Lees de Officiële Beschrijving

Eigentijdse en cutting edge onderwijs

De Willem de Kooning Academie biedt eigentijdse en cutting edge kunst cursussen die een aanvulling aan het veranderen, de internationale praktijk. De buitenwereld is niet langer op zoek naar de autonome kunstenaar en grafisch ontwerper, maar voor mensen die een veelheid aan talenten en vaardigheden en die beschikken verder kijken dan de grenzen van hun oorspronkelijke discipline. Dit zijn 'het creëren van pioniers'. De snelheid en de complexiteit van de technologische ontwikkelingen te beïnvloeden sterk hedendaagse en toekomstige beroepspraktijk. Onze studenten zullen werken, zowel op lokaal als op internationaal niveau met professionals uit verschillende disciplines in een open en virtuele instellingen.

Persoonlijke Ontwikkeling

Wij creëren de omgeving waarin je kunt ontwikkelen en uw belangen te verbreden. U kunt op verschillende manieren van werken, de aard van de opdracht die past bij uw stijl van leren en hoe u uw talent te ontwikkelen te kiezen. Het hele leerproces kunnen verschillend zijn voor elke individuele student zijn, maar de mate dat je verdient gelijk zijn. U zult theorielessen die geschikt zijn om uw niveau op het moment bij te wonen en maak je deel uit van een keuzeprogramma zijn. Het is belangrijk dat je niet alleen kiezen voor een bepaalde opleiding - laten we zeggen Design - en een belangrijke - laten we zeggen Advertising - maar ook een professionele rol en een professionele context met een overeenkomstige stage en een minor.

U kunt ook een honours programma en / of aan te vullen uw afstudeervariant door te kiezen voor een uitwisselingsprogramma op een academie of universiteit in het buitenland. Dit geeft u de mogelijkheid om de academie onderwijsprogramma aan te passen aan uw eigen voorkeuren en aan de ontwikkeling van je eigen talent.

Studie loopbaan coaching

Terwijl een student aan de Willem de Kooning Academie, zal een studie loopbaancoach uw voortgang te volgen en u te helpen uw persoonlijke studie keuzes te maken. Je studie loopbaan coach zal helpen voor te bereiden voor je leven als een professional. Samen zul je beslist je keuzes en de cursus die je studie zal nemen.

Rotterdams Onderwijs Model (ROM)

De Willem de Kooning Academie is een van de 14 instituten van de Rotterdamse Hogeschool en werkt samen met het Rotterdams Onderwijs Model (ROM - Rotterdam onderwijs model). Dit model wordt onderscheid gemaakt tussen kennisgedreven, praktijkgerichte gedreven en student-driven educatieve activiteiten cq. streeft & doelen.

Majors & praktijken

Op de top van je belangrijkste, laten we zeggen Advertising of Fine Art, zal je studie ook electieve minderjarigen bevatten. U kunt kiezen uit een breed scala van hedendaagse onderwerpen en kwesties. Het zal u kennismaken met de drie uitstroomprofielen: Autonome Practices, sociale praktijken en handelspraktijken. De keuze van minderjarigen is beperkt in je eerste jaar, maar naarmate je vordert zullen zij een steeds groter deel in je opleiding af te spelen.

Zo zal je studie, zowel binnen uw eigen onderwerp en binnen de Practices. Je zal werken aan echte opdrachten en kan praktijkervaring op te doen tijdens een stage en uit te wisselen.

Uiteindelijk zal je je eigen breed pakket aan kennis, vaardigheden en specialiteiten samen te stellen. Wanneer u overstapt, krijgt u een uniek lichaam van de beroepspraktijk, waardoor je je onderscheiden op de arbeidsmarkt, in de creatieve sector of in de kunstwereld hebben.

TOEPASSING EN TOELATING

Als u geïnteresseerd bent in het nemen van een bachelor in Fine Art, Design, Fine Art & Design lerarenopleiding of Leisure Management op Willem de Kooning Academie, Registreer je voor 1 mei 2018 online voor de toelatingsprocedure en registreer je bij Studielink. Zowel deze applicatie als de Studielink registratie moeten uiterlijk 1 mei 2018 ingevuld worden. Voor de niet-EU-studenten is de inschrijvingsdatum 1 maart 2018.

Ben jij …

  • getalenteerde in de beeldende kunst?
  • onafhankelijk en verantwoordelijk?
  • toegewijd en gemotiveerd?
  • ondernemend?

Bezoek dan een van onze Open Days op 11 november 2017 en 10 februari 2018 - en breng uw portefeuille! - en om toelating aanvragen

Portfolio checklist

Wat

Een selectie van 10-15 werken die werden voorafgegaan door een creatief proces

Bijvoorbeeld: ontwerpen, voorwerpen, foto's, films, games, animaties, mode (accessoires), meubilair, modellen, tekeningen, affiches, campagnes, schilderijen, bruikbare voorwerpen en sculpturen. U kunt publiceren en presenteren dit alles in een nette traditionele map portfolio, maar u kunt ook gebruik maken van verschillende methoden: 3D werk kan in een (kartonnen) doos worden gebracht, kan digitale werk worden gepresenteerd op een laptop of tablet.

Let op: Afgezien van deze werken, dan kunt u ons laten zien wat andere dingen die u hebt gemaakt. Voeg een zorgvuldige keuze tussen de twee. Op die manier kunnen we beoordelen in hoeverre je hebt inzicht in je eigen kwaliteiten en je eigen werk.

Bij opname dagen, zullen we kijken naar en te beoordelen: - uw muzisch-creatieve vermogens; - Je gevoel voor kleur, vorm en materiaal; - Originaliteit en inventiviteit in je werk.

Uw portefeuille, schetsen en andere werken die je brengen, moet ons deze inzichten. Dus controleer of u zowel uw volledige capaciteit en mogelijkheden, evenals persoonlijke en specifieke fascinatie voor uw favoriete grote en voorkeuren voor (bijvoorbeeld) materialen, technieken, thema's en concepten te laten zien.

Hoe

Sketches, tests, try-outs en experimenten Breng schetsboeken, verzamelingen van ideeën, plakboeken, onderzetters met getrokken op de rug uitvindingen, materiaal experimenten, prototypes, maquettes, testafdrukken en de eerste versies. Dit alles kan worden gerelateerd aan de 10-15 hierboven genoemde werken.

We willen graag om inzicht te krijgen in uw ontwerp en het creëren van proces. We willen graag zien hoe je kwam tot een definitieve versie of ontwerp door middel van schetsen, proberen, testen en de eerste experimenteren creëren. Wij zouden graag zien dat u in staat om jezelf uit te dagen en om uw eerste ideeën nader te onderzoeken zijn. Het is belangrijk voor ons om te zien: - u kunt kritisch te reflecteren op je werk en daag jezelf; - Je ziet en observeert de wereld om je heen en reageren op wat je ziet; - Of en hoe u zelf regisseren en zelf-leren en in staat om keuzes te maken; - Of en op welke manier je hebt het creëren van mogelijkheden en kunnen door de beelden te communiceren.

Waarom

Online vragenlijst in over uw ambities en motivatie Na uw aanvraag, sturen wij u een inlogcode voor een online vragenlijst. We willen graag meer weten over uw keuze van de belangrijkste en wat je denkt dat je kunt verwachten van ons weten. Wie inspireert je? Wat zou je graag willen leren van ons? Gelieve print uw vragenlijst en breng hem mee tijdens de Dag van de toelating. We zullen bespreken met u persoonlijk uw vragen en ambities.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Nederlands

Deze school biedt ook:

Bachelor

Willem de Kooning Academy

De term 'animatie' is afgeleid van het Latijnse woord 'anima', dat 'ziel' betekent. Zo, 'animatie' betekent letterlijk 'aan te zetten, om het leven te brengen'. Vrij vert ... [+]

Onze afdeling ANIMATION Concentreert zich intensief op toepasselijkheid en conceptontwikkeling, naast de ontwikkeling van de vakmanschap en vaardigheden van de student.

Animatie wordt aangetroffen in films, televisiereeksen, spelletjes, versterkte realiteit, virtuele realiteit, interactieve applicaties / apps, commercials, simulaties en informatiefilms. Er is ook een breed scala aan formaten, van traditionele 2D animatie en 3D computer technieken tot stop-motion en digital cut-out animatie. Animatie combineert technologie met verhalen. Animatie werd mogelijk gemaakt door technologische vooruitgang in de 19e en vroege 20ste eeuw, toen illusionisten filmmakers werden. De kunstvorm blijft door technologische ontwikkelingen gevormd. Animatie heeft ook een grote invloed op de manier waarop samenlevingen functioneren en communiceren. De animator die zich bewust is van deze evolutionaire ontwikkelingen kent ook de toekomst van het beroep en is misschien nog belangrijker in overeenstemming met de relevante ontwikkelingen in de samenleving.... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Willem de Kooning Academy

Audiovisuele media spelen een belangrijke rol in de informatievoorziening, educatie en entertainment. In onze afdeling leer je beeld en geluid te ontwikkelen. U leert ove ... [+]

Operationele en artistieke dimensies gaan hand in hand

Audiovisuele media spelen een belangrijke rol bij het verstrekken van informatie, in het onderwijs en in het entertainment. Het belangrijkste audiovisuele ontwerp leert u ontwerpen met behulp van beeld en geluid. U leert audio- en camera technieken, software technieken, productiemethoden en conceptontwikkeling.

Onze docenten hebben allemaal een solide theoretische en professionele achtergrond: Zij zijn onderzoekers, scriptredacteurs, audiovisuele ontwerpers, motion graphic designers, interactieve ontwerpers, beeldende kunstenaars, redactie en camera- of geluidstechnici.

De student zal naar verwachting een basisniveau hebben van voorkennis op het gebied van audiovisueel ontwerp en werken met beelden, evenals een belangstelling voor verhaalverhalen. Van studenten wordt verwacht dat ze risico's onderzoeken en nemen, om falen te accepteren (en zelfs omarmen). U leert zich te reflecteren op uw eigen werk en die van uw medestudenten. ... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Willem de Kooning Academy

Je ontwikkelt je artistieke talent door middel van veelzijdig training in alle aspecten van het vak: toegepast artistiek onderzoek, conceptuele ontwikkeling, technische v ... [+]

Kunstteorie, onderzoek en experimenten spelen allemaal een prominente rol in uw opleiding

Kunst bestaat binnen een netwerk van kruisverwijzingen: de kunstenaar weerspiegelt de wereld in het algemeen. Binnen het Fine Art studieprogramma leer je om te definiëren en te herdefiniëren welke kunst is of kan zijn in relatie tot de maatschappij. U ontwikkelt uw artistieke talent door middel van een veelzijdige opleiding in alle aspecten van het beroep: toegepast artistiek onderzoek, conceptontwikkeling, 'maken' vaardigheden, communicatie en presentatie van uw werk, evenals ondernemersvaardigheden die specifiek relevant zijn voor het domein van de kunst . Op deze manier wordt u een creatieve pionier, die op uw eigen zelfgerichte visuele onderzoeksprojecten werkt.... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Willem de Kooning Academy

Je zal ontwikkelen tot een beeld specialist die - in uw individuele vragen en manier - maakt gebruik van fotografie als een instrument om een ​​wereld te portretteren op ... [+]

U ontwikkelt zich als een beeldspecialist die fotografie en andere media gebruikt om visueel op persoonlijke en persoonlijke wijze visie op de werkelijkheid uit te drukken.

Het bestuderen van fotografie betekent het ontwikkelen van nieuwe manieren van denken en zien. U heeft betrekking op de wereld door middel van (fotografische) afbeeldingen, en als professionele fotograaf moet u weten hoe u dit krachtige medium moet omgaan. Wat is uw persoonlijke visie in verband met fotografie als medium en kunstvorm?

U ontwikkelt zich als beeldspecialist die op hun eigen individuele en ondervragende manier fotografie gebruikt als een middel om de wereld op gedachtegang en visueel uitdagende manieren te portretteren. Je verhoudt zich naar de wereld door middel van afbeeldingen, door je kennis van de eigenschappen van het medium van fotografie toe te passen. Fotografische beelden hebben hun eigen onderscheidend vermogen, bieden specifieke kansen en bezetten een speciale positie binnen de hedendaagse visuele cultuur. Als fotograaf bezit u ook kennis van de taal en algemene betekenissen van afbeeldingen, die u voor eigen doeleinden kunt aanvragen.... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Willem de Kooning Academy

Je zal ontwikkelen tot een designer die gespecialiseerd is in het creëren van de toegepaste beelden en visuals. Illustratie wordt steeds meer zichtbaar in onze sterk visu ... [+]

Wij zijn van mening dat wij diversiteit kunnen omarmen, in staat zijn om een ​​flexibele omgeving te creëren waarin studenten hun eigen richting kunnen ontdekken.

Studenten van de afdeling Illustratie aan de Willem de Kooning Academy (WdKA) leren samen werken als een gemeenschap. Binnen deze gemeenschap stimuleert de afdeling actief het brede scala aan leermogelijkheden die mogelijk gemaakt worden door bijdragen van individuen met verschillende achtergronden en verschillende benaderingen tot illustratie.

We streven ernaar om beperkende studenten te voorkomen in specifieke takken van illustratie. Wij zijn van mening dat wij diversiteit kunnen omarmen, in staat zijn om een ​​flexibele omgeving te creëren waarin studenten hun eigen richting kunnen ontdekken. De focus binnen de afdeling is op drie specifieke terreinen van het beroep: verhaal, informatief en auteursillustratie. ... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Willem de Kooning Academy

Lifestyle neemt een belangrijke plaats in de commerciële markt van de mode en interieur, maar de markt is veel meer divers. Kunst en cultuur, voeding en gezondheid, de me ... [+]

Lifestyle Transformation Design

We gaan nu in een periode van verdere transformaties die ons leven op een persoonlijk, sociaal en economisch niveau diep zullen beïnvloeden.

Hoe wordt de levensstijl beïnvloed door het dynamische karakter van de hedendaagse samenlevingen? Wat is de impact van innovatie op ons dagelijks leven? Kunnen we levensstijlen veranderen, is het zo dat ze beter in de toekomst van de toekomst kunnen kijken?

Lifestyle Design studenten moeten innovatief, visionair en vastberaden zijn.

Studenten maken zich bekend met methoden zoals toekomstgericht denken, ontwerpdenken en verhalen en leren om deze methoden in hun onderzoek toe te passen. U ontwikkelt essentiële vaardigheden zoals conceptueel denken en het vermogen om een ​​visie te formuleren en te ontwikkelen en te leren hoe u deze vaardigheden in het ontwerpproces toepast.... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Willem de Kooning Academy

Willem de Kooning Academie is de enige kunstacademie in Nederland die een belangrijke in de reclame heeft. WdKA zal je leren om een ​​all-rounder met een sterke conceptue ... [+]

De Willem de Kooning Academie is de enige kunstacademie in Nederland die een belangrijke rol speelt bij reclame.

Heb je een carrière in reclame en creatief denken? Kies de Willem de Kooning Academie in Rotterdam! Onze studenten, tutors en alumni raken regelmatig de schijnwerper door internationale prijzen en nominaties te winnen. U zult leren om een ​​allround reclame of conceptuele creatie te worden, de lijn tussen interdisciplinaire creatieven en klanten. Je hebt een sterke visie, passie en rijden, en zijn altijd op de bal met het laatste nieuws, kunst, merken en trends. Je hebt flair voor communicatie- en media strategieën en kennis van creatieve technische mogelijkheden.... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Willem de Kooning Academy

In hun ontwerpen, mode-ontwerpers werken vanuit een creatieve en kritische visie op de actuele ontwikkelingen in de mode en de samenleving. Mode is over visuele communica ... [+]

Een rondleiding Fashion Design afdeling U leert hoe u uw kennis en vakmanschap toepast om de trend van de mode te voorspellen en grenzen te duwen.

Modeontwerpers werken vanuit het perspectief van een creatieve en kritische visie op hedendaagse ontwikkelingen in mode en samenleving. Als student van Fashion Design leer je het Definiëren en ontdek trends, en reageren op de behoeften van de consument van de consument. U werkt binnen een projectgebaseerd curriculum op werkelijke kledingstukken, collecties en allround presentaties.

Modeontwerpers werken vanuit het perspectief van een creatieve en kritische visie op hedendaagse ontwikkelingen in mode en samenleving. Mode gaat ook over visuele communicatie: hoe communiceert u uw ontwerpen via verschillende media?... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Willem de Kooning Academy

Grafisch ontwerpers willen communiceren. Ze willen vorm om informatie in woord en beeld te geven, en een verhaal op een specifieke doelgroep te vertellen door middel van ... [+]

Als grafisch ontwerper verbindt u uw fascinatie en waarnemingen met die van uw klanten, andere ontwerpers en het publiek.

Graphic Design leert een nieuwe generatie ontwerpers die betrokken zijn, kritisch, nieuwsgierig en in staat zijn om te betrekken bij het publiek en klanten vanuit een artistieke en onafhankelijke positie. Wij onderwijzen makers die - door de verantwoordelijkheid en de macht van grafisch ontwerp te onderzoeken - kunnen communiceren met maatschappelijke, culturele, politieke, commerciële en technologische problemen in de hedendaagse samenleving.

Grafisch ontwerpers willen communiceren. Geef vorm aan informatie in woorden en afbeeldingen en vertel een verhaal aan een bepaald publiek door middel van verschillende media. Ontwerp identiteit en interactie met gebruikers. Als grafisch ontwerper verbindt u uw fascinatie en waarnemingen met die van uw klanten, andere ontwerpers en het publiek. U wilt overal aanwezig zijn waar communicatie nodig is.... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Willem de Kooning Academy

Product Ontwerp Het is ongeveer constant onderzoek naar het verband tussen producten en hun gebruikers. Er zijn allerlei producten en ze zijn overal, van de puur function ... [+]

De wijdverspreide toepassing van nieuwe distributie- en productiemethoden biedt nu grote nieuwe kansen voor de productontwerpers van vandaag.

Productontwerp gaat over de relatie tussen de gebruiker en het product. Er zijn allerlei producten en ze zijn overal; Van het zuiver functioneel tot degene die een verklaring afleggen of een verhaal vertellen. De wijdverspreide toepassing van nieuwe distributie- en productiemethoden biedt nu grote nieuwe kansen voor de productontwerpers van vandaag.

Product Ontwerp Het is ongeveer constant onderzoek naar het verband tussen producten en hun gebruikers. Er zijn allerlei producten en ze zijn overal, van de zuiver functionele tot degenen die een verklaring afleggen. In essentie gaat het productontwerp over het vragen en herdefiniëren van het reeds bestaande. Daarom ontwikkelen productontwerpers betekenis en denken over het uiterlijk.... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Willem de Kooning Academy

Steden, gebouwen, interieurs. Deze hebben grote invloed op hoe wij onze wereld ervaren. In ruimtelijk ontwerp, kijken we naar de stedelijke omgeving en in binnen- en buit ... [+]

Ruimtelijk ontwerp is een discipline die creatief combineren van cultureel en artistiek bewustzijn, maatschappelijke betrokkenheid, economische verantwoordelijkheid en technisch inzicht.

Steden, gebouwen, interieurs: dit alles heeft een enorme invloed op hoe we de wereld ervaren. In ruimtelijk ontwerp beschouwen we zowel de stedelijke omgeving als binnen- en buitenruimten op kleine en grote schaal. Het is een discipline die creatief culturele en artistieke bewustzijn, sociale betrokkenheid, economische verantwoordelijkheid en technische inzicht combineert.

Je zal leren omgaan met de complexe taken en situaties waarmee de hedendaagse maatschappij wordt geconfronteerd. U leert een persoonlijke visie ontwikkelen en deze visie concreet in een ontwerppraktijk implementeert. De onderwijsmethode richt zich op projecten die de hedendaagse thema's aanpakken, zoals duurzaamheid, identiteit en repurposing van gebouwen. Projecten in de afgelopen jaren omvatten een 'instant museum', een vlaggenschip voor een nieuw merk, een langdurig hotel in een industrieel gebied van Rotterdam, een multiculturele theater in een kerk in de wijk Zuidwijk van Rotterdam en creatief gebruik van lege ruimten in de Centrum van Rotterdam.... [-]

Nederlanden Rotterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands

How would you describe 'the vibe' at school?

What was the admission process like?

Willem de Kooning Academy; it's yours!