Lees de Officiële Beschrijving

Academisch Centrum door de eeuwen heen

Kraków staat al sinds de 14e eeuw bekend als een toonaangevend academisch centrum in Polen. Hoewel er een groot aantal respectabele universiteiten in ons land zijn, roept het Krakau onmiddellijk beelden op van studentenkomplers en professoren die door de straten van de oude stad slenteren. Deze eeuwenlange academische traditie gaat hand in hand met de moderne benadering van onderwijs en de nieuwste technologie. Ruczaj, een van de districten aan de rand van Krakau, verandert bijvoorbeeld snel in een bloeiend centrum van studentenactiviteit dankzij de 3e Campus van de Jagiellonian University . Het feit dat de meeste instellingen voor hoger onderwijs in de stad dicht bij elkaar zijn geplaatst, maakt een zeer nauwe samenwerking mogelijk - niet alleen wetenschappelijk, maar ook gerelateerd aan cultuur en vrije tijd.

De Jagiellonian University is de oudste instelling voor hoger onderwijs in Polen en een van de oudste in Europa. Het werd op 12 mei 1364 gesticht door de Poolse koning Casimir de Grote. Het Jubileumjaar 2014 markeerde de 650ste verjaardag van deze opmerkelijke gebeurtenis. Sinds het begin is de Jagiellonian University een internationale instelling. Polen, Roethenen, Litouwers, Hongaren, Duitsers, Tsjechen, Zwitsers, Engelsen, Nederlanders, Fransen, Spanjaarden, Italianen en zelfs Tataren hebben hier vroeger gestudeerd.

Jagiellonian University vandaag

Tegenwoordig bestaat de Jagiellonian University uit 16 faculteiten, waar bijna 4 duizend academische medewerkers onderzoek doen en onderwijs bieden aan meer dan 40 duizend studenten, in het kader van meer dan 80 verschillende studiegebieden. De eminente onderzoekers en de modernste infrastructuur maken van de JU een van de toonaangevende Poolse wetenschappelijke instellingen, die samenwerken met grote academische centra van over de hele wereld. De Jagiellonian University herbergt ook ongeveer 150 studentenverenigingen, waar jonge onderzoekers hun academische interesses nastreven en vriendschappen sluiten met mensen die hun passie delen.

De meest unieke grootschalige projecten van de Jagiellonian University zijn het Jagiellonian Centre for Experimental Therapeutics, het Małopolska Center for Biotechnology, Molecular Biotechnology for Health, OMICRON en Synchrotron Radiation Center "Solaris".

Onderzoeksuitmuntendheid

Het prestige van de universiteit in zowel Polen als in het buitenland wordt geïllustreerd door de algemeen erkende onderzoeksresultaten. De wetenschappers en artsen van het JU Medical College verrichten pioniersstudies, bijvoorbeeld in hartchirurgie, urologie en neurologie, wat vaak leidt tot de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in enkele van de meest prestigieuze internationale tijdschriften, bijvoorbeeld European Journal of Cardio-Thoracic Medicine, New England Journal of Medicine en Lancet. JU-archeologen verkennen de geheimen van oude sites in verschillende delen van de wereld, waaronder Egypte, Cyprus, Midden-Amerika, Zuid-Azië en Altay. De astronomen nemen deel aan de belangrijkste internationale projecten in hun vakgebied, waaronder HESS en VIPERS, terwijl de resultaten van onderzoek door JU-biotechnologen zijn gepubliceerd in gerenommeerde gespecialiseerde tijdschriften zoals Bioorganic and Medicinal Chemistry, Molecular Ecology Resources of European Journal of Human Genetics. . Dit zijn slechts enkele voorbeelden van opmerkelijke successen waarvoor de Jagiellonian University laatste jaren beroemd is geweest. De huidige positie van de GO komt ook tot uiting in het groeiende aantal octrooiaanvragen en het groeiende aantal octrooien dat aan haar academische personeelsleden wordt verleend - in 2007 waren er 8 aanvragen en 2 octrooien en in 2013 waren er 60 aanvragen en 11 octrooien. Zoals te verwachten, zijn de medewerkers van de Jagiellonian University vereerd met een aantal prestigieuze onderscheidingen en onderscheidingen, waaronder de eliteprijzen van de Stichting voor Poolse Wetenschap ("Poolse Nobelprijzen") toegekend aan JU professoren: Jan Woleński, Tomasz Guzik en Jan Potempa tijdens de jaren 2010-2013.

Leef en leer in Krakau

De locatie van Krakau is om verschillende redenen uniek. Naast alle voordelen van een grote stad, inclusief een goed ontwikkeld openbaar vervoer, gemakkelijke toegang tot hostels en slaapzalen voor studenten, en talloze winkelcentra en restaurants, ligt Kraków ook heel dicht bij het Tatra-gebergte (met veel skiresorts en trekking) routes in de buurt van Zakopane), prachtige nationale parken - Pieniny en Ojców, en Dunajec River Gorge, die een aantal interessante raftingmogelijkheden biedt. Bovendien ligt Kraków niet ver van andere Europese hoofdsteden, zoals Praag en Wenen, dus weekendtrips naar naburige landen vormen geen probleem voor reizigers die graag willen reizen. Krakau is ook een belangrijk vervoersknooppunt, met snelle en comfortabele bus-, trein- en vliegtuigverbindingen naar andere steden, zowel in Polen als in het buitenland.

Levendige banenmarkt

Omdat de universiteiten van Krakau hoogopgeleide specialisten op allerlei gebieden opleiden, is het geen verrassing dat bedrijven heel vaak in de regio worden opgericht. Internationale investeerders vestigen vestigingen van hun bedrijven in het gebied om de instroom van getrainde specialisten te verzekeren. Dit biedt aankomende studenten een veelheid aan kansen om loopbanen in hun gewenste beroepen te ontwikkelen.

Stad van koningen

Krakau is de historische hoofdstad van Polen en is als zodanig diep geworteld in de Poolse traditie en cultuur. Er is bijna een tastbaar gevoel van geschiedenis in de atmosfeer van Krakau, terwijl het tegelijkertijd ook erg levendig en vol leven is. Galerieën, musea, theaters, een filharmonisch orkest en een operahuis - al deze plaatsen bieden kunstliefhebbers een onvergetelijke ervaring. Geen wonder dat Krakau jaarlijks duizenden toeristen trekt, ongeacht het seizoen.

De ontmoetingsplaats

Ondanks zijn traditionele aard, gaat Krakau niet alleen over geschiedenis. Het is in de allereerste plaats een smeltkroes van verschillende culturen, waar mensen van over de hele wereld elkaar ontmoeten om hun kennis, ervaring en vriendschap te delen. Talloze clubs en pubs staan ​​garant voor kwaliteitsentertainment in een gastvrije omgeving - of het nu in de open, ruime zone van de Grote Markt is of in de mysterieuze, nauwe steegjes van Kazimierz. Clubs bevinden zich dicht bij elkaar, dus geharde feestvrienden kunnen zich hele avonden wijden aan het verkennen van nieuwe plaatsen. Culturele, muzikale en filmfestivals, waarvan er veel door studenten worden georganiseerd, verlevendigen ook de stad.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

BSc

Jagiellonian University

Aardwetenschappen in een veranderende wereld is een niet-gegradueerd interdisciplinair programma dat een rigoureus internationaal en vergelijkend perspectief biedt op het ... [+]

Programmabeschrijving

Aardwetenschappen in een veranderende wereld is een niet-gegradueerd interdisciplinair programma dat een rigoureus internationaal en vergelijkend perspectief biedt op het hedendaagse mondiale systeem. Het heeft als missie creatief denken over complexe mondiale problemen te bevorderen en studenten uit te rusten met de analytische hulpmiddelen en intercultureel begrip om hen te begeleiden in dat proces. Het hoofddoel van het programma is basiskennis te bieden over geografie, geologie en antropogene transformaties in de omgeving en hun impact op het leven van lokale gemeenschappen en wereldwijde verandering. Studenten verwerven het vermogen om verschijnselen te observeren en te interpreteren en basisch analytisch werk zowel individueel als in teamverband uit te voeren. Ze ontwikkelen ook aanpassingsvermogen aan de veranderende sociaaleconomische omgeving, burgerzin en onafhankelijkheid.... [-]

Polen Krakau
Oktober 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Bachelor

Jagiellonian University

Wereldwijde en ontwikkelingsstudies is een interdisciplinair programma, dat erop gericht is studenten uit te rusten met fundamenteel begrip van processen van globaliserin ... [+]

Programmabeschrijving

Wereldwijde en ontwikkelingsstudies is een interdisciplinair programma, dat erop gericht is studenten uit te rusten met fundamenteel begrip van processen van globalisering op verschillende gebieden van menselijke activiteit: recht, politiek, economie, geschiedenis, sociale relaties, cultuur en communicatie. Studenten verwerven kernkennis van de fenomenen globalisering en internationale ontwikkeling en zijn gespecialiseerd in hun verschillende aspecten en invloed die ze hebben op de hedendaagse wereld. Het programma is op zo'n manier gestructureerd dat studenten zich kunnen concentreren op een geselecteerd deel van de wereld of op specifieke mondiale problemen en uitdagingen.... [-]

Polen Krakau
Oktober 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Jagiellonian University

Studies in Midden- en Oost-Europa: Histories, Cultures and Societies (CEE) is een Engelstalig programma gericht op iedereen die geïnteresseerd is in het leren over de mec ... [+]

Studenten die zijn ingeschreven in 2018/2019 zullen gratis studeren dankzij de toekenning van het National Center for Research and Development. Er is ook een mogelijkheid om buitenlandse studenten een studiebeurs aan te bieden ter waarde van 1 500 PLN / maand (ongeveer 375 USD).

Programmabeschrijving

Studies in Midden- en Oost-Europa: Histories, Cultures and Societies (CEE) is een Engelstalig programma gericht op iedereen die geïnteresseerd is in het leren over de mechanismen die in Midden- en Oost-Europa gelden. Het doel van het veld is om specialist in geschiedenis, antropologie, etnologie en politieke wetenschappen van de regio op te leiden in staat om lokale fenomenen in het verleden en in de huidige tijd te analyseren. Het programma omvat klassen van geschiedenis, antropologie, etnologie en politieke wetenschappen van CEE met een speciale nadruk op de 19e en 20e eeuw. Het omvat lessen over belangrijke inhoudelijke kwesties, maar ook lessen gericht op het perfectioneren van de onderzoekstechniek. Studenten krijgen toegang tot stage in zowel openbare instellingen als privébedrijven.... [-]

Polen Krakau
Oktober 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Jagiellonian University in Krakow

Address
ul. Gołębia 24, 31-007 Kraków,
Krakau, Woiwodschap Klein-Polen, Polen