Lees de Officiële Beschrijving

De Faculteit der Letteren is een van de vier oprichten Masaryk University faculteiten. Vanaf het allereerste begin heeft de faculteit richt zich op de ontwikkeling van zowel traditionele humaniora-georiënteerde disciplines (dat wil zeggen de geschiedenis, filosofie, klassieke filologie en Slavische, Germaanse en Romaanse philologies) alsook onderwerpen, waaronder nieuwe richtingen in het universitair onderwijs en onderzoek, zoals sociologie, psychologie , kunstgeschiedenis en musicologie. Op dit moment is de Faculteit der Letteren blijft traditionele vakgebieden te bevorderen en tegelijkertijd de ontwikkeling van nieuwe ondersteunende.

Alle afdelingen zijn betrokken bij het onderzoek met een aantal tegelijk deelnemen aan gezamenlijke door de Europese Unie gefinancierde onderzoeksprojecten. Researchactiviteiten aan de Faculteit der Letteren zijn dan ook zeer gevarieerd; belangrijke onderzoeksgebieden zijn onder andere de archeologische verkenning van de prehistorische en middeleeuwse sociale structuren, areal taal- en literatuurwetenschap, klinische psychologie, Latijns middeleeuwse studies, aspecten van de algemene psychologie, algemene en sociale pedagogiek, Tsjechische en Midden-Europese geschiedenis met inbegrip van de extra historische wetenschappen, geschiedenis van art - bestaande architectuur, beeldhouwkunst en schilderkunst - evenals musicologie, esthetiek, theater en film studies, etnologie, etnografie en religieuze studies. De faculteit is ook van oudsher gericht op een reeks taalkundige en literaire onderwerpen, alsmede over de uitlegging van belangrijke filosofische werken, waaronder die van de stichter van de universiteit TG Masaryk.

De Faculteit der Letteren wordt steeds meer erkend als een research-georiënteerde instelling, met tientallen van subsidies op verschillende gebieden elk jaar wordt onderzocht.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Tsjechisch

Deze school biedt ook:

Bachelor

Masaryk University Faculty of Arts

Het op Brno gebaseerde centrum van Near-Eastern Archaeology is een jonge instelling. De studie van archeologie is verbonden met culturele antropologie, omdat het de bedoe ... [+]

Het Centrum voor Prehistorische Archeologie in het Nabije Oosten (PANE) is een jonge instelling. PANE werd in 2009 opgericht door archeoloog Inna Mateiciucová en cultureel antropoloog Maximilian Wilding. Het ontwerp van de school is geïnspireerd op de praktische praktijkervaringen die zijn opgedaan tijdens het archeologische veldwerk van de Neolithische site Tell Arbid Abyad (Syrië), van 2006 tot 2010. PANE voert momenteel prehistorisch onderzoek uit aan een verdwenen meer in het bergachtige achterland van Noord-Oman. Een ander onderzoeksproject op een Neolithische site in Jordanië is in voorbereiding.

De belangrijkste aandacht van PANE in het onderwijs en onderzoek naar de prehistorische perioden van het Midden-Oosten is uniek in Europa. De cursussen omvatten echter ook het oudere deel van de oude geschiedenis (ongeveer tot de opkomst van het Perzische rijk), inclusief de taalbasis van Assyrië (Sumerisch en Akkadisch). Om de studenten een zo volledig mogelijke kennis te laten verwerven, wordt het onderwerp van de prehistorie en de antieke geschiedenis in het Midden-Oosten bestudeerd in een bredere cultuurhistorische, antropologische en natuurlijk wetenschappelijke context.... [-]

Tsjechië Brno
September 2019
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Masaryk University Faculty of Arts

Deze opleiding bestaat uit vier disciplines die zich bezighouden met vraagstukken in verband met de studie van de Engelse filologie: taalvaardigheden, linguïstiek en vert ... [+]

Deze opleiding bestaat uit vier disciplines die zich bezighouden met vraagstukken in verband met de studie van de Engelse filologie : taalvaardigheden, linguïstiek en vertaling, literaire studies en culturele studies.

Binnen elk van deze gebieden volgen de studenten een aantal type A / verplichte vakken gevolgd door een selectie van type B / selectief en type C / keuzevakken. De cursussen type A / vereist bieden algemene inleidingen en de nodige theoretische achtergrond om te werken in de betreffende discipline.

Type B / selectieve cursussen richten zich op specifieke onderwerpen binnen elk van de disciplines. Daarnaast hebben studenten de mogelijkheid om een ​​aantal van het type C / keuzevakken van hun keuze te nemen. Met uitzondering van enkele cursussen in vertalen, worden alle lessen, cursussen en examens in deze opleiding uitgevoerd in de Engelse taal.... [-]

Tsjechië Brno
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Welcome to Masaryk University