University of Alcalá

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Universiteit van Alcala (UAH) is een openbare universiteit met een toewijding aan onderwijs en onderzoek excellentie, die zij levert door haar opleidingsaanbod aan te passen aan sociale verandering en sociale eisen en door talent aan te trekken en te behouden. Het behoort tot zijn prioriteiten het bevorderen van de inzetbaarheid van studenten; de implementatie van maatschappelijk verantwoord beleid dat haar reputatie als een open, integrerende en betrokken instelling versterkt; en de ontwikkeling van efficiënt, verantwoordelijk en transparant beheer op basis van haar verantwoording aan de instelling zelf en aan de samenleving.

Gelegen in de historische stad Alcalá de Henares, 30 kilometer van Madrid, heeft de universiteit 28.000 studenten, 2.000 onderwijzend personeel en 800 service- en administratief personeel. De drie campussen - de gebouwen Historic, the Science and Technology en Guadalajara - zijn de thuisbasis van 40 niet-gegradueerde opleidingen, 78 officiële postdoctorale programma's en een breed aanbod van levenslange opleidingscursussen op alle kennisgebieden.

De UAH is opgenomen in de belangrijkste nationale en internationale ranglijsten en behoort wereldwijd tot de beste universiteiten, zowel op mondiaal niveau als voor indicatoren zoals onderwijs, inzetbaarheid, internationalisering, onderzoeksoutput, apparatuur en infrastructuur, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Tegelijkertijd is het een historische en avant-garde en de UAH is een van Europa's meest eerbiedwaardige universiteiten en kan zijn oorsprong reeds in 1293 en de middeleeuwse Studia generalia traceren. In 1499 stichtte Cardinal Cisneros het College van St Hildephonse met het oog op het creëren van een prototype universiteitsstad die model zou staan voor anderen in Ibero-Amerika. Onder zijn meest illustere studenten, pronkt het met figuren als Lope de Vega, Calderón de la Barca, Francisco de Quevedo, Tirso de Molina, Fray Luis de León, Ignacio de Loyola of Gaspar Melchor de Jovellanos, evenals María Isidra de Guzmán - de eerste vrouw in Spanje die een doctorsgraad behaalde.

Het unieke universitaire model en het behoud van zijn rijke architecturale en artistieke erfgoed hebben ertoe geleid dat het in 1998 werd uitgeroepen tot Werelderfgoed door de UNESCO.

De University of Alcalá is ook een referentie voor het onderwijzen van de Spaanse taal en cultuur, haar maatschappelijke betrokkenheid en de verdediging van de mensenrechten. Niet voor niets is de historische Paraninfo of vergaderzaal het podium voor prijsuitreikingen van het formaat van de Cervantes-prijs voor literatuur in het Spaans, de Spaanse mensenrechtenprijs voor de mens of de 'Camino Real'-prijs.

Missie

De uitgebreide training van studenten en hun persoonlijke en professionele ontwikkeling door middel van hoogwaardig onderwijs, het creëren en overdragen van kennis en de verspreiding van wetenschap en cultuur.

Visie

Een vooraanstaande universiteit in de internationale context zijn, toegewijd aan de samenleving, inclusief en open voor de wereld, bijdragen tot de vooruitgang van kennis en de opleiding van burgers door middel van kwaliteitsonderwijs, excellentie in onderzoek en de bevordering van ethische en sociaal verantwoordelijke attitudes .

Wist je dat...?

  • Een van 's werelds beste universiteiten in de QS World University Ranking en de Times Higher Education World University Ranking.
  • Drie van de opleidingen die worden gegeven aan de University of Alcalá (Fysiotherapie, Engelse Studies en Spaanse Studies) behoren tot de beste in Spanje, volgens de ranglijst die elk jaar door de krant 'El Mundo' wordt geproduceerd in het supplement '50 grados '.
  • 8 Masterdiploma's die in de UAH worden gegeven, behoren tot de beste in Spanje , volgens het supplement '250 masterdiploma's' dat elk jaar door de krant El Mundo wordt geproduceerd.
  • English Studies is een van de 200 beste onderwerpen in de wereld en moderne talen behoren tot de 250 beste, volgens de prestigieuze QS World University Rankings per Subject.
  • De UAH is de eerste Spaanse openbare universiteit die uitmuntend onderwijs geeft volgens de CYD Ranking (Knowledge and Development Foundation).
  • Een van 's werelds beste universiteiten voor duurzaam milieubeleid in de UI Greenmetric World University-ranking.

Locaties

Alcala de Henares

Address
Pza. San Diego, s/n
28801 - Alcalá de Henares

Alcala de Henares, Gemeenschap van Madrid, Spanje

Opleidingen

Deze school biedt ook: