University of Nevada, Reno

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Universiteit van Nevada, Reno werd opgericht in 1874 als de State University of Nevada in Elko, Nev., Ongeveer 300 mijl ten noordoosten van de huidige campus in Reno. De site voor de universiteit voorbereidende school in het oosten van Nevada (waar geen overheidsinstellingen eerder was gevestigd) bleek onpraktisch te zijn, aangezien bijna de helft van de inwoners van de staat woonde in het Reno-Carson City gebied. In 1885 heeft de wetgever ingestemd met de verhuizing van de Universiteit van Elko naar Reno. Morrill Hall, gebouwd op een klif met uitzicht op de binnenstad, was de eerste structuur gebouwd op een 10-hectare grote campus. De hal, genoemd naar de Amerikaanse senator Justin S. Morrill van Vermont, auteur van de 1862 Land-Grant College Act dat heeft geleid tot de ontwikkeling van de Universiteit van Nevada, Reno en soortgelijke instellingen, was een one-gebouw universiteit huisvesting van de president en de kantoren registrar, klaslokalen, een bibliotheek, museum, en woonruimten voor de tuinman.

In 1891, 17 jaar na de oprichting, de universiteit haar eerste diploma's een diploma behalen klasse van drie die opgenomen Frank Norcross, een toekomstige US District Court Judge, Nevada Supreme Court Justitie en lid van de Wetgevende macht van Nevada.

Tegen die tijd, de rijken "Bonanza" dagen van zilver en goudwinning op de Comstock Lode, 23 mijl ten zuidoosten van Reno in Virginia City, waren verdwenen. De staat was in de economische neergang en de eerste universiteit worstelde met de inschrijving en gestalte te bouwen.

De Mackay Influence

De familie van John Mackay, een Ierse immigrant die hielp direct de winning van meer dan $ 100 miljoen in erts uit twee Virginia City mijnen in het midden van de jaren 1870, speelde een belangrijke rol in het helpen van de campus te laten groeien. Van 1907-1936, Mackay's erfgenamen nagelaten de universiteit meer dan $ 1.500.000 voor de Mackay School of Mines gebouw, een voetbalveld-sized vierhoek gemodelleerd naar Thomas Jefferson's aan de Universiteit van Virginia, een sportveld, grondaankopen en de Mackay Science Hall. Een 7-voet, 8-inch standbeeld van Mackay, gecreëerd door Gutzon Borglum, die later gesneden Mount Rushmore, heeft gestaan ​​aan de noordkant van de Quad sinds 1908. De iep omzoomde Quad en oorspronkelijke kern campus van de universiteit, met een bedrijf op het nationaal register van historische plaatsen sinds 1987, wordt beschouwd als een Amerikaanse culturele bron.

Vaststelling van de Naam

Universiteit ambtenaren gemaakt vooruitgang geboekt in het verbeteren van de campus staan ​​als een kleine, 1000-student openbaar college in het dunbevolkte westen van de jaren 1920 en '30. Onder de opmerkelijke vroege faculteit waren James Church, waarvan Sierra sneeuw enquêtes pionier in de wetenschap van het voorspellen van seizoensgebonden watervoorziening; chemische wetenschapper Maxwell Adams, die toepassingen voor oliën in alsem en konijn borstel op de westelijke woestijn ontdekt; en Mackay School of Mines geoloog-seismoloog Vincent Gianella, de naamgever van het kwik mineraal, gianellaite.

Door de jaren 1940, Hollywood-film producenten, aangetrokken door de universiteit met wijnranken begroeide, Klimop-League-achtige bakstenen gebouwen en idyllische Manzanita Lake, werden met behulp van de campus als een instelling voor de populaire films, waaronder "Mr. Belvedere Goes to College," met Shirley Temple; "Blonde Trouble Andy Hardy's," met Mickey Rooney; en "Moeder is een Freshman," met Van Johnson.

Dramatic Change

Tegen 1958, met 2.000 studenten volgen van lessen, de instelling was op de rand van de dramatische verandering. Nieuwe colleges van het onderwijs en het bedrijfsleven waren in hun eerste jaar. De studenten, die geen student center gebouw voor de eerste 70 jaar van de Universiteit van de ambtstermijn in Reno had gehad, had eindelijk een hoofdkwartier met de opening van de Jot Travis Student Union. Deze vereniging werd vervangen in november 2007 door de Joe Crowley Student Union, een van de meest transformerende gebouwen ooit gebouwd op de campus. Dit 167.000 vierkante voet, "groene" milieuvriendelijke faciliteit signaleert een verschuiving in de campus uitbreiding, het aanbieden van de campus en de gemeenschap een nieuw centraal gelegen "voordeur" aan de Universiteit van Virginia Street. Het is genoemd ter ere van de Universiteit president Joe Crowley, wiens 23-jarige ambtstermijn als chief executive van de instelling is een record. In 2008, een van de meest technologisch geavanceerde bibliotheken van de natie, de Mathewson-IGT Knowledge Center, naast opengesteld voor het Crowley Student Union, verder signaleren van de campus 'te verplaatsen naar het noorden.

President Charles Armstrong en vice-president William Wood gestimuleerd onderzoeksprogramma's op de campus in 1959 met de oprichting van de Desert Research Institute (DRI) en haar gelieerde programma's van atmosferische fysica, woestijn biologie, antropologische studies, informatica en watervoorraden. DRI was een universiteit divisie gericht op onderzoek dorre middelen Nevada's land te onderzoeken. In 1969, onder president N. Edd Miller, de campus had doctoraatsprogramma's in meer dan een dozijn specialiteiten, en had een School of Medical Sciences gecreëerd.

In de afgelopen 35 jaar, heeft de universiteit ontmoet de uitdagingen van het leiderschap in wat nu de snelst groeiende staat in het land, met zijn inschrijving stijgt tot meer dan 17.000 studenten in de herfst van 2010.

University door de aantallen

 • Opgericht: 1874
 • Locatie: Reno, Nevada
 • Motto: Omnia Pro Patria ("Allen voor ons land")
 • Studenten: 18.227 (in het najaar 2012)
 • Faculteit: 912
 • Full-time faculteit houdt hoogste graden in hun vakgebied: 93 procent
 • Graden aangeboden: Een uitgebreide selectie van opleidingen aan de undergraduate, graduate en doctoraal niveau.
 • Scholen: landbouw, biotechnologie en natuurlijke hulpbronnen; Zaken; Onderwijs; Engineering; Journalistiek; Liberal Arts; Medicine; Afstuderen; en de afdeling Gezondheidswetenschappen.
 • Mascotte: Alphie, de wolf; Wolfie Jr.
 • Nickname: Wolf Pack
 • Kleuren: zilver en blauw
 • Geaccrediteerd door: Northwest Commissie over Hogescholen en Universiteiten (sinds 1938), plus 20 professioneel geaccrediteerde programma.

Locaties

Reno

University of Nevada

Address
89557 Reno, Nevada, Verenigde Staten
Telefoonnr.
+1 (775) 784-6874

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden