Lees de Officiële Beschrijving

Thailand's eerste instelling voor hoger onderwijs officieel ontstond maart 1917. De basis en voorbereiding, echter vond plaats meer dan een eeuw geleden. De wereldwijde economische, sociale en politieke veranderingen in de late negentiende eeuw bijgedragen aan de beslissing van Siam's aan te passen om te voorkomen dat gekoloniseerd door westerse mogendheden ( "Siam" werd "Thailand" in het jaar 1939). Zo koning Chulalongkorn (Rama V) introduceerde een koninklijke beleid te versterken en verbeteren van de overheid, zodat het land met succes dit tij van kolonialisme kon weerstaan. Een van de belangrijkste onderdelen van dit beleid was om de Siamese onderwijssysteem in staat te zijn het personeel om te werken in zowel de publieke als de private sector te produceren te verbeteren. Als gevolg hiervan werd een school opgericht in 1871 aan de Koninklijke Pages Barracks in het Grand Palace compound. Later, in 1882, koning Chulalongkorn ontwikkelde deze school en gaf het de naam "Suankularb". In hetzelfde jaar, de koning ook vast andere scholen, het Army Cadet School, de cartografische School, de School voor Prinsen en de School voor Dhamma Studies.

"... Al onze onderwerpen, van onze koninklijke kinderen tot de laagste gewone mensen, zal dezelfde kans om te studeren - of ze nu royals, edelen of gewone ..."

Dit citaat is gebleken dat de koning geen gewone burgers niet vergeten. Hij had een beleid voor het opzetten van scholen in het hele koninkrijk, samen met de instellingen voor hoger onderwijs. Hij stond erop dat "... Het onderwijs in dit land is de eerste prioriteit, waar ik ben vastbesloten om de ontwikkeling van ..." In 1899, Prins Damrong Rajanupab, een jongere broer van koning Chulalongkorn, die de minister van Binnenlandse Zaken was in de tijd, een voorstel ingediend bij gevonden de Civil service Training School met Phraya Wisutsuriyasak (MR Pia Malakul - die later de titel van Chao Phraya Phrasadej Surendradhibodi veronderstelde) als de belangrijkste. Echter, omdat de studenten van de school moest werken als royal pagina stagiairs in hun derde jaar van de studie voor het afstuderen, de naam van de school werd veranderd in de Koninklijke Pagina's School in 1902. De Koninklijke Pages School vorderde gestaag en produceerde een toenemend aantal afgestudeerden voor de overheid elk jaar. Echter, Koning Vajiravudh (Rama VI) zag dat de oorspronkelijke bedoeling van zijn vader, koning Chulalongkorn, was om een ​​instelling voor hoger onderwijs vast te stellen. Terwijl in het begin, de opleiding gericht op de overheid, na verloop van tijd, het curriculum uitgebreid tot meer disciplines aan de groeiende behoeften van het koninkrijk te voldoen bevatten. Dergelijke disciplines opgenomen recht, internationale betrekkingen, handel, landbouw, techniek, geneeskunde en de lerarenopleiding. Zo Koning Vajiravudh beval dat de Koninklijke Pagina's School uitgegroeid tot een instelling voor hoger onderwijs en gaf het de naam van de "Civil Service College van koning Chulalongkorn" op 1 januari 1911.

De Civil Service College vervolgens gebruikt wordt geschonken door leden van de koninklijke familie, ambtenaren en gewone burgers om een ​​standbeeld van koning Chulalongkorn de Grote richten. Na het standbeeld werd voltooid, ongeveer achthonderdduizend baht bleef in de Koninklijke Schatkamer ministerie. Met belangstelling groeide het totaal aan 982.672 baht. Koning Vajiravudh gaf vervolgens dit bedrag te worden gebruikt als de oorspronkelijke hoofdstad van het college. Daarnaast is hij gedoneerd het paleis van zijn broer, wijlen kroonprins Vajirunhis, als de plaats van het college en gaf een groot stuk grond, ongeveer 523 hectaren, grenzend aan het paleis in de wijk Patumwan, voor toekomstige uitbreiding. Later het Administration Building werd gebouwd als het college het eerste gebouw.

Na de Civil Service College in werking enige tijd was geweest, Koning Vajiravudh van mening dat het een niveau van paraatheid had bereikt en zo, op 26 maart 1917 verklaarde hij dat het Chulalongkorn University, een gedenkteken voor zijn vader zou worden. De nieuw opgerichte universiteit stond onder toezicht van de afdeling University Zaken, Ministerie van Onderwijs. Phraya Anukijwithoon was de eerste opdrachtgever (de titel werd veranderd in Rector in 1935). Er was een Universitaire Raad, die verantwoordelijk was voor de beleidsvorming, planning en adviseren over de zaken van de universiteit. Prince Damrong Rajanupab was de voorzitter van de Raad, en de belangrijkste van de universiteit was de secretaris.

Toen het eerst werd opgericht, had de universiteit 380 studenten die lessen in vier faculteiten op 2 campussen. De Faculteit der Geneeskunde bevond zich op Siriraj Hospital, terwijl de faculteiten of Public Administration and Engineering werden gehuisvest in het Bestuursgebouw en de Faculteit der Kunsten en Wetenschappen in het paleis van Prince Vajirunhis 'in de wijk Patumwan. De Law School was onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Justitie tot de universiteit klaar om over te nemen was, en de Teachers 'Training School werd overgedragen aan het ministerie van Onderwijs.

In 1923, de universiteit geaccepteerd middelbare school afgestudeerden om te studeren in de Faculteit der Geneeskunde, die steun ontvangen van de Rockefeller Foundation een bacheloropleiding organiseren. Vijf jaar later, de eerste groep van 18 afgestudeerden klaar met hun studie, en ontving de eerste graden toe te kennen in het koninkrijk. In 1929, de Faculteit der Bestuurskunde werd de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Politieke Wetenschappen. In 1933, na de oprichting van de constitutionele monarchie in 1932, de overheid bracht deze faculteit Thammasat Universiteit, die werd opgericht in 1934. Het resultaat was dat Chulalongkorn University had slechts drie faculteiten in die tijd.

De ontwikkeling van de Chulalongkorn University voortgezet. Van 1934-1958, de universiteit benadrukt verbetering van de opleiding van studenten; aldus werden meer vermogens vastgesteld. In 1961, de universiteit richtte de Graduate School, gevolgd door onderzoekscentra en instituten.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

BA

Chulalongkorn University

De ... [+]

De

[-]
Thailand Bangkok
Juni 2020
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Chulalongkorn University

In voortzetting van onze traditie van onderzoek en academische groei, de faculteit biedt nu een vierjarige bacheloropleiding in Communication Management. Als een internat ... [+]

In voortzetting van onze traditie van onderzoek en academische groei, de faculteit biedt nu een vierjarige bacheloropleiding in Communication Management. Als een internationaal programma, gebruiken we Engels als voertaal, en combineren we verschillende onderdelen van Communication Arts met het management met het oog op goed afgerond, hoogopgeleide afgestudeerden te produceren. Voor het eerst geïntroduceerd in het najaar van 2004 wordt het programma Communication Management ontworpen om intellectuele en professionele tools die nodig zijn bij het ontwikkelen van een hoge standaard van afgestudeerden die zijn uitgerust met een grondige kennis van zowel nationale als internationale communicatie en in staat zijn om het beheer van rassen van communicatie taken. Alle cursussen worden gegeven door ervaren docenten en gerespecteerde professionals uit verschillende communicatie-velden, zowel in Thailand en in het buitenland met het oog op de hoogste standaard curriculum te verzekeren.... [-]

Thailand Bangkok
Juni 2020
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Chulalongkorn University

Communication Design [CommDe] is een nieuw programma aangeboden door de afdeling Industrial Design, Faculteit Bouwkunde, Chulalongkorn University. ... [+]

Communication Design [CommDe] is een nieuw programma aangeboden door de afdeling Industrial Design, Faculteit Bouwkunde, Chulalongkorn University. CommDe is een internationaal programma gericht op de talloze gebied van communicatie, van ontwerp tot de publicatie van het passeren van de nieuwe media communicatie, grafisch ontwerp, illustratie en bewegende beelden. Het is een programma van vier jaar en studenten worden toegekend Bachelor of Arts in Communication Design bij het afstuderen.

TOELATINGSEISEN 2017 Aanvraagformulier Will Be Binnenkort beschikbaar moet elke aanvrager een aanvraagformulier, waarin een persoonlijke verklaring en een brief van aanbeveling zijn opgenomen in te dienen. ... [-]
Thailand Bangkok
Juni 2020
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Chulalongkorn University

Met de visie om te "internationaal erkend voor uitstekende undergraduate onderwijs in de economie", de belangrijkste doelstelling is om uitstekende studenten, goed uitger ... [+]

Opgericht in het jaar 2002, het EBA programma is toonaangevend Thailand en meest cutting-edge programma op het gebied van de economie. Met de visie om te "internationaal erkend voor uitstekende undergraduate onderwijs in de economie", de belangrijkste doelstelling is om uitstekende studenten, goed uitgerust met academische expertise in de economie, en ook met de wereldwijde kennis en ervaring te produceren, waarop hun helderste toekomstige loopbaan kunnen zijn gebouwd. Om haar visie te vervullen, het EBA-programma streeft de volgende missie:

Om studenten met een goed afgeronde en diepgaande kennis dat de internationale normen van uitmuntendheid voldoet uit te rusten; Om te benadrukken de ontwikkeling van kerncompetenties voor een leven lang leren, zoals vaardigheden en persoonlijke opvattingen, en beschouwen het als een integraal onderdeel van hoge kwaliteit undergraduate onderwijs in de economie; Om studenten inzicht in ethische, sociaal bewustzijn en maatschappelijke verantwoordelijkheid te verbeteren, en de ontwikkeling van toekomstige generaties van betrokken en verantwoordelijke burgers en leiders van het land en de wereld. up-to-date curriculum van de EBA-programma richt zich op de particuliere economische sector, een gebied die instaat voor de algemene belangen van studenten en carrière doelstellingen. Multilaterale en bilaterale uitwisseling overeenkomsten met een aantal vooraanstaande instellingen in de Europese Unie en in Azië hebben verstrekt grote kansen voor EBA studenten in het buitenland studeren voor een of twee semesters. Het EBA programma met succes heeft haar missie en visie en het werd bekroond met de AUN-QA (Universiteit ASEAN Network Quality Assurance) certificering op 24 juli 2015 voor de periode van... [-]
Thailand Bangkok
Juni 2020
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

BBA

Chulalongkorn University

International Business Management internationale bedrijfsleven Boekhouding één De . . . Opmerking: ... [+]

International Business Management

internationale bedrijfsleven

Boekhouding

één

De

. . .

Opmerking:

[-]
Thailand Bangkok
Juni 2020
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands

BSc

Chulalongkorn University

INDA, het internationale programma in Design en Architectuur, is een Engels taal-programma onderwezen binnen de faculteit Bouwkunde van de Chulalongkorn Universiteit in B ... [+]

INDA, het internationale programma in Design en Architectuur, is een Engels taal-programma onderwezen binnen de faculteit Bouwkunde van de Chulalongkorn Universiteit in Bangkok, Thailand. Chulalongkorn is de oudste universiteit in Thailand, in 1917 opgericht door koning Rama VI ter ere van zijn vader, koning Chulalongkorn. De Faculteit Bouwkunde werd opgericht in 1939, en heeft een lange en succesvolle geschiedenis van het opleiden van professionals voor de praktijk in Thailand. Het internationale programma - INDA - werd opgericht in 2006, gericht op het voldoen aan een groeiende vraag naar Engels taalonderwijs dat een betere studenten in het buitenland zou voor te bereiden op graduate studie.... [-]

Thailand Bangkok
Juni 2020
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Chulalongkorn University

De uitstekende en innovatieve toegepaste chemie programma wordt aangeboden in industriële management en materiaalkunde. Het programma legt de nadruk op het geïntegreerde ... [+]

De uitstekende en innovatieve toegepaste chemie programma wordt aangeboden in industriële management en materiaalkunde. Het programma legt de nadruk op het geïntegreerde chemie onderwijs door het toepassen van de theoretische chemie concepten naar praktische toepassingen en de uitdagingen van de behoeften van de lokale en internationale bedrijfsleven. In grote leeromgeving, studenten werken als een team aanpak van de echte wereld problemen met toepassingen in de chemie en gaan begrijpen hoe een balans tussen techniek, maatschappij en menselijke behoeften te handhaven.

Industrial Chemistry and Management: ontworpen voor toekomstige technische managers van chemische-industrie en het bedrijfsleven. Het programma balanceert wetenschappelijke kennis met de praktische aspecten van financiën, management en accounting onder de perspectieven van internationale kwaliteitssystemen.... [-]

Thailand Bangkok
Juni 2020
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Bachelor

Chulalongkorn University

De auto-industrie is echt een wereldwijd bedrijf dat bestaat uit internationale multi-disciplinaire functies in high-tech engineering, productie, ontwerp, onderzoek en on ... [+]

De auto-industrie is echt een wereldwijd bedrijf dat bestaat uit internationale multi-disciplinaire functies in high-tech engineering, productie, ontwerp, onderzoek en ontwikkeling, logistiek, management & marketing en heeft betrekking op alle gebieden van de zeven continenten, zoals de Verenigde Staten, Europa, Afrika , Australië, en vooral Azië, waar in dit decennium alle automotive concentratie goed voor 60% van de wereldwijde auto-industrie.

Als een belangrijke fabrikant hub in Asean, is Thailand gepositioneerd als een strategische exporterende locatie voor de bevoorrading van de internationale markt voor auto's. Thailand heeft een lange geschiedenis van gerenommeerde deel en leveranciers van onderdelen met grote infrastructuur en een gunstig ondernemingsklimaat dat door de politieke stabiliteit. De Thaise regering is het gebruik van het beleid waarmee Thailand naar de 'Detroit van Azië', een automotive centrum van de regio, door het stimuleren van investeringen en productie, maar ook andere activiteiten zoals onderzoek en ontwikkeling. Verschillende strategische plannen worden uitgegeven aan deze behoefte te voldoen.... [-]

Thailand Bangkok
Juni 2020
Engels
Voltijd
9 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Chulalongkorn University

ICE is een spannende en veelbelovende integratie van Computer Engineering, Elektrotechniek, en Industrial Engineering, waarvan de combinatie is de kern van Engineering Sc ... [+]

ICE is een spannende en veelbelovende integratie van Computer Engineering, Elektrotechniek, en Industrial Engineering, waarvan de combinatie is de kern van Engineering School Chulalongkorn's. Het programma biedt studenten de kans om hardcore programmeurs ten dienste van de internationale gemeenschap met de IT-architectuur voor bedrijven, software op mobiele apparaten, satellietcommunicatie, game programmering, computer netwerken en software engineering voor grote organisaties te worden, om er maar een paar te noemen. De discipline zal worden versterkt met de waardering van Management Science, die uw competentie moeten verhogen tot internationaal niveau. ICE is je toekomst.

[-]
Thailand Bangkok
Juni 2020
Engels
Voltijd
8 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Chulalongkorn University

Globalisering impliceert concurrentie in de internationale arena in alle aspecten van het bedrijfsleven. Industrie en de dienstensector zijn in het bijzonder getroffen do ... [+]

Globalisering impliceert concurrentie in de internationale arena in alle aspecten van het bedrijfsleven. Industrie en de dienstensector zijn in het bijzonder getroffen door de rit naar de goedkoopste leveranciers en meest deskundige werknemers te vinden. Alleen bedrijven of landen die ten volle te profiteren van geavanceerde technologie zijn goed uitgerust om de behoeften van de 21e-eeuwse consumenten te beantwoorden. Nanotechnologie is een van deze voorschotten dat kan en zal gevolgen hebben voor alle sectoren de productie: van zware industrie tot klein, van auto's en petrochemische tot textiel en kleding. Degenen die in de dienstverlenende bedrijven moeten dus gelijke tred te houden met de vooruitgang in de nanotechnologie als ze om de klanten te voorzien van de meest geavanceerde en efficiënte oplossingen, zoals nanochip oplossingen voor biomedische of leveranciers van telecommunicatiediensten. ... [-]

Thailand Bangkok
Juni 2020
Engels
Voltijd
8 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Chulalongkorn University

De Joint International Psychology Program (Jipp), aangeboden door de Chulalongkorn University in samenwerking met de Universiteit van Queensland (Australië), is een innov ... [+]

Studeren aan zowel Chula en UQ

De Joint International Psychology Program (Jipp), aangeboden door de Chulalongkorn University in samenwerking met de Universiteit van Queensland (Australië), is een innovatief programma van vier jaar, waarover de studenten een minimum van 125-credits van cursussen moet verdienen. Jipp biedt een weg voor studenten om een ​​schat aan ervaring studeren aan beide prestigieuze instellingen krijgen. Studenten zullen hun eerste twee jaar (4 semesters) door te brengen in Chulalongkorn University, en hun volgende drie semesters van cursussen in de School of Psychology aan de Universiteit van Queensland. Hun laatste semester zal worden besteed aan de Chulalongkorn University.... [-]

Thailand Bangkok
Juni 2020
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands