Technical University of Kosice, Faculty of Electrical Engineering and Informatics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

UNIVERSITY PROFIEL

De Faculteit Elektrotechniek en Informatica van de TU van Košice (FEI TU Košice) werd opgericht op basis van de executive order niet. 79/1969 van 21 juli 1969 als de faculteit met de voormalige naam van de Faculteit Elektrotechniek Technische Universiteit van Košice. Sinds de oprichting van de faculteit, werden niet alleen de elektrotechniek, maar ook takken van studie en wetenschap met succes voor een belangrijk deel, die nu worden vertegenwoordigd door de takken van het gebied van informatica. Vanaf 15 april 1994, de Faculteit Elektrotechniek en Informatica van de TU van Košice draagt ​​zijn nieuwe naam.

De belangrijkste rol van FEI TU Košice is het verstrekken van het universitair onderwijs op basis van de creatieve het wetenschappelijk onderzoek in het bijzonder met betrekking tot de takken van studie, zoals de elektrotechniek of informatica. 153 universitaire docenten aan de faculteit proberen om dit doel te bereiken, waaronder 29 hoogleraren, 35 docenten en 89 docenten te bereiken. 6 onderzoekers werken aan de universiteit ook. In 2016, 2 079 leerlingen studeerde aan de bachelor- en Ingenieur studies en 109 studenten aan het doctoraat studies aan de faculteit. Tot de huidige tijd, de faculteit bracht meer dan 15 000 absolvents.

Het doel van de faculteit is om de naam van onze faculteit resoneren tussen de deskundigen en de leken als de naam van de aanzienlijke en gekwalificeerde wetenschappelijke en educatieve instelling die in staat van het runnen van wetenschappelijke en praktijkprojecten. In het kader van het Operationeel Programma voor Onderzoek en Ontwikkeling, de faculteit opgedaan uit de structuurfondsen voor de ontwikkeling van de Centres of Excellence het unieke centrum van informatie- en communicatietechnologieën voor kennissystemen en het Centre of Excellence van geïntegreerde Onderzoek en exploitatie Advanced Materials and Technologies in Automotive Electronics.

De faculteit bevestigde haar belangrijke positie in het complex accreditatie van de universiteiten in Slowakije door te voldoen aan de criteria voor de hoogst mogelijke graad "A" op alle gebieden van het onderzoek waar de faculteit neemt zijn plaats.

werkgelegenheid voor afgestudeerden

Op dit moment is er een breed scala aan mogelijkheden voor de werkgelegenheid van de afgestudeerden van FEI TU Košice. De afgestudeerden zijn goed voorbereid op de eisen van de industrie, ontwikkeling en onderzoek. Ze zijn succesvol in het krijgen van een baan op het gebied van wetenschap, onderwijs en organen van de staat en de lokale overheid.

De afgestudeerden van de FEI TU Košice kan de werkgelegenheid in de buitenlandse arbeidsmarkt te vinden.

Facultaire Studentenraad MOBILITEIT

Onder de bilaterale contracten en de verschillende internationale projecten, bijvoorbeeld Sokrates-ERASMUS, CEEPUS, hebben de studenten de mogelijkheid om een ​​deel van hun studie te studeren aan de faculteiten van de vele buitenlandse universiteiten. De studenten van FEI TUKE reeds studeerde aan de Brunel University Uxbridge (Londen, Engeland), Politechnika Czestochowska (Polen), Technische Universiteit van Graz (Oostenrijk), Universitat Autonoma de Barcelona (Spanje), l'Université de Jean Monnet (Saint-Étienne, Frankrijk), Universitá di Studi della Calabria (Cosenza, Italië), Università du Sannio (Benevento, Italië).

Vreemdetalenonderwijs

Het Engels is een verplicht vak in het 4e semester. De studenten van de TU FEI kunnen hun taalvaardigheid te verbeteren in de keuzevakken die worden verstrekt door het ministerie van Talen TU Košice.

Het Engels, Frans, Duits en Russisch taal wordt onderwezen op de universiteit. Volgens hun vaardigheden kunnen de studenten zich inschrijven voor een voorbereidingsprogramma van de vreemde taal, een algemene gang van de vreemde taal, een speciale cursus van de vreemde taal en gesprekken voor de gevorderden. Elke cursus vindt plaats tijdens de twee semesters.

VRIJE TIJD ACTIVITEITEN VOOR STUDENTEN

De FEI TU staat bekend om de daarvoor bestemde ruimte aan haar studenten die ze kunnen gebruiken in hun vrije tijd. De studentenraad, die haar taak uitvoert op de slaapzaal op Jedlíkova 9, is de overkoepelende organisatie voor de verschillende belangengroepen.

De studenten hebben een kans om rechtstreeks deel te nemen aan de activiteiten in de clubs, zoals de TV-studio van de slaapzaal, de radiostudio "Radio 9" van de slaapzaal en de PC Club.

De andere traditionele activiteiten van de studenten van de faculteit zijn de organisatie van de inschrijving bal, de disco's en de andere sportactiviteiten die zeer goede omstandigheden in de sportzalen van de slaapzaal en zijn omgeving hebben.

KOST EN INWONING

De studenten van de TU FEI hebben een mogelijkheid om een ​​accommodatie in de slaapzalen van de TU in Košice die worden voorgesteld door het complex van 7 universiteit slaapzalen vinden. De studenten van FEI TUKE zijn ondergebracht in de slaapzaal op Jedlíkova street no. 9. Ze hebben hun eigen internetcafé en ze hebben de mogelijkheid om hun computers aan te sluiten op het internet in hun kamers.

Het internaat is voorzien in de kantine van de slaapzaal en in het horecabedrijf in de campus. De horeca worden vertegenwoordigd door de restaurant-systeem, wat betekent dat de student kiest voor het horecabedrijf op basis van de plaats waar hij is op een bepaald moment op bepaalde dag. De student kiest zijn voedsel uit het brede aanbod van het eten elke dag of nacht de tijd.

Werkplekken van FEI TU Košice

 • Vakgroep Elektronica en Multimedia Communications
 • Afdeling Computers en Informatica
 • Ministerie van cybernetica en artificiële intelligentie
 • Ministerie van Electric Power Engineering
 • Department of Electrical Engineering en Mechatronics
 • Ministerie van Technologie in Electronics
 • Vakgroep Theoretische en Industriële Elektrotechniek
 • Faculteit Wiskunde en Theoretische Informatica
 • Departement Natuurkunde
 • Rekencentrum
 • Dean's Office FEI TU
Deze school biedt programma's in:
 • Engels

Bekijk Bachelors »

Programma's

Deze school biedt ook:

Bachelor

Bachelor in Automobile Electronics

Campus Voltijd September 2019 Slowakije Košice

[+]

De afdeling maakt ook voorwaarden voor de mobiliteit van buitenlandse studenten door middel van de bilaterale projecten in samenwerking met de universiteiten en de instellingen (TU Dresden, Óbuda University Budapest, CVUT Praha).

[-]

Bachelor in de informatica

Campus Voltijd September 2019 Slowakije Košice

De afgestudeerde krijgt de eerste universitaire graad in de studie tak de Informatica gericht op de architectuur van computers, de database en informatiesystemen, het programma toepassingen in netwerken, de technologie in het programma systemen en de oprichting van de documentatie voor de informatiesystemen. [+]

Bachelor in de informatica

Contactadres voor meer informatie: Dean's kantoor FEI TU Košice, Letná 9 / A, 042 00 Košice

Garant van de opleiding: prof. Ing. Ján Kollár CSC.

Begeleiden afdeling: MINISTERIE VAN computers en informatica

Hoofd van de afdeling: doc. Ing. Jaroslav Porubän, PhD, adres:. KPI FEI TU, Letná 9 / B, 042 00 Košice

Beroepsprofiel van GRADUATE De afgestudeerde krijgt de eerste universitaire graad in de studie tak de Informatica gericht op de architectuur van computers, de database en informatiesystemen, het programma toepassingen in netwerken, de technologie in het programma systemen en de oprichting van de documentatie voor de informatiesystemen. De afgestudeerde zal de kennis over het bouwen van de computers, de methodologie van de oprichting van het complex programma systemen, de onconventionele aanpak van de programmering, de cirkel van het leven van de software systemen en de specifieke basis van de analyse, het ontwerp en de uitvoering van de complexe systemen. De afgestudeerde is zich bewust van de sociale, morele, juridische en economische connecties van zijn beroep. De afgestudeerde zal worden voorbereid om zijn studie voort te zetten in de tweede graad van de verschillende opleidingen, bijvoorbeeld Informatica, Software Engineering, Computer Engineering, Informatiesystemen, Artificial Intelligence of aanverwante opleidingen en daarna verder met Doctorand studies, of hij kan komen onmiddellijk de arbeidsmarkt. ... [-]

Bachelor in geautomatiseerde elektrische systemen

Campus Voltijd September 2019 Slowakije Košice

Het onderwijs in deze studie is gericht op het gebied van elektromechanische, elektrohydraulische en andere systemen gecontroleerd door computer. [+]

Bachelor in Automated Electrical Systems

Garant van de opleiding: prof. Ing. Daniela Perduková, PhD.

Begeleiden afdeling: Faculteit Elektrotechniek en Mechatronica

Hoofd van de afdeling: prof. Ing. Daniela Perduková, PhD, adres:. KEM FEI TU, Letná 9 / B, 042 00 Košice

Beroepsprofiel van GRADUATE

Het onderwijs in deze studie is gericht op het gebied van elektromechanische, elektrohydraulische en andere systemen gecontroleerd door computer. Ze worden gekenmerkt door de bewegingscontrole der delen en energetische wisselwerkingen de transformaties van de verschillende energievormen gericht op de subsystemen van informatieoverdracht, controle en regulering, die gebaseerd zijn op de microprocessor in real time. De afgestudeerden hebben de mogelijkheid om zich te specialiseren op het gebied van auto-technologie de keuze van de keuzevakken. ... [-]