The John Paul II Catholic University of Lublin

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

The John Paul II Catholic University of Lublin is een van de oudste Poolse universiteiten. Gedurende zijn 100-jarige geschiedenis is het een van de belangrijkste centra van het katholieke denken geweest en heeft het een duurzame bijdrage geleverd aan het intellectuele en culturele leven van zowel Polen als de rest van de wereld.

The John Paul II Catholic University of Lublin is een van de snelst ontwikkelende universiteiten in Polen. Wereldwijd toonaangevend onderzoek, waarvan het profiel wordt bepaald door de humanistische tradities van de universiteit, wordt hier uitgevoerd op het gebied van theologie, filosofie, sociale wetenschappen, rechten, menswetenschappen en natuurwetenschappen. Dit weerspiegelt de inzet van de universiteit voor openheid in onderzoek dat een brede impact heeft op de samenleving en dat de reputatie van de universiteit heeft gevestigd als een internationaal centrum van onderzoeksexcellentie. Door hun gedreven toewijding bieden bijna 1100 hooggekwalificeerde professionals, bestaande uit de academische staf van de universiteit, grenzeloze mogelijkheden voor academische groei. Door de jaren heen zijn vele grote geesten aangetrokken tot Lublin, waaronder Rev. Karol Wojtyla, bekend als Saint John Paul II.

Als een wereldberoemd onderzoekscentrum is The John Paul II Catholic University of Lublin lid van veel prestigieuze organisaties en verenigingen zoals de Internationale Federatie van Katholieke Universiteiten, de Europese Federatie van Katholieke Universiteiten en de Europese Universiteitsvereniging. Daarnaast heeft The John Paul II Catholic University of Lublin uitwisselingspartnerschappen met bijna 200 universiteiten over de hele wereld, resulterend in gezamenlijke onderzoeksprojecten en gastcolleges aan de KUL door toonaangevende academici uit Polen en het buitenland.

The John Paul II Catholic University of Lublin heeft bijna 14.000 studenten op alle studieniveaus. De universiteit biedt opleidingen aan op bachelor-, master- en doctoraalniveau. De universiteit verwelkomt studenten van over de hele wereld en biedt opleidingen in het Engels aan. Aan de KUL zijn er studenten uit de VS, China, Iran, Nigeria, Brazilië, Oekraïne, Wit-Rusland, Georgië en veel EU-landen. Internationale studenten kunnen leren over de Poolse taal en cultuur aan de School of Polish Language and Culture, die cursussen in de Poolse taal aanbiedt.

De academische structuur van de KUL bestaat uit acht faculteiten: Faculteit der Godgeleerdheid, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Canon Law and Administration, Faculteit der Filosofie, Faculteit der Geesteswetenschappen, Faculteit der Sociale Wetenschappen, Faculteit Natuur- en Gezondheidswetenschappen, Off-campus Faculteit in Stalowa Wola en de College van Interdisciplinaire Individuele Studies in Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen.

Feiten en cijfers

 • Opgericht in 1918
 • Meer dan 1100 academisch personeel
 • Bijna 14 000 studenten
 • Bijna 700 buitenlandse studenten

BA-programma's in het Engels

 • Applied Anthropology, BA
 • Biotechnology, BA
 • European Studies, BA
 • Informatica, BA
 • Wiskunde, BA
 • Filosofie, BA

MA-programma's in het Engels

 • Biotechnology, MA
 • Europese Unie, MA
 • Filosofie, MA
 • Theologie, MA

Doctoral School

Locaties

Lublin

Address
The John Paul II Catholic University of Lublin
Al. Racławickie 14

20-950 Lublin, Woiwodschap Lublin, Polen

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden