Lees de Officiële Beschrijving

De Faculteit der Sociale Studies werd opgericht in 1998 en het is een van de nieuwste en meest dynamische delen van Masaryk University. De sociaal-wetenschappelijke traditie gaat terug tot 1921, toen IA Bláha, een directe leerling van Émile Durkheim, vestigde de afdeling Sociologie.

Sinds de jaren 1920, sociologie en psychologie aan de Faculteit der Letteren geleerd, en vergezeld door andere disciplines, vestigden zij een unieke sociale studies school in de late jaren 1990. De faculteit is blijven ontwikkelen dynamisch, terwijl gericht op onderwijs op het gebied van de sociologie, politicologie, psychologie, sociaal beleid en sociaal werk, media studies en journalistiek, milieu-studies, internationale betrekkingen, Europese studies, gender studies, sociale antropologie, en recent, ook de veiligheid en strategische studies en energiezekerheid studies. Het streeft naar een verbinding tussen het onderwijs en het onderzoek uitgevoerd door de afdelingen, evenals door zijn grootschalige onderzoeksteams. Zo worden de cursussen permanent verrijkt met de nieuwste gnosis van zowel de fundamentele en toegepaste sociale wetenschappen.

FSS in het kort

  • sociaal-wetenschappelijke traditie sinds 1921
  • faculteit opgericht als in 1998
  • 3626 studenten
  • 10.000 afgestudeerden
  • 438 leraren

Masaryk University

Masaryk University, gevestigd in Brno, is de op een na grootste openbare universiteit in de Tsjechische Republiek en de toonaangevende instelling voor hoger onderwijs in Moravië. Op dit moment bestaat uit negen faculteiten met meer dan 200 afdelingen, instituten en klinieken. Erkend als een van de belangrijkste voor onderwijs en onderzoek in de Tsjechische Republiek en een zeer gewaardeerde Central European University, is doordrenkt met een sterke democratische geest sinds haar oprichting in 1919. De universiteit speelt ook een belangrijke rol in het sociale en culturele leven van de Zuid-Moravische Regio.

Masaryk

Brno

Brno, een stad in Zuid-Moravië met een bevolking van ongeveer 400.000 inwoners, is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Centraal-Europa. Dankzij de strategische ligging, hoofdsteden zoals Praag, Bratislava, Wenen, Boedapest en Warschau zijn op de trein of bus gemakkelijk te bereiken. Bovendien, Brno heeft directe luchtverbindingen met diverse Europese steden.

De stad is groot genoeg om alle voordelen van een grote Europese centrum bezitten, maar klein genoeg om zijn gezelligheid en charme weten te behouden. Het historische centrum echo's die van Wenen, compleet met geplaveide voetgangersgebieden en fascinerende architectuur verspreid over de gehele periode van de middeleeuwen tot heden. Geboortestad van de voorname componist Leoš Janáček en de stichter van de genetische wetenschap, Johann Gregor Mendel, de stad heeft voor elk wat wils. Onder de toeristische attracties vindt u meesterwerken van de modernistische architectuur te vinden, waaronder de UNESCO beschermde Villa Tugendhat en andere openstaande functionalistische werken. De skyline wordt gedomineerd door Špilberk Castle en de kathedraal van de st. Peter en Paul en andere interessante sites.

Home naar zes openbare universiteiten en meer dan 100.000 studenten, Brno is echt een stad van de jeugd biedt non-stop culturele activiteiten en entertainment. Het heeft een levendige culturele scene en een bruisend nachtleven, met inbegrip van restaurants en cafés, theaters, concertzalen, galeries, muziekclubs, en sportfaciliteiten. De bevolking van Brno is een multiculturele één, met gevarieerde en actieve expatriate gemeenschappen, bestaande uit zowel internationale studenten en professionals. Meer informatie via GOtoBrno.

De Zuid-Moravië is rijk niet alleen in zijn economisch potentieel, maar ook in de culturele en historische wortels. Onder de attracties zijn goed bewaard gebleven burchten en kastelen, prachtige natuur landschappen en natuurparken. De regio biedt daarmee uitstekende mogelijkheden om te wandelen, fietsen en skiën. Het gebied rond Brno is de belangrijkste wijnproducerende regio van de Tsjechische Republiek, met tal van oude kelders, en vele wijngaarden in de regio zijn nu verbonden door een nieuw netwerk van natuurvriendelijke fietspaden.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Bachelor

Masaryk University Faculty of Social Studies

De studie gebied van internationale betrekkingen en Europese politiek (in het Engels) maakt studenten vertrouwd maken met fundamentele kwesties van de internationale betr ... [+]

De studie gebied van Internationale Betrekkingen en Europese politiek (In het Engels) maakt studenten vertrouwd maken met fundamentele kwesties van de internationale betrekkingen en Europese studies met een sterke nadruk op internationale betrekkingen theorie en de theorie van de Europese integratie.

Belangrijke gebieden van de opleiding onder meer de geschiedenis van de internationale betrekkingen en Europa, het buitenlands beleid van de geselecteerde acteurs en veiligheidsaspecten van de internationale betrekkingen, waaronder energiezekerheid. Studenten kunnen zich verder specialiseren in keuzevakken gericht op specifieke thema's van de internationale betrekkingen en organisaties, en ook over het buitenlands beleid van de specifieke landen en regio's.... [-]

Tsjechië Brno
September 2019
Voltijd
3 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Faculty of Social Studies Masaryk University

Department of Media Studies and Journalism

Department of Psychology

Department of Environmental Studies

Department of International Relations and European Studies

Department of Social Policy and Social Work

Faculty of Social Studies Masaryk University
Address
Faculty of Social Studies Masaryk University Jostova 10
602 00 Brno, Zuid-Moravië, Tsjechië
Website
Telefoonnr.
+420 549 491 911