Karl Landsteiner University of Health Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit wil een baanbrekende rol spelen in de ontwikkeling van gezondheidsgerelateerde wetenschap en technologie, met de nadruk op vier studiegebieden: gezondheidswetenschappen, menselijke geneeskunde, psychotherapie en counseling en neurorevalidatie.

Ons evoluerend aanbod van cursussen, die opvallen door hun internationale kijk, interdisciplinair ontwerp en de nadruk op biomedische technologie en gezondheidseconomie, zullen een waardevolle aanvulling zijn op de cursussen die worden aangeboden aan de openbare universiteiten van Oostenrijk.

Een team van experts uit de publieke sectoren van het hoger onderwijs en de gezondheidszorg vormen de adviesraad van de universiteit. De universiteit maakt gebruik van expertise van de Universiteit van Wenen, de Kremlin-universiteit van Donau, de IMC-universiteit Krems, de Technische Universiteit van Wenen, het Neder-Oostenrijkse ziekenhuisvertrouwen NÖ Landeskliniken-Holding en de Universiteit van Basel.

Mission Statement

De toekomst vraagt ​​om nieuwe perspectieven op gezondheid. Er moeten oplossingen worden gevonden voor de problemen die worden veroorzaakt door de groeiende bevolking, langere levensverwachtingen, stijgende kosten en de toenemende vraag naar hooggekwalificeerde deskundigen.

We zien onszelf als een pionier voor innovatie in onderwijs en onderzoek op het gebied van geneeskunde en gezondheidswetenschappen, en een katalysator voor werk waarvan de hele samenleving ten goede komt.

Als onderdeel van een baanbrekende, holistische benadering die gezondheid als de hoeksteen van fysiek, mentaal en spiritueel welzijn ziet, hebben we vier disciplines samengebracht die een beslissende invloed hebben op het gezondheidsbeleid - gezondheidswetenschappen, menselijke geneeskunde, psychotherapie en counseling, en neurorevalidatie - onder de vlag van gezondheidswetenschappen. Cursussen gespecialiseerd in biomedische technologie en gezondheidseconomie vormen een belangrijk onderdeel van onze opleidingen.

Een sterke nadruk op de onderling verbonden gebieden van de menselijke geneeskunde, biomedische technologie en gezondheidseconomie is een ander facet van onze integratieve, interdisciplinaire filosofie. De interactie tussen deze drie disciplines opent nieuwe gebieden van academische studie en onderzoek voor gezondheidswerkers, die veel gevraagd zijn op de internationale arbeidsmarkt.

Doelen

Karl Landsteiner University of Health Sciences leidt de volgende generatie gezondheidswetenschappers en artsen op. Ze zullen pioniers zijn in nieuwe onderzoeksgebieden en vlaggers voor een interdisciplinaire benadering van gezondheid en geneeskunde. Ze zullen nieuwe normen stellen voor de preventie, diagnose en behandeling, evenals onderzoek naar ziekten in de 21e eeuw en medische aandoeningen.

Graadprogramma's in gezondheidswetenschappen, menselijke geneeskunde, psychotherapie en counseling en neurorevalidatie ontwikkelen de communicatie, professionele en probleemoplossende vaardigheden van studenten. Ons netwerk van partnerziekenhuizen in St. Pölten, Krems en Tulln stelt ons in staat om studenten een kwaliteitszekere, door onderzoek geleide opleiding te bieden en om klinisch onderzoek van topklasse uit te voeren met een sterke internationale reputatie.

Biomedische technologie en gezondheidseconomie zijn belangrijke aandachtsgebieden bij de Karl Landsteiner University. Beide onderwerpen zijn een integraal onderdeel van ons state-of-the-art curriculum en essentiële onderdelen van onze opleidingen en onderzoeksinitiatieven. Onze afgestudeerden zijn in een positie om de implicaties van innovaties in de biomedische technologie te begrijpen en omgaan met de uitdagingen van het gezondheidsbeleid.

Onze vraaggestuurde opleidingen met hun sterke internationale focus leggen de basis voor eersteklas onderwijs, nieuwe beroepen, waardevol onderzoek en innovatieve activiteiten. Deze combinatie geeft op zijn beurt patiënten toegang tot gezondheidszorg van topkwaliteit, ondersteund door baanbrekend onderwijs, onderzoek en technologie.

Locaties

Krems an der Donau

Address
Karl Landsteiner University of Health Sciences
Dr.-Karl-Dorrek-Straße 30
A-3500 Krems an der Donau

3500 Krems an der Donau, Neder-Oostenrijk, Oostenrijk

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden