CESDA Universitat Rovira i Virgili

University of Aircraft Pilots

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

CESDA is het eerste universitaire trainingscentrum voor piloten voor de commerciële luchtvaart in Spanje. De missie van CESDA is om excellente pilots te trainen en hen te helpen bij hun loopbaanintegratie. CESDA ligt naast de internationale luchthaven Reus, 100 km ten zuiden van Barcelona , in een zeer dynamisch en toeristisch gebied aan de Middellandse Zee.

Bezoek CESDA op CESDA.COM

Waarom kiezen voor CESDA?

De missie van CESDA is om excellente pilots te trainen en hen te helpen bij hun loopbaanintegratie.

Bij CESDA focussen we al onze inspanningen op het feit dat elke student zijn volledige potentieel kan ontwikkelen en kan worden opgeleid tot een uitstekende commerciële piloot.

Bij CESDA staat de student centraal in de hele organisatie.

 • CESDA is het EERSTE universitaire centrum in Europa dat de COMMERCIAL AVIATION PILOT AND AIR OPERATIONS DEGREE aanbiedt.
 • De EASA-licentie wordt wereldwijd erkend en de graad is levenslang geldig .
 • De opdrachtgevers van CESDA zijn de regering van Catalonië, de gemeenteraad van Reus , de COPAC en de URV .
 • CESDA is een VEILIG en BETROUWBAAR universitair centrum omdat de Rego Foundation de voltooiing garandeert van elke jaargroep die met haar studie begint.
 • Financiering is beschikbaar voor u, van de Banc Sabadell (progressief en voor maximaal tien jaar) en van CaixaBank (tot 8 jaar, met een uitstelperiode van twee jaar), evenals prijzen voor academische excellentie en subsidies van het ministerie van Onderwijs . Met CESDA kunnen registratierechten worden betaald in renteloze termijnen, 2, 4 of 9 keer per academisch jaar.
 • Zeer hoge niveaus van professionele plaatsing:
  • Het aantal banen van CESDA-studenten in de luchtvaartsector is 84% .
  • Dit percentage neemt toe tot 95% arbeidsbemiddeling voor studenten die behoren tot de 30% met het beste academische record.
 • CESDA heeft een CAREERS ASSISTANCE- afdeling die voortdurend communiceert en onderhandelt met luchtvaartmaatschappijen en professionals in de sector.
 • Tweetalig onderwijs in het Engels en Spaans .
 • Inbegrepen in de registratiekosten: een laptop, vluchtmateriaal en uniform.
 • CESDA is een universitair centrum waar alles is opgenomen op een enkele campus naast Reus International Airport .
 • Moderne faciliteiten en vliegtuigen. Een veilige internationale luchthaven, met goede weersomstandigheden en weinig verkeer. Radiografische hulpmiddelen voor navigatie en dag- en nachtvluchten.
 • Toewijzing van een tutor voor studies een uur tutorial voor elk uur van de les.
 • Vlieginstructie gericht op luchtvaartmaatschappijen met SOM en 60 uur MCC op A320-simulator .
 • Het veiligheidsniveau in de hele vluchtoperatie is veel hoger dan in de meeste vliegscholen in Spanje, gebaseerd op een cultuur van generatieve veiligheid afgeleid van de CESDA-filosofie van uitmuntendheid.
 • Alle docenten van CESDA zijn afgestudeerden met een uitgebreide achtergrond en ervaring.

Wie we zijn

Het eerste Universitair Centrum voor Piloten van Spanje

CESDA was het eerste opleidingscentrum voor commerciële luchtvaartpiloten dat in Spanje werd opgericht. Het werd opgericht in 2001, als een resultaat van een impuls uit de professionele sfeer, overheidsinstanties en de steun van universitaire instellingen.

Het wordt beheerd door de Rego Foundation , een stichting zonder winstoogmerk, die streeft naar een centrum voor innovatieve vliegtuigpiloottraining op basis van de behoeften van de hedendaagse samenleving.

CESDA is een garantie voor uitmuntendheid, prestige en betrouwbaarheid

De leden van de Board of Trustees van de Rego Foundation zijn:

 • De regering van Catalonië
 • Reus gemeenteraad
 • Vereniging van commerciële luchtvaartpiloten (COPAC)
 • Rovira i Virgili University (URV)
 • Reial Aeroclub de Reus Costa Daurada (als gekozen lid)

De kracht van al deze instellingen zorgt voor een hoogwaardig opleidingsproject dat gelijk is aan de leidende Europese luchtvaartopleidingscentra.

De campus

Een uitzonderlijke luchthaven en faciliteiten

De faciliteiten van CESDA bevinden zich op de campus van de Reus Aeronautical University, met een geschatte oppervlakte van 80.000 m² naast de Reus International Airport.

Deze luchthaven is extreem veilig vanwege de zeer lange landingsbaan, de locatie ver weg van bergen en obstakels, alle radiohulpmiddelen voor instrumentele navigatie en het internationale verkeer, dat studenten helpt te leren hoe de luchtvaartmaatschappij werkt. Het gebied heeft zijn eigen microklimaat, dat uitermate geschikt is voor regelmatige en doorlopende oefenvluchten.

De universitaire faciliteiten van CESDA bevinden zich op de Reus Aeronautical Campus.

Bovendien bevindt de stad Reus zich in de buurt van de campus in een krachtig centrum van economische en sociale ontwikkeling , dat een belangrijke en zeer dynamische universitaire omgeving en een echt verrijkend cultureel leven heeft. De uitstekende vervoersverbindingen voor Reus en het omliggende gebied over land, over zee en door de lucht hebben de regio op een optimale locatie in het centrum van de Mediterrane Corridor geplaatst .

Studenten van CESDA hebben twee huisvestingsmogelijkheden : in flats en studentenresidenties.

Toegevoegde waarde

Het primaire doel is mensen opleiden tot een niveau van uitmuntendheid.

Bij CESDA hebben we een cultuur van respect gecreëerd op alle gebieden: voor regels, voor punctualiteit, voor uniformiteit en vooral voor het maximale respect voor de individuele ontwikkeling van elke persoon zodat hij zijn volledige potentieel als toekomstige professionele piloot kan ontwikkelen.

Het primaire doel is mensen opleiden tot een niveau van uitmuntendheid.

Deze omvatten:

 • Kleine groepen in elk klaslokaal, voor het optimaal leren en personaliseren van elk basisonderwijs.
 • Klaslokalen met internettoegang en laboratoria met de meest geavanceerde technologieën EStudents kunnen online in de klas gaan met behulp van de pc die ze bij de registratie hebben gekregen om hun academische werk te ondersteunen en om netwerkoefeningen in navigatie- en luchtverkeersleidingssimulatie uit te voeren.
 • Lesmateriaal toegankelijk voor studenten, via een educatieve portal.
 • Een bibliotheek met een bijgewerkt archief op het gebied van boeken, tijdschriften over specialistische en algemene interesses en vliegtuighandleidingen
 • Een nieuwe vloot, veilig en van de nieuwste generatie.

Bovendien heeft CESDA als een centrum dat is verbonden aan de Rovira i Virgili University toegang tot de diensten van de universiteit, zoals de virtuele leendienst voor publicaties in het gehele netwerk van universiteitsbibliotheken, evenals de interbibliothecaire leenservice en toegang tot de sportdienst van de universiteit.

Onderwijzend personeel

CESDA-onderwijzend personeel

Het CESDA-onderwijzend personeel bestaat uit drie verschillende profielen: onderzoek-onderwijzend personeel, instruerend onderwijzend personeel en geassocieerde docenten.

93,75% van de leraren heeft een universitair diploma

Gecertificeerd door:

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
 • Spaans

Bekijk Bachelors »

Programma's

Deze school biedt ook:

Bachelor

Commerciële luchtvaart Pilot en Air Operations Bachelor Degree

Campus Voltijd 4 jaar September 2019 Spanje Reus

De bacheloropleiding Commercial Aviation Pilot en Air Operations traint de student om een ​​professionele piloot te worden en om hem te helpen aan de strenge eisen van de luchtvaartarbeidsmarkt te voldoen door de EASA European Civil Aviation Pilot-licentie te verkrijgen met alle benodigde categorieën tot "ATPL Frozen "niveau. Bezoek CESDA op CESDA.COM [+]

De bacheloropleiding Commercial Aviation Pilot en Air Operations traint de student om een ​​professionele piloot te worden en om hem te helpen aan de strenge eisen van de luchtvaartarbeidsmarkt te voldoen door de EASA European Civil Aviation Pilot-licentie te verkrijgen met alle benodigde categorieën tot "ATPL Frozen "niveau. Bezoek CESDA op CESDA.COM

Het behalen van onze bachelordiploma stelt onze afgestudeerden in staat om voor elke luchtvaartmaatschappij te werken, en biedt ook toegang tot de publieke luchtvaartsector, evenals enkele beroepen met betrekking tot de luchtvervoerssector waarvoor een openbaar onderzoeksproces of een vergunning nodig is waarvoor een officieel universitair diploma is essentieel.... [-]


Videos

Live, Dream, Fly - CESDA

¿Cómo ser piloto de avión?