Nueta Hidatsa Sahnish College

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Nueta Hidatsa Sahnish College werd voortgezet accreditatie op 12 juli 2006 over de instellingen voor hoger onderwijs van de Noord Centrale Vereniging van Hogescholen en scholen verleend, door de Commissie.

Algemene Informatie

De Nueta Hidatsa Sahnish College (NHSC) wordt tot stammen gecharterd door de Drie Aangesloten Stammen van de reservering hoofdkwartier Fort Berthold in New Town, North Dakota. NHSC wordt tot stammen gecontroleerd door een Raad van Bestuur, die bestaan ​​uit zeven leden die door de zes segment raadsleden benoemd en één tribale voorzitter. Oorspronkelijk genaamd Fort Berthold Community College, het werd opgericht 2 mei 1973, als de instantie die verantwoordelijk is voor het hoger onderwijs op het Fort Berthold Reservation. Op 27 maart 2015 de Three Affiliated Tribes Business Council ondertekende een resolutie wijzigen van de naam van het college om Nueta Hidatsa Sahnish College. The Three Affiliated Tribes goedkeuring gehecht aan het concept dat een lokaal gevestigde instelling voor hoger onderwijs nodig was om Tribal leden te trainen en op te treden als een positieve invloed op het behoud van de tribale culturen. Een stuurgroep werd aangesteld om de eerste activiteiten van het College toezicht. Deze commissie werd vervangen door de selectie van een Raad van Bestuur in 1974.

De eerste lessen aangeboden op NHSC waren op een verlenging basis met de coördinatie van geaccrediteerde instellingen. De articulatie afspraken die in het begin waren met de Universiteit van Maria, Bismarck, ND; Minot State College, Minot, ND; en de Universiteit van North Dakota Williston Center, Williston, ND. Het college ging naar de lange termijn planning modellen te ontwikkelen. Deze planning resulteerde in de ontwikkeling van een kader voor het uitvoeren van de missie en de doelstellingen van het College, en ook in de verbetering van het onderwijs en beroepsonderwijs diensten in de gemeenschappen over de hele reservering.

Nueta Hidatsa Sahnish College werd accreditatie op 12 februari 1988 verleende, door de Noord Centrale Vereniging van Scholen en universiteiten. Op 12 juli 2006, werd Nueta Hidatsa Sahnish College bleef 10 jaar accreditatie via The Higher Learning Commissie (HLC) verleend en zal zijn volgende herbevestiging van accreditatie bezoek in 2017-18 hosten. Het College is ook één van de vierendertig tribale hogescholen 1994 Land Grant instelling de status toegekend. De Nueta Hidatsa Sahnish College is ook lid van de American Indian Higher Education Consortium (AIHEC). Op 25 februari 2011, HLC Institutionele Acties Council (IAC) gestemd voor Accreditatie van het college uit te breiden tot Bachelor of Science graden in het basisonderwijs en de Environmental Science, en de Bachelor of Arts in Native American Studies, waardoor NHSC een vierjarige Institution bevatten.

Educatieve doeleinden Filosofie

Wij geloven dat Nueta Hidatsa Sahnish College streeft naar: Verbeter de kwaliteit van leven voor de Mandan, Hidatsa en Arikara Natie

Biedt mogelijkheden voor verbetering van ons economisch welzijn en kwaliteit van leven. 10 Initieert en implementeert nieuwe of innovatieve ideeën ten gunste van de stam, inclusief leiderschap en training.

Bouw een positief sterke identiteit van de Drie Aangesloten Tribes

Een bouwer van mensen en gemeenschappen van de Mandan, Hidatsa en Arikara Natie Integreert Drie Aangesloten Tribes cultuur, tradities en taal, in alle academische en sociale activiteiten empowerment van het volk. Een plek waar alle mensen het eerst komt voor hun educatieve behoeften.

Verzekeren de ontwikkeling van wereldburgerschap door noodzakelijke opleiding en leiderschap

Gebruik maken van de kunst van de technologie om cursussen te leveren. Bereid wereldwijd aan de gevolgen van andere culturen, economieën, omgevingen en acties aan te pakken. Ontwikkelen en gebruik maken van de bestaande middelen voor de verdere ontwikkeling van de medewerkers / docenten en de Raad van Bestuur.

Het ontwikkelen van een financieel sterke instelling, die voldoet aan de behoeften van de studenten door middel van een veilige leeromgeving, waarin diversiteit en relevant curriculum / programma promoot.

Zorg voor een zorgzame en verzorgende sfeer, die de behoeften van alle studenten voldoet. Maken gebruik van verschillende onderwijsmethoden en technieken voor een verscheidenheid van leerstijlen. Bieden mogelijkheden zelfverbetering met behoud van de cultuur van de Mandan, Hidatsa en Arikara Nation. Selecteren en ontwikkelen van een faculteit die in de visie en missie van het College van mening. Zorg voor permanente evaluatie van

o Werkvormen / Curriculum / communautaire behoeften en trends cursus en programma-aanbod, recreatie, sport, kinderopvang, studentenhuisvesting te bepalen.

Moedigen de noodzaak om weloverwogen mening te geven om een ​​positieve verandering te maken. Word een leider onder tot stammen gecontroleerd hogescholen, het verstrekken van de hoogste kwaliteit van de cultuur, academische en diensten voor studenten.

Missie

De Nueta Hidatsa Sahnish College Quality culturele, academische en beroepsonderwijs en diensten voor de Mandan, Hidatsa en Arikara Natie bieden

Visie

Mandan, Hidatsa en Arikara Natie Nueta Hidatsa Sahnish College: Een dynamische aanwezigheid die ons verleden bewaart en bereidt ons voor op de toekomst

Waarden

De waarden van de Nueta Hidatsa Sahnish College's worden geïllustreerd door de aarde lodge, die is de gemeenschappelijke woning aan de Nueta, Hidatsa en Sahnish mensen. Eenheid, zijnde de belangrijkste waarde, is gelegen in het centrum (vuurplaats), die de rest van de waarden te bouwen rond. Spiritualiteit, mensen, cultuur, en Toekomst zijn de vier domeinen vertegenwoordigd door de vier belangrijkste berichten. De buitenste twaalf posten vertegenwoordigen waarden binnen elk van de vier domeinen.

Academische vrijheid

Nueta Hidatsa Sahnish College hecht waarde aan het intellectuele denken en achtervolging. Het college stimuleert docenten om studenten te breed en divers standpunten en onderzoek te introduceren. Als onderdeel van het college Native American traditie wordt erkend bepaalde leerstellingen wordt uitgedrukt als onderdeel van het curriculum en aanvaardbaar zijn wanneer van toepassing. Te allen tijde moet docenten gezond verstand uit te oefenen, respecteren de rechten van anderen om ideeën en meningen te uiten en ervoor te zorgen dat dezelfde vrijheid worden uitgebreid tot studenten en collega's.

Toelating Informatie en beleid

Admissions:

Nueta Hidatsa Sahnish College onderschrijft een open deur toelatingsbeleid. Elke persoon die is afgestudeerd aan een erkende school of wie zijn of haar Algemene Onderwijs Ontwikkeling (GED®) certificaat kan worden toegelaten tot NHSC. Toelating tot NHSC garandeert niet de toelating tot een bepaalde opleiding. Sommige programma's hebben die verder gaan dan standaard college opnames waaraan moet worden voldaan.

Procedure:

De volgende items zijn nodig voor toelating tot NHSC:

Aanvraag voor Admissions Officiële kopie van de middelbare school transcripten of GED certificaat of GED transcript Een volledig gratis applicatie voor Federal Student Aid (FAFSA) Kopie van rijbewijs, staat ID, of Social Security-kaart Alle Native American studenten in een federaal erkende stam moet een officiële controle van de tribale inschrijving indienen Indien van toepassing, Native American studenten niet ingeschreven in een federaal erkende stam een ​​officiële controle van de tribale inschrijving van één van hun ouders moeten indienen Studenten moeten een officiële co hebben y hun transcript (s) van eerder ging naar de universiteit (en) rechtstreeks naar het kantoor van de griffier bij NHSC Nieuwe en overdracht student moet een te nemen examen en legt testen scores voor plaatsing in wiskunde en Engels Dual krediet studenten moeten de Du indienen l Credit vorm die zij ontvangen van hun middelbare school voor elke cursus Niet-Amerikaanse burgers moet documentatie om te controleren of zij in aanmerking komen non-burgers

Het is de verantwoordelijkheid van de student om te zorgen dat alle documenten zijn ontvangen. Een greep zal op academische plaat worden geplaatst als alle documentatie is niet in zijn / haar dossier aan het eind van de eerste 6 weken van het semester. De student zal niet worden toegestaan ​​om opnieuw inschrijven tot alle documentatie wordt ingediend. Financiële steun kan ook worden uitgesteld als de documentatie niet voor financiële steun van de uitbetaling wordt ingediend.

Financiële steun Informatie en beleid

De Nueta Hidatsa Sahnish College Dienst Studentenzaken financiële steun verleent bijstand aan studenten in het veiligstellen van voldoende middelen om NHSC wonen. Een verscheidenheid aan programma's zijn beschikbaar Alle studenten moeten gelden voor financiële hulp.

Vormen van financiële hulp beschikbaar

477 Demonstratieproject

American Indian College Fund: www.collegefund.org
North Dakota Student financiële bijstand (SSIG)
Drie Aangesloten Tribes programma Hoger Onderwijs
Drie Aangesloten Tribes Job Training Partnership Act (477)
Voordelen veteraan
Beroepsrevalidatie
Titel IV fondsen arbeid en kapitaal

Andere beurzen zijn verkrijgbaar bij Nueta Hidatsa Sahnish College.

Locaties

Nieuwe stad

Address
Nueta Hidatsa Sahnish College
PO Box 490/220 8th Ave N

58763 Nieuwe stad, Noord-Dakota, Verenigde Staten

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden