je zal werken aan een persoonlijk artistiek plan dat je zal ontwikkelen met je docenten. U zal zich richten op de internationale kant van het beroep, op de huidige praktijk of op de voortzetting van je studie naar niveau beheersen. Je zal ook kijken naar het werken in de openbare ruimte en op de vele nieuwe mogelijkheden die het digitale domein biedt. In de laatste fase van uw programma, zult u de kennis die je hebt opgedaan over uw onderwerp naar gebieden die zijn afgeleid van de huidige ontwikkelingen in de cultuur en maatschappij te bestuderen toe te passen. Je kiest een afstudeervariant en tijdens uw cursus concentreren op een Praktijk, kiezen uit Autonoom, sociale of handelspraktijken. Je werk is veeleisend en vereist, op de top van talent, een grote affiniteit met beeldende kunst en een gevoel voor traditie en durf om te experimenteren. U kunt in uitwisselingen met andere instellingen... [-]

Bachelor In De Fotografie

Campus Voltijd September 2017 Nederlanden Rotterdam

Je zal ontwikkelen tot een beeld specialist die - in uw individuele vragen en manier - maakt gebruik van fotografie als een instrument om een ​​wereld te portretteren op een manier die zijn intrigerend en visueel uitdagend. [+]

Je zal ontwikkelen tot een beeld specialist die - in uw individuele vragen en manier - maakt gebruik van fotografie als een instrument om een ​​wereld te portretteren op een manier die zijn intrigerend en visueel uitdagend. U verhouden tot de wereld door middel van beelden. Daarbij, je kennis van de eigenschappen van het medium fotografie gebruikt u. Omdat in brede zin, fotografische beelden hebben hun eigen karakter, bieden specifieke kansen en hebben een bijzondere positie in de huidige beeldcultuur. Als fotograaf heb je ook kennis van de taal en de betekenissen van beelden en u kunt deze toepassen voor uw eigen doeleinden. De inter-aangesloten curriculum kijkt naar beelden, fotografie technieken, theoretische kennis van onderzoek, vaardigheden en inzicht. Internationale professionele werkelijkheid blijft een cruciaal aspect van het programma. Het curriculum is project-georiënteerd en stimuleert een dynamische werksituatie waarin studenten experiment verkennen, te maken en na te denken, en dus constant bezig in contact komen met nieuwe omgevingen, uitdagingen en problemen komen. Het curriculum kijkt ook naar de voortdurend veranderende beroepspraktijk van fotografen van vandaag. Deze dagen, is het medium fotografie niet beperkt tot een handvol professionals - bijna iedereen neemt foto's, vaak digitale foto's, en meer en meer mensen in staat zijn om ze digitaal te bewerken. Terwijl iedereen neemt hun leven, manipuleert hun foto's en publiceert ze op hun eigen platforms zoals sociale media en blogs, de professionele fotograaf behoudt het overzicht van het werkveld en reflecteert op. FOTOGRAFIE is in toenemende mate over de manier waarop de uniciteit... [-]

Bachelor In De Illustratie

Campus Voltijd September 2017 Nederlanden Rotterdam

Je zal ontwikkelen tot een designer die gespecialiseerd is in het creëren van de toegepaste beelden en visuals. Illustratie wordt steeds meer zichtbaar in onze sterk visueel georiënteerde communicatie cultuur. [+]

Je zal ontwikkelen tot een designer die gespecialiseerd is in het creëren van de toegepaste beelden en visuals. Illustratie wordt steeds meer zichtbaar in onze sterk visueel georiënteerde communicatie cultuur. U zal zich richten op drie gebieden van onderzoek dat je zal onderzoeken van zowel de theorie en de praktijk. Deze zijn: storytelling - het vertellen van een verhaal door middel van foto's; informatie-ontwerp - het creëren van informatie in beeld; auteurschap - uiten van persoonlijke meningen door middel van beelden. Het curriculum bestaat uit kwartaal projecten, in de kern van waar u onderzoek doen naar deze drie gebieden en hun relatie met de internationale beroepspraktijk. Je werkt op diverse producten, waaronder gedrukte media, web design, games, animaties, info-graphics en ruimtelijke ontwerpen. Daarbij ontmoet je professionele ontwerpers en illustratoren tijdens het verkennen van nieuwe en innovatieve manieren van het toepassen van illustraties. Het gebruik van digitale media en cross media speelt een belangrijke rol in elk kwartaal. Internationale ervaring en training kan worden gedaan door middel van uitwisselingen op diverse instituten in het buitenland, onder meer in Los Angeles, Boston, Berlijn, Kopenhagen en Tokio. Na het behalen van je bachelor, kunt u doorgaan en een meester, bijvoorbeeld onze Master Design. Er zijn ook mogelijkheden om bepaalde masters in illustratie cursussen in andere landen in Europa en in de Verenigde Staten. Als illustrator, je leert om uw vaartuig te professionaliseren zowel zelfstandig als in een team, en je hebt de mind-set die van u verwacht wordt in de hedendaagse beroepspraktijk te... [-]

Bachelor In De Levensstijl

Campus Voltijd September 2017 Nederlanden Rotterdam

Lifestyle neemt een belangrijke plaats in de commerciële markt van de mode en interieur, maar de markt is veel meer divers. Kunst en cultuur, voeding en gezondheid, de media en de politiek er deel van uit. [+]

Lifestyle is alles. Het is een term die de expressie niet beperkt is tot specifieke producten, maar waarin de context sleutel. De uitdrukking wordt gebruikt om individuen, een cultuur of subcultuur kaart in termen van stijl. Identiteit is daarom een ​​sleutelbegrip in de lifestyle belangrijkste, terwijl de term 'dagelijks leven' is op zijn hart. Wat eet je? Wat draag je? Hoe zie jij jezelf te vervoeren? Het definiëren van 'dagelijks leven' is een methode om ideeën om je focus van je eigen 'nationale domein' uit te breiden naar 'wereldwijde gemeenschappen te ontwikkelen en hun kenmerkende codes te analyseren. Lifestyle neemt een belangrijke plaats in de commerciële markt van de mode en interieur, maar de markt is veel meer divers. Kunst en cultuur, voeding en gezondheid, de media en de politiek er deel van uit. De markt is een ontmoetingsplaats voor kansen. Dit is de plek waar de lifestyler sets te wijzigen in beweging, zowel op micro- en macroniveau, lokaal en wereldwijd. Belangrijke eigenschappen in dit onderwerp zijn nieuwsgierigheid, affiniteit met stijl, interesse in de recente geschiedenis en antennes voor Zeitgeist. Je moet ook in staat zijn om te lezen en te schrijven en bereid zijn om jezelf te begraven in een onderwerp om de intuïtie te ontwikkelen. Alleen dan zul je hopelijk bereiken de moed om jezelf te positioneren als een expert en te adviseren om en ongeveer een markt die nog niet de massa heeft bereikt. De term 'lifestyle' heeft zich ontwikkeld van een mode-gerelateerde term in een actieve... [-]

Bachelor In De Reclame

Campus Voltijd September 2017 Nederlanden Rotterdam

Willem de Kooning Academie is de enige kunstacademie in Nederland die een belangrijke in de reclame heeft. WdKA zal je leren om een ​​all-rounder met een sterke conceptuele twist. U vindt de spin in het web, de link tussen opdrachtgevers en 'creatieven' zijn. Je hebt je eigen visie, gepassioneerd en gedreven zijn. [+]

Willem de Kooning Academie is de enige kunstacademie in Nederland die een heeft majoor in Advertising. WdKA zal je leren om een ​​all-rounder met een sterke conceptuele twist. U vindt de spin in het web, de link tussen opdrachtgevers en 'creatieven' zijn. Je hebt je eigen visie, gepassioneerd en gedreven zijn. Je weet wat er 'happening' en hebben een brede belangstelling, zodat je de wereld om je heen kan begrijpen. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en werkt graag in een team. Je hebt een 'gevoel' voor de marketing en de trends in de kunsten en in de samenleving. Je gebruikt al deze problemen met de juiste tools te lossen op een passende manier. Je leert om te verkennen en analyseren van complexe vraagstukken, en dan leer je om een ​​concept strategisch ontwikkelen. Bij de presentatie is het halve werk en dat is de reden waarom u uit te werken van het concept, geef het vormgeven en presenteren met overtuiging. Je werkt aan projecten waarin je leert om jezelf te positioneren en te beïnvloeden en te manipuleren mensen om je heen. U vertrouwd te maken met en het opbouwen van een diep begrip van het beroep in om te kunnen om effectieve campagnes te ontwikkelen. Boven alles, zal je het werkveld waarin je afstudeert bepalen. Om dit te doen, zul je stage doen bij bekende bureaus in Nederland en in het buitenland. WdKA raadt u aan om deel te nemen aan nationale en internationale wedstrijden, zoals de 'JongeHonden' plaatsen, gevolgd door... [-]

Bachelor In Fashion Design

Campus Voltijd September 2017 Nederlanden Rotterdam

In hun ontwerpen, mode-ontwerpers werken vanuit een creatieve en kritische visie op de actuele ontwikkelingen in de mode en de samenleving. Mode is over visuele communicatie: hoe communiceer je je ontwerpen in verschillende media? [+]

In hun ontwerpen modeontwerpers werken vanuit een creatieve en kritische visie op de actuele ontwikkelingen in de mode en de samenleving. Mode is over visuele communicatie: hoe communiceer je je ontwerpen in verschillende media? Je leert te definiëren en te ontdekken en trends in te spelen op de behoeften van de markt van de consument. Door het ontwikkelen van je eigen visie en handtekening in de mode-industrie, leert u meer over vorm, kleur en materiaal. Tijdens je studie werk je op echte kledingstukken, collecties en all-round presentaties. Met behulp van het menselijk lichaam als uitgangspunt, leer je om te onderzoeken hoe de mode werkt en hoe te ontwerpen interdisciplinaire en cross media collecties. Je leert te ontwerpen met behulp van 2D en 3D technieken, vaardigheden en het bestuderen van beelden, en zal uw eigen signatuur te ontwikkelen in de wereld van dameskleding, herenkleding of stoffen / textiel. Je leert hoe je je kennis en vakmanschap te gebruiken om de huidige richtingen in mode of haar vermogen om grenzen en toepasbaarheid duwen en presenteren deze te laten zien. Je leert over de verschillende disciplines en om te gaan met deadlines. Afgezien van pure mode, ook illustratie, fotografie en digitale media te bestuderen en nemen deel aan projectgerichte leren rond een mode-probleem. Naast het ontwerpen, je ook deelnemen aan projecten zoals tekenen, patroon ontwerpen, foto styling of Moulage. Tijdens de cursus wordt u beoordeeld op uw talent, uw vermogen om vrij te werken, originaliteit en de ontwikkeling van je eigen visie en... [-]

Bachelor In Graphic Design

Campus Voltijd September 2017 Nederlanden Rotterdam

Grafisch ontwerpers willen communiceren. Ze willen vorm om informatie in woord en beeld te geven, en een verhaal op een specifieke doelgroep te vertellen door middel van verschillende media. Zij ontwerpen identiteit en interactie met gebruikers. [+]

Grafische vormgevers willen communiceren. Ze willen vorm om informatie in woord en beeld te geven, en een verhaal op een specifieke doelgroep te vertellen door middel van verschillende media. Zij ontwerpen identiteit en interactie met gebruikers. Grafische vormgevers verbinden hun fascinatie en opmerkingen bij die van hun cliënten, andere ontwerpers en het publiek. Ze willen een aanwezigheid overal hebben, waar communicatie nodig is. Het beroep van de grafische vormgeving heeft een lange traditie. De basis van de discipline is het ontwerp van drukwerk zoals boeken, huisstijlen en affiches. In de afgelopen decennia, is grafisch ontwerp uitgebreid tot verschillende vormen van media zoals websites, apps, film en video, interactieve installaties, tentoonstellingen en interventies in de openbare ruimte op te nemen. Deze ontwikkelingen betekenen dat grafisch ontwerp is zelden duidelijk. Het is in het transformatieproces en schept veel ruimte voor vernieuwing. Aan het begin van je studie, zul je leren over de brede waaier van mogelijkheden. Deze fase benadrukt de kennis en vaardigheden van de 'instrumenten' van de grafische vormgeving, zoals idee ontwikkeling en design-driven onderzoek, taal en typografie, het creëren van beelden en 'hands-on' verkenning van de mogelijkheden van de verschillende media en technologieën. Het ontwikkelen van je eigen esthetische zin in toepassing is van essentieel belang. Wat is uw boodschap? Welke betekenis of effect heeft het? Welke media is de beste en wie is het? De nadruk van het tweede deel van uw major is op specialisatie. U zal zich concentreren op de redactionele vormgeving, information design, identity design en... [-]

Bachelor In Productontwerp

Campus Voltijd September 2017 Nederlanden Rotterdam

Product Ontwerp Het is ongeveer constant onderzoek naar het verband tussen producten en hun gebruikers. Er zijn allerlei producten en ze zijn overal, van de puur functionele aan diegenen die een verklaring af te leggen. [+]

Productontwerp is ongeveer constant onderzoek naar het verband tussen producten en hun gebruikers. Er zijn allerlei producten en ze zijn overal, van de puur functionele aan diegenen die een verklaring af te leggen. Opkomende nieuwe technologieën triggering discussie over de grondslagen van de bestaande ideeën over het ontwerpen van producten, het gebruik en het product economie. Het gratis gebruik van de nieuwe distributie en productie mogelijkheden creëren grote kansen voor productontwerpers nu. In de kern, product design gaat over vragen en het herdefiniëren van wat al bestaat. Dit is de reden waarom, als een product ontwerper, je zin te ontwikkelen en na te denken over het uiterlijk. Een belangrijk onderdeel van de cursus is het ontdekken en ontwikkelen van materialen, vaak nieuwe, en productieprocessen door letterlijk 'vuile handen'. Je zou zelfs kunnen gaan nog een stap verder: niet bang zijn om de bestaande, zowel in een fysieke en een conceptuele zin als in termen van productie en distributie te ontmantelen zijn. Daarbij, nieuwe ideeën en manieren van gebruik ontwikkel je; je duikt diep in de gevolgen van het ontwerpen in de praktijk. Voorbeelden zijn aspecten als ecologische en sociale duurzaamheid. Als een product designer, je bent dus niet beperkt tot de bestaande instrumenten, maar je ofwel deze instrumenten aan te passen of u ontwerp uw eigen instrumenten. Dit gaat verder dan het product zelf: productontwerp is niet alleen materiële dingen, maar kan ook resulteren in een proces of een dienst. Kortom, product designers zijn mensen die zichzelf zien als experimenteel,... [-]

Bachelor In Ruimtelijk Ontwerp

Campus Voltijd September 2017 Nederlanden Rotterdam

Steden, gebouwen, interieurs. Deze hebben grote invloed op hoe wij onze wereld ervaren. In ruimtelijk ontwerp, kijken we naar de stedelijke omgeving en in binnen- en buitenruimtes op kleine en grote schaal. Het is een discipline waarin culturele en artistieke bewustzijn, maatschappelijke betrokkenheid, economische verantwoordelijkheid en technische affiniteit samen creatief te komen. [+]

Steden, gebouwen, interieurs. Deze hebben grote invloed op hoe wij onze wereld ervaren. In ruimtelijk ontwerp, kijken we naar de stedelijke omgeving en in binnen- en buitenruimtes op kleine en grote schaal. Het is een discipline waarin culturele en artistieke bewustzijn, maatschappelijke betrokkenheid, economische verantwoordelijkheid en technische affiniteit samen creatief te komen. Je leert om te gaan met complexe taken en situaties die de samenleving wordt geconfronteerd. Je leert je eigen visie te ontwikkelen en te vertalen in beton ontwerppraktijk. De manier van leren is door middel van projecten die actuele thema's zoals de herbestemming van de gebouwen, duurzaamheid en identiteit te dekken. In voorgaande jaren, deze thema's opgenomen 'quick-musea', een flagship store voor een nieuw merk, een 'lang verblijf hotel in een industrieel gebied van Rotterdam, een multicultureel theater in een kerk in Zuidwijk (Rotterdam), en een herziening van leegstaande gebouwen in de binnenstad van Rotterdam. Tijdens het werken aan het ontwerp projecten, praktische lessen op de analyse neemt u; de toepassing van materialen; architectuur; model (maquette) bouwtechnieken; tekenkunst; softwareprogramma's; technieken voor het licht, kleur, textuur; en presentatietechnieken; Daarnaast kun je nemen onderwerp gerelateerde theorie en geschiedenis. En natuurlijk kunt u een uitwisseling in het buitenland te doen in bijvoorbeeld Barcelona, ​​Glasgow en Helsinki. Na afloop van de cursus kunt u werken als een interieur ontwerper, assistent architect, ontwerper van interieur of exterieur voorwerpen, tentoonstelling ontwerper of ruimtelijk vormgever. U kunt ook verder te specialiseren om een ​​Master Interior Architecture & Retail Design van WdKA's Piet Zwart Instituut, of... [-]

Contact