Chulalongkorn University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Thailand's eerste instelling voor hoger onderwijs officieel ontstond maart 1917. De basis en voorbereiding, echter vond plaats meer dan een eeuw geleden. De wereldwijde economische, sociale en politieke veranderingen in de late negentiende eeuw bijgedragen aan de beslissing van Siam's aan te passen om te voorkomen dat gekoloniseerd door westerse mogendheden ( "Siam" werd "Thailand" in het jaar 1939). Zo koning Chulalongkorn (Rama V) introduceerde een koninklijke beleid te versterken en verbeteren van de overheid, zodat het land met succes dit tij van kolonialisme kon weerstaan. Een van de belangrijkste onderdelen van dit beleid was om de Siamese onderwijssysteem in staat te zijn het personeel om te werken in zowel de publieke als de private sector te produceren te verbeteren. Als gevolg hiervan werd een school opgericht in 1871 aan de Koninklijke Pages Barracks in het Grand Palace compound. Later, in 1882, koning Chulalongkorn ontwikkelde deze school en gaf het de naam "Suankularb". In hetzelfde jaar, de koning ook vast andere scholen, het Army Cadet School, de cartografische School, de School voor Prinsen en de School voor Dhamma Studies.

"... Al onze onderwerpen, van onze koninklijke kinderen tot de laagste gewone mensen, zal dezelfde kans om te studeren - of ze nu royals, edelen of gewone ..."

Dit citaat is gebleken dat de koning geen gewone burgers niet vergeten. Hij had een beleid voor het opzetten van scholen in het hele koninkrijk, samen met de instellingen voor hoger onderwijs. Hij stond erop dat "... Het onderwijs in dit land is de eerste prioriteit, waar ik ben vastbesloten om de ontwikkeling van ..." In 1899, Prins Damrong Rajanupab, een jongere broer van koning Chulalongkorn, die de minister van Binnenlandse Zaken was in de tijd, een voorstel ingediend bij gevonden de Civil service Training School met Phraya Wisutsuriyasak (MR Pia Malakul - die later de titel van Chao Phraya Phrasadej Surendradhibodi veronderstelde) als de belangrijkste. Echter, omdat de studenten van de school moest werken als royal pagina stagiairs in hun derde jaar van de studie voor het afstuderen, de naam van de school werd veranderd in de Koninklijke Pagina's School in 1902. De Koninklijke Pages School vorderde gestaag en produceerde een toenemend aantal afgestudeerden voor de overheid elk jaar. Echter, Koning Vajiravudh (Rama VI) zag dat de oorspronkelijke bedoeling van zijn vader, koning Chulalongkorn, was om een ​​instelling voor hoger onderwijs vast te stellen. Terwijl in het begin, de opleiding gericht op de overheid, na verloop van tijd, het curriculum uitgebreid tot meer disciplines aan de groeiende behoeften van het koninkrijk te voldoen bevatten. Dergelijke disciplines opgenomen recht, internationale betrekkingen, handel, landbouw, techniek, geneeskunde en de lerarenopleiding. Zo Koning Vajiravudh beval dat de Koninklijke Pagina's School uitgegroeid tot een instelling voor hoger onderwijs en gaf het de naam van de "Civil Service College van koning Chulalongkorn" op 1 januari 1911.

De Civil Service College vervolgens gebruikt wordt geschonken door leden van de koninklijke familie, ambtenaren en gewone burgers om een ​​standbeeld van koning Chulalongkorn de Grote richten. Na het standbeeld werd voltooid, ongeveer achthonderdduizend baht bleef in de Koninklijke Schatkamer ministerie. Met belangstelling groeide het totaal aan 982.672 baht. Koning Vajiravudh gaf vervolgens dit bedrag te worden gebruikt als de oorspronkelijke hoofdstad van het college. Daarnaast is hij gedoneerd het paleis van zijn broer, wijlen kroonprins Vajirunhis, als de plaats van het college en gaf een groot stuk grond, ongeveer 523 hectaren, grenzend aan het paleis in de wijk Patumwan, voor toekomstige uitbreiding. Later het Administration Building werd gebouwd als het college het eerste gebouw.

Na de Civil Service College in werking enige tijd was geweest, Koning Vajiravudh van mening dat het een niveau van paraatheid had bereikt en zo, op 26 maart 1917 verklaarde hij dat het Chulalongkorn University, een gedenkteken voor zijn vader zou worden. De nieuw opgerichte universiteit stond onder toezicht van de afdeling University Zaken, Ministerie van Onderwijs. Phraya Anukijwithoon was de eerste opdrachtgever (de titel werd veranderd in Rector in 1935). Er was een Universitaire Raad, die verantwoordelijk was voor de beleidsvorming, planning en adviseren over de zaken van de universiteit. Prince Damrong Rajanupab was de voorzitter van de Raad, en de belangrijkste van de universiteit was de secretaris.

Toen het eerst werd opgericht, had de universiteit 380 studenten die lessen in vier faculteiten op 2 campussen. De Faculteit der Geneeskunde bevond zich op Siriraj Hospital, terwijl de faculteiten of Public Administration and Engineering werden gehuisvest in het Bestuursgebouw en de Faculteit der Kunsten en Wetenschappen in het paleis van Prince Vajirunhis 'in de wijk Patumwan. De Law School was onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Justitie tot de universiteit klaar om over te nemen was, en de Teachers 'Training School werd overgedragen aan het ministerie van Onderwijs.

In 1923, de universiteit geaccepteerd middelbare school afgestudeerden om te studeren in de Faculteit der Geneeskunde, die steun ontvangen van de Rockefeller Foundation een bacheloropleiding organiseren. Vijf jaar later, de eerste groep van 18 afgestudeerden klaar met hun studie, en ontving de eerste graden toe te kennen in het koninkrijk. In 1929, de Faculteit der Bestuurskunde werd de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Politieke Wetenschappen. In 1933, na de oprichting van de constitutionele monarchie in 1932, de overheid bracht deze faculteit Thammasat Universiteit, die werd opgericht in 1934. Het resultaat was dat Chulalongkorn University had slechts drie faculteiten in die tijd.

De ontwikkeling van de Chulalongkorn University voortgezet. Van 1934-1958, de universiteit benadrukt verbetering van de opleiding van studenten; aldus werden meer vermogens vastgesteld. In 1961, de universiteit richtte de Graduate School, gevolgd door onderzoekscentra en instituten.

Locaties

Bangkok

Address
Chulalongkorn University
254 Pathumwan, Bangkok Thailand. 10330

Bangkok, Thailand

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden