Ozyegin University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

Als onderzoeksuniversiteit opent Özyeğin University altijd nieuwe horizonten en biedt nieuwe mogelijkheden voor studenten om hen in staat te stellen hun ware competenties te ontdekken. In een zoektocht om zijn afgestudeerden op te laten vallen en anderen een stap voor te zijn, biedt Özyeğin een innovatief onderwijsmodel dat waarde toevoegt aan zijn studenten. De belangrijkste missie van Özyeğin University is om zijn studenten voor te bereiden op vindingrijke afgestudeerden in de zakenwereld, ervoor te zorgen dat ze meer dan één vreemde taal kennen, nieuwe vaardigheden verwerven door sociale activiteiten, zichzelf blijven ontwikkelen, hun globale visie uit te breiden voordat ze afstuderen via internationale stage of uitwisselingsprogramma's, en altijd ten dienste staan van de samenleving.

Stichting Geschiedenis

De Hüsnü M. Özyeğin Foundation begon haar inspanningen om de Özyeğin-universiteit in het najaar van 2005 op te richten. De basis voor de Özyeğin-universiteit omvatte uitgebreide onderzoeken met meer dan 500 onderwerpen, waaronder zakenmensen, docenten en universitaire en middelbare scholieren, naast een studie over "Sectoren en beroepen ontwikkelen in Turkije en in de wereld". Op basis van de resultaten van deze onderzoeken begon ARAMA Consulting met het ontwerpproces. De fundamentele waarden en visie van de universiteit werden besproken en geïdentificeerd in samenwerking met alle belanghebbenden. Özyeğin University heeft zijn visie vormgegeven door middel van een reeks workshops. Meer dan 300 deelnemers woonden deze workshops bij, waaronder zakenmensen, docenten, universiteitsstudenten en pas afgestudeerden.

In overeenstemming met zijn collectief gevormde visie, werd Özyeğin University officieel opgericht op 18 mei 2007 om te dienen als een unieke universiteit die zou bijdragen tot sociale ontwikkeling door middel van zijn moderne onderwijssysteem, innovatieve structuur geïntegreerd met het leven, academische benadering verweven met sectoren, en academische programma's dienovereenkomstig aangepast.

Özyeğin University verwelkomde zijn eerste studenten op zijn Altunizade Campus in september 2008 en opende de deuren van zijn Çekmeköy Campus in september 2011.

Çekmeköy Campus

De Özyeğin University Çekmeköy Campus is een stille, vredige en rustige universiteitscampus. De OzU Çekmeköy Campus werd opgericht door een toonaangevend architectenbureau, dat ook de gebouwen van de University of Cambridge en Princeton University ontwierp en is de eerste LEED-gecertificeerde campus van Turkije. Gelegen op 280.000 vierkante meter grond, biedt de campus alle voorzieningen en faciliteiten die nodig zijn om de academische ontwikkeling van studenten te bevorderen, en hun blootstelling aan sociale, sportieve en culturele evenementen, door zijn stille en comfortabele studiezalen, moderne klaslokalen en laboratoria, Atletencentrum van 15.000 vierkante meter, een bibliotheek van 2.600 vierkante meter en twee auditoria met respectievelijk een capaciteit van 350 en 372 personen.

Visie

Wij zijn een financieel toegankelijke en ondernemende onderzoeksuniversiteit. In al onze programma's streven we ernaar nationaal en internationaal erkend te worden als een van de top-tien in Turkije, Oost-Europa en het Midden-Oosten, en een van de 200 beste van de wereld. Onze afgestudeerden zullen bekend staan om een direct verschil te maken voor hun werkgevers.

Missie

De missie van Özyeğin University is om kennis te creëren, te delen en toe te passen in dienst van de samenleving. Onze agenda voor toegepast onderzoek creëert nuttige kennis. We delen onze kennis via onze educatieve programma's die het leven van onze studenten veranderen. Toepassing van deze kennis genereert economische voordelen voor de samenleving door startende en spin-out bedrijven en door verbeterde efficiëntie en productiviteit voor bestaande bedrijven.

Basiswaarden

De leidende waarden van Özyeğin University zijn vrijheid, flexibiliteit, multidimensionaliteit en toegankelijkheid.

  • De universiteit zal een voorstander zijn van academische vrijheid en institutionele autonomie.
  • De universiteit biedt uitgebreide flexibiliteit aan studenten, medewerkers en instellingen waarmee wordt samengewerkt. Met kenmerken zoals flexibele structuren, dynamische programma's en vrijheid bij de keuze van cursussen, zal de universiteit haar studenten en onderzoekers de mogelijkheid bieden om zich aan te passen aan het snel veranderende bedrijfsleven, evenals onderwijs- en onderzoeksmogelijkheden die kunnen worden aangepast in overeenstemming met individuele verschillen.
  • De universiteit zal een multidimensionale aanpak hanteren die verschillende mogelijkheden en kenmerken zal bieden en een omgeving zal ontwikkelen met verschillende culturen en standpunten. De universiteit evolueert in een omgeving van diversiteit door verschillende mogelijkheden te bieden voor interculturele uitwisseling en om creativiteit, leren en ontdekken te ondersteunen. In dit verband zal groot belang worden gehecht aan internationale uitwisselingsprogramma's voor studenten en professoren en internationale academische samenwerking.
  • Met een effectief operatie- en financieel ondersteuningsmodel zal de universiteit financieel toegankelijk zijn voor studenten uit verschillende delen van Turkije en de regio. Dankzij een effectief beurzensysteem biedt de universiteit kansen voor briljante en succesvolle studenten met beperkte middelen; daarnaast creëert het in het kader van een innovatief kredietsysteem kansen voor de studenten die bereid zijn om de financiële verantwoordelijkheid voor hun studie op zich te nemen.

Non-discriminatie verklaring

Özyeğin University neemt academisch en administratief personeel aan en geeft studenten toegang ongeacht geslacht, ras, huidskleur, nationale of etnische afkomst, geloofsovertuiging, religie, leeftijd, handicap, seksuele geaardheid of genderidentiteit en discrimineert niet op basis van geslacht, ras, kleur, nationale of etnische afkomst, geloofsovertuiging, religie, leeftijd, handicap, seksuele geaardheid of genderidentiteit bij de administratie van haar onderwijs- en werkgelegenheidsbeleid, haar studiebeurs of door de universiteit gesponsorde programma's.

Locaties

Orman Sokak

Address
Çekmeköy Campus Nişantepe District,
Orman Street, 34794 Çekmeköy

34794 Orman Sokak, Istanbul, Turkije

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden