Lees de Officiële Beschrijving

Over

Als een openbare instelling voor hoger onderwijs maakt de “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia een nieuwe fase van haar bestaan door, een fase gekenmerkt door de drie principes die ten grondslag liggen aan het huidige mandaat van het management van de Universiteit: prestaties, kwaliteit en consistentie. Als een relatief jonge universiteit - we vieren 28 jaar bestaan in 2019 - is onze universiteit zich volledig bewust van het doel en de rol ervan in het hoger onderwijssysteem in Roemenië en houdt ze voortdurend verband met de traditie van het transylvanische onderwijssysteem.

Internationale samenwerking met instellingen voor hoger onderwijs

De belangrijkste principes van de internationaliseringsstrategie van "1 Decembrie 1918" de Universiteit van Alba Iulia, ontwikkeld in samenwerking met en goedgekeurd door het universitair management, zijn als volgt opgebouwd: uitbreiding van de internationale dimensie van onderzoeksactiviteiten en onderwijs- / leerprocessen, verhogen van intercultureel en meertalig bewustzijn en actieve betrokkenheid bij sociaal en ondernemingsbestuur. We bevorderen actief de mobiliteit van docenten en studenten en we breiden onze samenwerking met instellingen over de hele wereld voortdurend uit, hetzij door bilaterale overeenkomsten of door samen te werken in verschillende soorten netwerken (Association of Carpathian Regional Universities, Consortium in Humanities, European Network for Intercultural Education Activities, UNIRO - Universitair netwerk van bureaus voor internationale betrekkingen, enz.). Onze universiteit heeft momenteel meer dan 200 Erasmus-overeenkomsten gesloten met instellingen voor hoger onderwijs voor studenten- en personeelsmobiliteit. Elk jaar sturen we ongeveer 200 studenten naar het buitenland voor studies of stages en ontvangen we meer dan 100 inkomende studenten binnen het Erasmus mobiliteitsprogramma. Onze universiteit implementeert ook de actie Internationale kredietmobiliteit, omdat we subsidies hebben gekregen voor mobiliteitsstromen met Australië, Bosnië en Herzegovina, Servië, Montenegro, Oezbekistan, Rusland, Colombia en China (met China hebben we alleen voor personeelsmobiliteit verleend) . Naast mobiliteitsprogramma's ontwikkelen we samenwerkende educatieve en onderzoeksactiviteiten, zoals het co-organiseren van thematische conferenties (GeoCAD, ICTAMI, BENA, enz.), Het co-publiceren van periodieke volumes van congresverslagen en peer-reviewed academische tijdschriften. We hebben al een succesvolle gezamenlijke Ph.D. programma's en we onderzoeken nieuwe vergezichten die worden aangeboden door ERA- en Horizon 2020-programma's.119095_pexels-photo-1438072.jpeg

Over Erasmus

De implementatie en organisatie van Europese en internationale mobiliteit worden uitgevoerd door het Erasmus Office, onderdeel van het Centre for International Relations. Het hoofd van het bureau is de Erasmus-institutionele coördinator, die toezicht houdt op de activiteit van 2 voltijdse werknemers en de afdelingscoördinatoren die belast zijn met academische Erasmus-kwesties voor inkomende en uitgaande studenten. Het kantoor werkt ook samen met de juridisch adviseur, financieel verantwoordelijke en hoofdaccountant, met specifieke taken in de functiebeschrijving. De taken zijn duidelijk verdeeld volgens het Intern Reglement dat is goedgekeurd door de Senaat en volgens de functiebeschrijving van elk personeelslid. Communicatie en operaties verlopen volgens specifieke procedures en voorschriften met betrekking tot internationale mobiliteitsactiviteiten. Het bureau staat onder het gezag van het Erasmus-beheerscomité, benoemd door de rector, belast met het nemen van managementbeslissingen over het Erasmus-programma.

Studeer in Alba Iulia

1 Decembrie 1918 Universiteit van Alba Iulia

UAB is in de eerste plaats een instelling voor leren en onderwijzen, toegewijd aan het dienen van de behoeften van de samenleving. Onze campusgemeenschap weerspiegelt en maakt deel uit van een samenleving die alle rassen, geloofsbelijdenissen en sociale omstandigheden omvat. Het succesvolle verloop van de universitaire zaken vereist dat elk lid van de universitaire gemeenschap de volgende principes erkent en in praktijk brengt:

  • We bevestigen de inherente waardigheid van ons allemaal en we streven ernaar een klimaat van rechtvaardigheid te handhaven dat wordt gekenmerkt door respect voor elkaar. We zullen proberen om wederzijds begrip tussen de vele delen van ons geheel te bevorderen.
  • We bevorderen open expressie van onze individualiteit en onze diversiteit binnen de grenzen van hoffelijkheid, gevoeligheid en respect.
  • We zijn trots op onze verschillende prestaties en we vieren onze verschillen.
  • We zullen ernaar streven een echte gemeenschap van geest en doel op te bouwen op basis van wederzijds respect.

Internationale studenten

Burgers uit de EU, Europese Economische Associatie (Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en Zwitserland die toelating tot het Roemeense onderwijssysteem aanvragen, moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen als de Roemeense burgers en hetzelfde collegegeld als Roemeense studenten in hun geval toepassen goed.

Studieprogramma's in het Engels

Het programma richt zich op het bereiken van een formatieve, moderne student die pragmatisch georiënteerd kan zijn in het onderwijs in overeenstemming met de reële behoeften van de Roemeense school binnen de uitgebreide context van de Europese Unie.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

BSc

“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia

Het doel van het studieprogramma voor bedrijfskunde in het Engels is om te zorgen voor de opleiding van specialisten op het gebied van bedrijfskunde in overeenstemming me ... [+]

Overzicht

Het doel van het studieprogramma voor bedrijfskunde in het Engels is om te zorgen voor de opleiding van specialisten op het gebied van bedrijfskunde in overeenstemming met de huidige en toekomstige trends op het gebied van economie, IT en communicatie, ontwerp en evaluatie, en biedt kwaliteit en efficiënte voorwaarden voor onderwijs.

Het programma richt zich op het bereiken van een formatieve, moderne student die pragmatisch georiënteerd kan zijn in het onderwijs in overeenstemming met de reële behoeften van de Roemeense school binnen de uitgebreide context van de Europese Unie.

DoelenOm studieprogramma's uit te voeren op het gebied van continue training en carrière, perfect voor het initiëren van bedrijfsvoering, management en administratie in overeenstemming met de eisen van een modern en efficiënt onderwijssysteem;Om het onderwijssysteem te verbinden met onderzoek, om de studenten te betrekken bij het uitvoeren van studies over actuele onderwerpen op het gebied van bedrijfsbeheer;Onderzoeksprogramma's uitvoeren op het gebied van het bedrijfsleven, management en administratie gericht op de fundamentele thema's en huidige prioriteiten van het economische systeem en de Europese integratie van beroepsopleiding en loopbaangerichte programma's.Programma detailsSoort studies VoltijdsVoertaal: EngelsType accreditatie: Voorlopige autorisatie (AP)De standaard duur van studies: 3 jaarDiploma: BachelorProvincie: AlbaPlaats: ALBA IULIATegoed / lengte: 180Academische kalender... [-]
Roemenië Alba Iulia
Oktober 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia

De bacheloropleiding - Informatica - is een van de beste kansen voor sociaal-professionele integratie van afgestudeerden op het gebied van exacte wetenschappen. Als gevol ... [+]

Overzicht

De bacheloropleiding - Informatica - is een van de beste kansen voor sociaal-professionele integratie van afgestudeerden op het gebied van exacte wetenschappen. Als gevolg van herhaalde verzoeken van buitenlandse burgers om informatica te studeren in een vreemde taal, speelt het programma informatica in het Engels in op de ontwikkeling van de afdeling Exacte wetenschappen en techniek door internationale studenten aan te trekken.

In dit verband is de ontwikkeling van onderwijs en onderzoek op het gebied van exacte wetenschappen een prioriteit van de "1 Decembrie 1918" Universiteit van Alba Iulia. Het bestaan van een computerwetenschappenopleiding consolideert en ontwikkelt de algehele kwaliteit van de opleiding van toekomstige computerspecialisten.... [-]

Roemenië Alba Iulia
Oktober 2019
Engels
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands