West Pomeranian University of Technology

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De West Pomeranian University of Technology , Szczecin is een universiteit die de langetermijntraditie van de University of Agriculture in Szczecin en de Szczecin University of Technology verbindt. Het educatieve aanbod en de locatie maken het een aantrekkelijke studieplaats voor ambitieuze jonge mensen die bereid zijn te investeren in hun carrière en bereid zijn om in de toekomst een innovatieve, op kennis gebaseerde samenleving op te bouwen.118710_118674_iluminacjafbTamaStudio10.jpg

Algemene informatie

De West Pomeranian University of Technology , Szczecin is een universiteit die de langetermijntraditie van de University of Agriculture in Szczecin en de Szczecin University of Technology verbindt.

Op 5 juli 2007 hebben de senaten van de Landbouwacademie in Szczecin en de Szczecin University of Technology een unaniem besluit genomen om lid te worden van twee universiteiten. In januari 2008 hebben de Conventies van studentenregeringen, evenals de promovendi-parlementen van beide universiteiten, een soortgelijk standpunt ingenomen. Een meertraps en langdurig wetgevingsproces werd voltooid door de Sejm-wet op de oprichting van de West Pomeranian University of Technology van 5 september 2008 en door de ondertekening van de president van de Republiek Polen op 30 september 2008. De West Pomeranian University of Technology officieel gestart op 1 januari 2009.

Het educatieve aanbod en de locatie maken het een aantrekkelijke studieplaats voor ambitieuze jonge mensen die bereid zijn te investeren in hun carrière en bereid zijn om in de toekomst een innovatieve, op kennis gebaseerde samenleving op te bouwen.

Consolidatie van wetenschappelijk en onderwijspotentieel van universiteiten, verspreid over Polen, lijkt onvermijdelijk gezien de toenemende vertraging van de bevolkingsgroei, concurrentie op de markt voor hoger onderwijs en verwachtingen met betrekking tot hun invloed op technologie en de ontwikkeling van de economie. Het tot stand brengen van een universiteit, naast het verrijken van haar onderwijsprogramma met nieuwe vakgebieden en specialisaties, creëert een mogelijkheid voor verdere, snellere vooruitgang van nieuwe technologieën in technische en natuurwetenschappen. Gemeenschappelijke prestaties van de Szczecin University of Technology en de Landbouwacademie in Szczecin op deze wetenschappelijke gebieden en hun hooggekwalificeerd personeel lanceren nieuwe kwaliteitsnormen in het onderwijs in West-Pommeren.

De West Pomeranian University of Technology (WPUT) heeft een kans om gebruik te maken van een effect van synergie dat is ontstaan door lid te worden van twee bekende universiteiten. Ongeveer 13.000 voltijdse en extramurale studenten studeren in tal van faciliteiten onder toezicht van meer dan 1 000 academische leraren. Er zijn tien faculteiten bij WPUT die gespecialiseerd zijn in 47 studiegebieden.

De universiteit biedt haar kandidaten:

1) volledige bachelor-, master- of doctoraatsprogramma (volledige studieprogramma's worden in het Pools gegeven, tenzij anders aangegeven), 2) een of twee semesters (uitwisselingsstudenten, bijvoorbeeld in het kader van het Erasmus-programma), 3) praktische stage. Kandidaten kunnen hun keuze maken tussen bachelor-, master-, doctoraats- en postuniversitaire programma's die worden afgeleverd in 47 studiegebieden aan de 10 faculteiten van de universiteit:

  • Faculteit Biotechnologie en Veeteelt
  • Faculteit Civiele Techniek en Architectuur
  • faculteit Economie
  • Faculteit van Elektrotechniek
  • Faculteit informatica en informatica
  • Faculteit Werktuigbouwkunde en Mechatronica
  • Faculteit Milieutechniek en Landbouw
  • Faculteit van voedselwetenschappen en visserij
  • Faculteit Maritieme Technologie en Transport
  • Faculteit Chemische Technologie en Technologie118711_118675_iluminacjafbTamaStudio4.jpg

Nieuwe velden worden voortdurend gecreëerd als antwoord op veranderende economische omstandigheden en behoeften van de arbeidsmarkt. Beide universiteiten hebben bijgedragen aan een systeem dat studenten een breed scala aan academische vorming biedt: niet-gegradueerden, postdoctorale studies, vijfjarige masteropleidingen van één cyclus, doctoraatsstudies en een breed scala aan post-diplomastudies. De laboratoria en studiefaciliteiten van Szczecin University of Technology en de University of Agriculture in Szczecin zijn de laatste jaren gemoderniseerd. Dit proces is voortgezet bij het nieuw gecreëerde WPUT. Internationale samenwerking met betrekking tot onderwijsprocessen en wetenschappelijke projecten blijft een van de prioriteiten van WPUT.

De oprichting van de West Pomeranian University of Technology geconsolideerde onderzoeksteams die zich bezighouden met: engineering, milieubescherming, hernieuwbare energie, bio- en nanotechnologieën, polymeren, economie en industrie, en landbouwtechnologieën. WPUT heeft bevoegdheden om de Ph.D. graad in 19 specialisaties en de graad van universitair docent op 13 gebieden. Dit is een enorm en kostbaar potentieel dat studenten een goede voorbereiding biedt op hun professionele leven en de universiteit zelf met wetenschappelijke ontwikkeling die geschikt is voor hedendaagse uitdagingen.

De West Pomeranian University of Technology in Szczecin erkent de voordelen die voortvloeien uit internationale samenwerking en is een instelling die open staat voor allerlei projecten ter verbetering van internationaliseringsprocessen en een internationale dimensie aan haar educatieve en onderzoeksactiviteiten toevoegt. Een speciale uitnodiging staat open voor buitenlandse studenten die bereid zijn om zowel volledige graden als deeltijdprogramma's te voltooien tijdens uitwisselingsperioden (bijvoorbeeld een of twee semesters in het kader van het Erasmus-programma).

Locaties

Szczecin

Address
aleja Piastów,17
70-310 Szczecin, West-Pommeren, Polen

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden