Lees de Officiële Beschrijving

Brno University of Technology (MAAR)

Waarom studeren in Brno?

 • populaire stad met veel internationale studenten en buitenlanders
 • adembenemende architectuur en levendige cultuur - theaters, bioscopen, galeries, musea, livemuziek, festivals en culturele evenementen
 • Brno City onder TOP 100 studentensteden in de wereld volgens QS Best Student City Index - 59ste
 • centraal gelegen tussen drie Europese hoofdsteden - Wenen (Oostenrijk), Bratislava (Slowakije) en Praag (Tsjechische Republiek)
 • tweede grootste stad van Tsjechië met 90 000 studenten - 6 openbare en 6 particuliere universiteiten
 • centrum van wetenschap, onderzoek, hightech en startups (bekend als Czech Silicon Valley)
 • Brno Technology Park is een toonaangevend project voor bedrijfs- en technologieontwikkeling in Centraal-Europa
 • uitstekende en betaalbare keuken en nachtleven
 • veilig en slim openbaar vervoersysteem 24/7

Met bijna 400.000 inwoners is Brno de op een na grootste stad van de Tsjechische Republiek en de hoofdstad van de regio Zuid-Moravië, waar 90.000 studenten studeren aan 6 openbare en 7 particuliere universiteiten. Het is een levendige stad met een jonge en inspirerende geest, een geweldige plek om te wonen, studeren en onderzoek te doen. Enorme investeringen in infrastructuur, samen met hightech-instituten, maken het een aantrekkelijke hub voor internationale technologische bedrijven en innovatieve bedrijven die Brno als hun vestigingen kiezen. Daarnaast geniet Brno van de selectie als een van de beste plaatsen om te leven volgens de New York Times en Numbeo.

38751_VUT_FP_promoce_2016-11_042.jpgWat maakt Brno zo bijzonder?

Een combinatie van zijn technologie-industrie met een enorm werkgelegenheidspotentieel, wereld gerespecteerde architectuur, variërend van prachtige historische paleizen tot functionalistische juwelen zoals de beroemde Villa Tugendhat die op de Werelderfgoedlijst staat en burgervriendelijke services zijn slechts enkele elementen voor iedereen die een moderne levensstijl zoekt met perspectief. Bewoners en gasten vinden dat Brno ook een zeer veilige plek is om te wonen.

Gezien Brno's strategische locatie in Centraal-Europa is het gemakkelijk om naar het buitenland te reizen en je te laten inspireren door de buurlanden. Prachtige landschappen, de nabijgelegen Moravische Karst en unieke culturele, folkloristische en wijnbereidende tradities in de regio Zuid-Moravië verbazen bezoekers die op zoek zijn naar rust en buitenactiviteiten.

38750_VUT_Brno_Cohen-Tannoudji_2016-12-08_034.jpgWaarom studeren aan de Brno University of Technology ?

 • meer dan honderd jaar traditie, opgericht in 1899
 • meer dan 25 Bachelor's, Master's en Ph.D. programma's in het Engels
 • International Student Club, lid van het Erasmus Student Network - buddy-programma en welkomstweek voor internationale studenten
 • uitstekende sportfaciliteiten (stadion van Olympische standaard) met een breed scala aan sportactiviteiten
 • de grootste studentenhallen van residencein Brno
 • onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking (IBM, FEI, Honeywell, Bosch, Siemens, Škoda Auto, enz.)
 • centres of excellence (Central European Institute of Technology, IT4Innovations)
 • gunstige plaatsing in de QS World University Rankings en THE World University Rankings

Brno University of Technology (BUT) is de grootste technisch / technische universiteit in Tsjechië en een van de toonaangevende onderwijs-, wetenschappelijke en onderzoeksinstellingen in Centraal-Europa. De traditie dateert uit 1899, meer dan 115 jaar later telt de universiteit 21 000 studenten. Vandaag de dag heeft BUT acht faculteiten en drie universitaire instituten, vijf regionale onderzoekscentra (AdMaS, CVVOZE, MRC, NETME, SIX) en maakt het deel uit van twee centers of excellence (CEITEC, IT4Inovation).

faculteiten

 • Faculteit architectuur - FA
 • Faculteit Bedrijf en Management - FBM
 • Faculteit van Civiele Techniek - FCE
 • Faculteit der Scheikunde - FCH
 • Faculteit Elektrotechniek en Communicatie - FEEC
 • Faculteit voor Schone Kunsten - FFA
 • Faculteit Informatietechnologie - FIT
 • Faculteit Werktuigbouwkunde-FME

38752_FEEC.jpgUniversitaire instituten

 • Institute of Forensic Engineering - IFE
 • Centraal Europees Instituut voor Technologie - CEITEC
 • Centrum voor sportactiviteiten - CESA

MAAR programma's omvatten niet alleen engineering, maar ook de gebieden natuurwetenschappen, architectuur, schone kunsten, IT en economie, met een sterke interdisciplinaire nadruk en nauwe verbondenheid met de industriële sfeer. Met zijn state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten en academische excellentie heeft BUT een uitstekende reputatie bij studenten en professionals.

Brno University of Technology ontving als een van de eersten in Tsjechië de ECTS- en DS Label-certificaten. Beide certificaten zijn het bewijs dat MAAR voldoet aan de criteria van de EU op het gebied van het hoger onderwijs en daarnaast leveren ze een belangrijke bijdrage aan de verbreding van de mobiliteit en de internationalisering van de universiteit.

De universiteit werkt samen met zowel EU- als niet-EU-partners (heeft momenteel meer dan 600 overeenkomsten) en is betrokken bij verschillende mobiliteitsprogramma's (Erasmus, CEEPUS, Aktion, EER- en Noorweegse subsidies, enz.). Het langetermijnplan van de universiteit is het versterken zijn positie bij de toonaangevende, internationaal gerespecteerde onderzoeksuniversiteiten. Internationale samenwerking is daarom een ​​van de strategische prioriteiten van de Brno University of Technology . Om dit doel te bereiken, onderneemt BUT enerzijds activiteiten gericht op het werven van meer internationale studenten, maar anderzijds ook het inhuren van onderzoekers en docenten uit het buitenland. Als lid van de European University Association (EUA), CESAER en andere organisaties, is BUT actief in gezamenlijke projecten en activiteiten.

MAAR heeft op lange termijn samengewerkt met de toonaangevende internationale bedrijven zoals Škoda Auto, Siemens, FEI, Honeywell, Bosch en IBM. MAAR verbindt deze bedrijven met studenten die de mogelijkheid hebben om een ​​stage te volgen met betrekking tot hun vakgebied of zelfs onder toezicht staan ​​van experts uit de industrie tijdens het werken aan hun scripties. Vacatures worden gedeeld met zowel studenten als afgestudeerden. Universiteit biedt een breed scala aan sporten in het CESA-sportcentrum, dat een van de best uitgeruste centra in Tsjechië is, met stadion van Olympische standaard. Voor MAAR-studenten zijn de meeste sportactiviteiten gratis.

38749_CESA.jpg

MAAR heeft de grootste capaciteit voor studentenhuisvesting van alle Brno-universiteiten. De kosten voor accommodatie bij studentenhallen liggen rond de 170 EUR per maand, elke kamer heeft high speed internet. Bijna alle diensten bevinden zich in de nabijheid van de campus - kantines, cafés, sportvelden, International Student Club en universiteitsclubs. MAAR slaapzalen behoorden tot de TOP-drie in een wedstrijd voor de beste zalen van verblijf in de Tsjechische Republiek, wat een bewijs is voor hun goede kwaliteit. De meeste universiteitsgebouwen bevinden zich op de universiteitscampus (Pod Palackeho Vrchem) in het noordelijke deel van de stad Brno.

De universiteit heeft veel horecafaciliteiten beschikbaar op faculteiten en studentenhallen, waaronder: cafetaria's, restaurants, pizzeria's, cafés, bars en snackbars. Er is een ruime keuze aan menu's in de vorm van warme en koude, op bestelling gemaakte, speciale dieet- en vegetarische maaltijden in de cafetaria's en restaurants. Er is een gecomputeriseerd voedselservicesysteem voor on-line bestellen en contante betaling met studentenkaarten.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Tsjechisch

Deze school biedt ook:

Bachelor

Brno University of Technology

Het doel van het studeren in de vierjarige bacheloropleiding Civiele Techniek op het gebied van bouwconstructies is het verwerven van beheersing van een uitgebreide basis ... [+]

Bouwconstructies

Branch: Bouwconstructies

Afkorting: S

Studieduur: 4 jaar

Programma: Civiele techniek

Faculteit: Faculteit Civiele Techniek

Academiejaar: 2019/2020

Geaccrediteerd tot: 31.8.2023

Profiel van de branche Building Constructions:

Het doel van het studeren in de vierjarige bacheloropleiding Civiele Techniek op het gebied van bouwconstructies is het verwerven van beheersing van een uitgebreide basis in essentieel theoretisch begrip en algemene technische kennis uit de hele civiele techniek. De cursus begint met theoretische vakken waarbinnen studenten het nodige kennisniveau verwerven om de gespecialiseerde constructie- en ingenieursonderwerpen die volgen te verwerken. Onderwerpen uit de economische en sociale wetenschappen maken ook deel uit van de syllabus. In de laatste twee semesters kiezen studenten een beperkter specialisatiegebied binnen de vakken die worden aangeboden op het gebied van bouwconstructies, op het gebied van het ontwerp van gebouwen, de structuur en statica van gebouwen, gebouwdiensten en de technologieën en exploitatie van gebouwen. Door gespecialiseerde vakken te volgen, verwerven studenten de nodige verdieping van theoretische en gespecialiseerde kennis om hun professionele profiel op te bouwen en een vereiste te verkrijgen voor het gebruik van een onafhankelijke creatieve benadering bij het oplossen van de specifieke problemen van hun vakgebied. Onder de gespecialiseerde en methodologische begeleiding van een tutor produceren studenten zelfstandig een individueel toegekende bachelorscriptie over een veeleisend, gespecialiseerd probleem en verdedigen deze vervolgens voor een commissie voor het eindexamen van de bachelor. Een gespecialiseerde discussie over de onderwerpen die worden bestreken door het gegeven vakgebied wordt geëvalueerd op hetzelfde moment als het inzicht en het vermogen van studenten om hun kennis toe te passen op het oplossen... [-]

Tsjechië Brno
September 2019
Voltijd
4 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Brno University of Technology

De bacheloropleiding "Werktuigbouwkunde" is bedoeld als de meest effectieve manier om studenten voor te bereiden op de studie in een vervolgstudie. ... [+]

Fundamentals of Mechanical Engineering

FSI Afkorting: B-STI

Acad. jaar: 2019/2020

Niveau van opleidingsonderdeel: Bachelor

Een titel toegekend: Bc.

Kwalificatieniveau: Bachelor (1e cyclus)

Kwalificatie toegekend: Bc. in het veld "Engineering"

Wijze van studie: voltijds onderzoek

Profiel van de branche:

De bacheloropleiding "Werktuigbouwkunde" is bedoeld als de meest effectieve manier om studenten voor te bereiden op de studie in een vervolgstudie. De afgestudeerden zullen een brede professionele basis hebben die hen in staat stelt om in een of andere branche door te gaan in een tweejarige masteropleiding na de masteropleiding, gespecialiseerd in machinebouw.... [-]

Tsjechië Brno
September 2019
Voltijd
Deeltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Brno University of Technology

Opleiding Economie en management richt zich op zowel theoretische als praktische kennis in markteconomie en management. Verdere specialisatie wordt verzorgd door middel v ... [+]

Ondernemerschap en ontwikkeling van kleine bedrijven

Afkorting: BAK-ESBD Acad. jaar: 2019/2020 Niveau van opleidingsonderdeel: Bachelor Kwalificatie en titel toegekend: Bc. in het veld "Economie en management"

Specifieke toelatingsvoorwaarden: Voorwaarde voor toelating is een voltooide middelbare schoolopleiding.

Profiel

De primaire educatieve doelstelling van de studie is om afgestudeerden voor te bereiden die zowel potentieel hebben voor de ontwikkeling van hun eigen ondernemingsactiviteiten op het niveau van het kleine bedrijf als kwalificaties om posities in te nemen die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van activiteiten die verband houden met de ondernemersactiviteiten van grotere bedrijven, en / of ontwikkeling van andere organisaties. Het concept van theoretisch onderwijs en praktische training ontwikkelt interdisciplinaire kennis en vaardigheden van de afgestudeerden, wat potentieel creëert voor hun brede toepassing bij het ontwikkelen van alle belangrijke functies van het bedrijf en het formuleren van bedrijfsmodellen. Het principe van interdisciplinariteit wordt opgevat als een verband tussen economische en bestuurlijke opvattingen die worden toegepast op ondernemersprojecten. In deze context definieert de ontwikkeling van ondernemerskennis in de zin van de grondslag van de sociaaleconomische ontwikkeling van de economie van de staat en de versterking van het concurrentievermogen op het niveau van ondernemingen en het economisch systeem de algemene sociale doelstelling van het studiegebied. Het doel van complexe opbouw van ondernemerscompetenties, die het studiegebied biedt, is om te garanderen dat afgestudeerden de economische, bestuurlijke en sociale interacties van de ondernemersactiviteit volledig zullen begrijpen. Vanuit de praktische oriëntatie van het vakgebied is het belangrijkste doel dat studenten al tijdens de studie echte praktijkervaring opdoen in... [-]

Tsjechië Brno
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Brno University of Technology

De opleiding is gericht op professionals die in staat zijn om hun branchespecifieke kennis toe te passen voor zwabbers die bouwvaardigheden, onderhoud, toepassing van ele ... [+]

Elektrische, elektronische, communicatie- en besturingstechnologie

FEKT Afkorting: EEKR-BC

Acad. jaar: 2019/2020

Niveau van opleidingsonderdeel: Bachelor

De titel toegekend: Bc.

Kwalificatieniveau: Bachelor (1e cyclus)

Kwalificatie toegekend: Bc. in het veld "Elektrische, elektronische, communicatie- en besturingstechnologie"

Specifieke toelatingsvoorwaarden: Voorwaarde voor toelating is een voltooide middelbare schoolopleiding.

Profiel van het programma:

Belangrijkste leerresultaten:

Het programma is gericht op de voorbereiding van specialisten in elektrische en elektronische engineering met goede kennis van het ontwerp, de constructie, de service en de toepassingen van elektrische en elektronische apparaten en systemen.... [-]

Tsjechië Brno
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Brno University of Technology

Bacheloropleiding "Technische Natuurwetenschappen" is een kortere vorm van een universitaire studie die studenten voorziet van de nodige theoretische en praktische kennis ... [+]

Mathematische technologie

Afkorting: B-MAI

Acad. jaar: 2019/2020

Programma: Technische Natuurwetenschappen

Studieduur: 3 jaar

Profiel:

De afgestudeerden verwerven kennis van de elementaire wiskundige methoden die worden gebruikt in technische toepassingen. Ze bestuderen een aantal specifieke gevallen van dergelijke toepassingen in technische cursussen, terwijl ze in de informatica leren hoe ze computers efficiënt kunnen gebruiken om technische problemen op te lossen. Zo zijn de bachelor-afgestudeerden in theorie goed uitgerust om banen in de ingenieurspraktijk te vinden als leiders van productieteams met verschillende specificaties.... [-]

Tsjechië Brno
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Brno University of Technology: Strong Connection between Technology and Emotions

BUT: I Belong Here

BUT: I Am Not An Idol

Brno University of Technology
Address
BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Antonínská 548/1 601 90 Brno Czech Republic
Brno, Zuid-Moravië, Tsjechië
Website
Telefoonnr.
+420 541 141 111