Faculty of International and Political Studies at Jagiellonian University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Jagiellonian University, Opgericht in 1364, is de oudste universiteit in Polen en de tweede oudste instelling voor hoger onderwijs in Midden- en Oost-Europa. Het was hier dat de Krakau School van het volkenrecht werd ontwikkeld in de 15e eeuw (een vroege vorm van de hedendaagse internationaal recht). Dan, aan het begin van de 19e eeuw, het Departement Politieke Skills werd opgericht aan onze universiteit.

Na Polen herwonnen onafhankelijkheid, de School voor Politieke Wetenschappen (SPS) opgericht binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in 1920. Het was gebaseerd op de Vrije School in de politieke wetenschappen (École Libre des Sciences Politiques) in Parijs. De activiteit van de SPS werd onderbroken door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en een ondergrondse onderwijs werd georganiseerd in de plaats. Hoewel de school de werking ervan in 1946 hervat werd gesloten door de communistische autoriteiten in de late jaren 1940. In 1969, het Instituut voor Politieke Wetenschappen (IPS) werd opgericht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

In het jaar 2000, de Faculteit Internationale en Politieke Studies is gesticht. Het was verdeeld in vier eenheden: (1) het Instituut voor Politieke Wetenschappen (zie hierboven); (2), het Instituut voor Etnische Studies en Poolse Diaspora (opgericht in 1972); (3), het Instituut voor Regionale Studies; en (4) de School van de Poolse taal en cultuur (bedrijfsresultaat als onderdeel van de faculteit tot 2005).

Een van de belangrijkste doelstellingen voor de oprichting van de nieuwe faculteit was om academische en didactische inspanningen van verschillende groepen van de academische onderzoekers aan de universiteit op het gebied van politieke en internationale ontwikkelingen te combineren - zoals die van juridische, historische, filosofische, sociologische en culturele perspectieven .

Na verloop van tijd werden nieuwe eenheden opgericht binnen de faculteit, vaak als gevolg van de reorganisatie van reeds bestaande eenheden. In 2004, het Instituut voor American Studies en Poolse Diaspora (waartoe ook de Interfacultative ministerie van American Studies, opgericht in 1991) en het Instituut voor Europese Studies (die is voortgekomen uit de Interfacultative Department of European Studies, opgericht in 1993) werden opgericht. In 2005, het Instituut van de Russische en Oost-Europese Studies opgericht.

In 2005, het Verdeling van de Oekraïense Studies (Opgericht in 2000) werd een onafhankelijke eenheid van de faculteit. Op grond van een decreet van de president van de Jagiellonian University in 2006, het Centrum voor Chinese taal en cultuur, ook wel bekend als "The Confucius Instituut in Krakau," deel gaan uitmaken van de faculteit.

In 2008 heeft de Centrum voor Holocaust Studies werd opgericht uit de Unit Holocaust Studies in 1996 opgericht. In 2010, de afdeling van het Midden- en Verre Oosten (opgericht in 2000) werd het Instituut voor het Midden- en Verre Oosten. In hetzelfde jaar, het Centrum voor Litouwse Studies opgericht.

In 2012 zal de Centre for Quantitative Research in de Politieke Wetenschappen werd opgericht op initiatief van de Faculteit Internationale en Politieke Studies en de faculteit Wiskunde en Informatica. Ook in 2012, de Universiteit van Jagiellonia Poolse Research Centre is opgericht in Londen met de hulp van onderzoekers van de faculteit.

In 2013 de Institute for Regional Studies werd hervormd als het Institute of Intercultural Studies. De Jagiellonian Centre for Migration Studies werd ook dat jaar geopend. In 2014, de Jagiellonian Centre for African Studies opgericht.

Faculteit Units

Basiseenheden:

Instituut voor American Studies en Poolse diaspora, Instituut voor het Midden en Verre Oosten, Instituut voor Europese Studies, Instituut voor Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekkingen, Instituut van de Russische en Oost-Europese Studies, Instituut voor Interculturele Studies, Verdeling van de Oekraïense Studies, Centrum voor Holocaust Studies, Centrum voor Chinese taal en cultuur ( "Confucius Instituut in Krakau"), Centrum voor Litouwse Studies.

Interfacultative units

Centre for Quantitative Research in de Politieke Wetenschappen, Jagiellonische Centre for Migration Studies

andere eenheden

Jagiellonian University Poolse Research Centre in Londen, Gasthuis

Jagiellonian University

De Jagiellonian University onderwijst op de drie niveaus: Gewone, Masters, Doctoral en, volgens de principes van het Bologna-proces. Er zijn meer dan honderd graden en specialiteiten verkrijgbaar in het Pools, evenals meer dan een dozijn in het Engels. De European Credit Transfer System (ECTS) is geïmplementeerd in alle cursussen en specialiteiten, waardoor probleemloze koppeling van studie aan UJ met studies in andere Europese landen. Samen met de ontwikkeling van de samenwerking met een aantal universiteiten over de hele wereld, is dit een grote toename van de mobiliteit van studenten ingeschakeld.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Pools

Bekijk BA's »

Programma's

Deze school biedt ook:

BA

Bachelor In De Internationale Betrekkingen En Het Gebied Studies

Campus Voltijd 3 jaar October 2018 Polen Kraków

De Bachelor of Arts in Internationale Betrekkingen en Regiostudies (IRAS) is een undergraduate interdisciplinair programma dat een strenge internationaal en comparatief perspectief op de hedendaagse mondiale systeem en de verschillende regio's van de wereld biedt. [+]

De Bachelor of Arts in Internationale Betrekkingen en Regiostudies (IRAS) is een undergraduate interdisciplinair programma dat een rigoureuze internationaal en comparatief perspectief op de hedendaagse mondiale systeem en de verschillende regio's van de wereld biedt. Het doel is om creatief denken over complexe mondiale problemen te bevorderen en studenten met de analytische instrumenten, talenkennis en intercultureel begrip te rusten om hen te begeleiden in dat proces. Onze opleiding biedt een solide basis in internationale kwesties, samen met een mogelijkheid zich te specialiseren in een bepaalde regio of een bepaald onderwerp. U leert hoe het internationale systeem heeft ontwikkeld, en zich met wetenschappers in discussies over dilemma's domineren de hedendaagse internationale politiek.... [-]


Videos

Jagiellonix - etiuda promocyjna Uniwersytetu Jagiellońskiego

Uniwersytet Jagielloński - Uniwersytet XXI wieku

Uniwersytet Jagielloński - Zmieniamy Świat

AIAS All Around The World

Contact
Bezoekadres
Collegium Novum ul. Gołębia 24, 30-007 Kraków
Kraków, Klein-Polen, PL