Lees de Officiële Beschrijving

Katholieke Universiteit in Ruzomberok

De Katholieke Universiteit in Ruzomberok, Slowakije, is een openbare universiteit die bestaat uit vier faculteiten (Faculteit Letteren en Letterkunde, Faculteit van het Onderwijs, Faculteit der Godgeleerdheid en Faculteit der Gezondheid). De universiteit biedt hoogwaardig onderwijs op basis van een individuele aanpak op een moderne campus. De faculteit Letteren en letteren maakt sinds de oprichting deel uit van de universiteit. Het biedt aantrekkelijke studieprogramma's op het gebied van humaniora, historische, sociale en gedragswetenschappen.

Flexibel en kwalitatief hoogstaand onderwijs

Zowel de universiteit als de faculteit letteren en letteren proberen constant de kwaliteit van onderwijs en onderzoek te verbeteren. Het succes van deze inspanning is herhaaldelijk bevestigd door de mening van studenten en door de evaluatie van een onafhankelijk Slowaaks ranking- en ratingbureau ARRA. Volgens de laatst gepubliceerde evaluatie van alle universiteitsfaculteiten in Slowakije door het ARRA-bureau, is de Faculteit der Letteren en Letteren van de Katholieke Universiteit in Ruzomberok de op één na best en heeft, uit alle faculteiten van kunst en letteren, het laagste aandeel werklozen afgestudeerden. Studenten krijgen een breed scala aan studieprogramma's aangeboden en kunnen kiezen uit verschillende cursussen over actuele onderwerpen. Bovendien kunnen studenten deelnemen aan uitwisselingen op enkele van onze vele partneruniversiteiten in het buitenland.

Persoonlijke groei

De universiteit ondersteunt de persoonlijke groei van haar studenten. Naast onderwijs biedt het mogelijkheden om nuttige vaardigheden te leren, om interessante mensen te ontmoeten en deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten zoals studentenmedia (een studentenblad, radio- en tv-station), universitair theaterensemble, folkdansgezelschap of sportactiviteiten.

Individuele benadering en familiale sfeer

Bij de Faculteit Letteren en Letteren kennen studenten elkaar en hun professoren. Er zijn regelmatig evenementen om hen te helpen bijvoorbeeld een informele welkomstdag te houden voor de eerstejaars studenten, afdelingsfeesten, kerstfeesten, excursies, etc. Het onderwijs wordt meestal in kleinere groepen gerealiseerd; daarom kunnen studenten sneller vooruitgang boeken.

Up-to-date universiteitscampus

De campus van de universiteit is een van de modernste in Slowakije. Het wordt gedomineerd door een nieuwe universiteitsbibliotheek, maar er zijn ook goed uitgeruste klaslokalen en moderne slaapzalen. Alle belangrijke voorzieningen bevinden zich in de buurt van het hoofdgebouw van de universiteit. Daarom kunnen studenten de hele dag doorbrengen (lessen volgen, studeren in de bibliotheek, koffie drinken in een van de cafés of dineren in de universiteitskantine) op de universiteitscampus.

Aantrekkelijke regio

De faculteit Letteren en letteren bevindt zich in het noorden van Slowakije, in Ruzomberok. De regio biedt een breed scala aan mogelijkheden voor plezierige vrijetijdsbesteding, omdat het veel mogelijkheden biedt voor ontspanning en amusement. Toeristisch georiënteerde bezoekers zullen onder de indruk zijn van de schilderachtige bergachtige omgeving die geschikt is voor weekendwandelaars en ervaren klimmers. In de omgeving is er een bergketen van Nizke Tatry, Velka Fatra en ook Chocske Vrchy waar mensen kunnen gaan voor wandelingen van verschillende moeilijkheidsgraden. Ruzomberok biedt een aantal mogelijkheden voor verschillende sportactiviteiten. Het ski- en fietsfamiliepark Malino Brdo biedt uitstekende diensten voor wintersportfans, toeristen en diegenen die geïnteresseerd zijn in downhill mountainbiken. Aantrekkelijke thermale baden zoals Besenova en Lucky, die het hele jaar door opereren, liggen op slechts een paar kilometer afstand van Ruzomberok.

Ondersteuning voor internationale studenten

Op de faculteit hebben we internationale studenten die voornamelijk uit Oekraïne, Polen of de Tsjechische Republiek komen en die hulp krijgen bij hun praktische zaken, zoals verblijfsvergunningen, etc. Internationale studenten krijgen cursussen om de Slowaakse taal te leren. Omdat Slavische talen veel gemeen hebben, zijn deze studenten meestal in staat om zeer snel door het onderwijsproces te navigeren. Bovendien is het aanpassingsproces eenvoudiger als studenten ervoor kiezen om Engels of Duits te studeren, in dat geval zijn de meeste van hun lessen in het Engels of Duits.

Redelijke woonkosten

Studenten die afkomstig zijn uit de EU-landen of landen zoals Oekraïne, Wit-Rusland, Servië, enz. Betalen het collegegeld niet voor hun studie. De verblijfskosten in de slaapzalen voor studenten variëren van 70 tot 140 EUR per maand op basis van het aantal bedden (studenten dat verblijft) in de kamer. Zo kunnen de totale kosten van levensonderhoud voor een student in Ruzomberok rond de 350 EUR per maand zijn. Bovendien ontvangen de beste studenten genereuze beurzen en zijn er tal van mogelijkheden voor deeltijdse studentenbanen in deze toeristische regio.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Slowaaks

Deze school biedt ook:

BA

The Catholic University In Ružomberok

Het BA-programma in Engelse en Amerikaanse studies duurt 3 jaar en biedt studenten de mogelijkheid hun Engelse taal te verbeteren en kennis te maken met de Engelse en Ame ... [+]

Het BA-programma in Engelse en Amerikaanse studies duurt 3 jaar en biedt studenten de mogelijkheid hun Engelse taal te verbeteren en kennis te maken met de Engelse en Amerikaanse geschiedenis, literatuur en cultuur. Afgestudeerden kunnen doorgaan met hun MA-studie of interessante posities vinden die kennis van de Engelse taal en Engelssprekende landen vereisen.

Wat zal ik studeren?

Het programma biedt studenten met kennis van de Engelse taal, cultuur en samenleving van Engelssprekende landen. De cursussen bestrijken een scala aan linguïstische en literaire disciplines samen met theorieën over vertalen in een passende diepte met als doel afgestudeerden voor te bereiden die zich continu vertrouwd kunnen maken met het nieuwste wetenschappelijke onderzoek op het gebied van Engelse taalkunde en literaire studies. Om dit te bereiken, bevat het programma ook een breed scala aan keuzevakken gericht op literatuur, cultuur, moderne sociale media enz.... [-]

Slowakije Ružomberok
September 2019
Engels,Slowaaks
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The Catholic University In Ružomberok

Het BA-programma in Engelse en Amerikaanse studies en filosofie duurt 3 jaar en het stelt studenten in staat hun Engelse taal te verbeteren, om kennis te maken met de Eng ... [+]

Het BA-programma in Engelse en Amerikaanse studies en filosofie duurt 3 jaar en het stelt studenten in staat hun Engelse taal te verbeteren, om kennis te maken met de Engelse en Amerikaanse geschiedenis, literatuur en cultuur, om filosofische terminologie te leren, om de belangrijkste filosofische scholen te ontdekken en problemen en om vaardigheden van kritisch denken en analyse te ontwikkelen. Afgestudeerden kunnen doorgaan met hun MA-studie of interessante posities vinden die kennis van de Engelse taal en een kritische en analytische aanpak vereisen.

Wat zal ik studeren?

De dubbele grote studieprogramma's stellen studenten in staat om een combinatie van twee majors te bestuderen (in verhouding 50: 50). Het programma English and American Studies and Philosophy is gericht op het verwerven van theoretische en praktische kennis en vaardigheden van beide geselecteerde studiegebieden. Bovendien ondersteunt het het vermogen om op een flexibele en creatieve manier te reageren op maatschappelijke uitdagingen en problemen, zodat het op de arbeidsmarkt is voorbereid.... [-]

Slowakije Ružomberok
September 2019
Engels,Slowaaks
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The Catholic University In Ružomberok

Het BA-programma in Engelse en Amerikaanse studies en geschiedenis duurt 3 jaar en het stelt studenten in staat hun Engelse taal te verbeteren, om kennis te maken met de ... [+]

Het BA-programma in Engelse en Amerikaanse studies en geschiedenis duurt 3 jaar en het stelt studenten in staat hun Engelse taal te verbeteren, om kennis te maken met de Engelse en Amerikaanse geschiedenis, literatuur en cultuur, om de geschiedenis van de wereld en de Slowaakse geschiedenis te verkennen en zich te ontwikkelen vaardigheden die nodig zijn voor historisch onderzoek, zoals kritische benadering en het vermogen om verschillende historische gebeurtenissen en verschijnselen te associëren. Afgestudeerden kunnen doorgaan met hun MA-studie of interessante posities vinden die kennis van de Engelse taal, geschiedenis en kritische en analytische aanpak vereisen.

Wat zal ik studeren?... [-]
Slowakije Ružomberok
September 2019
Engels,Slowaaks
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
The Catholic University In Ružomberok

Het BA-programma in het onderwijzen van Engelse taal- en letterkunde en Duitse taal- en letterkunde duurt 3 jaar en het stelt studenten in staat hun Engelse en Duitse taa ... [+]

Het BA-programma in het onderwijzen van Engelse taal- en letterkunde en Duitse taal- en letterkunde duurt 3 jaar en het stelt studenten in staat hun Engelse en Duitse taal te verbeteren, kennis te maken met de Engelse, Amerikaanse en Duitse cultuur en zich voor te bereiden op het beroep van leraar . Afgestudeerden die geïnteresseerd zijn om volledig gekwalificeerde leraren te worden, moeten doorgaan met hun MA-studie of ze kunnen interessante posities vinden waar ze hun verworven vaardigheden en kennis van het Engels en Duits kunnen gebruiken.

Wat zal ik studeren?

Studenten verbeteren hun Engelse en Duitse taal, leren de basis van de Nederlandse taal en maken kennis met de cultuur en samenlevingen van Engelssprekende landen en Duitstalige landen. De cursussen bestrijken een scala aan linguïstische en literaire disciplines samen met theorieën over vertalen op gepaste diepte. Het programma omvat ook een breed scala aan keuzevakken gericht op bijvoorbeeld literatuur, cultuur, moderne sociale media, enz. Naast de studie van de twee geselecteerde vakgebieden (Engelse taal en letterkunde en Duitse taal- en letterkunde), heeft de programma is gericht op het bieden van een overzicht van de bredere context van het onderwijs. Studenten verwerven de basis van schoolpedagogie en psychologie en krijgen inzicht in de organisatorische omstandigheden van institutionele educatie.... [-]

Slowakije Ružomberok
September 2019
Engels,Slowaaks,Duits
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands