Lees de Officiële Beschrijving

MISSION

Naar Universiteit van Évora Het is een van de beste universiteiten in de Portugese openbare schoolsysteem en heeft daarom de taak

 • De productie van kennis door middel van wetenschappelijke en artistieke onderzoek, experimenten en technologische en humanistische ontwikkeling;
 • De socialisatie van kennis, het verstrekken van de traditionele student bevolking en de beroepsbevolking, de academische kwalificatie op bachelor, master en doctoraat, ad hoc trainingen en informele opleiding gedurende het hele leven;
 • De overdracht van kennis naar de gemeenschap met het oog op innovatie en concurrentievermogen van het bedrijfsleven, alsmede de modernisering van de openbare diensten en sociale en culturele ontwikkeling van de gemeenschap als geheel;
evora

Uitzicht

De universiteit van Évora is het de bedoeling met betrekking tot de regio waarin zij actief is, Alentejo, het kiezen van het als de favoriete doelwit van uw inspanning van socialisatie van kennis, de Europese Gemeenschap met die hij deelt dezelfde menselijke waarden, culturele en wetenschappelijke, naar naburige regio's met die in de eerste strategische partnerships en Portugees-sprekende landen die gericht zijn op haar missie uit te breiden en niet te vergeten op hetzelfde moment dat de voorbereiding van studenten moet altijd rekening houden met de "wereld" het algemeen leven we in vandaag te vestigen.

waarden

De universiteit van Évora wordt het beginsel van vrij onderzoek, zoals gedefinieerd Henri Poincaré, in de uitoefening van de taken die voortvloeien uit haar missie "de gedachte moet noch een dogma noch een partij, noch een passie of niet in te dienen een belang noch een vooropgezet idee, noch iets anders dan zichzelf, want in te dienen, zou hetzelfde zijn als ophouden te bestaan ​​"

Ze zijn nog steeds de intrinsieke waarden van de Universiteit van Évora:

 • Respect voor de menselijke waardigheid;
 • De academische vrijheid;
 • De individuele verdienste;
 • De nauwkeurigheid van de uitvoering van de taken;
 • De onderliggende democratische besluitvorming;
 • Het ontbreken van sociale discriminatie, etnische of confessionele.
evora

KORTE TERUGBLIK EU

Naar Universiteit van Évora Het was de tweede universiteit in Portugal op te richten. Na de oprichting van de Universiteit van Coimbra in 1537, heeft men de behoefte gevoeld voor een andere universiteit naar het zuiden te dienen.

Évora, kerkelijke metropool en tijdelijk verblijf van het Hof, kwam onmiddellijk als de meest geschikte stad. Hoewel het oorspronkelijke idee van de oprichting van de tweede universiteit Koninkrijk, hebben toebehoord aan John III, werd gegeven door kardinaal Henry haar uitvoering. Geïnteresseerd in onderwijszaken, ze begon met de oprichting van het College van de Heilige Geest, hem toe te vertrouwen aan de toen pas opgerichte Sociëteit van Jezus. Zelfs de werken van het gebouw kwam voort en heeft gevraagd kardinaal van Rome transformatie van het College in volle University. Met de goedkeuring van paus Paulus IV, uitgedrukt in de stier Cum nobis april 1559 werd de nieuwe universiteit opgericht, met het recht om alle vakken met uitzondering van de geneeskunde, burgerlijk recht en geschillen van het kerkelijk recht te onderwijzen.

De plechtige inhuldiging vond plaats op 1 november van dat jaar. Zelfs vandaag de dag, deze dag markeert de verjaardag van de universiteit, met de ceremonie van de plechtige opening van het academisch jaar.

De belangrijkste vakken waren filosofie, Moral, de Schrift, Speculatieve theologie, retorica, grammatica en geesteswetenschappen, die deze universiteit volledig in te voeren in de traditionele frame tegen reformistische Europese katholieke instellingen voor hoger onderwijs, waarvan de meeste overigens gecontroleerd door de jezuïeten .

In het bewind van Dom Pedro II, was de leer van de wiskunde in te voeren, die uiteenlopende onderwerpen als aardrijkskunde, natuurkunde, of militaire architectuur.

Het prestige van de Universiteit van Évora tijdens de twee eeuwen van haar bestaan ​​eerste fase verward met het prestige en de wetenschappelijke waarde van de leraren. Om het ze waren gekoppeld relevante namen in Portugese en Spaanse cultuur, wat belangrijk is om te benadrukken, in de eerste plaats, Luis de Molina, theoloog en moralist van de creativiteit en de Europese faam. In Évora, PhD was een ander hemellichaam van de Iberische cultuur van die tijd, de jezuïet Francisco Suárez, dan is een professor aan de Universiteit van Coimbra. Hier leerde voor een tijdje Pedro da Fonseca, beschouwd als de belangrijkste filosoof Portugese zestiende eeuw, vierden de inspanning van het neo-scholastieke renovatie van Aristotelische denken.

Ondanks de pogingen van de modernisering en openheid voor nieuwe wetenschappelijke geest die de achttiende-eeuwse universiteit karakteriseren, moet worden erkend, echter, dat het voorbeeld van zijn oudere zus van Coimbra, zijn inspanningen niet te vertalen naar het daadwerkelijk openen van geesten aan de behoeften van nieuwe tijden. Ondanks de hoge individuele waarde van veel leraren, het onderwijs als geheel, bleek buitenbeentje en achterhaald. Évora deelgenomen waardoor de wereldwijde trend van de weg terug naar Transpirenaica Europa dat de meerderheid van de elites en Iberische culturele instellingen van het oude regime gekarakteriseerd.

Toen de politieke en culturele klimaat van het midden van de achttiende eeuw begon te onthullen vijandig tegenover de Jezuïeten, geen wonder dat de Universiteit van Évora eenvoudig is uitgegroeid tot een doelwit van de hervorming en centralistische politiek van Pombal. Op 8 februari 1759 - tweehonderd jaar na de stichting - de universiteit werd omringd door cavalerietroepen, als gevolg van het besluit tot uitzetting en verbanning van de jezuïeten. Na een lange tijd in de gevangenis onder de armen, werden de meesters uiteindelijk meegenomen naar Lissabon, waar velen werden opgesloten in de beruchte Fort Junqueira. Anderen werden standrechtelijk gedeporteerd naar de Pauselijke Staten.

Vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw, vestigden zich in de nobele gebouw Henrique van het Lyceum van Évora, waarop de koningin Dona Maria II het voorrecht van het gebruik van "mantel en soutane" toegekend, in overeenstemming met de universiteit traditie van de stad en het gebouw .

In 1973, bij besluit van de toenmalige minister van Onderwijs, José Veiga Simão, creëerde hij het Universitair Instituut van Evora die in 1979 worden afgeschaft, om plaats te maken voor de nieuwe universiteit van Évora.

SCHOLEN, EN DIENSTEN IIFA

Scholen, samengesteld uit departementen en de Advanced Institute of Research and Training zijn organieke eenheden van de Universiteit

School of Arts

 • Departement Architectuur
 • Department of Performing Arts
 • Afdeling Beeldende Kunst en Vormgeving
 • muziekafdeling

School of Science and Technology

 • Departement Biologie
 • Ministerie van Sport en gezondheid
 • Rural Engineering Department
 • Departement Natuurkunde
 • Department of Plant Science
 • Ministerie van Geowetenschappen
 • Afdeling Informatica
 • Departement Wiskunde
 • Department of Veterinary Medicine
 • Ministerie van Landschap, Milieu en Planning
 • Department of Chemistry
 • Department of Animal Science

School of Social Sciences

 • Department of Economics
 • Departement Wijsbegeerte
 • Vakgroep Management
 • Afdeling Geschiedenis
 • Afdeling Taal- en Letterkunde
 • Afdeling Pedagogiek en Onderwijs
 • Department of Psychology
 • Vakgroep Sociologie

School Nursing St. João de Deus

Department of Nursing

Instituut voor Onderzoek en Advanced Training

Opleidingen te volgen in:
Portuguese (Portugal)

Deze school biedt ook:

Bachelor

Universidade de Évora

Deze studie heeft tot doel een solide en moderne opleiding, het aanleren van vaardigheden speci fi cas in verschillende gebieden van de landbouw, rekening houdend met het ... [+]

PRESENTATIE

Deze studie heeft tot doel een solide en moderne opleiding, het aanleren van vaardigheden speci fi cas in verschillende gebieden van de landbouw, rekening houdend met het duurzaam gebruik van hulpbronnen en de behoeften van de markt. Het heeft de voorwaarden en logistieke middelen van topkwaliteit, zoals de Experimental Farm van Mitra en onderzoekslaboratoria, die studenten in staat stellen activiteiten en buitenschoolse cursussen uit te voeren, zoals het verloop van landbouwmachines operators.

Om de student bieden een ervaring van contact met de wereld van het werk van de studenten kan een Buitenschoolse Stage maken, Optioneel. De etappes moeten plaatsvinden tijdens de Term feestdagen en entiteiten waar de leerlingen uit te voeren stages moeten worden geselecteerd met de steun van de huidige Commissie en de leer van het bureaublad van de entiteit.... [-]

Portugal Évora
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Universidade de Évora

Een zekere mate in de biotechnologie aan de Universiteit van Évora inzetten op een formatie die het gebruik van natuurlijke hulpbronnen bevordert. ... [+]

PRESENTATIE

Naar graad in de biotechnologie de Universiteit van Évora inzetten op een formatie die het gebruik van natuurlijke hulpbronnen bevordert. De biotechnologie via de productie van sommige goederen wordt steeds concurrerender, vooral in gebieden zoals de farmaceutische industrie, voedsel, agribusiness, landbouwchemicaliën, en milieu-controle, en de biotechnologie gebaseerde bedrijven erkend als fundamentele polen van duurzame ontwikkeling.

Het educatieve project werd gebouwd op basis van de ervaring en de raadpleging van andere nationale en internationale realiteit, die ons toeliet om een ​​uitgebreide, gecoördineerde en innovatief design te ontwikkelen. Deze training gebied als gevolg van de alomtegenwoordige karakter zorgt voor gemakkelijke mobiliteit training of in verschillende wetenschappelijke gebieden of in verschillende onderwijsinstellingen / onderzoek als een van de takken van de wetenschap met een hoge inzetbaarheid in Europa.... [-]

Portugal Évora
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Universidade de Évora

geïntegreerde opleiding gewijd aan de carrièremogelijkheden op het gebied van Communication Design en Industrial Design, met als uitgangspunt een sterk architectonisch on ... [+]

PRESENTATIE

geïntegreerde opleiding gewijd aan de carrièremogelijkheden op het gebied van Communication Design en Industrial Design, met als uitgangspunt een sterk architectonisch ontwerp voorbereiding, artistieke, technische en methodologische. Het bevat ook een hoge technologische component en de Cinal fi: kunststoffen en harsen, keramiek, metaal, steen, hout, graveren of serigra fi. Prioriteit wordt gegeven aan contact van de student met de werkelijkheid briefings pro fi ssionais tellen met vooraanstaande projecten in nationale en internationale wedstrijden en meer dan twintig stage protocollen in bedrijven.

Carrières

Ontwikkeling en project management in bedrijven, studio's, musea, gemeenten of freelancer op het gebied van ontwerp: Product Design, Equipment, Interiors, Corporate Identity, reclame, verpakking of Web Design. Kwalificatie voor de toegang tot andere takken van de postgraduate opleiding of functies die een diploma in een ontwerp vereisen.... [-]

Portugal Évora
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Universidade de Évora

Technologische innovaties, problemen met de mensenrechten, humanitaire, ecologische en ecologische crisis, de betrekkingen tussen de volkeren en staten, zijn thema's die ... [+]

PRESENTATIE

Technologische innovaties, problemen met de mensenrechten, humanitaire, ecologische en ecologische crisis, de betrekkingen tussen de volkeren en staten, zijn thema's die vandaag de dag een invloed die tegelijkertijd lokale en globale, maar ook bepalend voor het hebben toekomst van de mensheid. Deze studie levert kennis en hulpmiddelen voor het begrijpen, theoretische en praktische in de wereld van vandaag, de vorming van afgestudeerden met uitgebreide mogelijkheden op nationaal, Europees en internationale arbeidsmarkten.

CARRIÈRE

Diplomatieke en consulaire carrière; Internationale organisaties als de VN, de NAVO, de EU, NGO's; particuliere bedrijven en publieke entiteiten die betrokken zijn bij internationale projecten en / of Europese en grensoverschrijdende; superieure technische functies in het centrum van de overheid, van lokaal tot mondiaal; advies over de kantoren van internationale en / of Europese studies; carrière in risicoanalyse gebied en een vooruitziende blik, de competitive intelligence; wetenschappelijk onderzoek ca.... [-]

Portugal Évora
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Universidade de Évora

Internet, WWW, GIS, mobile computing, digitaal formaat informatie - informatie-technologie aan de basis van de culturele revolutie waarin we leven. Een graad in Computer ... [+]

PRESENTATIE

Internet, WWW, GIS, mobile computing, digitaal formaat informatie - informatie-technologie aan de basis van de culturele revolutie waarin we leven. Een graad in Computer Engineering biedt studenten met geavanceerde vaardigheden op het gebied van mobile computing, arti ciële intelligentie fi en web development-omgevingen.

Carrière

Dienstverlenende bedrijven (banken, verzekeringen, gezondheidszorg, telecommunicatie-exploitanten, enz.), Computer bedrijven en softwarehuizen, IT-consulting bedrijven, op technologie gebaseerde startups; kleine en middelgrote industriële en dienstverlenende bedrijven; het openbaar bestuur; onderwijsinstellingen en wetenschappelijk onderzoek ca.... [-]

Portugal Évora
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
Universidade de Évora | Largo dos Colegiais 2,
Evora, Évora, 7000 PT
Social Media