Sabanci University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Nu wetenschap, technologie en sociale structuren met de dag toenemen, heeft de wereld meer gekwalificeerde individuen nodig die over de kennis en vaardigheden beschikken die nodig zijn om overal ter wereld een carrière na te streven. Zich bewust van deze urgente kwestie, besloot de Sabancı-groep in 1994 een "werelduniversiteit" op te richten onder leiding van de Sabancı-stichting. De zaden van de Sabancı Universiteit, het meest uitgebreide sociale verantwoordelijkheidsproject van de Sabancı-groep op onderwijsgebied, werden in de zomer van 1995 gezaaid tijdens een zoekconferentie. Op dit moment is Sabancı University de hoogst gerangschikte Turkse universiteit in de ranglijst van THE World University en slechts een van de twee Turkse universiteiten die in de top 500 staan.

Sabancı Holding is een strategisch portefeuillebedrijf dat zich richt op het creëren van toegevoegde waarde met het ecosysteem van de Groep en prioriteit geeft aan een cultuur met hoge prestaties. De bedrijven van de Sabancı-groep zijn momenteel actief in 12 landen. Sabancı Group heeft 70 bedrijven en 60.000 werknemers. Deze ondernemingen hebben gezamenlijk ook aanzienlijk bijgedragen tot de ontwikkeling van de Turkse economie. De eigen aandelen van Sabancı Holding, evenals de aandelen van haar 11 dochterondernemingen, zijn genoteerd aan Borsa Istanbul (BIST) en vertegenwoordigen 8,1% van de totale marktkapitalisatie van de Turkse aandelenmarkt.

Met zijn faculteit van wereldklasse, wereldwijd gerangschikt onderwijs in het Engels en betaalbaar collegegeld in vergelijking met gelijk gerangschikte universiteiten over de hele wereld, is SU de plek om in Turkije te studeren. De universiteit biedt ook sterke beurzen voor studenten van alle landen en alle onderwijsgebieden, wat een toegankelijk onderwijs van hoge kwaliteit voor iedereen garandeert. SU biedt alle programma's aan op de groene campus in Tuzla, İstanbul, Turkije.

Onderwijs

De universiteit biedt interdisciplinair onderwijs aan in haar drie faculteiten met elf niet-gegradueerde programma's. Bij SU krijgen studenten de kans om hun majors te kiezen na hun eerste of tweede studiejaar. Dit stelt studenten in staat om te beslissen welk programma aan de universiteit te studeren met meer inzicht in het hoger onderwijs en over hun eigen academische en loopbaanbelangen en talenten.

Onderzoek

Sabanci University positioneert zichzelf als een van de meest innovatieve en onderzoeksgerichte universiteiten in Turkije. Als onderdeel van haar filosofie wil de universiteit haar onderzoeksinspanningen primair richten op toegepast en strategisch onderzoek met als doel kennis te bevorderen, onderwijs te ondersteunen en bij te dragen aan de vooruitgang van de gemeenschap. De universiteit heeft een groot aantal laboratoria en onderzoekscentra, waaronder het meest geavanceerde onderzoeks- en toepassingscentrum voor nanotechnologie in de regio. SU heeft ook het hoogste onderzoeksinkomen per faculteitslid van alle Turkse universiteiten.

SU in cijfers

 • 5000+ studenten
 • 1:11 Verhouding faculteit / student
 • 12.500+ alumni
 • 10% internationale studentenorganisatie
 • Plaatsingspercentage van 96% direct na afstuderen
 • 102 Labs, 8 onderzoekscentra, 2 forums
 • 280+ vooraanstaande partners voor uitwisselingsstudies wereldwijd

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van de Sabanci University worden zeer gewaardeerd in alle sectoren en in veel landen, zowel professioneel als in de academische wereld. 96% van de afgestudeerden vindt werk binnen een jaar na hun afstuderen. 81% van de totale alumni heeft een professionele loopbaan bij bekende bedrijven. Unilever, Accenture, Procter & Gamble, Ford en Deloitte & Touche behoren tot de bedrijven waar onze alumni voor gingen werken.

Het SU-diploma is ook waardevol als je een academische carrière wilt nastreven. De universiteiten die onze afgestudeerden als hun bestemming voor de graduate school hebben gekozen, zijn Carnegie Mellon University, University of California, Politecnico di Milano, Boston University, Harvard University, Brown University, Stanford University en University of Massachusetts.

Elke SU-student moet een verplichte stage lopen voordat hij afstudeert. Het Career Development and Internship Office van SU, dat loopbaanbegeleiding aan studenten biedt, brengt ook wereldwijd veel baan- en stagemogelijkheden voor SU-studenten en organiseert wervingsevenementen op de campus met bekende bedrijven.

Campusfaciliteiten

 • Accommodatie op de campus met en-suite badkamers
 • Gezondheidscentrum
 • 24/7 open informatiecentrum (bibliotheek)
 • Volledig uitgerust sportcentrum
 • Centrum voor uitvoerende kunsten
 • Eetzaal, cafés en restaurants
 • Markt
 • Bank
 • Cosmetica-winkel
 • Kapper
 • Gezondheidscentrum

Locaties

Istanbul

Address
Sabancı University, Orta Mahalle, Üniversite Caddesi
No: 27 Tuzla

34956 Istanbul, Istanbul, Turkije

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden