University of Alcalá

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Universiteit van Alcala (UAH) is een openbare universiteit die zich inzet voor excellentie op het gebied van onderwijs en onderzoek, wat ze levert door haar opleidingsaanbod aan te passen aan sociale verandering en sociale eisen en door talent aan te trekken en te behouden. Het behoort tot de prioriteiten van het stimuleren van de inzetbaarheid van studenten; de uitvoering van sociaal verantwoord beleid dat haar reputatie als open, integrerende en betrokken instelling versterkt; en de ontwikkeling van een efficiënt, verantwoordelijk en transparant beheer op basis van haar verantwoording aan de instelling zelf en aan de samenleving.

Gelegen in de historische stad Alcalá de Henares, 30 kilometer van Madrid, heeft de universiteit 28.000 studenten, 2000 docenten en 800 diensten en administratief personeel. De drie campussen - de historische, de wetenschap en technologie en de Guadalajara-campussen - herbergen 40 niet-gegradueerde opleidingen, 78 officiële postdoctorale programma's en een breed aanbod van levenslange trainingscursussen op alle kennisgebieden.

De UAH is opgenomen in de belangrijkste nationale en internationale ranglijsten en behoort tot 's werelds beste universiteiten, zowel in mondiale termen als voor indicatoren zoals onderwijs, inzetbaarheid, internationalisering, onderzoeksoutput, uitrusting en infrastructuren, duurzaamheid en sociaal engagement.

Tegelijkertijd is het een historische en avant-garde en de UAH is een van Europa's meest eerbiedwaardige universiteiten en kan zijn oorsprong reeds in 1293 en de middeleeuwse Studia generalia traceren. In 1499 stichtte Cardinal Cisneros het College van St Hildephonse met het oog op het creëren van een prototype universiteitsstad die model zou staan voor anderen in Ibero-Amerika. Onder zijn meest illustere studenten, pronkt het met figuren als Lope de Vega, Calderón de la Barca, Francisco de Quevedo, Tirso de Molina, Fray Luis de León, Ignacio de Loyola of Gaspar Melchor de Jovellanos, evenals María Isidra de Guzmán - de eerste vrouw in Spanje die een doctorsgraad behaalde.

Het unieke universitaire model en het behoud van zijn rijke architecturale en artistieke erfgoed hebben ertoe geleid dat het in 1998 werd uitgeroepen tot Werelderfgoed door de UNESCO.

De University of Alcalá is ook een wereldbenchmark voor het onderwijzen van de Spaanse taal en cultuur, haar maatschappelijke betrokkenheid en de verdediging van mensenrechten. Niet voor niets is de historische Paraninfo of congreshal het podium voor prijsuitreikingen met de status van de Cervantes-prijs voor literatuur in het Spaans, de King of Spain's Human Rights Prize of de "Camino Real" -prijs.

Missie

De uitgebreide opleiding van studenten en hun persoonlijke en professionele ontwikkeling door middel van hoogwaardig onderwijs, het creëren en overdragen van kennis en de verspreiding van wetenschap en cultuur.

Visie

Een leidende universiteit zijn in de internationale context, toegewijd aan de samenleving, inclusief en open voor de wereld, en bijdragen aan de vooruitgang van kennis en de opleiding van burgers door middel van kwaliteitsonderwijs, excellentie in onderzoek en de bevordering van ethische en sociaal verantwoorde attitudes.

Wist je dat?

  • Een van 's werelds beste universiteiten in de QS World University Ranking en de Times Higher Education World University Ranking.
  • Drie van de opleidingen aan de University of Alcalá (Fysiotherapie, Engelse studies en Spaanse studies) behoren tot de beste in Spanje, volgens de ranglijst die elk jaar door de krant 'El Mundo' wordt opgesteld in het supplement '50 grados '.
  • 8 Masterdiploma's die in de UAH worden gegeven, behoren tot de beste in Spanje , volgens het supplement '250 masterdiploma's' dat elk jaar door de krant El Mundo wordt geproduceerd.
  • English Studies is een van de 200 beste onderwerpen in de wereld en moderne talen behoren tot de 250 beste, volgens de prestigieuze QS World University Rankings per Subject.
  • De UAH is de eerste Spaanse openbare universiteit die uitmuntend onderwijs geeft volgens de CYD Ranking (Knowledge and Development Foundation).
  • Een van 's werelds beste universiteiten voor duurzaam milieubeleid in de UI Greenmetric World University-ranking.

Locaties

Alcala de Henares

Address
Pza. San Diego, s/n
28801 - Alcalá de Henares

Alcala de Henares, Gemeenschap van Madrid, Spanje

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: