Lees de Officiële Beschrijving

Film- en tv-school (FAMU)

Film and TV School (FAMU) is een integraal onderdeel van The Academy of Performing Arts, opgericht na de Tweede Wereldoorlog in 1947. Het is de vijfde oudste filmschool ter wereld. De afgestudeerden omvatten vele invloedrijke filmmakers en scenarioschrijvers.

Studies At Famu = Filmmaking Writing Academic Disciplines

FAMU International heeft verschillende Engelstalige programma's, van zomerworkshops van een tot zes weken tot een semesterprogramma dat in het buitenland wordt georganiseerd tot eenjarige programma's tot een volledig masterprogramma.

Elk programma bestaat uit een wisselend deel van praktisch filmmaken, schrijfvaardigheden gekoppeld aan praktische processen en academische disciplines gerelateerd aan het audiovisuele veld met hun reflecties en methodologieën. Elk programma heeft verschillende toelatingsvoorwaarden.

Studeren aan FAMU betekent ook dat je je leven in het hart van je leven doorbrengt als een van de mooiste steden ter wereld. Praag is een prachtige plek voor het studentenleven, vol met cultuur en plezier. Minder dan 5 uur rijden van Wenen / Berlijn / München / Boedapest en andere grote steden in Centraal-Europa.

Geschiedenis

De jaren zestig was misschien wel de meest briljante periode in de geschiedenis van zowel de Tsjechische cinema als de FAMU. De studenten en professoren boden de meest vooruitstrevende en uitdagende ideeën aan in het algemene sociale discours van die tijd.

Na de bezetting van Tsjechoslowakije in augustus 1968 moesten verschillende FAMU-professoren en afgestudeerden het land verlaten, waaronder Miloš Forman of Frank Daniel. Sommigen van hen droegen bij aan de ontwikkeling van filmkunst en -industrie in de wereld en speelden een belangrijke rol in de ontwikkeling van filmeducatie. Na de val van het communisme in Europa, behield de FAMU zijn status als nationale filmschool, maar opende tegelijkertijd zijn poorten voor internationale studenten uit de hele wereld.

FAMU is een van de oprichters van CILECT (Wereldassociatie van filmscholen), van de European League of Institutes of Arts (ELIA) en van de Europese Vereniging van Cinema- en Televisiescholen GEECT. Werken van afgestudeerden hebben veel prijzen ontvangen op internationale festivals en zijn vaak gecoproduceerd met binnenlandse televisienetwerken en uitgezonden over het land.

FAMU3

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Bachelor

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Het BA Photography-programma staat open voor studenten zonder een academische achtergrond in fotografie. Studenten die in het Engels studeren, hebben ook de mogelijkheid ... [+]

OVER ONS

FAMU is de vijfde oudste filmschool ter wereld. De afgestudeerden omvatten vele invloedrijke filmmakers en scenaristen, van wie velen internationaal bekend staan ​​als Oscar-winnaars en laureaten van internationale filmfestivals. | Het Departement Fotografie werd in 1975 opgericht en is daarmee een van de oudste instellingen in zijn soort in Europa. De school ligt midden in het historische centrum van Praag. Onze unieke specialisatie is de koppeling van klassieke fotografietechnieken met hedendaagse multimediale trends. Algemene informatie over het programma, faciliteiten, lesmethoden en actuele evenementen is te vinden op de website van de afdeling foto.amu.cz/en . MEER APPLICATIE-INFO .... [-]

Tsjechië Praag
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
6 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague
Address
FAMU International Smetanovo nábřeží 2
11665 Praag, Prague, Tsjechië
Telefoonnr.
+420 234 244 311