Northeastern State University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

geschiedenis

Zoals u Northeastern State University Tahlequah campus in te voeren, zal de verharde wandelpad leidt van Muskogee Avenue nemen u mee op een pad dat de geschiedenis en het erfgoed van NSU belichaamt. Vanaf het bronzen beeld van Sequoyah, merkte 19e eeuw Cherokee diplomaat en bedenker van de Cherokee syllabary, om de klok toren op Seminary Hall, dat is een symbool van deze instelling, zul je deelnemen aan een zeer unieke ervaring.

Terug in 1846, werd Northeastern State University opgericht als de Cherokee National Female Seminary. Dit historische link naar de Cherokee Nation en Indisch Grondgebied maken Northeastern de oudste instelling voor hoger onderwijs in Oklahoma.

Onze geschiedenis als een staatsinstelling begon op 6 maart 1909, toen de Oklahoma wetgever kocht de Female Seminary en creëerde Northeastern State Normal School, waar de eerste lessen op 14 september 1909 werden gehouden. Een decennium later, NSNS omgevormd tot Northeastern State Teacher's College, het aanbieden van een vierjarig curriculum leidt tot een bachelor's degree. De Oklahoma wetgever bevoegd het veranderen van de naam van NSTC bij Northeastern State College in 1939. We werden officieel bekend als Northeastern State University in 1985.

Vandaag zijn we op drie na grootste instelling en een van de zes regionale instellingen beheerst door het Regionaal University System van Oklahoma boord Oklahoma openbare vier jaar. De universiteit biedt een lerende hub in het noordoosten van Oklahoma gevormd door drie campussen - de belangrijkste campus in Tahlequah en tak campussen in Muskogee en Broken Arrow - die samen jaarlijks dienen bijna 9.000 studenten.

Missie, visie en waarden

Missie

Gebaseerd op de rijke educatieve erfgoed van de Cherokee Nation, de campussen van Northeastern State University bieden de diverse gemeenschappen met een leven lang leren door middel van een breed scala van undergraduate, graduate en professionele doctorale opleidingen. Met hoge verwachtingen voor succes van de studenten, de Universiteit biedt kwaliteit van het onderwijs, uitdagende curricula, onderzoek en wetenschappelijke activiteiten, meeslepende leermogelijkheden, en de service aan de lokale en professionele gemeenschappen. toegewijde docenten en personeel van de instelling bieden een service-oriented, ondersteunende leeromgeving waar studenten voor te bereiden op professionele en persoonlijke succes in een multiculturele en mondiale samenleving te realiseren.

Gerichte Mission Statement

We stimuleren studenten, docenten, medewerkers en de gemeenschap om hun volledige intellectuele en het menselijk potentieel te bereiken door het creëren en uitbreiden van een cultuur van leren, ontdekking, en diversiteit.

Visie

Northeastern State University geeft vorm aan de toekomst van de regio als de educatieve partner bij uitstek, het instellen van een standaard van uitmuntendheid met inachtneming van de intellectuele, culturele, sociale en economische behoeften van de diverse gemeenschappen van de universiteit.

Waarden

Integriteit

NSU modellen integriteit door middel van ethische en intellectuele gedragingen en praktijken die door het bevorderen van eerlijkheid, de menselijke waardigheid, en verantwoording.

Samenwerking

NSU houdt zich bezig met de samenwerking door middel van partnerschappen voor het leren kansen te creëren en het bevorderen van het onderwijs en economisch succes.

CREATIVITEIT

NSU voorschotten creativiteit door middel van exploratie, innovatie, kritisch onderzoek en intellectuele vrijheid.

leiderschap

NSU inspireert leiderschap door haar inzet voor te bereiden en anderen te dienen.

Excellence

NSU streeft excellentie door het voortdurend verbeteren van individueel en als gemeenschap.

mededeling

NSU pleit voor communicatie via de vrije stroom van informatie en ideeën.

Verscheidenheid

NSU waardeert diversiteit en empowerment door het bevorderen van de rechten van individuen en gelijke toegang tot educatieve en verrijking ervaringen, met respect voor culturele verschillen, en te zorgen voor gelijke kansen.

NSU in een oogopslag

Inschrijving

  • Voltijds Part Time Totaal

    Undergraduate 5001 2043 7045

    Afgestudeerde 477 755 1231

    Totaal 5478 2798 8276

Opening Inschrijving Rapport voor Fall 2015

Degree Programs

54 Undergraduate programma's / majors
24 Graduate programma's

Opening Inschrijving Rapport voor Fall 2015

student Profile

62,7% Vrouwen
37,3% Men
91,9% Oklahoma Inwoners
6,4% Overige Verenigde Staten en gebieden
50,6% White
19,3% American Indian / Alaska Native
15,7% twee of meer rassen
4,0% African American / Black
1,7% Unknown
4,8% Hispanic
2,0% Aziatisch
1,7% Niet-resident alien
0,1% Inheemse Hawaiiaanse / Pacific Islander

Opening Inschrijving Rapport voor Fall 2015

Populairste vakgebieden

basisonderwijs
biologie
Boekhouding
bedrijf
psychologie
strafrecht
Jonge Jaren Onderwijs

Faculteit

51% Vrouwen
49% Mannen
19% Minority
53% met de hoogste graad in het veld

Klasgrootte

84% Undergraduate klassen met minder dan 30 leerlingen
97% Undergraduate klassen met minder dan 50 leerlingen

Huisvesting

65% Nieuwe eerstejaars wonen op de campus
18% Alle undergrads leven op de campus

Locaties

Tahlequah

Northeastern State University Tahlequah

Address
2400 W. Shawnee
74401 Tahlequah, Oklahoma, Verenigde Staten
Telefoonnr.
+1 918-456-5511

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden