Lees de Officiële Beschrijving

Kennis en ervaring van 47 jaar

MEF University , die haar eerste studenten toeliet in het academische jaar 2014-2015, wil een universiteit worden die ondernemerschap, innovatief denken en creativiteit op de voorgrond houdt en het vermogen heeft om globale en lokale meerwaarde te creëren met zijn onderscheidende onderwijsmodel.

Visie en missie

Visie

Leid innovatieve en ondernemende wereldleiders op om de toekomst vorm te geven.

Missie

Afgestudeerde vooruitstrevende studenten die over het vermogen beschikken om op nationaal en internationaal niveau te concurreren en hun nationale identiteit te associëren met mondiale waarden; die zichzelf voortdurend verbeteren, technologie beheersen, respectvol omgaan met het milieu, sociale en ethische waarden respecteren; die over het vermogen beschikken om hun creativiteit, ondernemerschap en leiderschapskwaliteiten te combineren en toe te passen met hun onderzoekscompetenties om zo nieuwe gronden te creëren in de nationale en internationale arena's,

Onderzoeksgerichte, toonaangevende wetenschappers samenbrengen en ondersteunen die wereldwijd een belangrijke bijdrage leveren aan hun professionele velden, wetenschap en technologie,

Creëer en ondersteun de noodzakelijke infrastructuur en inspirerende omgeving voor de faculteit, studenten en medewerkers om deze doelen haalbaar te maken.

112142_pexels-photo-1595391.jpeg

De stichting achter ons

Als leiders in kwaliteitsonderwijs in Turkije met hun nationale en internationale scholen, was de fundamentele doelstelling van het MEF Onderwijsinstellingen het versterken van hun blijvende missie op het gebied van onderwijs met een universiteit.

De MEF-onderwijsinstellingen hebben een verschil in onderwijs gecreëerd met hun accumulatie van kennis en ervaring van 43 jaar, en de MEF University werd opgericht door de İbrahim Arıkan Education and Scientific Research Foundation met als doel dit succes voort te zetten op het niveau van het hoger onderwijs.

MEF University , die haar eerste studenten toeliet in het academische jaar 2014-2015, wil een universiteit worden die ondernemerschap, innovatief denken en creativiteit op de voorgrond houdt en het vermogen heeft om globale en lokale meerwaarde te creëren met zijn onderscheidende onderwijsmodel.

MEF University heeft alle noodzakelijke voorbereidingen getroffen om een universiteit te worden die kan voldoen aan de vereisten van de huidige eeuw, haar diploma wereldwijd erkend en hoog aanzien kan houden met haar internationale academische en administratieve organisatie, dynamische en toegankelijke managementaanpak en zijn innovatieve en milieubewuste aanpak bij het creëren van zijn fysieke infrastructuur.

112185_pexels-photo-1438072.jpeg

Campus leven

MEF University campus van MEF University bevindt zich in Maslak, het financiële en commerciële centrum van Istanbul. De campus is gunstig gelegen op loopafstand van het ITU Maslak-metrostation. De campus waar studenten al hun dagelijkse behoeften kunnen vervullen, biedt veel mogelijkheden voor een verrijkt studentenleven en een toegankelijk platform voor cultuur en kunst, gelegen direct naast de campus, zal studenten in staat stellen een levenskwaliteit te ervaren die verder gaat dan de overtuigingen. Dankzij het complex naast de campus kunnen onze studenten culturele en artistieke evenementen bijhouden en krijgen ze ook de kans om het lokale bedrijfsleven te leren kennen dankzij de belangrijke en centrale locatie van Maslak. Met zijn moderne klaslokalen en ruimtes voor sociaal leven, wacht MEF University Maslak Campus op u.

Flipped Learning

Snel vooruitgang Informatietechnologie omvat alle aspecten van ons leven, van hoe we met elkaar omgaan, hoe we boeken lezen, hoe we eten bestellen, hoe we samenkomen voor een zakelijke bijeenkomst. Waarom zou onze manier van leren niet veranderen?

Wat is Flipped Learning?

Eric Mazur, hoogleraar natuurkunde aan de universiteit van Harvard, definieert leren als een proces in twee stappen. De eerste stap is kennisoverdracht (overdracht van kennis van de bron van kennis naar de student door middel van hun docent en verschillende bronnen) en de tweede stap is de internalisering van kennis door de student.

In het traditionele onderwijssysteem krijgen faculteitsleden de eenvoudige taak om kennis over te dragen aan studenten in de klas, terwijl studenten voor de moeilijke taak staan om opdrachten af te ronden en alleen kennis te internaliseren. In het Flipped Learning-model vindt kennisoverdracht naar studenten voorafgaand aan de les plaats via cursusvideo's die zijn voorbereid door de faculteitsleden en ondersteunend materiaal zoals artikelen, Excel-sheets, pdf's, visuals, afbeeldingen en PowerPoints. Dit betekent dat de directe instructie van de groepsleerruimte naar de individuele leerruimte gaat. De resulterende groepsruimte wordt omgevormd tot een gespiegelde leeromgeving die dynamisch en interactief is, waarbij de professor studenten begeleidt bij het toepassen van concepten en creatief bezig is met het onderwerp. Hierdoor kunnen studenten hun kennis internaliseren en ontwikkelen - de echte essentie om een leerling te zijn - in de klas in samenwerking met de professor en klasgenoten.

Waarom is het flipped-leersysteem nodig?

Mensen geboren na de introductie van internettechnologie, die nu overal in ons dagelijks leven is, zijn veel sneller dan de vorige generaties in het inhalen van de digitale wereld en wat het omvat. Een van de beste voorbeelden hiervan is het verhaal van een 3-jarige die op 25 september 2006 thuis online op de computer was en erin slaagde om een auto te kopen omdat de moeder was vergeten zich uit te loggen van haar internetaccount (BBC News ). Generaties Y en Z zijn onafhankelijk opgegroeid, verweven met technologie, communiceren gemakkelijk met hun leeftijdsgenoten over de hele wereld en houden gelijke tred met de nieuwe technologische hulpmiddelen die snel verschijnen en verdwijnen. Het moet worden aanvaard dat het onmogelijk is geworden om de nieuwe generaties van de toekomst te onderwijzen met een 900 jaar oud traditioneel universitair systeem. Daarom heeft MEF University een nieuwe lesmethode geïmplementeerd genaamd "Flipped Learning". In de wereld waar het hele leven wordt gedomineerd door digitale technologie, is Flipped Learning een wereldwijde methode die zich richt op het opleiden van de huidige generatie Y-studenten en de universiteitsstudenten van de toekomst in generatie Z en later.

De Flipped Learning-methode is goed afgestemd op Bloom's Taxonomy, omdat de studenten cognitieve taken van een lager niveau uitvoeren, zoals het verwerven, onthouden en begrijpen van informatie voorafgaand aan de lesuren, en zich richten op cognitieve taken van hoger niveau - toepassen, analyseren, evalueren en creëren - tijdens de les in een omgeving van peer learning gefaciliteerd door hun professoren.

Hoe vindt leren plaats in Flipped Learning?

In Flipped Learning vindt leren op de volgende manieren plaats:

 • Studenten bekijken cursusvideo's, lezen teksten en studiemateriaal op hun gemak voorafgaand aan de les, nemen notities, bereiden vragen voor over zaken die ze niet begrepen of niet goed begrepen.
 • De studenten sturen hun vragen over de klas (sen) digitaal vóór de les naar de professor.
 • De studenten zijn gegroepeerd volgens de aard van de vragen tijdens de eerste les. De studenten proberen antwoorden op hun vragen te vinden via groepswerk en peer-learning. De professor bewaakt de groepen en faciliteert het oplossen van problemen.
 • In het tweede uur van de les faciliteert de professor het leren op een zodanige manier dat studenten worden gestimuleerd om de vragen te beantwoorden die onbeantwoord blijven.
 • De professor stelt vragen om het begrip van de concepten door de studenten te controleren of heeft studenten in teamverband aan het werk over problemen die meer praktische of toegepaste aspecten van het onderwerp betreffen.
 • Met dit model kunnen studenten overschakelen van "mensen die kennis hebben van hun professoren" naar "mensen die de kennis ontdekken en de verworven kennis een stap verder brengen".

Waarom is Flipped Learning Better voor de studenten?

 • Studenten leren, herzien en beoordelen het cursusmateriaal in hun eigen tempo.
 • Elke student heeft een andere leerstijl. In de traditionele methode kan de professor niet reageren op al deze stijlen. Flipped Learning stelt studenten in staat om de lezing op video op zijn / haar gewenste snelheid te bekijken, te stoppen, terug te spoelen en opnieuw af te spelen indien nodig.
 • Omdat de lessen gestructureerd zijn op een interactieve, wederkerige en toegepaste manier, is het gemakkelijker voor studenten om de onderwerpen te begrijpen.
 • Studenten blijven niet passief in de klas omdat zij echt de leiding hebben over hun eigen leren door middel van teamwerk; alle studenten nemen van nature deel aan de activiteiten.
 • Studenten co-genereren nieuwe kennis door samenwerking en discussie.
 • Studenten die vanwege medische redenen of vanwege de vereiste sport- en studentenclubactiviteiten een les missen, blijven niet achter.
 • Studenten hebben nog steeds een minimum van 2 uur / week kantooruren bij hun instructeur, waarvan een uur online is. Communicatie met het lid van de faculteit wordt onderhouden.
 • Cursusmateriaal is altijd beschikbaar op het platform. De studenten kunnen de vorige inhoud opnieuw bekijken en deze bekijken wanneer dat nodig is.
 • Er is meer interactie en persoonlijk contact tussen de student en het lid van de faculteit.
 • Studenten hebben meer verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces; alle studenten zijn actief in de klas.
 • Alle studenten ontvangen één-op-één persoonlijke instructie.
 • Lagere cognitieve taken, zoals herinneren en begrijpen, worden uitgevoerd voorafgaand aan de lesuren, en studenten concentreren zich op de hogere cognitieve taken - toepassen, analyseren, evalueren en creëren - tijdens de lesuren door middel van peer learning gefaciliteerd door hun professor .

Waarom is flipped learning zo succesvol?

 • Het verhoogt de betrokkenheid van studenten.
 • Het stelt studenten in staat om meer op de student gericht te worden.
 • Het moedigt kritisch denken aan.
 • Het verbetert teamgebaseerde vaardigheden en samenwerking.
 • Het biedt meer gepersonaliseerde studentenbegeleiding.
 • Het maakt de klasdiscussie effectiever.
 • Het moedigt studenten aan tot zelfreflectie.
 • Het biedt een instructeur en peer-feedback.
 • Het houdt studenten verantwoordelijk voor hun eigen leren.
 • Het moedigt leren aan door middel van up-to-date technologieën die relevant zijn voor generatie Y- en Z-studenten.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:

BA

MEF University

Het doel van de Business Administration-programma aan de MEF University is om managers en ondernemers af te studeren met kwaliteiten en competenties die nodig zijn om duu ... [+]

Bedrijfsbeheer

Het doel van de Business Administration- programma aan de MEF University is om managers en ondernemers af te studeren met kwaliteiten en competenties die nodig zijn om duurzame economische groei in Turkije en daarbuiten in de 21ste eeuw te bereiken.

Bedrijfswetenschappen kunnen worden gezien als een driedimensionale ruimte: functioneel gebied, sector en bedrijfsleeftijd.

De fundamentele functionele gebieden van ondernemen zijn financiën, marketing, operations (productie en distributie) en management. Een afgestudeerde bedrijf moet zich bewust zijn van de basisprincipes van alle functionele velden en moet zich specialiseren in ten minste een van de functionele velden.Productie, telecommunicatie, financiële dienstverlening, toerisme, gezondheidszorg, detailhandel, logistiek, energie en bouw kunnen worden beschouwd als de meest prominente sectoren in de Turkse economie. Een afgestudeerde bedrijf moet zich bewust zijn van de kansen en bedreigingen in al deze sectoren en moet zich specialiseren in zijn / haar sector van belang.De levensduur van een bedrijf kan grofweg worden onderverdeeld in vier fasen: oprichting, snelle groei, duurzame looptijd en / of fusie-acquisitie, afname of sluiting. De problemen en obstakels van elke fase zijn anders. Een afgestudeerde bedrijf moet de basiskenmerken van elk van de vier fasen kennen en moet zich specialiseren in de praktische uitvoering van ten minste één fase.... [-]
Turkije Maslak
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
MEF University

Dankzij de flexibiliteit in de cursusselectie en het cursusaanbod kunnen onze studenten niet alleen hun studieprogramma verrijken met vakken op andere gebieden dan Econom ... [+]

Economie

Welkom bij de afdeling Economie

Na zijn eerste studenten toegelaten te hebben in het academisch jaar 2014-15, wil onze afdeling een van de eerste rankings behalen in zowel onderzoek als onderwijs in het land.

Onze faculteit bestaat uit dynamische en gekwalificeerde wetenschappers, die elk een diploma hebben van internationale instellingen. Met de nieuwste methoden en technologie willen we onze studenten voorbereiden om leiders te worden in de nationale en internationale arena door hen de nodige achtergrond en kwalificaties te bieden

Dankzij de flexibiliteit in de cursusselectie en het cursusaanbod kunnen onze studenten niet alleen hun studieprogramma verrijken met vakken op andere gebieden dan Economie, maar ook de 4-jarige 240 ECTS-bacheloropleiding in 3 jaar afronden. . Daarnaast biedt onze afdeling 3 2-degree-programma's bij toonaangevende universiteiten, wat resulteert in een bachelordiploma van MEF en een masterdiploma in economie of financiën van een wereldwijde partner.... [-]

Turkije Maslak
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
MEF University

Studenten bestuderen het brede scala van de discipline, met de nadruk op zowel theoretische als toegepaste aspecten van de psychologie, met een sterke nadruk op het ontwi ... [+]

Psychologie

De afdeling Psychologie streeft naar een uitstekende internationale standaardopleiding en training in psychologische wetenschap met als doel om een van de beste psychologie-afdelingen in Turkije te zijn. Studenten bestuderen het brede scala van de discipline, met de nadruk op zowel theoretische als toegepaste aspecten van de psychologie, met een sterke nadruk op het ontwikkelen van een krachtige onderzoeksmethode, wetenschappelijk kritisch denken en toepasbare studievaardigheden. Dit leren zal worden gefaciliteerd door onze faculteit van getalenteerde, actieve, internationale onderzoekers.

De afdeling Psychologie staat volledig open voor de 'flipped classroom'-benadering van het onderwijs, die we gebruiken om psychologische verschijnselen aan te tonen, evenals experimentele en data-analytische technieken. Studenten zullen regelmatig hun eigen experimenten en projecten ontwerpen en uitvoeren. Bovendien zullen studenten worden aangemoedigd om hun vaardigheden te ontwikkelen door actief bij te dragen aan facultaire onderzoeksprojecten: we zijn ervan overtuigd dat psychologische wetenschap het beste wordt geleerd van actieve psychologische wetenschappers, en geïnteresseerde studenten zullen naast ons kunnen werken als vrijwillige assistenten, in onze nieuwe toegewijde onderzoeksfaciliteiten.... [-]

Turkije Maslak
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

BSc

MEF University

Computer Engineering Program aan de MEF University is ontworpen om een solide kern van computer engineering cursussen te combineren met wiskunde, natuurwetenschappen en t ... [+]

Computertechniek

Computer Engineering Program aan de MEF University is ontworpen om een solide kern van computer engineering cursussen te combineren met wiskunde, natuurwetenschappen en technische cursussen. De kern van computertechnologie is ontworpen om zowel hardware- als softwarecursussen te benadrukken. De verplichte cursussen, zoals het ontwerp van digitale systemen, microprocessors en computerarchitectuur, zijn gekoppeld aan laboratoria om studenten praktische ervaringen te bieden op computersystemen. Het programma is bedoeld om studenten een uitgebreide lijst van softwarecursussen te bieden, zoals computerprogrammering, objectgeoriënteerd programmeren, gegevensstructuren en algoritmen, databasebeheersystemen, programmeertalen en software-engineering. Deze cursussen worden ook gekoppeld aan softwarelaboratoria om studenten praktische ervaring te bieden bij het analyseren, ontwerpen, ontwikkelen en testen van softwaresystemen.... [-]

Turkije Maslak
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
8 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
MEF University

Ons programma benadrukt de verantwoordelijkheid van architecten voor hun impact op het milieu. Onze afgestudeerden zullen bijdragen aan een nieuw begrip van design op bas ... [+]

architectuur

Architectuur is een krachtig hulpmiddel dat we gebruiken om onze omgeving te transformeren om er een betere plek van te maken. Meer dan ooit richten wij ons als architecten, maar ook als burgers van deze wereld, op het ontwerpen van voorwerpen, gebouwen en steden die niet alleen onze dromen, creativiteit, ambities als individuen en als samenlevingen weerspiegelen, maar ook respectvol zijn voor onze wereld en haar inwoners. . Ons programma benadrukt de verantwoordelijkheid van architecten voor hun impact op het milieu. Onze afgestudeerden zullen bijdragen aan een nieuw begrip van design op basis van een ethisch verantwoorde benadering van het milieu en zullen dus actief betrokken worden bij het creëren van een betere wereld. We zien een toekomst waarin onze afgestudeerden de weg wijzen naar het ontwikkelen van milieuvriendelijkere manieren om niet alleen in Turkije, maar ook over de hele wereld te ontwerpen.... [-]

Turkije Maslak
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
8 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
MEF University

Het doel van Bachelor of Science in Civil Engineering Program aan de MEF University is om afgestudeerden op te leiden om hun professionele carrièredoelstellingen in de ci ... [+]

Civiele techniek

Civil Engineering Program aan de MEF University is ontworpen om basis niet-gegradueerde onderwijs te bieden met de nadruk op een sterke basis in wiskunde, wetenschappen en technische vaardigheden die nodig zijn om civieltechnische structuren te analyseren en ontwerpen. Het is bedoeld om studenten te inspireren en hen voor te bereiden op een succesvolle carrière in de civiele techniek en voor een leven lang leren. Het programma is ontwikkeld om de fundamenten van civieltechnische principes en ontwerptechnieken, maar ook die van menswetenschappen en sociale wetenschappen en management te benadrukken. Het programma stelt studenten in staat keuzevakken te nemen om zich te concentreren op de concentratiegebieden zoals bouwtechniek, geotechniek of bouwmanagement. Het programma benadrukt het belang van persoonlijke en professionele ethiek, zakelijk leiderschap en management. De zomerpraktijk of stage tijdens het tweede en derde jaar geeft studenten de kans om ze vertrouwd te maken met civieltechnische toepassingen.... [-]

Turkije Maslak
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
MEF University

Het doel van de Bachelor of Science in Electrical-Electronics Engineering Program aan de MEF University is om haar afgestudeerden op te leiden tot een van de meest gewild ... [+]

Elektrotechniek en elektronica

Het doel van de Bachelor of Science in Electrical-Electronics Engineering Program aan de MEF University is om haar afgestudeerden op te leiden tot een van de meest gewilde elektrotechnische en elektronica-ingenieurs op de wereldmarkt, de meest gewilde afgestudeerde studenten of bloeiende ondernemers. Dit zal worden bereikt door hen voor te bereiden met een sterke basis in de bètawetenschappen en informatica, samen met een brede kennis van elektrische en elektronische engineering discipline om nieuwe technische problemen te identificeren en op te lossen, waaronder planning, ontwerp en implementatie van processen die leiden tot demonstratie van producten. De afgestudeerden zullen gespecialiseerd zijn in een geselecteerd gebied of een groter aantal onderwerpen beslaan die zich uitstrekken tot interdisciplinaire gebieden met praktische ervaring, uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed begrip van het bedrijfsleven.... [-]

Turkije Maslak
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
8 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
MEF University

Het doel van de B.Sc. in Industrial Engineering programma aan de MEF University is het produceren van afgestudeerden uitgerust met kennis van kerntechnologie en vaardighe ... [+]

Industrial Engineering

MEF University Industrial Engineering B.Sc. Programma is ontworpen om de nieuwste onderwerpen in Industrial Engineering te behandelen. Onze studenten zijn bedoeld om te worden uitgerust met technisch superieure kennis en ervaring. Aangezien het programma gericht is op het produceren van wereldwijd concurrerende afgestudeerden, niet alleen voor de vraag van de productie- en de dienstensector, maar ook voor het starten en ontwikkelen van nieuwe bedrijven, zullen studenten goed op de hoogte zijn van de gerelateerde sectoren en het opzetten van nieuwe bedrijven; voor dit doel bevat het programma zowel verplichte als keuzevakken, niet alleen op het gebied van besluitvorming, ondernemerschap en industriële toepassingen, maar ook in het bedrijfsleven. In ons programma krijgen nieuwe onderwerpen die verband houden met de dienstensector meer nadruk dan de klassieke onderwerpen die verband houden met de productiesector. In deze context krijgen studenten diepgaande kennis op het gebied van productie- en servicemanagement, financiën, supply chain management en beslissingsondersteunende systemen vanaf het tweede jaar op bachelorniveau door middel van verschillende keuzevakken. Parallel aan de algemene trend van toenemende populariteit, worden keuzevakken aangeboden op gebieden zoals Lean Manufacturing en Service Systems, optimalisatiemodellen in Finance, Supply Chain Modeling en Data Mining.... [-]

Turkije Maslak
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
MEF University

Werktuigbouwkunde B.Sc. Programma aan MEF University synthetiseert wiskunde, wetenschap, technische wetenschappen en technisch ontwerp en biedt keuzevakken op verschillen ... [+]

Machinebouw

Werktuigbouwkunde B.Sc. Programma aan MEF University synthetiseert wiskunde, wetenschap, technische wetenschappen en technisch ontwerp en biedt keuzevakken op verschillende algemene gebieden, waaronder thermisch-wetenschappelijke, micro / nano-mechanisch ontwerp, en productie, robotica en automatisering, duurzame energiesystemen. Cursussen in humaniora en sociale wetenschappen en management bereiden studenten voor op uiteenlopende rollen als verantwoordelijke en doordachte leiders.

Door middel van verschillende cursussen beginnen studenten met de praktijk van het ontwerpen in hun tweede jaar en integreren het in hun programma's die uitmonden in een teamgericht ontwerp van capstone-ontwerpen in het laatste jaar. Om studenten in staat te stellen theorie met de praktijk te integreren en ze in de werkomgeving te introduceren, worden zomerpraktijken van groot belang en worden ze voorbereid in nauwe samenwerking met gastbedrijven in de gerelateerde industrie.... [-]

Turkije Maslak
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
8 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands

Bachelor

MEF University

We bieden een eigentijds en uitgebreid curriculum van Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekkingen om onze studenten te voorzien van rijke kennis en geavanceerd ... [+]

Politieke wetenschappen en internationale betrekkingen

We bieden een eigentijds en uitgebreid curriculum van Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekkingen om onze studenten te voorzien van rijke kennis en geavanceerde vaardigheden die hen in staat zullen stellen de ontwikkelingen te analyseren die zich overal ter wereld afspelen op het gebied van politiek, veiligheid, diplomatie , recht en economie.

In het eerste en tweede jaar van hun opleiding, zullen onze studenten inleidende cursussen worden aangeboden die de fundamenten van Sociale Wetenschappen zullen vormen, zoals Politieke Wetenschappen, Sociologie, Geschiedenis van Beschavingen, Geschiedenis van Politiek Denken, Fundamentele Concepten van Recht, Internationale Politieke Economie en onderzoeksmethoden. Daarnaast worden ook cursussen aangeboden die het vermogen van onze studenten om computers te gebruiken en technologische producten te verbeteren, verbeteren.... [-]

Turkije Maslak
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
4 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Ayazağa Cad. No.4
34396 Maslak, Istanbul, Turkije