Lees de Officiële Beschrijving

Charles University (CU) werd in 1348 in Praag gesticht door de heilige Romeinse keizer Karel IV en behoort tot de oudste, grootste en meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Charles University is momenteel gerangschikt onder de top 2% van de universiteiten ter wereld in de Academische Ranglijst van Universiteiten van Shanghai University. Het is de nummer één universiteit in Oost-Europa volgens The Webometrics Ranking of World Universities.

De Faculteit der Sociale Wetenschappen ( FSV UK )) is de tweede nieuwste faculteit van Charles University. Kort na zijn oprichting in 1990 werd de faculteit een regionaal centrum van onderwijs en onderzoek op het gebied van economie, sociologie, politieke wetenschappen, internationale betrekkingen, gebiedsstudies, mediastudies en journalistiek.

Profiel: De Faculteit der Sociale Wetenschappen biedt enkele van de hoogste Bachelors, Masters en PhD-opleidingen in Midden- en Oost-Europa op alle gebieden van de sociale wetenschappen. Veel van onze alumni zetten hun studie voort aan de topuniversiteiten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk (Harvard, Columbia, LSE, Cambridge, enz.) Of ze slagen in competities voor hooggekwalificeerde banen.

De missie van de faculteit is het bevorderen van leren en de bescherming van kennis, het cultiveren van het vrije denken, onafhankelijk academisch onderzoek en de ondersteuning van de creatieve geest van de menselijke samenleving. Het hoofddoel van de faculteit is het ontwikkelen van onderwijs en onderzoek in die aspecten van de sociale wetenschappen die direct of indirect betrekking hebben op het openbaar bestuur of op het economische en culturele leven in de samenleving.

Feiten en cijfers: op dit moment heeft de faculteit ongeveer 4000 voltijdstudenten. Ongeveer 150 van hen zijn ingeschreven in een van onze Engelstalige opleidingen. FSV UK heeft een van de hoogste internationale participatiegraden voor mobiliteit van alle faculteiten van Charles University. Elk jaar verwelkomt het ongeveer 500 uitwisselingsstudenten van over de hele wereld.

Internationale samenwerking: FSV UK benadrukt de ontwikkeling van buitenlandse samenwerking. Ten eerste door het ontwikkelen en versterken van wetenschappelijke banden, studenten- en academische mobiliteit en ten tweede door Engelstalige opleidingen aan te bieden. Gedurende het academisch jaar organiseert de faculteit regelmatig gastcolleges, seminars, workshops en conferenties in het Engels. Ze vinden plaats in samenwerking met de partneruniversiteiten van de faculteit in Europa, Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Tsjechisch

Deze school biedt ook:


Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Aangezien het programma studenten op een onderwerp in wiskundige economie, mathematische statistiek en financiële blootstelt, worden de aanvragers verplicht om een ​​uits ... [+]

Aangezien het programma studenten op een onderwerp in wiskundige economie, mathematische statistiek en financiële blootstelt, worden de aanvragers verplicht om een ​​uitstekende achtergrond in de middelbare school wiskunde. Voorkennis van economie en financiën is een voordeel, maar het is niet vereist. Daarnaast moeten de aanvragers een goede beheersing van het Engels die ten minste B2-niveau in het kader van het ERK systeem en ze moeten in staat zijn het lezen van schoolboeken van economie en wiskunde zonder moeilijkheden zijn.

Verplichte cursussen te introduceren de studenten om micro-economie, macro-economie en bieden studenten met niet-triviale instrumenten van de wiskundige analyse en statistiek. Verplichte cursussen zijn bedoeld om een ​​breed overzicht van de belangrijkste onderwerpen in de economie en financiën te geven, en een stevige achtergrond voor verdere studies van gespecialiseerde keuzevakken te bieden. Keuzevakken bestrijken een breed scala van specifieke gebieden in de economie en financiën, waardoor de studenten om zich te specialiseren op het gebied van hun belang. De onderwerpen zijn onder andere financiën en het bankwezen (bijv inleidende bank-, financiële administratie, internationale financiën, openbare financiën), management (bijvoorbeeld strategisch management, financieel management), het economisch beleid (bijvoorbeeld het economisch beleid, de wereldwijde financiële crisis), de internationale handel en de Europese economische integratie. Wij bieden ook cursussen in aanvullende gebieden (bijvoorbeeld de geschiedenis van het economisch denken, speltheorie en politieke economie, inleiding tot de sociologie).... [-]

Tsjechië Praag
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)

Gemodelleerd op de Oxford PPE (BA in filosofie, politiek en economie), de Praag BA in PPE is een Engels undergraduate studieprogramma. Het stelt studenten in staat om sti ... [+]

Gemodelleerd op de Oxford PPE (BA in filosofie, politiek en economie), de Praag BA in PPE is een Engels undergraduate studieprogramma. Het stelt studenten in staat om stichtingen van binnenlandse en internationale politiek en economie te onderzoeken op een manier die wordt ondersteund door filosofische strengheid en omvat cursussen die gericht zijn op het bevorderen van kritisch denken over sociale ontwikkelingen in de wereld en gevoeligheid voor ethische uitdagingen bij politieke besluitvorming in gemarkeerde omgevingen door culturele diversiteit, economische ongelijkheid en conflicten tussen de doelstellingen van de agenten.

Door studenten uit te rusten met verschillende instrumenten voor rationele analyse van de complexe sociale realiteit van onze tijd, ontwikkelt PPE uitzonderlijke probleemoplossend vermogen en kritisch denkvermogen, niet alleen nuttig voor toekomstige politici, diplomaten, overheidsdienaren, mensenrechtenactivisten en journalisten, maar ook voor toekomstige financiers. , industriëlen en een reeks andere loopbanen en activiteiten die het trekken van verbanden tussen politieke, economische, sociale en culturele verschijnselen vereisen. Aangezien alle verplichte vakken moeten worden genomen tijdens de eerste drie semesters van het programma, van de vierde semester met ingang studenten vrij om hun eigen specialisatie kiezen zijn Pathway en in staat om meer nadruk alleen gelegd op zowel politiek, of op politiek en economie zal zijn, of over politiek en filosofie, het kiezen van keuzevakken, seminars en het onderwerp van hun bachelorscriptie volgens hun voorkeuren met betrekking tot hun toekomstige professionele carrière.... [-]

Tsjechië Praag
October 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Faculty of Social Sciences, Charles University

Charles University Faculty of Social Sciences
Address
Charles University Faculty of Social Sciences International Office Smetanovo nabrezi 6
110 01 Praag, Prague, Tsjechië
Website
Telefoonnr.
+420 222 112 111
Address
Praag, Prague, Tsjechië