Wroclaw University of Economics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

 • Meer dan 17 000 studenten
 • Meer dan 780 academische leraren
 • Meer dan 73 000 afgestudeerden
 • Meer dan 300 buitenlandse studenten elk academisch jaar
 • De eerste lezing aan de universiteit werd gegeven in februari 1947.

uitrusting

De universiteit heeft 31 gebouwen voor onderwijs, onderzoek, administratie en sociale doeleinden. De lessen worden gegeven in collegezalen en oefenruimten, en in computer-, chemische en technologische laboratoria. De kamers zijn uitgerust met moderne audiovisuele hulpmiddelen. Sommige kamers beschikken over faciliteiten die rechtstreekse tele-uitzendingen en televergaderactiviteiten mogelijk maken.

Wrocław University of Economics in nationale en internationale ranglijsten

De Wrocław University of Economics is gerangschikt onder de top economische scholen voor hoger onderwijs in Polen, een belangrijk centrum van onderwijs, wetenschap en onderzoek. Haar activiteiten zijn gericht op het handhaven en versterken van de positie van de universiteit op regionaal, nationaal, Europees en internationaal niveau, verbetering van het concurrentievoordeel en het vormgeven van haar imago van een moderne instelling, open en vriendelijk voor haar medewerkers, studenten en het milieu. Onze universiteit is volledig bevoegd om academische opleidingen te verzorgen op het gebied van economische en managementwetenschappen.
Wrocław University of Economics is een openbare instelling voor hoger onderwijs die bovenaan staat in nationale enquêtes.
 • In de populairste ranglijst van scholen voor hoger onderwijs in Polen in 2015, voorbereid door de Educational Foundation "Perspektywy" ("Perspectives"), stond onze universiteit op de 4e plaats tussen de economische universiteiten en op de 33e plaats van Poolse universiteiten met verschillende educatieve profielen, zowel openbare als en privé (de ranglijst omvatte 187 Poolse scholen voor hoger onderwijs). Ons onderwijspotentieel, wetenschappelijke efficiëntie en onderwijscondities waren vooral hoog aangeschreven.
 • Volgens de ranglijst opgesteld door het opiniërende weekblad Wprost , werd onze universiteit in 2015 geplaatst op de 12e plaats van alle instellingen voor hoger onderwijs in Polen.
 • Volgens een ander weekblad, "Polityka" , werd de Wrocław University of Economics in 2015 als tweede geclassificeerd onder de economische universiteiten, en de 54e van de beoordeelde universiteiten in het Poolse hoger onderwijs. Binnen een jaar steeg onze H-index van 24 naar 28.
 • Volgens Ranking Web of Business Schools, stond onze universiteit op de 19e plaats van economische scholen in de wereld en op de 10e plaats tussen Europese scholen.
 • Volgens het rapport van het ministerie van Wetenschap en Hoger Onderwijs van het jaar 2015/2016, werd onze universiteit de eerste van de meest gekozen economische universiteiten in Polen (met behoud van de leidende positie sinds 2009).
Elk jaar zoeken meer dan 8000 kandidaten toegang tot onze universiteit, een aantal dat duidelijk boven onze huidige capaciteit uitsteekt. Het is misschien ook de moeite waard om op te merken dat 43% van onze kandidaten afkomstig is van buiten de regio Neder-Silezië, duidelijk in het voordeel van de opvatting dat onze universiteit een nationaal erkend kwaliteitsmerk is in het onderwijs.
In de 2016-editie van een ranglijst van beste scholen van het algemeen hoger onderwijs in Polen (gepubliceerd door het tijdschrift "Wiadomości Turystyczne"), werd de faculteit Economie, Management en Toerisme als eerste beoordeeld in de sectie Toerisme.
Andere ranglijsten bevestigen ook de gevestigde positie van onze universiteit. In 2016 is de "Home
De Wrocław University of Economics werd 5e gerangschikt in 2015 in een nationale GMC-competitie. De Global Management Challenge is de grootste wereldwijde test voor strategische managementmogelijkheden, gebaseerd op geavanceerde numerieke simulaties van de bedrijfsomgeving. De Poolse editie van de GMC-competitie wordt jaarlijks bijgewoond door honderden managementteams (zowel bedrijfsartsen als studenten), die elkaar beconcurreren in het beheren van een virtueel bedrijf in een testomgeving. Van de in totaal 270 teams om zich te kwalificeren voor de 15e editie van GMC Poland, waren er 15 vertegenwoordigers van de WUE studentengemeenschap.
De universiteit is, door de strategie van internationalisering, evenals promotie-activiteiten en verbetering van de kwaliteit van het onderwijs, constant aanwezig en zichtbaar in internationale omgevingen. Wij zijn een partner-universiteit voor vele Europese en mondiale universiteiten (waaronder die uit de VS, Rusland, China of Maleisië). Wij zijn partij bij vele strategische partnerschappen die afhankelijk zijn van de internationale samenwerking van onderwijsinstellingen (bijv. Duitsland, Frankrijk, Slowakije, Tsjechië of Finland).
Onze universiteit is ook een school van keuze voor veel buitenlandse studenten die ons land bezoeken in het kader van het Erasmus-programma. In 2015 heeft onze universiteit in totaal 294 studenten toegelaten, om deel te nemen aan een selectie van meer dan 120 studiecursussen die worden aangeboden in een vreemde taal. We hebben ook 19 academische privé-docenten - vertegenwoordigers van partnerscholen voor universiteiten - georganiseerd om onze studenten te voorzien van ongeveer. 60 uur academische training. Buitenlandse studenten zijn ook meer en meer geneigd om deel te nemen aan ons aanbod van drie Summer Schools, omdat de projecten hen de kans bieden om de studie van economie en IT te combineren met praktische kennis van onze stad en ons land.
Afgestudeerden van de Wroclaw University of Economics zijn ons beste resultaat. De community is ook actief in het geven van feedback over marktvereisten en verwachtingen.
Onze toegewijde organisatie-eenheden houden de professionele ontwikkeling van onze afgestudeerden bij en presenteren regelmatig rapporten van hun bevindingen. De rapporten suggereren dat onze afgestudeerden goed voorbereid zijn op de uitdagingen van de moderne arbeidsmarkt:
• 76% heeft werk gevonden binnen 3 maanden na hun afstuderen
• 75% is werkzaam in hun vakgebied
• 84% geeft aan tevreden te zijn met hun professionele opdrachten
• 85% is werkzaam in bedrijven
• 7% heeft een eigen bedrijf
De Wrocław University of Economics leidt een aantal activiteiten en initiatieven in het kader van samenwerking met de alumni, die een grote troef zijn voor de universiteit. Hiertoe is het Alumnibureau Wrocław University of Economics opgericht. Het doel van het Bureau is om relaties met afgestudeerden te ontwikkelen en aan te halen en bij te dragen aan hun integratie binnen de gemeenschap, die levendig het bewijs levert dat de leden van de gemeenschap een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de stad, de regio en het land.

Nationale en internationale accreditaties verkregen door WUE

Alle faculteiten van de Wroclaw University of Economics zijn in de volgende jaren geëvalueerd en verkregen een positieve accreditatie van de Poolse Accreditatiecommissie (de Poolse Accreditatiecommissie is een expertinstantie die de kwaliteit van het onderwijs aan de Poolse universiteiten evalueert):
 • 2010 - programma-accreditatie voor de faculteit Ingenieurswetenschappen en Economie;
 • 2010 - programma-accreditatie voor de Faculteit Economie, Management en Toerisme in Jelenia Gora;
 • 2013 - institutionele accreditatie voor de faculteit management, informatiesystemen en financiën;
 • 2014 - institutionele accreditatie voor de Faculteit der Economische Wetenschappen.
Momenteel zijn we bezig met het behalen van accreditatie voor de faculteit Ingenieurswetenschappen en Economie.
Een van de elementen van de internationaliseringsstrategie is het verkrijgen van internationale accreditaties voor de hele instelling. Tot nu toe zijn de internationale accreditaties verkregen voor specifieke onderwijsprogramma's. De universiteit heeft een ACCA-accreditatie voor de bacheloropleiding Finance and Accounting met de specialisatie Accounting and Auditing en masterstudies in Finance and Accounting met de specialisatie International Accounting. De ACCA-accreditatie is ook toegekend aan de postdoctorale studies in Finance en Accounting. Studenten van het geaccrediteerde ACCA-programma, in het kader van de standaardopleiding, slagen voor de geaccrediteerde cursussen en examens in de ACCA-standaard, die hen het recht geeft om te worden vrijgesteld van een deel van de ACCA-examens (Fundamentals-niveau). De studenten die het geaccrediteerde ACCA-programma in de Faculteit Management, Informatiesystemen en Financiën in het kader van Bachelor Studies in Finance hebben afgerond, hebben recht op 6 vrijstellingen van ACCA-examens (F1-F3, F5, F7, F9), terwijl de studenten van Master Studies in Finance heeft recht op 4 vrijstellingen van de ACCA-examens (F1-F3, F6). De studenten die afstuderen met de specialisatie Accounting and Auditing in het kader van de eerste cyclus van de faculteit Management, Informatiesystemen en Financiën bij het geaccrediteerde subject Taxes in Accounting zullen recht hebben op 5 vrijstellingen van de ACCA-examens (F1-F4, F6 ). Degenen die afstuderen met de specialisatie International Management als onderdeel van de tweede cyclus studies zullen recht hebben op 7 vrijstellingen van de ACCA-examens (F1-F5, F7-F8).
In 2015 hebben de opleidingen Bachelor Studies in Finance en Master Studies in Finance een EPAS-accreditatie behaald, waarmee wij de enige universiteit in Polen zijn die twee programma's aanbiedt met deze prestigieuze accreditatie. EPAS is een internationaal accreditatiesysteem toegekend door EFMD European Foundation for Management Development. Het bevestigt de hoge kwaliteit van onze programma's en garandeert al onze studenten een internationale erkenning van hun diploma's. De EPAS-normen en -criteria zijn van toepassing op alle aspecten van studies en garanderen de hoogste internationale curriculummodellen en onderwijsmethoden, evenals de levering en controle van de kwaliteit ervan. De accreditatie benadrukt onze uniciteit, effectiviteit naast de praktische voorbereiding op het uitoefenen van een beroep en een hoge mate van samenwerking met het bedrijfsleven en internationalisering. Momenteel hebben slechts 97 van de duizenden van de beste wereld de beste programma's dit teken van de hoogste kwaliteit.
Onze bacheloropleidingen in Finance en Master Studies in Finance zijn de enige in Polen en een van de weinige programma's in Europa in het Engels op basis van samenwerking met het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA). Het programma biedt onze studenten een unieke kans om een ​​CIMA-certificaat of -diploma te behalen (Certificate in Business Accounting op bachelorniveau en Diploma in Management Accounting op masterniveau) als onderdeel van hun reguliere studie.
Daarnaast biedt de universiteit onze studenten een kans om zich te kwalificeren voor het prestigieuze en geavanceerde professionele certificaat van Chartered Financial Analyst (CFA), een erkende internationale kwaliteitsstandaard voor financiële analisten en specialisten voor beleggingsportfoliomanagement. In december 2009 sloot de universiteit een partnerschapsovereenkomst met het CFA-instituut en werd de eerste en enige middelbare school in Centraal-Europa die deelname bood aan twee CFA-gerelateerde programma's bij de faculteit Management, Informatietechnologie en Financiën: Bachelor Studies in Finance and Master Studies in Finance - ter voorbereiding op de formele certificeringsexamens. We bieden ook oplossingen voor gedeeltelijke dekking van de CFA examenkosten voor onze studenten.

Locaties

Wrocław

Address
Komandorska 118-120, 53-345
Wrocław, Neder-Silezië, Polen