Dipartimento di Studi Europei “Jean Monnet”

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het ministerie van "Jean Monnet" is een didactisch Polo European Studies European gecreëerd door de Lugano tak van de Stichting Zaklada Europe, gevestigd in Locarno, Zwitserland, gemaakt om meer Italiaanse universiteiten toe te staan, de Europese en niet-Europese samen te werken met elkaar doen cursussen Landen universitair diploma, Masters en specialisatie cursussen leeractiviteiten met een brede Europese visie en een sterk interdisciplinaire interactie met het oog op een echte Europese universiteit kwaliteit van het onderwijs platform te creëren.

Het ministerie van "Jean Monnet European Studies" is in feite de eerste Yeveran uitvoering van de Verklaring van 2015, waarin de ministers van Onderwijs en Onderzoek van de 47 lidstaten van de Europese ruimte voor onderwijs en onderzoek, wilde het Bologna-proces in 1999, waaronder Italië, Zwitserland en Bosnië en Herzegovina, zich ertoe verbonden om de convergentie processen van hun hoger onderwijs aan te moedigen voor de oprichting van gezamenlijke opleidingen die studenten en afgestudeerden de mogelijkheid om te bewegen in de Europese ruimte met de erkenning van kwalificaties en studietijdvakken.

De wet No. 14 van 10 februari 2015 gepubliceerd in het Staatsblad van de Italiaanse Republiek - General Series - n ° 51 van 3 maart 2015 de ratificatie en samenwerkingsovereenkomst geeft lopen op het gebied van cultuur, onderwijs en sport van de Bosnië en Herzegovina en Italië, stelt de erkenning van universitaire diploma's tussen de twee landen.

Het ministerie van "Jean Monnet European Studies" heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met l 'van Gorazde International University, met de' University of the Studies van Campania "Luigi Vanvitelli" en met de 'University of Bari "Aldo Moro" Studies, wiens educatieve programma's van opleidingen en Master zijn dezelfde als die gemaakt door de Universiteit van Gorazde International, om onmiddellijk gelijkwaardigheid procedures te vergemakkelijken.

Het ministerie van Europese "Jean Monnet" Studies belichaamt dus een ambitieus Europees, binnen een curriculum van grote waarde.

stop van zijn model punten zijn:

 • de oprichting van een Europees universitair onderwijs platform;
 • het aantal studenten;
 • de toelatingsproef om de mate;
 • verplichte aanwezigheid;
 • een onderwijzend personeel bestaat uit hoogleraren en prestigieuze professionals;
 • educatieve organisatie waarin de meeste leraren om de beurt het onderwijzen van hetzelfde onderwerp, onder de coördinatie van een hoofd van de stoel;
 • onderwijs in het Engels;
 • een gekwalificeerde docent service gedurende hun studie;
 • seminars en debatten over belangrijke kwesties met de leer van het academiejaar te integreren;
 • een begeleidingsdienst voor middelbare scholieren;
 • een netwerk van internationale uitwisselingen met Europese universiteiten en niet-Europese.

Welkom van de directeur

Beste studenten,

het ministerie van Europese Studies "Jean Monnet" is de perfecte plek voor al diegenen die de zorg over de kwaliteit van hun universitaire opleiding en die denken serieus over de toekomst en de carrièremogelijkheden die zij kan bieden. Hier, in Locarno, zul je kennis en vaardigheden die je in aanmerking komen voor de werkelijke behoeften van uw toekomstige baan te vinden.

We hebben deelgenomen aan de creatie van opleidingen in lijn met de Europese normen voor het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, naar aanleiding van de evolutie van de verwachtingen van de markt en de vrije beroepen. We bijzondere aandacht besteed aan de praktijk: onze studenten de kans om te leren van gerenommeerde hoogleraren die hebben een uitgebreide onderwijs en wetenschappelijk onderzoek ervaring, maar ook zeer hoge professionele vaardigheden en praktijken. Alle docenten van de graad en Masters cursussen gepland door de partneruniversiteiten in onze afdeling te onderwijzen aan universiteiten in Europa en Azië.

Sinds haar oprichting heeft het ministerie van Europese Studies "Jean Monnet" begonnen met een intensieve wetenschappelijke en operationele onderzoeksactiviteiten dankzij gevestigde internationale reputatie van de faculteit die lesgeven in onze afdeling op het gebied van de geneeskunde, toerisme, internationale management . De samenwerking met andere instellingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië de gelegenheid om onze afdeling van zichzelf gegeven in dienst van de lokale, nationale en internationale voor de realisatie van gedeelde routes van het menselijk kapitaal groei, lokale ontwikkeling, dell ' geschoolde arbeid, alsmede voor de ontwikkeling van het systeem projecten.

Het uiteindelijke doel van de afdeling is te worden, op de middellange termijn, een grote universiteit educatieve platforms die opereren binnen de Europese ruimte voor onderwijs en onderzoek, met het middelpunt van onze studenten.

Dat is de reden waarom we hebben gecreëerd, in aanvulling op de technische commissie, een commissie van studenten, die elk week evalueert de docenten en onze organisatie aan de constante verbeteringen nodig zijn om het werk van ons allemaal, maar ook een Oudercommissie, die ten minste aan drie keer per jaar, te identificeren, samen met onze operationele managers, de beste oplossingen voor onze studenten.

We willen een brede academische gemeenschap, actief en pro-actief, dat is het centrale deel van de gezamenlijke groei van onze afdeling te creëren!

Met vriendelijke groet,

Prof. Maria Alexandra Stefana Mladoveanu Ghiţescu
Directeur van de afdeling Europese Studies "Jean Monnet" - Locarno

64898_64807_DEM-1.jpg
Deze school biedt programma's in:
 • Engels

Bekijk Bachelors » Bekijk Master » Bekijk Bachelor »

Programma's

Deze school biedt ook:

Bachelor

Graad In International Business Management

Campus Voltijd 3 jaar February 2018 Zwitserland Locarno

De opleiding biedt een operationele training op de economie en internationale zaken kwesties. Door middel van analyse-instrumenten in de economie, het bedrijfsleven en de wet, worden de studenten in staat om de complexiteit van de internationale betrekkingen van de bedrijven te beheren, beleggingen op de buitenlandse markten te evalueren en productieprocessen internationaal te organiseren. [+]

De opleiding biedt een operationele training op de economie en internationale zaken kwesties. Door middel van analyse-instrumenten in de economie, het bedrijfsleven en de wet, worden de studenten in staat om de complexiteit van de internationale betrekkingen van de bedrijven te beheren, beleggingen op de buitenlandse markten te evalueren en productieprocessen internationaal te organiseren.

Duur: 3 jaar

ECTS: 180

Zitplaatsen: 100

Kosten: € 15.000 per studiejaar

verplichte opleidingsonderdelen Accounting (6) Banking (6) Planning and Analysis Zaken (6) Corporate Finance (6) Fundamentals of Imprenditporialità (6) Human Resource Management (6) International Economics (6) Strategieën van Internationale Handel (6) Management (6) Marketing (6) International Affairs 1 (4) Macroeconomics 1 (6) Macroeconomics 2 (3) Wiskunde (6) Micro 1 (6) Micro 2 (3) Monetaire economie (6) Nationale Economie (6) Ordening (6) Lichamelijke Opvoeding 1 (3) Computing (6) Lichamelijke Opvoeding 2 (3) Principles of Economics (6) Risk Management (6) Statistische analyse (3) Statistieken (6) Strategic Management (6) Mathematische analyse voor de economie (3) Processing Thesis (4) keuzevakken Italiaanse Management B1 (6) Italiaans Managerial B2 (4) Engels Beheer A1 (3) Engels Beheer A2 (3) Duitse management B1 (6) Duitse management B2 (4) Duitse management B3 (4) Data Base (4) Economie en beleggingsbeleid (4) Macro-systeem van de Europese Unie (4) Public Finance (4) Accounting Del MKB (4) Stage (4) [-]

Opleiding In Het Toerisme Wetenschappen

Campus Voltijd 3 jaar February 2018 Zwitserland Locarno

De opleiding is gericht op studenten die een diploma ontvangen, zijn in staat om rendabel te zijn in bedrijven en administraties die actief zijn in het toerisme en dat zij geschikt zijn voor het management, communicatie en promotie van toeristische bedrijven trainen. [+]

De opleiding is gericht op studenten die een diploma ontvangen, zijn in staat om rendabel te zijn in bedrijven en administraties die actief zijn in het toerisme en dat zij geschikt zijn voor het management, communicatie en promotie van toeristische bedrijven trainen.

Duur: 3 jaar

ECTS: 180

Zitplaatsen: 100

Kosten: € 15.000 per studiejaar

ist Jaar

eerste helft

Geografie (10) Private Law (10) Italiaans en Vergelijkende Public Law (10)

II Semester

Business Administration (8) Statistieken (10) Engels Taal en Cultuur (8) 2de jaar

eerste helft

Moderne en Hedendaagse Geschiedenis (10) European Tourism Wetgeving en vergelijkend (8) Taal II gekozen uit: Frans -Spaans (6) Algemeen Sociologie (8) Elementen van Internationaal en Europees Recht (8) ... [-]

Contact

Dipartimento di Studi Europei “Jean Monnet”

Adres piazza Grande 3
6600 Locarno, Zwitserland
Website www.jeanmonnet.ch/jm