Javier Barroeta Alta Costura

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Your School of Fashion en Haute Couture in Bilbao

Gespecialiseerd in de wereld van mode, textielontwerp en Haute Couture.

121821_121804_JavierBarroetaenclase.jpg

Leer met de Javier Barroeta-school je eigen jurken en alles wat je wilt weten over de wereld van haute couture maken.

Met meer dan 40 jaar in de wereld van de Haute Couture constateert Javier Barroeta een gebrek aan praktische training in jonge ontwerpers en in 2015 opent hij de deuren van zijn Haute Couture School, een pionier in Baskenland.

Om continuïteit te geven aan hun nalatenschap, gepassioneerd door mode en jonge ontwerpers van over de hele wereld, leren ze elke cursus hun unieke technieken onder hun creatieve leiding, om zich te specialiseren in de wereld van Haute Couture met een uitgebreid trainingsaanbod.

121824_121802_Anthony-Molina-8web.jpg

Waarom trainen in de mode-industrie met de Javier Barroeta-school?

 • Meer dan 2,5% van het bbp: sector in voortdurende groei
 • Meer dan 19.000 bedrijven: strategische sector in Spanje in de mode-industrie
 • Stages in de meest prestigieuze bedrijven, zowel nationaal als internationaal
 • Internationale erkenning van een van de referenties van Haute Couture in Spanje en professoren die voor de belangrijkste modemerken hebben gewerkt

Schoolwaarden

 • 100% praktische training
 • Modellering op Couture-ledenpop
 • Kleine groepen
 • Aangepaste training
 • Professionals uit de sector Haute Couture en Design
 • Leer de geschiedenis en methodologie van de school
 • 100% handgemaakt naaien, unieke training.

Onze medewerkers

Overeenkomsten met belangrijke bedrijven om stages uit te voeren.

121819_collaboration.png

Geschiedenis van de Haute Couture School

Javier Barroeta werd geboren in Lemoa (Bizkaia, Baskenland), waar zijn vroege roeping als couturier hem ertoe bracht een discipel van de beste in zijn tijd te zijn, de meester van haute couture Pedro Rodríguez. Als onderdeel van zijn team in Madrid leert Javier Barroeta vier jaar lang dat hij de eerste in Spanje was die parades maakte op catwalks met mannequins. Een zeer interessante couturier en een essentieel stuk om de geschiedenis van de Spaanse mode te begrijpen. Vandaag de dag is Javier de opvolger van een erfenis die hij zich eigen heeft gemaakt en zijn eigen techniek heeft ontwikkeld die is geperfectioneerd en verrijkt met zijn ervaring als couture-meester gedurende deze 40 jaar.

In 1989 richtte hij wat nu zijn haute couture-huis is in Bilbao op. Het is in zijn atelier waar hij zijn collecties maakt, zijn collecties presenteert en zijn klanten verwent. In de loop der jaren breidt het zijn universum uit met de creatie van trouwjurken, meterjurken en gastjurken die exclusief één voor één zijn ontworpen. Op zijn beurt creëert hij zijn eigen lijn van pret-a-porter, semi-couture en hoge leerbewerking "een grondig en emotioneel werk waar ik met gevoelens werk", legt Javier uit. Prachtige collecties voor speciale vrouwen.

Javier Barroeta constateert een gebrek aan praktische training bij jonge ontwerpers en opent in 2015 de deuren van zijn Haute Couture School, een pionier in Baskenland. Om continuïteit te geven aan hun nalatenschap, gepassioneerd door mode en jonge ontwerpers van over de hele wereld, leren ze elke cursus hun unieke technieken onder hun creatieve leiding, om zich te specialiseren in de wereld van Haute Couture met een uitgebreid trainingsaanbod.

121825_121810_JavierBarroetamodelaje2.jpg

filosofie

Deze school is gebaseerd op een ambachtelijk werk waar handwerk en nieuwe technologieën samenkomen om toekomstige modeontwerpers op te leiden.

De filosofie van de Javier Barroeta Bilbao School is het overbrengen van alle kennis die hij gedurende zijn carrière heeft opgedaan, zodat jonge ontwerpers het vak beheersen om leiding te kunnen geven aan of deel te kunnen uitmaken van grote teams of workshops

Het officiële woord komt van de term handel, Javier Barroeta is ervan overtuigd dat de handel van Haute Couture moet worden overgedragen, zodat kwaliteit en design het kenmerk van toekomstige modeontwerpers blijven.

121822_121805_JavierBarroetadisenoycreatividad.jpg

methodologie

Javier Barroeta School of Fashion en Haute Couture stelt een workshopopleiding voor waarbij naaien en modelleren op mannequins essentieel zijn.

Wetende dat een artistieke en ontwerptraining nodig is om ook toekomstige creativiteit te trainen De Javier Barroeta Bilbao Haute Couture School is gebaseerd op 3 pijlers:

 • Modelleren op dummy
 • Handgemaakt naaien
 • Creativiteit en design

Alle vakken vullen elkaar aan en sluiten zich bij elkaar aan, zodat de student een continue training volgt en elke sectie ontduikt.

doelstellingen

De Javier Barroeta Bilbao Haute Couture School is opgericht met als doel 100% praktische training aan te bieden waarbij studenten de technieken leren die nodig zijn om verschillende disciplines in de modewereld uit te voeren.121827_121801_JavierBarroeta.jpg

Locaties

Bilbao

Address
Concha Jeneralaren Kalea, 6, Bilbao, Spain
48008 Bilbao, Baskenland, Spanje

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: