Atlântica

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Geschiedenis: Atlântica

Atlântica werd in 1996 geboren als een instelling van openbaar belang, die een referentie wilde zijn gericht op het creëren, overbrengen en verspreiden van kennis, wetenschap en technologie door middel van het verwoorden van studie, onderwijs, onderzoek en experimentele ontwikkeling.

Beheerd door EIA - Teaching, Research and Administration SA, een instituut dat in 1993 werd opgericht met als doel een kwaliteitsinstelling voor hoger onderwijs te ontwikkelen, erkend voor het vermogen om professionals van topkwaliteit op de arbeidsmarkt te trainen, was gebaseerd op universiteitsprofessoren, onderzoekers, financiële instellingen, institutionele groepen, service- en studiebedrijven en de gemeente Oeiras, die tot 2014 de belangrijkste aandeelhouder bleef. In 1996 begon de eerste graden op het gebied van management, milieu, Territory, ICT en management in de gezondheidszorg en in 2001 werd gemaakt van de School of Health Atlântica . Sindsdien heeft Atlântica zijn wetenschappelijke interesses verbreed en zijn onderwijs- en onderzoeksthema's geconsolideerd.

In 2014 verwierf Carbures 87% van de kapitaalvoorraad van de milieueffectbeoordeling, en sprak hij de intentie uit om bij te dragen aan een verandering in het hoger onderwijs in Portugal, door de link te bevorderen tussen industrie - universitair hoger onderwijs - onderzoek, gematerialiseerd door de oprichting van een technologische ontwikkelingspool op het gebied van materiaaltechnologie en luchtvaartwetenschappelijke wetenschappen - zijn kernactiviteit.

Deze samenwerking maakt het mogelijk om in een tweejaarlijkse relatie kennis van het bedrijf over te dragen aan de universiteit om afgestudeerden, meesters en artsen, toekomstige professionals, te trainen met competenties die echt nuttig zijn voor het bedrijf, maar stelt de universiteit ook in staat het bedrijf te ondersteunen bij projecten voor onderzoek en technologische ontwikkeling. Door dit nieuwe onderwijsmodel dat de universitaire / bedrijfsintegratie, transversale en complementaire kennisgebieden (gezondheid, bedrijfswetenschappen, informatietechnologieën, engineering) en een sterke investering in onderzoek dat voortvloeit uit toegepaste innovatie Atlântica markeert Atlântica de verschil in hoger onderwijs in Portugal, privé en publiek.

Atlântica stelt studenten in staat om te leren en onderzoek van hoge kwaliteit, met gespecialiseerde opleiding, geïntegreerd met de realiteit van bedrijven, en op deze manier, meer inzetbaarheid.

Vandaag wil Atlântica zich onderscheiden en een waardevol instrument zijn voor universitaire vooruitgang in Portugal.

Geschiedenis: ESSATLA

De School of Atlântica Health (ESSATLA) werd in 2001 opgericht als een organische eenheid van de Atlântica University, waar het werd geïntegreerd als een school voor gezondheidsonderwijs op polytechnisch niveau.

Aangezien het een organische eenheid van de Atlântica Universiteit was, behoorde de administratie tot de respectieve instelling, EIA.- Teaching, Research and Administration SA die in 1993 werd opgericht door een groep universiteitsprofessoren, onderzoekers, financiële instellingen, groepen institutionele, dienstverlenende en studiebedrijven, en de gemeente Oeiras, die tot 2014 de belangrijkste aandeelhouder bleef.

In 2002 zijn twee tweetrapsopleidingen gestart, met technische en professionele oriëntatie, in de radiologie en in klinische analyses en volksgezondheid. Verpleegcursussen (2001), fysiotherapie (2001), logopedie (2003) en cursus aanvullende training verpleegkunde (2002) werden ook gemaakt.

De cursussen van de School trachtten te beantwoorden aan de eisen van de technisch-pressionele vorming en tegelijkertijd een humanistische vorming te geven aan de studenten in een geïntegreerd perspectief met de sociale wetenschappen en het gedrag.

Vanaf het begin hadden ze een sterke trainingscomponent in een professionele context, door onderwijs in klinische context, wat de school ertoe bracht samenwerkingsprotocollen op te stellen met ziekenhuizen en gezondheidscentra in de regio Lissabon.

Vanwege de noodzaak om de cursussen aan te passen aan de wetenschappelijke en technologische evolutie van hun respectieve gebieden, werden de cursussen Spoedtherapie, Radiologie, Klinische Analyse en Volksgezondheid na 2015 beëindigd en werd een nieuwe fase begonnen met het herformuleren van deze gebieden. cursussen, in overeenstemming met de richtlijnen die tijdig door de A3es Evaluatiecommissies worden gegeven.

In juli 2017 is de nieuwe graad in osteopathie geaccrediteerd, die in werking is getreden in 2017-2018.

Locaties

Barcarena

Address
School of Management Sciences, Health, IT &
Engineering
Fábrica da Pólvora de Barcarena
2730-036 Barcarena
Portugal

2730-036 Barcarena, Lissabon, Portugal

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden