Kwararafa University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Kwararafa University Wukari, Werd in licentie gegeven als Wukari Jubilee van de Nationale Universiteiten Commissie in 2005. Het nam in maart 2006 met 61 leerlingen als de eerste en enige gemeenschap eigendom University in Nigeria, de eerste universiteit in Taraba en de tweede particuliere universiteit in het Noord-Oosten Geopolitieke zone van Nigeria.

studenten

Visie

Om een ​​eerste klas voor de tenuitvoerlegging van kennis en wetenschap door middel van onderwijs, onderzoek en dienstverlening aan de gemeenschap te worden, gericht op prenten kennis en ondernemersvaardigheden aan studenten die hen in staat productiever en zelfredzaam te zijn.

Missie

  • Om een ​​gunstig klimaat voor de ontwikkeling van effectieve en viriele inheemse menselijke en materiële middelen voor de ontwikkeling van de natie te bieden.
  • Om afgestudeerden die zijn goed afgerond in hun disciplines en ook doordrenkt met de nodige ondernemende vaardigheid om een ​​zinvolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van zichzelf in het bijzonder en de samenleving in het algemeen te produceren.
  • Om de werkloosheid en de carrière stagnatie van de afgestudeerden met creatieve vernuft te vervangen door middel van goed verpakt programma's en praktische training.
  • Om het geluid onderwijs Nigerianen ongeacht hun religieuze overtuiging, stammen, geslacht en politieke scheve bieden.
  • Om een ​​verzorgende en stimulerende omgeving waar het streven naar excellentie, de ontwikkeling van zelf-discipline, creatief denken en individualiteit zullen bloeien en ook gezien als essentiële componenten van de coöperatieve vennootschap te creëren.

University Kleuren

De universiteit officiële kleuren zijn groen en goud. De groene kleur staat voor de landbouw, de productiviteit, vruchtbaarheid, de groei en de gestage vooruitgang, terwijl de Gold Colour vertegenwoordigt het rijke culturele erfgoed van de bevolking en de overvloed aan natuurlijke hulpbronnen.

In het logo, de speer head "Atoshi" is de traditionele wapen van de Jukun mensen (host gemeenschap van de universiteit) en de relatie met de open boek ook in het logo symboliseert dat de kennis afgeleid van de universiteit zal een cruciale rol spelen in de management / oplossing van crises, en in de strijd tegen de onwetendheid, armoede en ziekte.

Onze Geschiedenis

Kwararafa University Wukari, Werd in licentie gegeven als Wukari Jubilee van de Nationale Universiteiten Commissie in 2005. Het nam in maart 2006 met 61 leerlingen als de eerste en enige gemeenschap eigendom University in Nigeria, de eerste universiteit in Taraba en de tweede particuliere universiteit in het Noord-Oosten Geopolitieke zone van Nigeria.

Gelegen op Wukari een oude stad, dat was voor een tijdje het hoofdkwartier van de historisch beroemde Kwararafa Confederacy, de universiteit officieel haar naam veranderd van Wukari Jubilee tot Kwararafa in februari 2012 aan de culturele en historische wortels van de Confederatie weerspiegelen die op het toppunt van haar bevoegdheden uitgebreid tot moderne Niger, Plateau, Kogi, Nasarawa en Benue staten en FCT in het noorden centrale geopolitieke zone, Edo en Cross River in de Zuid-Zuid-zone, Kogi Kaduna, Kano en Katsina staten in het noordwesten zone en Bauchi , Gombe en Adamawa staten in het noordoosten zone.

Kwararafa University geniet hartelijke betrekkingen met de ontvangende samenleving en trekt studenten uit Taraba en 22 andere staten van de Federatie.

faculteit

Onderzoek Focus / Verbanden

De universiteit is momenteel de ontwikkeling van programma's koppeling met andere instellingen en universiteiten over de hele wereld. De focus van het onderzoek ligt op de gebieden:

  • Peace and Conflict Resolution
  • Food Science and Technology
  • Wiskundeonderwijs
  • Erfgoed Studies en Eco-toerisme

Het onderzoek aandacht wordt afgeleid van de unieke ligging van de universiteit in de Benue vallei met overvloed aan flora en fauna, evenals de rijke sociale culturele tradities van de mensen van het gebied dat van de wetenschappelijke belangstelling voor onderzoekers zou kunnen zijn. Onze gemeenschap project is Mathematics Education.

Wij zijn ervan overtuigd dat als we gaan met onze bredere gemeenschap en implementeren moderne technieken voor het onderwijzen van wiskunde zullen we het vullen van een gat in het wiskundeonderwijs in het bijzonder en wetenschappelijk onderwijs in het algemeen.

Academische Ondersteuningsdiensten

Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek is gevuld met goed geselecteerde relevante boeken, tijdschriften, tijdschriften en kranten. Veel van de boeken zijn de laatste in de diverse cursussen aan de universiteit. De Universiteit van de virtuele bibliotheek heeft 50 desktop-systemen met een 20-inch monitoren alle op het netwerk en aangesloten op het internet. Het e-Library heeft meer dan 2 miljoen e-books op de server.

Computer Laboratorium

In haar besluit om de theorie overeenkomen met de praktijk, Kwararafa University heeft twee goed uitgeruste computer laboratoria voor gebruik door studenten in de Computer Science Department van de universiteit. De belangrijkste computer laboratorium heeft 25 systemen in een netwerk naar een server. Het heeft ook een overhead projector en een digitale white board. De tweede laboratorium is in principe voor de hardware training. GIS & Econometrie Laboraties De universiteit heeft twee laboratoria ingericht voor Geografische Informatie Systemen en Econometrie. Beide laboratoria zijn uitgerust met een desktop en laptop computers, multimedia faciliteiten en aangepaste software om personeel in staat en studenten voeren basis-en geavanceerde GIS en statistische onderzoek.

Kliniek

De universiteit is zich bewust van de gezondheid van de behoeften van haar studenten en medewerkers en voor dit doel. De universiteit biedt medische verzekering voor al haar studenten. Dit stelt hen in staat om te worden bijgewoond als ze ziek bij de grote ziekenhuizen in Wukari en op hun plaats van verblijf tijdens de vakantie.

Sport

De universiteit is actief betrokken in de sport en heeft meerdere wedstrijden gespeeld met naburige tertiaire instellingen. Het heeft ook deelgenomen aan de laatste private University Games gehouden in Jabu. Het Universitair Sportcentrum coördinator houdt toezicht op de gang van zaken in dit toestel.

Locaties

Wukari

Address
Kwararafa University, Wukari
P.M.B 1019
Wukari, Taraba State

Wukari, Taraba, Nigeria