Lees de Officiële Beschrijving

De Jagiellonian University , gesticht in 1364, is de oudste universiteit in Polen en de op één na oudste instelling voor hoger onderwijs in Midden- en Oost-Europa. Het was hier dat de Krakau School of the Law of Nations werd ontwikkeld in de 15e eeuw (een vroege vorm van hedendaagse internationale wetgeving). Toen, aan het begin van de 19e eeuw, werd het Departement Politieke Vaardigheden gevestigd aan onze universiteit.

Nadat Polen zijn onafhankelijkheid herwon, werd de School of Political Science (SPS) binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in 1920 opgericht. Het was gebaseerd op de Vrije School voor Politicologie (École Libre des Sciences Politiques) in Parijs. De activiteit van de SPS werd gestopt door het begin van WO II, en ondergrondse educatie was in plaats daarvan georganiseerd. Hoewel de school in 1946 zijn operatie hervatte, werd deze eind jaren veertig door communistische autoriteiten gesloten. In 1969 werd het Institute of Political Science (IPS) gevestigd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

In het jaar 2000 werd de Faculteit van Internationale en Politieke Studies opgericht. Het was verdeeld in vier eenheden: (1) het Institute of Political Science (hierboven genoemd); (2) het Institute of Ethnic Studies en Polish Diaspora (opgericht in 1972); (3) het Institute of Regional Studies; en (4) de School of Polish Language and Culture (werkzaam als onderdeel van de faculteit tot 2005).

Een van de belangrijkste doelen voor de oprichting van de nieuwe faculteit was het combineren van academische en didactische inspanningen van verschillende groepen academische onderzoekers aan de universiteit op het gebied van politieke en internationale ontwikkelingen - gezien vanuit juridisch, historisch, filosofisch, sociologisch en cultureel perspectief .

Met de tijd werden binnen de faculteit nieuwe eenheden opgericht, vaak als gevolg van de reorganisatie van eerder bestaande eenheden. In 2004 werden het Institute of American Studies en de Poolse Diaspora (dat ook de Interfacultative Department of American Studies, opgericht in 1991) en het Institute of European Studies (opgericht in 1993 van de Interfacultative Department of European Studies) opgericht. In 2005 werd het Institute of Russian and East European Studies opgericht.

In 2005 werd de afdeling Oekraïense Studies (opgericht in 2000) een onafhankelijke eenheid van de faculteit. Op grond van een decreet dat in 2006 door de president van de Jagiellonian University is uitgevaardigd, wordt het Centrum voor Chinese taal en cultuur, ook wel bekend als het "Confucius Instituut in Krakau", onderdeel van de faculteit.

In 2008 is het Centrum voor Holocaust Studies opgericht uit de eenheid Holocaust Studies opgericht in 1996. In 2010 werd de Divisie van het Midden- en Verre Oosten (opgericht in 2000) het Instituut voor het Midden- en het Verre Oosten. In hetzelfde jaar werd het Centrum voor Litouwse Studies opgericht.

In 2012 werd het Centre for Quantitative Research in Political Science opgericht op initiatief van de Faculteit der Internationale en Politieke Studies en de Faculteit Wiskunde en Informatica. Ook in 2012 werd het Poolse onderzoekscentrum Jagiellonian University in Londen opgericht met de hulp van onderzoekers van de faculteit.

In 2013 werd het Instituut voor Regionale Studies hervormd als het Instituut voor Interculturele Studies. Het Jagiellonian Centre for Migration Studies werd ook dat jaar geopend. In 2014 werd het Jagiellonian Centre for African Studies opgericht.

Faculteit eenheden

Basiseenheden:

 • Institute of American Studies en Polish Diaspora,
 • Instituut van het Midden en het Verre Oosten,
 • Instituut voor Europese Studies,
 • Instituut voor politieke wetenschappen en internationale betrekkingen,
 • Instituut voor Russische en Oost-Europese studies,
 • Instituut voor interculturele studies,
 • Afdeling Oekraïense studies,
 • Centrum voor Holocaust Studies,
 • Centrum voor Chinese taal en cultuur ("Confucius Institute in Krakow"),
 • Centrum voor Litouwse Studies.

Interfacultatieve eenheden

 • Centrum voor kwantitatief onderzoek in de politieke wetenschappen,
 • Jagiellonian Centre for Migration Studies

Andere eenheden

 • Jagiellonian University Pools onderzoekscentrum in Londen,
 • Gasthuis

Jagiellonian University

De Jagiellonian University geeft les op de drie niveaus: gewoon, meesters en doctoraal, volgens de principes van het Bolognaproces. Er zijn meer dan honderd graden en specialiteiten beschikbaar in het Pools, evenals meer dan een dozijn in het Engels. Het European Credit Transfer System (ECTS) is geïmplementeerd in alle cursussen en specialisaties, waardoor een probleemloze koppeling van studies aan UJ met studies in andere Europese landen mogelijk is. Samen met de ontwikkeling van samenwerking met een aantal universiteiten wereldwijd, heeft dit een grote toename van studentenmobiliteit mogelijk gemaakt.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Pools

Deze school biedt ook:

BA

Faculty of International and Political Studies at Jagiellonian University

De Bachelor in de internationale betrekkingen en regiostudies (IRAS) is een niet-gegradueerd interdisciplinair programma dat een rigoureus internationaal en vergelijkend ... [+]

De Bachelor in de internationale betrekkingen en regiostudies (IRAS) is een niet-gegradueerd interdisciplinair programma dat een rigoureus internationaal en vergelijkend perspectief biedt op het hedendaagse mondiale systeem en verschillende regio's van de wereld. Het doel is om creatief denken over complexe wereldwijde problemen te bevorderen en studenten uit te rusten met de analytische hulpmiddelen, taalkennis en intercultureel begrip om hen te begeleiden in dat proces. Ons diploma biedt een solide basis voor internationale kwesties, samen met een mogelijkheid om zich te specialiseren in een bepaalde regio of specifiek onderwerp. Je leert hoe het internationale systeem is geëvolueerd en gaat met geleerden in debat over dilemma's die de hedendaagse internationale politiek domineren. Ons onderzoek en onderwijs omvatten het volledige spectrum van onderwerpen in internationale betrekkingen en regiostudies, waaronder internationale politiek en economie, ontwikkeling, global governance, ethiek van internationale aangelegenheden, conflictoplossing en vredesopbouw, regionale integratie, culturele diversiteit en interculturele dialoog. Daarnaast biedt het programma een diepgaande analyse van politiek, economie, veiligheid, culturen en samenlevingen in verschillende delen van de wereld. In het tweede en derde jaar van het programma kun je je concentreren op een van de twee specialisaties: internationale veiligheid of gebiedsstudies. Als u een specialisatie kiest, krijgt u een geconcentreerde en diepgaande studie van de gebieden die u het meest interesseren.... [-]

Polen Krakau
Oktober 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Jagiellonix - etiuda promocyjna Uniwersytetu Jagiellońskiego

Uniwersytet Jagielloński - Uniwersytet XXI wieku

Uniwersytet Jagielloński - Zmieniamy Świat

AIAS All Around The World

Location address
Collegium Novum ul. Gołębia 24, 30-007 Kraków
Kraków, Woiwodschap Klein-Polen, PL