Qatar University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Sinds de oprichting in 1977 blijft Qatar University (QU) de belangrijkste instelling voor hoger onderwijs van Qatar en is het vandaag de dag een baken geworden van academische en onderzoeksexcellentie in de regio.

QU zet zich in om kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden op gebieden met nationale prioriteit. Het ondersteunen van deze toewijding is het doel om haar hogescholen, programma's en cursussen af te stemmen op gevestigde internationale normen en beste praktijken. Als gevolg hiervan is QU succesvol geweest in zijn accreditatie-initiatieven en heeft het de goedkeuring gekregen van talrijke toonaangevende internationale accreditatie-instanties.

QU herbergt tien hogescholen - College of Arts and Sciences (CAS); College of Business and Economics (CBE); College of Education (CED); College of Engineering (CENG); College of Health Sciences (CHS); College of Law (LAWC); College of Medicine (CMED); College of Pharmacy (CPH); College of Sharia and Islamic Studies (CSIS) en College of Dental Medicine (CDM).

QU biedt het breedste scala aan academische programma's - 45 Bachelors, 27 Masters, acht Ph.D. programma's, vier diploma's en een doctor in de farmacie (PharmD) - in Qatar die ze afstemmen op de behoeften van de Qatari-samenleving.

Onderzoek is een integraal onderdeel van de academische omgeving bij QU en wordt ondersteund door een ambitieuze vijfjarige routekaart die de nationale prioriteiten behandelt en vier prioritaire onderzoeksgebieden opsomt: energie, milieu en duurzame hulpbronnen; Sociale verandering en identiteit; Bevolking, gezondheid en welzijn; en Informatie, Communicatie en Technologieën (ICT) - een ultramodern onderzoekscomplex en 14 onderzoekscentra van topkwaliteit. Het wordt verder versterkt door meer dan 400 samenwerkingsprojecten in meer dan 130 landen.

Maatschappelijke betrokkenheid is een gebied dat centraal staat in de missie en visie van QU. De universiteit is trots op de kwaliteit van haar studenten en alumni en zet zich in om ervoor te zorgen dat het campusleven een verrijkende omgeving is voor het stimuleren van academische excellentie, vrijwilligerswerk, burgerlijke verantwoordelijkheid en leiderschap. De Alumnivereniging brengt 47.000 alumni, huidige studenten en de Qatarese samenleving samen.

QU streeft zijn doel na om een leider te worden op het gebied van economische en sociale ontwikkeling in Qatar door samenwerkingen en partnerschappen met de industrie, de overheid, de academische wereld, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld in Qatar en daarbuiten.

Universiteitsstudenten

De gevarieerde en levendige studentengroep van QU van meer dan 20.000 is een bewijs van het potentieel van de grootste toekomstige leiders van Qatar, gerespecteerde wetenschappers en geïnspireerde ambachtslieden.

Om ervoor te zorgen dat studenten hun volledige potentieel bereiken, krijgen ze veel unieke kansen en uitdagingen te zien. Deze omvatten deelname aan de belangrijkste nationale competities van Qatar voor beurzen, internationale conferenties, exclusieve studie in het buitenland en uitwisselingsprogramma's voor studenten, en onderzoeksposities.

Bovendien krijgen alle studenten een schat aan middelen om aan al hun vereisten voor succes en een opwindend studentenleven te voldoen. Deze diensten omvatten:

 • Een bekroonde campus met prachtige architectuur, gemakkelijk reizen en navigeren, vele gemakken van levenskwaliteit en meer.
 • Een state-of-the-art bibliotheek, met een ongelooflijke selectie van volumes, evenals talrijke abonnementen op academische tijdschriften en de mogelijkheid om nieuwe proeven aan te vragen.
 • Geavanceerde software en communicatietools voor gemakkelijke toegang tot cursusmateriaal en hun instructeurs.
 • Grote en goed ingerichte gebouwen voor studenten- en studentenactiviteiten voor mannen en vrouwen, die een ideale plek bieden voor studenten om elkaar te ontmoeten, te socializen en te netwerken.
 • Een Student Learning Support Centre (SLSC), voor cursushulp en buitenschoolse workshops om vaardigheden te verbeteren.
 • Het Student Counselling Centre (SCC); een eersteklas bron voor studenten die privé persoonlijke zaken willen bespreken, zoals gezinsplanning, persoonlijk beheer, acclimatiseren aan het universitaire leven en al hun andere zaken.
 • Een indrukwekkend aanbod aan cafetaria's en eetgelegenheden, voor vele individuele smaken en gezondheidsvereisten.
 • Door de universiteit gesponsorde evenementen, reizen en activiteiten om het studentenleven te verbeteren en ook zinvolle sociale interactie met elkaar en de faculteit aan te moedigen.

Universitaire faculteit en personeel

Qatar University biedt met trots een buitengewone groep van meer dan 1.000 prestigieuze faculteiten, variërend van zorgvuldig geselecteerde internationale experts tot Qatar's eigen nationale topgeesten. Elk faculteitslid wordt erkend voor hun ervaren onderzoek en / of onvermoeibare toewijding aan studenten en kan een grotere passie en inzicht delen in hun vakgebied en hoe het kan helpen bij het toepassen op regionale behoeften, terwijl we de nationale visie nastreven.

Visie en missie

Qatar University is een intellectuele en wetenschappelijke gemeenschap die wordt gekenmerkt door een open discussie, de vrije uitwisseling van ideeën, een respectvol debat en de inzet voor grondig onderzoek.

Van alle leden van de universiteit - docenten, medewerkers en studenten - wordt verwacht dat ze de wetenschappelijke en sociale waarden van de universiteit bevorderen.

Onze visie

Regionaal erkend worden voor onderscheidende excellentie in onderwijs en onderzoek, een voorkeursinstelling voor studenten en wetenschappers en een katalysator voor de duurzame sociaal-economische ontwikkeling van Qatar.

Onze missie

Qatar University is de nationale instelling voor hoger onderwijs in Qatar. Het biedt hoogwaardige niet-gegradueerde en afgestudeerde programma's die competente afgestudeerden voorbereiden, bestemd om de toekomst van Qatar vorm te geven. De universitaire gemeenschap heeft diverse en toegewijde docenten die onderzoek doen en uitvoeren, die relevante lokale en regionale uitdagingen aanpakken, kennis vergroten en actief bijdragen aan de behoeften en ambities van de samenleving.

Onderzoekscentra

Als vooraanstaande nationale instelling investeert QU voortdurend en neemt het deel aan studies die de wetenschap en de samenleving bevorderen. Als zowel leider in opkomende gastechnologieën als een milieubewuste instelling, streven de autonome onderzoekseenheden van QU ernaar om impact te maken op wereldschaal. De universiteit is van plan haar bevindingen te gebruiken om een intellectueel reservoir op te bouwen dat een sterke kenniseconomie in Qatar zal creëren.

Centrum voor geavanceerde materialen (CAM)

Het Center for Advanced Materials (CAM) is opgericht in 2002. De CAM is toegewijd aan het leveren van unieke uitmuntendheid op het gebied van materiaaltechnologieën. Het centrum biedt deskundige hulp aan de lokale olie-, gas- en verwerkende industrie en de leergemeenschap in Qatar.

De missie van het Centrum is om interdisciplinair onderzoek naar materiaalkunde en -techniek te verbeteren en te ondersteunen door toegepaste onderzoeksprojecten uit te voeren en kennis en ervaring te bieden die voldoen aan de behoeften van de industrie en de samenleving.

Environmental Science Center

Het Environmental Science Center (ESC) werd voor het eerst opgericht in 1980. Qatar heeft een rijk marien cultureel erfgoed en een bio-diverse omgeving. De missie van het ESC is om deze kostbare natuurlijke hulpbron te begrijpen en te beschermen ten behoeve van de Qatarese bevolking.

Het ESC zal, als het belangrijkste onderzoekscentrum voor milieukunde in Qatar, gebruik maken van de modernste middelen om baanbrekend onderzoek te doen op het gebied van mariene wetenschap (inclusief fysische en chemische oceanografie en mariene biologie); Atmosferische wetenschap; en aard- en terrestrische wetenschappen.

Gasverwerkingscentrum

Het Gas Processing Center (GPC) werd opgericht in 2007. Het is bedacht om onderzoek en ontwikkeling te doen op gebieden die relevant zijn voor de leden van het consortium en om proefinstallaties te bieden voor schaalbare proeven van talrijke processen.

De missie van het Centrum is het aanpakken van de problemen en uitdagingen waarmee de gasindustrie in Qatar en de regio wordt geconfronteerd. GPC biedt professionele diensten en expertise en houdt zich bezig met multidisciplinair onderzoek met praktische toepassing om te voldoen aan de behoeften van de industrie, de academische wereld en de gemeenschap in het algemeen.

Laboratorium voor onderzoek naar dieren

LARC is het eerste van het terrarium in zijn soort in Qatar. Het biedt een waardevolle aanwinst voor wetenschappers, de faculteit van de Qatar University en onderzoekstudenten om hun onderzoeksactiviteiten aan te moedigen en te ondersteunen en zorgt voor menselijk verworven en geldige wetenschappelijke gegevens op biomedisch en medisch gebied, waaronder de studie van biologische processen, het onderzoek naar de oorzaken van ziekten en het testen van nieuwe behandelingen en therapieën.

De missie van het Centrum is om kwaliteitsvolle veehouderij en veterinaire zorg te bieden ter ondersteuning van de leidende rol van de universiteit in onderwijs en onderzoek, evenals de lokale onderzoeksgemeenschap wanneer dat mogelijk is.

Biomedisch onderzoekscentrum

Het Biomedical Research Center (BRC) is opgericht in september 2014. Het Center is een hoogtepunt voor het succesvolle biomedische programma dat is opgericht sinds 1984. Het Biomedical-programma was het eerste in zijn soort buiten de Verenigde Staten en was een belangrijke toevoeging ter ondersteuning van de College of Pharmacy en de nieuw opgerichte Faculteit Geneeskunde aan de universiteit.

De missie van het Centrum is om uitstekende onderzoeksondersteuning te bieden aan biomedische onderzoekers binnen QU en Qatar via ultramoderne faciliteiten en zeer bekwaam personeel en om gezamenlijk onderzoek te bevorderen dat het wetenschappelijk onderzoek bevordert en de menselijke gezondheid verbetert.

Andere QU-onderzoekscentra

Transport- en verkeersveiligheidscentrum van Qatar

Verkeersongevallen hebben grote maatschappelijke, gezondheids-, milieu- en economische gevolgen voor de economie van Qatar. De verwachte toename van de bevolking en speciale gebeurtenissen die regelmatig in Qatar plaatsvinden, hebben het College of Engineering, de universiteit van Qatar University ertoe aangezet een centrum voor verkeersveiligheidsstudies op te richten.

De missie van het centrum is het creëren en verspreiden van kennis met betrekking tot verkeersveiligheid en ongevallenpreventie door het uitvoeren van studies, onderzoek en analyse en evaluatie van verkeersongevallen om de hoofdoorzaken van ongevallen en kritische factoren die een groot effect hebben op het verminderen van ongevallen te identificeren. .

Onderzoeksinstituut voor sociaal en economisch onderzoek

SESRI is opgericht in oktober 2008. Het is de missie van SESRI om degelijke en betrouwbare gegevens te verstrekken als leidraad voor het formuleren van beleid, het stellen van prioriteiten en evidence-based planning in de sociale en economische sectoren.

De onderzoeksagenda van het Instituut omvat een breed scala aan inhoudelijke gebieden die van belang zijn voor de Qatarese samenleving, waaronder arbeid en werkgelegenheid, modernisering en verschuivingen in sociale waarden, onderwijs, gezondheid, gezinsstructuur en de impact van sociale en traditionele media.

KINDI Center for Computing Research

Het KINDI Center faciliteert en ondersteunt onderzoek op het gebied van computer- en informatiekunde en engineering aan de Qatar University van Qatar University (QU). KINDI is een afkorting voor Knowledge Intelligence, Networked Data en Interdisciplinair onderzoek, de focusonderzoeksthema's van het centrum.

De missie van het Centrum is om de gemeenschap van Qatar en Qatar University te dienen door het bevorderen van onderzoeksprogramma's van hoge kwaliteit op het vitale gebied van computer- en informatiewetenschappen en engineering. KINDI is een raamwerk om samenwerkings- en multidisciplinair onderzoek te stimuleren, bestaande lokale en internationale partnerschappen te benutten en ondersteunende infrastructuur te bieden.

Nationaal centrum voor educatieve ontwikkeling

Centrum voor vroege kinderjaren

Centrum voor Humane Wetenschappen

Centrum voor duurzame ontwikkeling

Centrum voor ondernemerschap

Gulf Studies Center

Qatar Mobility Innovation Center

Centrum voor recht en ontwikkeling

Careers

Welkom op de pagina met carrièremogelijkheden op de Qatar University van Qatar University . Met onze speciale tools delen we graag de nieuwste vacatures in onze steeds groter wordende lijst van academische programma's, onderzoekscentra en afdelingen van wereldklasse.

De bronnen op deze site stellen u in staat om onze momenteel beschikbare vacatures te doorzoeken op hun respectievelijke universiteit of kantoor, en bevatten geavanceerde filteropties om ervoor te zorgen dat u de carrière vindt die bij u past.

Voordelen

Gelegen net ten noorden van de prachtige stad Doha, biedt de bekroonde campus van QU een adembenemende mix van traditionele esthetiek en moderne functionaliteit. Medewerkers van de universiteit hebben toegang tot veel gloednieuwe, ultramoderne klaslokalen en centra, uitgebreide en goed onderhouden faciliteiten en een voortdurend groeiende lijst van gerespecteerde academische programma's. QU is een bewijs van Qatar's voortdurende plaats in de schijnwerpers vanwege zijn toewijding aan culturele en educatieve ontwikkeling.

Andere exclusieve voordelen van QU-werkgelegenheid zijn:

 • Een ondersteunende academische en sociale gemeenschap, met een jaarrond schema van boeiende scholastieke en culturele evenementen.
 • Een duidelijk pad naar loopbaanontwikkeling door de gepersonaliseerde evaluaties van de universiteit, zodat leden worden aangemoedigd om hun sterke punten te gebruiken en worden erkend voor hun prestaties.
 • Toegang tot een ongelooflijk assortiment academische bibliotheken, professionele tools en geavanceerde IT-middelen.
 • Kortingen op nuttige professionele en taalcursussen van QU's Continuing Education Office.
 • Een administratie die zich inzet voor zinvolle planning, transparantie in beleid en acties en goed gestructureerde locaties voor feedback en communicatie.
 • Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket inclusief een competitief salaris; persoonlijke, academische en nationale feestdagen; Qatari ziektekostenverzekering; schooltoelage voor kinderen; beschikbaarheid van woningen; opties voor financiële ondersteuning en meer.

Werknemersleven

Voor zowel Qataris als expats betekent het leven in Qatar directe toegang tot en betrokkenheid bij een ongelooflijke verscheidenheid aan culturele evenementen, eindeloze winkelmogelijkheden in winkelcentra, markten en boetieks, en een ongerepte kustlijn voor strand- en duikrecreatie.

Als gastheer van de FIFA Wereldbeker 2022 en ter voorbereiding op de Qatar National Vision 2030 heeft Qatar nu meer te bieden dan ooit tevoren, als een focus van ongeëvenaarde groei en internationale opwinding.

Locaties

Doha

Address
University Street
Doha, Doha, Qatar

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden